Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (5 325)

plakát

FIFA: Pod povrchem (2022) (seriál) 

Ještě než začne světový šampionát ve fotbale 2022, jsem si na Netflixu pustil tenhle dokumentíček, kterej by měl vidět asi každej koho zajímá fotbal. Oceňuji na Netlixu, že se mu podařilo dostat do dokumentu výpovědi Sepp Blattera mnoha dalších lidí. Informačně kvalitně zpracovaný, kdy já se zastavuji nad několika věcmi, vznik FIFA byl opravdu veden čestným úmyslem, jak se to stalo, že se pak FIFA zmocnili takovou gauneři, tady se furt přirovnává FIFA k mafii, ale mafie má víc cti než tyhle zmrdi. A co je na tom legrační, že teď FIFA vede Infantino , když pominu fakt ja tam na podiu málem v přímým přenose vlez Putinovi do prdele, že v květnu 2022 zařadil Ruštinu jako ofiko jazyk FIFA a jeho neochata vyloučit Rusko z fotbalu po tom co už další sportovní organizace to dávno udělali je ještě v živé paměti. Fakt si myslíš že tenhle Putinův pucflek je čest sama ? Fifa to je orgaznizace pro naprostý hajzly a gaunery, který parazitují na fotbale, hráčích a fanouších.

plakát

Létající prasata (2010) 

Ono určitě fotbalový filmy je fajn, že dělají poláci, protože to jsou správný magoři do fotbalu, trošku mám problém s tou závěrečnou bitevní scénou na konci, no a pak ten námět. Říká se, že fandíš od srdce, ne za prachy a určitě to tak většina fanoušků má, ale stejně by mě zajímalo, dát balík prachů před ultras nebo chuligána klubu A s tím že celý bude jeho a návdavkemnový byt s tím že bude fandit klubu B - největšímu rivalovi navrch. No, bylo by 100% všech z nich co by řeklo "nikdy, ani omylem" ? Jinak ten růst fotvalovýho fanouška je trefenej dokonale začínáš na rodinný tribuně, končíš na rodinný tribuně, to se mě líblo.

plakát

Menu (2022) 

Originální film, který střídá humor vskutku ryze černý  a vyprávění šokem alespoň v první části to fungovalo hodně dobře, pak trošičku film ztrácel chuť, kterou zase nabral ke konci, ale čím dál tím více jsem soustředil od filmu na jednu základní myšlenku "kurva kde je tady nejbližší burger house. Od Raplha Fiennese si ode dneška nenechám uvařit ani vodu.

plakát

Případy 1. oddělení - Spolubydlící (2022) (epizoda) 

Spíš než samotný případ mě tady přišlo zajímavý vyobrazení života dnešních mladých lidí a i gradující interní vývoj v prvním oddělení. Mirek Hanuš měl tentokrát asi dovolenou, škoda.

plakát

Ztracená kulka 2 (2022) 

Tahle akční flákota nemá jinou ambici než být akční flákotou a na takovýhle férovky já slyším. Korn když tvůrci evidentně umí natočit honičky, přestřelky, zvládají chorea fightů a chápou, že dialogy v takovým fillmu můžou spíš obtěžovat.

plakát

Ztracená kulka (2020) 

Ale jo, když jde o kulky, tak se musí akčnit bez ladu a skladu. Akční scény to mělo dobré, to každopadně o zbytku dělám že nevím.

plakát

Vánoce na spadnutí (2022) 

Hm tak na dalších deset let mám po chuti vidět další vánoční film.  Teď ještě přežít ty reálný a bude zase líp. Strašný co člověk během svýho života musí vytrpět.

plakát

Světlonoc (2022) 

Ne bohužel někdy se mylšenkově s tvůrci filmu prostě nesejdu. Kombinovat jakési mystické tajemství se sociální kritikou předsudků obyvatel na mě opravdu neudělalo dojem, mnohé věci šli naprosto mimo mě. Možná tomu napomohl i fakt, že jsem příliš nerozuměl dialogům, se slovenštinou obvykle vůbec problémy nemívám, tedy pokud se nemluví nářečím šariš, ale tady jsem fakt některé dialogy vůbec neslyšel, nevím zda to bylo špatným ozvučením kina, nebo technickým problémem a je to asi jedno, protože podstatný je výsledek. Tereze jako režisérce pořád fandím, ale tady teda bohužel.

plakát

Athena (2022) 

První část je vysloveně luxus a film mě vcnul do absolutní bitvy mezi poldama a lůzou, tedy vlastně chudákama co přišli z jiných zemí a velmi si váží azylu v Evropě, ctí zákony, naše hodnoty a snaží se vrátit společnosti jejich velkorysost. Druhá část byla o postavách a úplně nudila. Hledal jsem na tom sídlišti jestli neuvidím v záběru pani Merkel nebo jiný politiky co nám říkají, že my máme být tolernatní k těm co do Evropy příjíždí na člunech a sžít se s nimi, člověk by řekl že mluví ze svý zkušenosti a ejhle nikoho takovýho sem tam neviděl, já zapoměl že oni to říkají ze svých luxusních sídel, mercedesů a velkých prosleklených budov hlidaných armádou, to pak jo, určitě vědí o čem přesně mluví. Svět nedopadne dobře, jen doufám, že já si to stihnu odžít ještě v realitvním pokoji.

plakát

Enola Holmesová 2 (2022) 

Patřím mezi tu menší část, která si myslí, že jednička byla lepší. Viděl jsem to těsně za sebou a i tady mě bavila hravost, hlavní hrdnika, napády, výprava, ale bohužel míra feminismu překračuje mez kterou jsme ochoten snášet, chtěl bych vidět kdyby to bylo opačně, kolik feministických spolků by požadovalo zákaz tohoto filmu. Tohle je strašná škoda, jinak to vůbec není špatný.