Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (2 694)

plakát

John Wick: Kapitola 4 (2023) 

Zbytečně dlouhý akční opus, který místy zoufale nudil. Sestříhat na polovinu a hned by to byl jiný film. Jinak Wickovský svět už je vyprázdněný, nemá to kouzlo.

plakát

Rod Draka (2022) (seriál) 

Solidní fantasy seriál, ale slabší odvar GoT. Je příliš pomalé a pozvolné. Skvělé okamžiky a atmosféru střídá plácání odnikud nikam. Ale o dvě třídy lepší než Prsteny moci.

plakát

Pán prstenů: Prsteny moci (2022) (seriál) 

Tolkienovu fantazii a vypravěčský um vystřídali průměrní scénáristé chrlící klišé a přihlouplé dialogy jako na běžím páse. Celkově i ústřední dějová linka není nijak výrazná, nebo snad osudová. Postavy totiž nejsou propracované a víceméně jsou nám ukradené. Na druhou stranu vypadá to naprosto famózně, výprava i nápaditost grafického oddělení si zaslouží smeknout.

plakát

Sandman (2022) (seriál) 

Velice zdařilá adaptace mého oblíbeného komiksu v novém modernějším hávu. Vizuální lahůdka.

plakát

Top Gun: Maverick (2022) 

Jednoduchý příběh natočený ve velkém stylu. Chlapáctví, frajerství a přetížení 10 G. V kině zážitek.

plakát

Duna (2021) 

V kině se jedná o spektakulární zážitek, vizuálně, sluchově i díky pomalému tempu vyprávění. Jenže právě vytváření komplexních postav se spoustou fascinujících detailů řadu lidí odradí. Nejedná se o akční vesmírnou řežbu, ale spíše o promyšleně budovaný svět a příběh s hlubším přesahem. Nevím, zda bych doma byl stejně nadšen jako v kině, ale i tak se v dnešní blockbusterové době jedná o počin mimořádného významu a celkové filmové pohlazení po duši.

plakát

Není čas zemřít (2021) 

Bond je nekončící akční jízda. Na začátku dá nohu na plyn až na podlahu a nesundá ji až do konce. Baví svou pestrostí, skvělou akcí i humorem. Nejlepší pasáž je na Kubě s božskou Annou de Armas, ale ke chvalení je toho rozhodně více. Problém jsem měl až poslední půl hodinku, kdy mě dlouhé finále nebavilo a konec pak ve své patetičnosti zklamal. I přes kupu much v ději a logice je to prostě zábava a akční lahůdka. Doporučuju servírovat v kině.

plakát

Expedice: Džungle (2021) 

Dobrodružná jízda z ranku Mumie a Pirátů umně kombinuje tajuplný svět, vtip a ztřeštěnou akci. Je to samozřejmě naprosto přitažené za vlasy a mozek musí zůstav ve stavu vypnuto, ale film baví a to je hlavní. Možná ho nadhodnocuju, protože do kvalit Mumie má hodně daleko, ale určitě stojí za pozornost.