Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (3 337)

plakát

Spider-Man: Napříč paralelními světy (2023) 

Audiovizuální mrda o pět úrovní výše, než jakákoliv konkurence. Nápaditost nezná mezí, přičemž postavy jsou stále funkční a sympatické. Je ale třeba říct, že po víc než dvou hodinách vám asi půjde hlava kolem. Tenhle guláš barev a vjemů totiž jede stále na plný plyn a nikdy nezastaví. Může to být chvílemi únavné, ale to holt umění bývá.

plakát

Dungeons & Dragons: Čest zlodějů (2023) 

Takovej ten film po kterym máte dobrou náladu. Je to vtipné, vynalézavé a dobře obsazené. Fantasy svět je nápaditě využitej a je to cool i sranda zároveň. Na konci mě to normálně i dojalo. Dokonce je tam i soví medvěd, kterej mi utkvěl z dětství, když jsem hltal Forgotten Realms knížky :)

plakát

Blue (2018) (seriál) 

Vrchol mezi dětskými seriály. Navážno mě na to baví koukat taky. Umí to být doopravdy vtipné, dojemné a i pravdivé. Člověk se v tom občas najde.

plakát

Strážci Galaxie: Volume 3 (2023) 

Byl jsem překvapenej, až jak moc se mi to líbilo. Že tam bude dobrá akce a vtip tak nějak čekáte, ale toto bylo nefalšovaně dojemné a to týrání zvířátek i docela hrozivé. Záporák je výborný a prostě jsem se celou dobu výborně bavil. I ten hořkosladkej konec působí tak jako lidsky.

plakát

Avatar: The Way of Water (2022) 

Cameron mě naučil nenávidět lidstvo mnohem účelněji než všechny přírodopisné dokumenty.

plakát

Show Jerryho Seinfelda (1989) (seriál) 

Parádní humor. V devadesátkách si prostě mohli dělat srandu ze všeho, a je to fakt sranda. Nejlepší postava je George, totální lidská zrůda.

plakát

Andor (2022) (seriál) 

Andor se soustředí hlavně na obyčejné lidi a jejich lokální problémy. Konečně jako divák chápu útlak impéria. Ve všech předchozích filmech, seriálech atd. se proti němu válčí, ale až Andor ukáže, jak je na hovno, když jste támhle obyčejnej automechanik a přijdou vojáci a zavřou vám krám. Hrozně mě bavily i ty porady na tom gestapáckym ústředí. Navíc casting je velmi silný, až na část s loupeží jsou všechny postavy výrazné a charismatické a to platí dvojnásob pro záporáky. S klidem se vyrovnají i Wernerovi Herzogovi z Mandaloriana. I všechny ty intriky a špinavá akce bez technických wifikundací či Síly byla super. Jediné, co mi malinko drhlo byla absence ufonů ve vážnějších rolích. Naprosto to chápu, páč nepůsoběj seriózně. Ale na Star Wars mě vždycky bavily všechny ty zrůdky a zde jsou výrazně upozaděné.

plakát

See - Série 1 (2019) (série) 

Je strašně jednoduché se do toho strefovat a instantně hejtit, že je to nelogická blbost. Z fleku jde vyjmenovat milion věcí, co by nešlo. Já se rozhodl to ignorovat a pouze se bavit. Důvod? Hned první scéna. Prostě mě to okamžitě zaháčkovalo neotřelou atmosférou, originálním světem, rozmanitými charaktery, naprostou řemeslnou sebejistotou a hlavně Jason Momoa vládne, jak ještě nikdo nevládnul. Ztělesněnej badass. Mega sympaťák, ale dlouho nepamatuju, že by někdo takhle stylově rozséval smrt.

plakát

Volejte Saulovi (2015) (seriál) 

Gilligan opět naservíroval výborný seriál, který používá atributy, co dělaly i Breaking Bad tak skvělým. Nečekaný, pomalý a uvěřitelný vývoj postav, zde ne až tak ústředního Saula, jako hlavně Kim, díky které se spousta věcí dala do pohybu a díky které mě to bavilo. Vůbec jsem jí neviděl do hlavy a její činy mi dávaly smysl vždy až po delší době. Další věcí je brilantní práce s vedlejšími postavami. Všechny jsou výrazné, zapamatovatelné a mají akurátní prostor. No a za třetí se podařila i ta linka s kartelama. Každej ví, jak to asi musí dopadnout, ale stejně se podařilo utvořit napětí. Bravo.

plakát

Vykopávky (2021) 

Velmi citlivé, ale tak přirozeně a nevtíravě. Ano, hrají tam takové ty trademarkové klavíry, ale nikdy jsem neměl pocit, že by mě film vydíral. Naopak výtvarná stránka je vkusná a podporující dění na plátně. Dialogy mimo obraz, kdy jen sledujeme to mezitím, vše jen podtrhují. Fakt jsem nečekal, jak až moc romantické to bude. Velmi mi to sedlo i díky super hercům. Dokonce i ten chlapeček byl fakt fajn. Jako myslel jsem, že se mi to bude líbit, ale ne až tak.