Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (5 325)

plakát

Bob Marley: One Love (2024) 

Tak tady byla proměrná příležitost,. Hlavní postava vysloveně filmová, témat kolem Boba Marleyho k emotivnímu vyprávění víc než málo, ale co nám tvůrci dali. Mustrový film jak udělat rodině Boba Marleye radost a vysrat se na diváka. Dramaticky totálně nefunkční vyprávění, nabízela se politická stituace na Jamajce, formování osobnosti a názorů Boba Marleye nebo změření se jeho umělecké zrání, konec konců i ten vztah se svou madam tady působil jak vyžvejkaný pedro, přitom z naznáků bylo patrné že měl víc vrstev. Bob Marley na mě působil velmi sympaticky, filmu uznávám, že ve mě probudil zájem o Boba Marleye a i koupi jeho LP, ale jako divák jsem opravdu koukal 103 minut na vztyčenej prostředníček od tvůrců. Filmařsky dobrý, hudba taky a chtěl jsem dát shovívavé 3*, ale jakou shovívavost mají tvůrci s diváky ? Žádnou ! scéna-střih-scéna-střih , jste spokojená rodino Boba Marleye ? Jo ? Tak ok jedem dál scéna - střih-scéna-střih. Kvůli tomuhle by se filmy fakt točit neměly.

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

Ze čtvrtého patra Atrium Flora kde sídlí Imax mě spadla brada až do přízemí, tohle je film, kvůli kterýmu přišel na svět Imax. Audio vizuální složka filmu je taková dokonalost, že i dokonalost by měla chodit k Denisovi na výuku. Druhá část příběhu je vyprávěna takovým způsobem, že jsem se bál i mrkat, abych o něco nepřišel. Veškeré provázanosti mezi postavama, ale i v rámci celku jsou natočený vysloveně žraločím stylem, prostě film mě na začátku rafnul a nejen že nepustil, ale postupně naprosto požral. Samostatnou kapitolou jsou pak akční scény, tady bych pro pojmenování vizuální působivosti, potřeboval zavolat Palackýmu s Jungmannem, jestli by nebylo k dispozici nějaký slovíčko co by přesně vystihlo takové mistrovství.  Ohromen filmovým velezážitkem, který nemám ani s čím porovnovat jsem se vypotácel z kina s jedinou myšlenkou, kdy mám volný čas na repete filmu roku. Pokud můžeš, určitě dej Imax.

plakát

Fentasy (2024) 

Je mě líto, ale působilo to na mě jako epizoda z TV seriálu. Mám pochopení pro debuty, ale tady se nepovedlo ani vyprávění, relativně krátká stopáž, ale přesto první dvě třetiny mě přišly až příliš zdlouhové a poslední fáze zase nesmyslně zkraktovitě. Vedlejší postava policajtky byla dobrá přesně k čemu ? Alespoň, že herce můžu pochválit, přesněji řečeno představitelku hlavní role Kristínu Kanátovou, která se mě líbila. Umím ocenit i záměr tvůrců, že chtěli ukázat, že fentamin je pro lidi kat, jenže paradoxně z filmu jsem ten pocit neměl, to až ze závěrečného tiulku. No dám dvě hvězdy, ale takhle se opravdu příběh vyprávět nedá, zmatečně, nudně a třeba přestřelka to teda bylo vysloveně KO. Protože jsem dobrák, pochválím alespon dronový záběr na policejní kolonu za doprovodu skvělý skladby.

plakát

Godzilla x Kong: Nové impérium (2024) 

Člověk od blockbusteru tohoto typu nečeká žádnou myšlenkovou olympiádu, ale pálit tam pátý přes devatý jak smyslu zbavenej s tím, že když je nejhůř necháme monstrum zařvat a jede se dát, to si myslím, že si ani tento žánr nazaslouží. Jako jo, je to hezky barevný, stomatologové tam maj vlastné scénu, monstra tam bitkaří jak kdyby nemuseli druhej den do práce, prostě dobrý jen blbější než je nutné.  Ovšem přiznávám, že u tohoto filmu mám malý soukromý zábavný plusko, protože lidoop mě připomnal v grimasách a pohybech Dwayne Johnsona.

plakát

Metoda Markovič: Hojer (2024) (seriál) 

Když jsem si zkušebně předplácel na 3 měsíce Voyo, bylo to spíš ze zvědavosti než že bych oekával, nějakýho filmově seriálovýho ježíška plnýho skvělých diváckých zážítků, ale přišel šok. Nova má na Voyu fakt hodně kvalitní kousky a tenhle seriálek, je jedním z nich. Originalní způsob vyprávění a ještě originálnější postavy. Vlastně celou dobu jsem byl jak v šoku. Z práce Jiřího Markoviče, z případu který se prolínal všemi díly a nejlepší na tom byla ta nenápadná proměna z kriminálky do psychologického dramatu. Pět nemůžu dát, protože na Adama Mišíka mám těžkou alergii a jeho postavu by zahrál i štaflík a špagetka líp o tom že on má herecký talent mě nikdo nikdy nepřesvědčí jedině on, ale to se zatím neděje. Všechno ostatní je však na vysoké úrovni

plakát

Opičí muž (2024) 

No na originalitě film moc nepobral, ale uznávám, že je velmi kvalitně natočen a zejména díky audio vizuálnímu stylu stojí za to film vidět na plátně. John Wick v indické reáliích, hezký, ale příště zkusme být originálnější.

plakát

Oscar 2024 (2024) (pořad) 

Hrozně příjmené překvapoení ve všech směrech. Líbila se mě uvolněná atmosféra, vtipkování (Tequilla, nahý Cena, Arnie s Dannym, vrcholově top narážka na Trumpa, Spielberg) , ale i choreografie celého večera, hudební výstupy jedinečné (Ryan Gosling wau), originální předávání hereckým nominacím. Krásně se povedlo zkombinovat humor a slavnostní náladu. Pokud jde o ocenění, já jsem z  "tábora Chudáčci" takže škoda, ale samozřejmě to je celkem jedno kdo vyhrává i když nevyhrát Emma Stone, tak to by mě vážně šokolovalo.

plakát

Sladký život (2024) 

Tomáš Hoffman je režisér, který dokázal filmem Bezva ženská přilákat hodně lidí do kina a získat i mé sympatie, bohužel v tomto filmu jsme se nepotkali. Především mě prostě nehrál ten věkový rozdíl hlavních představitelů. V realu jsou od sebe 10 let a v tom filmu je to cítit, Vladimír Polívka vypadá velmi mladě a s ohledem na zápletku i když mu filmu přidali to vypadá, že hlavní událost příběhu se stala v jeho dětském věku což není jení boj co jsem s filmem měl. Druhý je neskutečně ohraný stereotypní náhled na chlapské postavy v českých romantických komedií. Věřím, že Tomáš umí režii o hercích dokonce nepochybuji a i tady hrají v rámci možností dobře. Vláďa Polívka herecky zraje, ale panebože ten scénář, to je obecně největší slabina tuzemské kinematografie, o to víc mě mrzí, že v současné době vidím ve filmech i v divadlech, že hereckého talentu tady máme opravdu strašně moc, ale i tento žánr by měl mít vyšší ambice, než jen "natočit, , vymyslet pár fórů, vydělat, další prosím" . Hele, umělci myslím to s Vámi dobře, nenasírejte se a víc ty scénáře řešte a vy herci taky tlačte na scénaristy, režiséry ať se tady máme v kinech krásně, kurva fix.

plakát

Temný případ - Noční krajina (2024) (série) 

Tohle nebyl temný případ, ale idiotskej případ. Opravdu neuvěřitelná kravina. Uznávám audio vizuální složku seriálu a relativně zajímavé detaily například v prvním díle když jsem si říkal nesleduji "Věc" nové doby a hle záběr na poličku s dvd filmem Věc. Ovšem taky tam byly obstojný debility, například dělat že jsem "uvěznění" v tý laboratoři s tím že tam snad do konce zmrznou a pak asi po 15  minutách střih a jedou autem. No to fakt né. A to že pořá sněží je sice hezký, ale na dobrej seriál je to pořád trochu málo.

plakát

Válka policajtů (2024) 

Válka policajtů mě odpuzovala svým plakátem, působí amatérsky, jak z laciného béčka, ale filmy se naštěstí nehodnotím podle plakátů, ale podle toho jak se mě líbí. Na začátku jsem měl trošku čurbes s postavama, kdo je teda dobrej, kdo zlej, kolik jich tam ještě přileze, ale to si postupně sedalo a současně i příběh už měl slušně nastartovaný motory. Líbilo se mě, že se slováci nebojí ukazovat, to u nášich tvůrců nehrozí. Až se mě dělalo šoufl z toho co jsem viděl, ale neměl jsem ani na chvíli problém věřit velkému procentu reálnosti. To napojení zločinu na nejvyšší patra politiky je strašný a člověku to dává absolutní beznaděj, pokud jde o víru v nějakou spravedlnost. Film se nesnaží hrát na americkou akčnost, ale spíše na lokální prostředí ať už postavama nebo lokacema, trefený skvěle. Hlavní polda se nejeví úplně nejvíc sympaticky, ale nakonec body sbírat začne. Za finálovku dávám palac nahoru, ta byla příjemně napínavá. Herce chválím. Scénař a režii taky. A vůbec v dnešním Slovensku takový film asi není na škodu, co bratři ? Viděl jsem verzi s cz titulkama, což jsem si nejdřív říkal, že slovenštinu zvládnu, ale jsou tam nějaké východniarske slova, kterým bych asi nerozuměl, takže toliko moje slovo k tomu -proč titulky. Hlavně, že ne dabing - děkuji. Odešel jsem velmi spokojen a přeji slovenský kinematografii jen to nejlepší.