arachneuss

Live Forever or Die Trying

homepage
ICQ: 312-606-426

146 bodů

od nejnovějšíchpodle abecedypodle hodnocenípodle roku vzniku filmu
<< předchozí 1 2 3 4 6 12 17 22
    • 9.2.2012  23:14
    Johnny English se vrací (2011)

Nekoukatelné.

• 5.2.2012  23:24
    Twilight sága: Rozbřesk - 1. část (2011)

Překvapivě solidní drama, i když stále s pořádnou špetkou naivity. Nahatí vlci už nejsou cool. Soundtrack je stále záruka kvality. Krev konečně stříká. Edward není impotentní blbec. Masky se povedly. Triky nestojí ani za zlámanou grešli. Bitky nejsou už tak stylové, jako tomu bylo v podání Davida Sladea. Zkrátka tříhvězdová guilty pleasure. A ano, na druhou část jsem zvědav.

• 24.1.2012  17:54
    Sherlock Holmes: Hra stínů (2011)

Nulová inovace, stále strhující.

• 19.1.2012  11:55
    Underworld: Probuzení (2012)

Nočních můr z trojky mě to sice nezbavilo, i přesto užil jsem si nový podsvěťák užil na maximum.

• 17.1.2012  23:24
    Černobílý svět (2011)

Dobře natočený film o všem a o ničem.

• 12.1.2012  00:04
    Muži, kteří nenávidí ženy (2011)

Ať se snažím sebevíc, tak tu pátou Fincherovskou nalézt nedokáži.

• 5.1.2012  22:38
    Dívka na přání (2009)

Trošku se odkloním a než-li film samotný (něco takového by asi nejlépe dokázal popsat Shadwell) přejdu k plakátu, jenž sám o sobě je čtyřhvězdný kousek. Už jen samotná tagline „See it with someone you ***.” je krásným odkazem na naivní hollywoodské romance ála Valentine's Day, kde na první místě leží láska a sex je až kdesi na pozadí. Zkrátka lež. Nesmím opomenou o ztrvárnění plakátu, konkrétně ony „tečky” s čárovým kódém, které srovnávají call girls k drahým magazínům, nebo-li šahat a listovat může pouze ten, kdo si zaplatí. A pak samozřejmě onen výraz, jenž mluví o temné stránce celého filmu. O příběhu vykořistěné dívky, které jde o život. Nádhera.

• 2.1.2012  10:32
    Jeden den (2011)

Má knižní očekávání byla částečně naplněna.

• 30.12.2011  10:57
    Corner, The (TV seriál) (2000)

Before the Wire, there was a corner...

• 30.12.2011  10:56
    Killing, The (TV seriál) (2011)

Počáteční nadšení z nové kriminálky se ztrácí stejně rychle, jako čas k nalezení Rosie Larsen.

• 30.12.2011  10:54
    New Girl (TV seriál) (2011)

Tahle holka se mi nastěhovat do bytu, tak volám do ústavu pro choromyslné. Po prvních deseti dílech zvyšuji na tři, ale silně pochybuji, že půjdu časem i výš.

• 30.12.2011  10:51
    Mysterious Skin (2004)

Bizardní, ale přesto nudná kombinace příběhových klišé.

• 30.12.2011  10:47
    Ponorka (1981)

Pořádně epická záležitost. Čtyři hodiny děsivé klaustrofobie v útrobách lodi, jejíž hrdinové bojují za ideály země, pro kterou jsou jejich životy pouze jednoduchým kalkulem ve statistikách. Wolfgangu, více takových filmů!

• 24.12.2011  12:59
    Borci z Blue Mountain State (TV seriál) (2010)

Srovnání s prcičkami vůbec není na místě. BMS jde mnohem dál. Chlast, sex, kozičky, zadečky, drogy, znovu sex a fotbal. Takovýhle nářez televize snad nikdy nezažila. Jen škoda, že s třetí řadou povedené vtipy ubývají.

• 24.12.2011  11:57
    Assassin's Creed: Embers (2011)

When I was a young man, I had liberty, but I did not see it. I had time, but I did not know it. And I had love, but I did not feel it. Many decades would pass before I understood the meaning of all three. V životě bych tak krátkému filmu nedal plný počet, ale jakmile máte celou herní trilogii o postave Ezia Auditore dohranou několikrát, tak níž zkrátka jít nejde. Slzy na konci mne v tom pouze utvrdily. Requiescat in pacem, Ezio.

• 24.12.2011  11:52
    Drive (2011)

Valhalla Rising made in USA. A stále to stojí za to.

• 19.12.2011  19:01
    Prokletí hrobky faraona Tutanchamona (TV film) (2006)

Casper Van Dien jako Indiana Jones. Dobrý joke.

• 18.12.2011  17:19
    Sněženky a machři po 25 letech (2008)

Nenamachrovaná nostalgie.

• 5.7.2011  15:18
    Strom života (2011)

Život, smrt, smysl existence, rodina, nebe, peklo, ráj, zrození a zánik světa 101.

• 4.7.2011  17:12
    Útok na věžák (2011)

Welcome to London, motherfucker! Minimálně nejlepší komedie na MFFKV '11, ne-li za tento rok. Tuny popkulturních narážek, rádobý běčková zápetka a nekončící parodizace na všechna Hollywoodská kliše. Cival to očividně nepochopil.

• 3.7.2011  19:49
    Transformers 3 (2011)

Jsem zahanden a to těžce. Na Michaelovy film jsem vždy primárně bral jako naivní komedie, kde v pozadí každé akce je americká vlajka a hlavní hrdinky jako by vypadly z Victoria's Secret (což je v případě Rosie Whiteley pravda). Co naplat, příběh třetích robotů je sračka. Baye pouze potvrdil, že ze scénáře ho zajímají pouze ty části s barely naplněnými benzínem a díky absenci puberťáckých vtípků (žádný butt-fuck psů se nekoná) mu to člověk ani nemůže mít za zlé. Cameron a Spielberg mu vnutili 3D kameru, epileptický střih vzal za své a nahradil jej ten nejinteznivější obrazový zážitek od uvedení Avatara. Stěžovat si na sračkoidnost dvojky bylo na místě. V připadě trojky se už jedná o čistou závist.

• 3.7.2011  18:34
    Corpo celeste (2011)

Už mám plné zuby těhle existenciálních filmů. Celou dobu se mleje o Pánu Ježíši a pokud výjmečně ne, tak hlavní hrdinka řeší buď koťata nebo velikost svých prsou. Samozřejmě, že na konci k žádnému "spirituálnímu" naplnění nedojde. Stále se jedná o tu divnou holku, která sestře kradla podprsenky a tupě zírala ze střechy domu na bezďáky.

• 7.6.2011  20:24
    Terminátor: Příběh Sáry Connorové (TV seriál) (2008)

I stroje mají duši. Po prvních třech dílech nic moc. Po obou sériích ohromné nadšení a zároveň smutek, že tak dobrý příběh se nedočká pokračování. Spíše než Sarah Connor Chronicles by se měl seriál jmenovat John Connor Chronicles, neboť právě on je hybatelem příběhu, skrze jeho rozhodnutí se odvíjejí osudy postav a je to právě vztah "Spasitel - Terminátor", který dokáže celý ten kolos podržet i v nejslabších chvílích. Paradoxně mi právě toto voní mnohem více, než prostoduchý Cameronův scénář, jenž sázel hlavně na akci a postavy byly jaksi v pozadí (ukamenujte mne, ale za tím si stojím). "Finále" seriálu, kde hlavní hrdina je ochoten pro stroj riskovat i svůj život, pak emocionálně strká i smrt rakouského T-800 bez problémů do kapsy.

• 31.5.2011  13:19
    Kung Fu Panda 2 (2011)

Příběhově beze změny, akčně (hlavně co se choreografie týče) nejlepší animák svého druhu, kde i v tom nejrozmáchlejším souboji zbývá místo pro opravdu podařený humor. Už hodně dlouho jsem se nebavil tak, jako tomu bylo při sekvenci s "drakem", kterou následovala honičkou na rikšách. Chce to trojku.

• 8.5.2011  18:45
    Rychle a zběsile 5 (2011)

Vše, po čem může člověk toužit. Rychlá auta, krásný baby, obě hlavní postavy jako by vypadly z 80tých let, kulervoucí akce a silná romantika přetrvávající již deset let (jak mezi "nenamakanou" částí castingu, tak i touze alespoň na chvíli usednout za volant jedné z těch nabušených kár). Z jednoduché série, kde kdysi prostý scénář nahrazovaly neony a ženské zadečky, se pomalu stává kultovní záležitost mixující Dannyho parťáky s dobou, kdy Stallone ještě netužil bicáky steroidy. Zahraj to znovu, Justine!

• 30.4.2011  22:50
    For All Mankind (1989)

Už vím, kde John Murphy nalezl inspiraci při skládání hudby pro Sunshine.

• 8.4.2011  14:14
    Na vlásku (2010)

Jakmile animák místy vypadá spíše jak hraný film a nemá na sobě nálepku "Made by Pixar", tak pod čtyři zákonitě nejde jít. Chytlavá hudba, příjemný humor a luxusní chameleon. This movie has tangled me!

• 31.3.2011  13:35
    Sucker Punch (2011)

Snyder jako Lynch pro mainstream? Proč ne, když Sucker Punch je splněným snem, který se stal realitou.

• 10.3.2011  18:42
    Světová invaze (2011)

Hrozně je mi Liebesmana líto. Ať už tempo filmu šlape sebelépe, akce je kulervoucí a herecká esa na place ze sebe ždímají emoce na maximum, tak s ním každou chvíli brutálně vymrdá scénárista. Jedna věc je vlastenecký popkorn (Indepence Day), druhá militaristická šaráda s účelem získat nové rekruty.

• 2.3.2011  08:34
    Spartakus: Bohové arény (TV seriál) (2011)

Zpočátku stejný průser jako Krev a písek a stejně jako příběh o Spartakově pomstě, i Gods of the Arena se s každým nadcházejícím dílem transformovala jak akčně, tak scénáristicky, do nehorázně nabušeného dílka. Paradoxně tak samotné nenásilné vyvrcholení s pohledem na rozednívající se Capuu působí mnohem lépe, jak krvavá řež v gladiátorském ludusu. Pokud tvůrci i nadále zůstanou věrni své vizi o nejslavnější vzpouře otroků v historii, tak může tahle sága směle apelovat na nejlepší historický seriál všech dob. V rámci kombinace historické věrnosti a nápadité filmařiny nemá konkurenci. Pět hvězd bez mrknutí oka.

<< předchozí 1 2 3 4 6 12 17 22