Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Rodinný
  • Akční

Recenze (1 626)

plakát

William a Kate (2011) (TV film) 

Přesně jeden týden uběhl od velkolepé svatby prince Williama a jeho snoubenky Kate Middleton a týden také uběhl od doby, kdy jsem tento film viděl. Svatba byla nádherná a velkolepá a já jsem si ji u televizní obrazovky opravdu užil. Film jsem bral jako takovou příjemnou tečku za celou touto událostí a jako dovětek ke královské svatbě na mě zapůsobil naprosto úžasně, zkrátka to bylo příjemné zakončení netradiční události. Samozřejmě film má i své mouchy, je to přece jen televizní film, což s sebou logicky přináší obsazení méně známých herců, pokud možno co nejméně nákladný scénář a v tomto případě navíc i snahu natočit film co nejrychleji tak, aby byl hotový ještě před královskou svatbou. A jelikož jsem už několik filmů od společnosti Lifetime viděl, tak jsem byl připravený na to, že film nebude oplývat nějakými výraznými kvalitami, a asi i proto jsem si to dokázal užít. Zkrátka jsem dokázal předvídat, co mě asi v tomto filmu čeká, a tak jsem se nemusel zabývat ničím jiným než příběhem samotným, který byl téměř jako z pohádky, a o to příjemnější je zjištění, že film byl natočen podle skutečnosti. Já jsem s výsledkem relativně spokojený, zkrátka další typický průměrný TV film od společnost Lifetime, který ode mne získává tři hvězdy.

plakát

Milionář z chatrče (2008) 

Tak konečně jsem viděl film, na který jsem byl velice zvědavý. A musím říci, že zážitek to byl velice kvalitní a možná i nezapomenutelný, ovšem to ukáže až čas. Každopádně příběh Jamala mě dokázal maximálně zaujmout a strhnout a já byl s každým dalším záběrem čím dál více zvědavější, jak bude tento příběh pokračovat. A nakonec mohu říci, že mu nemám téměř co vytknout, až na jednu věc, která mi v tom filmu neseděla a nesedí mi tam vlastně doteď. Zajímalo by mě, jak je možné, že v soutěži "Chcete být milionářem" byla položena soutěžní otázka a ještě než stihl Jamal odpovědět, tak byla reklamní pauza a on si v klidu mohl odejít ze studia na záchod přemýšlet o otázce. To přímo svádělo k podvodu, například někomu tajně zavolat o odpověď. Tohle mi opravdu hlava nebrala, mnohem logičtější by mi přišlo, kdyby napřed nechali Jamala odpovědět a teprve pak dali reklamu a po reklamě by prozradili správnou odpověď. Tenhle čas navíc na rozmyšlenou jsem nějak nepochopil a celý příběh to v mých očích tak trochu degraduje, a to dokonce natolik, že ač bych za normálních okolností dal pět hvězd a považoval film za absolutně dokonalý, tak nakonec jednu hvězdu ubírám právě za tuto nelogičnost, která mi po zhlédnutí filmu prostě vrtá v hlavě. Ale i tak uděluji stále ještě příjemné a nadprůměrné čtyři hvězdy. PS: A musím říct, že mě potěšilo, že televizního moderátora v tomto filmu daboval Vladimír Čech, bylo to příjemné zpestření.

plakát

Morganovi (2009) 

Když se řekne Hugh Grant, okamžitě mi v hlavě naskočí žánr romantická komedie. A ani tentokrát tomu není jinak. A nutno dodat, že jsem rád, že tomu není jinak, protože už jsem si zvykl na Hugha Granta v romantických rolích a myslím, že tyto role mu sluší nejlépe. Ovšem co mi na této komedii vadí, to je přítomnost Sarah Jessicy Parker. Nikdy jsem nebyl fanouškem seriálu Sex ve městě a tuto herečku jsem nikdy příliš nevyhledával a v tomto filmu mi příliš neseděla, do elegance Hugha Granta má velmi daleko, podle mě mu zkrátka nebyla rovnocennou hereckou partnerkou. Ale naštěstí jsou tu jiní sympatičtí a příjemní herci, kteří tento můj negativní dojem z hlavní hrdinky trochu mírní. Mám teď na mysli především Mary Steenburgen a Sama Elliotta, kteří v roli venkovského manželského páru byli velice milí a sympatičtí. A pokud se zaměřím na dějovou stránku filmu, tak musím říct, že jsem se téměř nenudil, bylo zde několik opravdu vtipných věcí, takže svůj účel to splnilo. Pobavil jsem se, užil jsem si to, a byl to fajn zážitek. Hodnocení se v mém případě pohybuje mezi třemi a čtyřmi hvězdami, nakonec uděluji tři hvězdy.

plakát

Moje super psycho úžasné šestnáctiny 2 (2010) (TV film) 

Nějaký půlrok uběhl od doby, kdy jsem viděl první díl, který mě dokázal velice zaujmout. Jsem rád za možnost zhlédnout i pokračování, které přímo navazuje na předchozí díl. Tentokrát je ovšem v roli oslavenkyně hlavní hrdinka Skye a její tatínek, masový vrah který se s nikým a ničím nepáře, si pro ní připravil vskutku originální a velmi krvavý dárek. Kdo viděl první díl, toho zřejmě nepřekvapí, že i tentokrát se zde budou hromadit mrtvoly, a jestliže v prvním díle nás zaujala mrtvola bez těla jedoucí na kolečkových bruslích, tentokrát se můžeme těšit na živou pochodeň, která vyskočí z dortu namísto striptérky. Zkrátka typická teenage vyvražďovačka, která příliš děsivých momentů nenabízí a u které se asi nikdo bát nebude, ale která rozhodně nabízí zajímavý zážitek pro každého, kdo má chuť se na tento film podívat. V porovnání s prvním dílem mi ovšem přišlo, že vrahovi chyběl jakýkoliv motiv pro jeho vražedné řádění, měl jsem pocit, že tentokrát už zde jsou ty vraždy jenom pro efekt, bez jakéhokoliv rozumného důvodu. Ale možná už prostě jen tomu vrahovi ruplo v bedně a bylo mu jedno kdy a kde vraždí, hlavně že si může zařádit a jeho dceruška může na vlastní oči vidět, v čem je její tatínek skutečně výborný a co mu jde na jedničku. Každopádně co se týče hodnocení, tak musím oproti prvnímu dílu jednu hvězdu ubrat, přece jen mi přišlo, že už to nemá tu správnou šťávu jako první díl, takže hodnotím třema hvězdama. A jen tak pro zajímavost. Toto je teprve druhý hraný film, který se objevil na české verzi MTV a stalo se tak v úterý 19. dubna 2011. Není asi tak těžké uhodnout, že prvním hraným filmem na této stanici byl první díl filmu "Moje super psycho úžasné šestnáctiny".

plakát

Alenka v říši divů (2010) 

Alenka nám trochu povyrostla a jen na ní nyní závisí osud podzemní říše. Abych se přiznal, tak jsem si nikdy neoblíbil ani samotný příběh Alenky v říši divů, ani žádnou z filmových verzí. Dokonce ani jako dítě mě tenhle příběh nebavil. Ale v tomto případě jsem prostě nedokázal odolat úžasnému spojení Tim Burton, Johnny Depp a Helena Bonham Carter, které už tak perfektně a bezchybně fungovalo v případě Sweeney Todda. A ani tentokrát jsem nebyl zklamán, Tim Burton mě okamžitě vtáhl do děje a já jen nevěřícně sledoval, co všechno se na televizní obrazovce před mými zraky odehrává. Ani na okamžik jsem se nenudil, ani na okamžik jsem nelitoval, že jsem se na film podíval, zkrátka naskytl se mi další z úžasných filmových zážitků. Johnny Depp, H. B. Carter, Mia Wasikowska i Anne Hathaway byli prostě úžasní a dokonalí a pod režijním vedením Tima Burtona zvládli své role naprosto perfektně. Nicméně i přes tento můj pocit dokonalého filmu tu stále zůstává jakási averze vůči zpracovávané knižní předloze, tenhle příběh jsem nikdy nemiloval a zřejmě ani milovat nebudu a ani tento film nedokázal změnit můj názor, a ač vím, že je to možná vůči filmu samotnému nespravedlivé, přesto musím svou nechuť vůči příběhu zapracovat do hodnocení, ale i tak mi vychází úžasné a nadprůměrné hodnocení v podobě čtyř hvězd.

plakát

Exmanželka za odměnu (2010) 

Je otázka, zdali umím být objektivní, pokud hodnotím film s mou velice oblíbenou herečkou Jennifer Aniston. Opět se mi totiž potvrdilo, že účast této herečky v mých očích pokaždé zvyšuje kvalitu filmu, vždy když v nějakém filmu vidím tuto krásku, tak zpozorním a užívám si její přítomnost. A to se mi opět potvrdilo i u tohoto filmu. Samozřejmě nechci nijak snižovat zásluhy Gerarda Butlera na kvalitách tohoto filmu, je to bezesporu sympaťák a svou roli loosera, který velice rád předá svou bývalou manželku do rukou policie, ztvárnil naprosto dokonale a bezchybně. A dohomady s Jennifer Aniston pak vytvořil velice zajímavý a sympatický, ale hlavně vtipný pár, se kterým jsem se opravdu nenudil. Pár věcí se zde opravdu povedlo a já se parádně bavil. Což ale není pouze zásluha hlavních herců, svůj podíl na tom totiž má i zajímavý a pro mě neotřelý děj, u kterého jsem opravdu nevěděl, co mohu čekat v další minutě, bylo zde mnoho zvratů a i díky tomu si dokázal tento film udržet mou pozornost až do konce. Já jsem si to zkrátka báječně užil a času s tímto filmem stráveným rozhodně nelituji. Mé hodnocení je tři a půl hvězdy, v tomto případě zaokrouhluji dolů na celkové tři hvězdy.

plakát

Pevné pouto (2009) 

Co nás čeká po smrti? To zjistíme, až nás to potká, ale do té doby nám nezbývá, než použít svou vlastní představivost, případně vzít zavděk představivostí filmových tvůrců, kteří nás dokáží do posmrtného světa vtáhnout. Nakolik se s touto vizí spokojíme už pak zůstává čistě na nás a já musím říci, že vize v tomto filmu, jež je předkládána režisérem Peterem Jacksonem, mě téměř po celou dobu nudila. Zaprvé jsem se v těch vizuálních hrátkách jen velice těžko orientoval a zadruhé mi to přišlo jako příliš rušivé a příliš zdlouhavé. Je zvláštní, jak rychle a příjemně mi ten příběh původně ubíhal, za první hodinu filmu jsem čas zkontroloval jenom jednou, ale jakmile začaly ty vizuální hrátky s posmrtným světem, tak se film proměnil v jednu zdlouhavou a neskutečnou nudu (která ale naštěstí trvala jen do doby, než se příběh zase vrátil na Zemi), což je docela podstatná vada na kráse jinak zajímavého a atraktivního příběhu. Ale protože je to má jediná výtka vůči tomuto filmu (sice jsem nebyl ještě spokojený s tím, jak dopadl vrah hlavní hrdinky, ale v tomto případě oceňuji pokus o inovaci), tak hodnotím nadprůměrně, jelikož ten film je prostě výborný, o tom není sporu, a nebýt těch nudných částí, byl by to pro mě film dokonalý, takhle strhávám jednu hvězdičku a uděluji celkem čtyři hvězdy.

plakát

Zombieland (2009) 

Těžko hledám slova. Tohle byla úžasná hororová zombie komedie, kterou jsem si užil od začátku až do konce a líbilo se mi v ní absolutně všechno, od úžasné postapokalyptické vize (já prostě miluju ve filmech prázdné silnice a ulice) přes zabíjení zombíků na tisíc a jeden možný způsob, pravidla nutná pro přežití, vnadné herečky a celkově sympatické postavy až po úžasné cameo Billa Murrayho. Všechno v tomhle filmu dokonale sedělo a bavil jsem se opravdu úžasně, málokterý film si vychutnávám po celou dobu a u málokterého filmu lituji, že už je konec, navíc zde mi přišlo, že je ten film velmi krátký, což byla velká škoda, jsem přesvědčený, že i kdyby to mělo dvě hodiny, tak bych se královsky bavil. Šílené role Woodyho Harrelsona začínám pomalu, ale jistě milovat, a docela by mě zajímalo, jestli se více vyřádil ve filmu 2012 nebo v této komedii. Jesse Eisenberg byl fajn a Emma Stone byla nádherná a sympatická, zkrátka příjemné zpestření pro mužské oči. Myslím, že více není co dodat, užil jsem si to, pobavil jsem se a jsem rád, že jsem si našel na zhlédnutí téhle komedie čas. Není nad čím váhat, kromě příliš krátké stopáže nemám fimu co vytknout, a tak dávám pět hvězd.

plakát

Avatar (2009) 

Přiznám se, že patřím k té velmi malé hrstce lidí, které nechalo šílenství kolem filmu Avatar ledově klidnými a kteří neměli potřebu ho nějak vyhledávat. Prostě jsem si pohodlně počkal, až Avatar přijde za mnou, což se stalo dnes večer, kdy měl na HBO svou českou televizní premiéru. A to jsem ještě do poslední chvíle zvažoval, zda si zapnout právě tento film, protože přece jen žánry, do nichž je film zařazen, nemám příliš v lásce. Nakonec jsem se na film ze zvědavosti podíval, a co jsem viděl, na to jsem nebyl absolutně připraven. Tenhle film mě doslova vtáhl do děje už od prvních minut, a s postupujícím časem jsem si ho užíval stále víc, až už jsem téměř nemohl odtrhnout od televizoru svůj zrak. Tohle byla jízda, tohle byl úžasný filmový zážitek, se kterým se nesetkávám příiš často, naposledy mě takhle zaujal film Rolanda Emmericha s názvem 2012. Celou dobu to byla jedna úžasná pohádka, jeden úžasný příběh, na který asi hned tak nezapomenu a který mi zůstane v mé mysli uvězněn na hodně dlouhou dobu. A vůbec nevadí, že jsem to neviděl v kině ve 3D formátu, i na tom čtyřicetipalcovém televizoru jsem si to dokázal maximálně užít. A že je film tak trochu ekologickou agitkou a že děj je předvídatelný a klišovitý, to zde vůbec nehodlám rozebírat a řešit. Ani na okamžik jsem se nenudil, film jsem si po celou dobu užíval a má očekávání byla mnohonásobně překonána. Tady není nad čím váhat. Tenhle film si zasluhuje maximální hodnocení, neboli je to za 100 % (pět hvězd).

plakát

Slečna zamilovaná (2009) 

Sandra Bullock v hlavní roli ztřeštěné, ale přitom docela inteligentní slečny, která se živí jako autorka křížovek, aby posléze v jakémsi zamilovaném poblouznění pronásledovala svého vysněného chlapa přes celou zemi, to znělo docela zajímavě, a tak jsem se na tuto komedii podíval a rozhodně jsem nelitoval, už jsem totiž viděl mnohem horší filmy a tento se alespoň dokázal udržet v jakémsi optimálním průměru. Rozhodně mi nepřišlo, že by tato komedie postrádala vtip nebo že by v ní převažovaly trapné scénky, já jsem se totiž docela dobře bavil a troufám si tvrdit, že scénka, v níž běžící a nadšeně mávající Sandra Bullock zahučí do díry v zemi, se pro mě stala scénkou nezapomenutelnou a budu se tomu smát ještě hodně dlouho, protože to prostě bylo vtipné, stejně jako následná reakce reportéra, který byl k díře otočený zády a netušil, že tam někdo spadl. Sandra Bullock zahrála svůj standard a rozhodně tuto roli zvládla naprosto parádně, ve vedlejších rolích potom potěšila Katy Mixon a kupodivu i DJ Qualls, který mi začíná být i přes počáteční averzi s každou další rolí čím dál více sympatický. Celkově jsem s výsledkem spokojený a uděluji tři hvězdy.