Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (3 336)

plakát

Nic ve zlým (2023) 

Supr komedie u které jsem se fakt zasmál a odreagoval. Jennifer Lawrence je hezká, ale hlavně fakt přirozená a má komediální talent. Funguje je to nejen jako komedie o střetu rozdílných povah, ale i jako o střetu generací. To, kde třeba Bill Burr totálně selhal ve starejch fotrech, se v Nic ve zlým daří bravurně.

plakát

Watcher (2022) 

Antireklama na Bukurešť, jehož hnusná zákoutí slouží k budování ponuré atmosféry. Napětí tu je, sličná Maika Monroe se docela uvěřitelně utápí v úzkosti, ale je to prostě příliš jednoduché.

plakát

Zabijáci rozkvetlého měsíce (2023) 

Nejrychlejších tři a půl hodiny kinematografie. Úctyhodná délka ve mě budila respekt, ale uteklo to jako voda. DiCapriův zdegenerovaný škleb funguje a bavilo mě sledovat, jaká je to lidská zrůda. Chvílemi je až komické, co se tam děje a furt to ňák všem prochází. De Niro baťovsky drží město za koule, ovládá a manipuluje všechny a všechno a i přes veškeré utrpení, kterým si Osedžové prochází je to stále zábavný film, který stojí za to vidět.

plakát

Spider-Man: Napříč paralelními světy (2023) 

Audiovizuální mrda o pět úrovní výše, než jakákoliv konkurence. Nápaditost nezná mezí, přičemž postavy jsou stále funkční a sympatické. Je ale třeba říct, že po víc než dvou hodinách vám asi půjde hlava kolem. Tenhle guláš barev a vjemů totiž jede stále na plný plyn a nikdy nezastaví. Může to být chvílemi únavné, ale to holt umění bývá.

plakát

Barbie (2023) 

Cením nápad udělat film o figurce chytře, jenže mě to bavilo jen v částech, kde Will Ferrell komicky běhá a tak. Části o uvědomění žen a všechny ty kecy byly spíše únavné. Je to navíc zbytečně dlouhé a ke konci už jsem to moc nevnímal, i když třeba ty muzikálový čísla jsou dobrý. Každopádně, když moje neteř měla Barbie období a čuměli jsme na animovaný Barbie agentky atd. tak ty mi přišly lepší. Přijde mi bizarní, že tahle verze podle mě vůbec nemůže bavit děti.

plakát

Nech svět světem (2023) 

Většinou když ve filmu vypukne katastrofa, tak všichni šokantně zdrhaj a tak. Tady ale pijí víno v luxusní vile, opalují se u bazénu a přemýšlejí, co teď. Je to zručně natočené, napětí se dostavuje, tak nějak samo a vždycky když už by to bylo moc konverzačně divadelní, tak tam lupnou vkusnou destrukci. Uteklo to jako voda a za mě palec nahoru.

plakát

Bydlení ne pro každého (2016) 

Zajímavý dokument o proměně čtvrti v New Yorku, kde žili převážně chudí lidé. Jenže po revitalizaci železničního nadjezdu v park se z toho stala cool čtvrť s korporacema a yuppíkama. Trochu něco jak Holešovice, nebo Karlín. Film sleduje kontrast v ulici, kde jsou paneláky pro chudé naproti hyperdrahé prestižní škole. Děti z obou světů se denně potkávají, ale žijí naprosto rozdílné životy. Film se koncentruje převážně na děti a mladistvé z obou skupin a ptá se jich, jak to celé vnímají.

plakát

Mimi šéf (2017) 

Cením ten nápad. Celý film jsem si nebyl jistý, jak to vlastně je, jestli je to celé jen fantazie staršího bráchy, nebo jestli tam fakt dorazil vyslanec Baby Corpu. Každopádně mě to bavilo. Byla prdel jak mimi šéf všechny stíral korporátní hantýrkou.

plakát

Bílí muži neumějí skákat (1992) 

Hrozně živočišnej film. Už od úvodu, kdy tam zpívaj ty dědci u hřiště jsem se tak poťouchle usmíval a tušil, že to bude něco pro mě. No a pak tam Wesley Snipes a zbytek rozjedou absolutní nigga show. To vám ani nepřijde, že to jsou herci, prostě to vypadá, jak kdybyste náhodou šli kolem a oni tam takhle blbli každej den. Woody Harrelson ho pak skvěle doplňuje. Překvapilo mě, že to není jen čirá sranda, ale vlastně i dost drama s dějem, který nelze titulovat slovem předvídatelný. Je to sice asi o něco delší, než by se slušelo a jelikož tam na sebe většinu času všichni řvou, tak je to chvílemi trochu únavné. Ale hlavní síla je taková ta životní chuť, která z toho čiší ať už při basketu, hádkách, nebo když Woody vášnivě pígluje hubatou Rosie Perez.

plakát

Dungeons & Dragons: Čest zlodějů (2023) 

Takovej ten film po kterym máte dobrou náladu. Je to vtipné, vynalézavé a dobře obsazené. Fantasy svět je nápaditě využitej a je to cool i sranda zároveň. Na konci mě to normálně i dojalo. Dokonce je tam i soví medvěd, kterej mi utkvěl z dětství, když jsem hltal Forgotten Realms knížky :)