Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Dobrodružný
  • Krimi

Recenze (364)

plakát

Jak se dožít stovky: Tajemství modrých zón (2023) (seriál) 

Tak kdo by nechtěl koukat a zajímaly ho pouze "CORE" informace, jak se dožít stovky ve zdraví, tak tady to máte :) Místa: Okinawa, Sardinie, Ikaria MINDSET - být v klidu, smích léčí, rychle odpouštět a nežít ve zlosti (nehněvat se na někoho, to nás jen ničí) Jíst do polosyta a nepřejídat se - přestat jíst, když jsme na 80% plní - Hara hachi bun me + JÍST POMALU, vychutnávat! Konkrétní tipy na jídla a stravu - minestrone, fazole (klasika i černé), kváskový chleb, dobré sacharidy, ořechy (hrst denně - 3 roky navíc), luštěniny, ovoce, celozrnné obiloviny, borůvky, bylinné čaje, domácí med z Ikarie, kvalitní víno z Ikarie, dýně, převážně ROSTLINNÁ STRAVA - celozrnné produkty, zelenina, sladké brambory, fialová brambora - batáty, pelyněk, hořká okurka, tofu, sója, Fyzická aktivita denně - zahradničení např. POHYB denně neustále i v 80+.. Nemusí to být vyloženě sport a velký výdej, ale pozvolný pohyb denně co nezatěžuje tak klouby Smysl - Ikigai - najít své poslání.. kolektivní důležitost Komunity, mezilidské vztahy - združovat se v komunitách i v důchodovém věku (nebýt sám) + RODINA NA PRVNÍM MÍSTĚ (žádné pečováky - staré lidi doma a péče o ně + moudrost od nich čerpají) STOP chronickému stresu - ovládání stresu - meditace, dech, víra Dobrovolnictví Příroda - procházky do přírody, propojení s přírodou, čerpání energie z přírody a respektování přírody - procítit léčivou sílu přírody, uzemnění Víra Obklopit se dobrou komunitou Držet cholesterol, držet krevní tlak, držet cukr (stop cukrovce) starat se o kardiovaskulární zdraví = pohyb, strava, doplňky, práce se stresem Zpomalit - udělat si čas na věci, co mám skutečně rád - rodina, držet koníčky

plakát

To se mi snad zdá (2023) 

Po delší době koukatelný Cage. Námět (mimochodem trošku vykrádačka jednoho z dílů Black Mirror) originální, proložení vtipnými scénami tomu dodalo šmrnc. Nicméně se nemůžu ubránit dojmu, že se z toho dalo vytěžit daleko víc.

plakát

Godzilla Minus One (2023) 

Japoncům se Godzilla povedla vyobrazit skutečně epicky. Za to klobouk dolu, po technické stránce pastva pro oči a podmanivý soundtrack tu monumentalitu dokonale podtrhl. Co mi naopak tolik nesedělo (ale nejspíš je to tím, že nemám takové zkušenosti s Japonskou tvorbou) je ta přehnané sentimentalita a přehrávání emocí v podání všech herců. Suma sumárum příjemné překvapení na závěr roku :)

plakát

Oppenheimer (2023) 

VELKOLEPÁ nuda.. Bohužel

plakát

Napoleon (2023) 

Všichni kritizují necitlivý střih, s tím souhlasím, ale co mi vadilo asi nejvíc? Celkové vykreslení Napoleona.. Proč ve filmu nebyl hlubší vhled do Napoleonovo bojových strategií? Vždyť to byla jeho hlavní devíza a proto byl tak slavný. Bitvy byli vždy tak rychlé, bez jakéhokoliv vhledu do strategie/plánování.. Přitom Napoleon byl ten nejlepší válečný stratég, který dny a týdnu koumal tu nejlepší možnou strategii na každou další bitvu. Takhle to působilo jako nějaké "random" pálení z kanónů... Za mě se zkrátka nepodařilo zachytit tu jeho "velikost", kdy vedl více vítězných bitev než Alexandr Veliký a Caesar dohromady.. Přitom Phoenix jako vždy skvělý. Škoda.

plakát

Manželská historie (2019) 

Scénu vyhrocené manželské hádky mezi Scarlett a Adamem řadím mezi jednu z nejintenzivnějších co jsem kdy na filmovém plátně viděl

plakát

Saw X (2023) 

Ohrané a nudné

plakát

Zabijáci rozkvetlého měsíce (2023) 

Ne, tohle se prostě Scorsesemu nepovedlo.. Přitom tak skvělý námět a takhle to zazdít zejména přepálenou stopáží. Za mě z potenciálního filmu roku zbyla taková zvláštní pachuť..

plakát

Katedrála (2022) 

Hmm, až budu příště zase pindat, že mám na pozemku položit dlažbu, nebo vykopat rigol na závlahovku vzpomenu si na Justa :)). Až si říkám, že tenhle mindset prostě není "lidsky" možný. Ta nekonečná vůle a odhodlání.. Neuvěřitelné. Každopádně přání navštívit osobně Justovo katedrálu už se pyšní na mém Bucket listu :)

Ovládací panel