ForzaJuve

ForzaJuve

Miloslav Studýnka

okres Brno

4 body

od nejnovějšíchpodle abecedypodle hodnocenípodle roku vzniku filmu
<< předchozí 1 2 3
    • 19.6.2009  18:22
    Bony a klid (1987)

Je až k nevíře, jaké filmy se v té době taky daly natočit, v tomto roce vzniklo také "PROČ?". Příběh o skupině veksláků, kteří nelegálně vydělávali obrovské peníze, které tehdy měli snad jen ti největší papaláši. Příběh o vekslácích, na které byla tehdejší komunistická diktatura krátká. Příběh o vekslácích, kteří si dělali co chtěli a žili v luxusu, narozdíl od zbytku národa, který živořil v hospodářsky, morálně a kulturně se rozpadajícím socialistickém ráji. Příběh o vekslácích, kteří sice nakonec putují do vězení, ale ty skutečně velké ryby nikoliv. Ty měly všechno na háku a byly naprosto nepostižitelné, protože by sebou velmi pravděbodobně stáhly spoustu dalších "nevinných" lidí. Vznik tohoto filmu je v podstatě důkazem bordelu, který tu komunisti za necelých 40 let vytvořili, jak je jinak možné, že si tohle nechali natočit přímo pod nosem? Ani se nedivím, že to putovalo do trezoru, ale ani tohle se jim nakonec nepodařilo! Nechť je tento snímek navždy obrazem absurdity komunismu u nás a doufejme, že se nikdy více nevrátí!!!

• 19.6.2009  17:55
    Zakázané království (2008)

Tušil jsem jak to bude vypadat a bohužel to tak i vypadalo! Jediný, co mě zaujalo, a to ještě z čistě fyzických a nikoli hereckých důvodů, byla to dlouhovlasá bloncka.

• 18.6.2009  00:07
    Mumie: Hrob Dračího císaře (2008)

Já si nemůžu pomoct, ale tohle byla taková kravina, že tomu musím dát jen 1*.

• 13.6.2009  01:38
    Foxy Brownová (1974)

Až do konce jsem byl přesvědčen, že tomu dám 2*, ale právě za ten konec tomu dávám o jednu hvězdu navíc. Pam Grier byla vždycky kocna, ale tady zamlada je prostě boží!

• 11.6.2009  13:28
    Iron Man (2008)

Jedna hvězda za speciální efekty, jedna za Gwyneth Paltrow a jedna za Audi R8 Le Mans Quattro. Jelikož Saleen S7 Twinturbo v akci bohužel nebyl, nic víc mě na filmu nezaujalo.

• 10.6.2009  22:48
    Fahrenheit 9/11 (2004)

4* za to, že se tu člověk dozví spoustu zajímavých informací. Nutno však ihned v zápětí dodat, že se nesmí v žádném případě věřit všemu, co tu bylo řečeno!!!! Moore je dost radikální antibuschista a pokud loni volil, volil určitě Obamu. Teď by mě eminentně zajímalo, co říká na setkání této slibotechny s krutou realitou světa těch, bez nichž by se prezidentem nikdy nestal. Dost možná se o tom bude dát za nějakou dobu natočit neméně zajímavý dokument...

• 10.6.2009  22:36
    Zelené barety (1968)

Johna Wayna nesnáším a jeho dva westerny, které jsem viděl mě naprosto nebavily. Když to zkombinuju, i s odečtením propagandy, s podprůměrným válečným filmem, nemůže to být lepší než 1*. Vlastně ani nevím, za co ji dávám. Zajímalo by mě, kolik Wayne za roli dostal a jaké na tento film byli v USA reakce.

• 10.6.2009  22:09
    Příliš vzdálený most (1977)

Pro mě jeden z maximálně 3 nejlepších válečných filmů hollywoodské produkce. Velmi realisticky popisuje výsadkovou operaci v září 1944 zvanou "Market Garden". Zúčastněné divize i jejich velitelé odpovídají skutečnosti, což se o mnohým jiných filmech říci nedá. Navíc tu zcela otevřeně, a nutno podotknout, že zcela po právu, dávají vinu za neúspěch polnímu maršálovi Montgomerrymu, u kterého to bylo jenom další z jeho selhání, o čemž Angláni dost neradi slyší, je to však pro ně velmi nepříjemný fakt. Operace byla narychlo a špatně naplánována, navíc došlo i k hrubému podcenění německých sil v oblasti. Výsledkem byla pohroma pro několik tisíc elitních britských výsadkářů a oddálení osvobození zbýdačeného Holandska (což ve filmu bohužel vidět není). Velmi se mě líbil Maxmilian Schell v roli SS-Obergruppenfuhrera Wilhlema Bittricha, který mimochodem ještě v roce 1977 stále žil. Zesměšnění polního maršála Modela si naopak mohli tvůrci odpustit. Tento tzv. Hitlerův hasič byl jeden z nejtvrdších protivníků, jaké mohly spojenecké síly na západní frontě potkat. Asi největším mínusem je u Hollywoodu bohužel tradiční naprosté nerespektování vzhledu německé obrněné techniky. Znovu se ptám, zda bylo tak těžké udělat alespoň jednu jakž takž věrohodnou repliku Tigera nebo Panthera? A znovu připomínám, že sovětská kinematografie to ve svém díle "Osvobození" v šedesátých letech dokázala!

• 10.6.2009  12:06
    Hra snů (1999)

Jenom několik zajímavostí pro ty, kdo se v baseballu až zase tolik neorientují. PERFECT GAME je situace, kdy nadhazovač nepřipustí ani jeden "Hit" soupeřových pálkařů, ale navíc nesmí pálkaři dopustit ani automatický postup na 1. metu pomocí "Walk" (4 špatné nadhozy), "Hit by pitch" (trefení pálkaře nadhozem) nebo jako následek "Error" (chyby v poli, bez které by došlo k vyautování. Tyto 3 předchozí situace se nepočítají jako "Hit", ale i tak nesmí u Perfect Game nastat! Pokud nadhazovač nedopustí "Hit", ale přesto se na základě výše zmíněných situací posune jeden či více pálkařů na metu, nejedná se už o Perfect Game, ale o tzv. NO HITTER. Zaznamenat Perfect Game je pro nadhazovače nesmírně obtížné, s trochou nadsázky by se dalo říci, že i skoro nemožné. Během 133 sezon MLB (Major League Baseball) se to povedlo pouhopouhým 17 nadhazovačům, což dává průměr přibližně 1 Perfect Game za 8 let nebo 1 Perfect Game na 11 000 zápasů!!! Tohle samo o sobě hovoří o její naprosté raritnosti. I přesto se však v roce 1880 stalo, že během 5 dnů byly zahrány 2 Perfect Games. Další však byla zahrána až za 24 let v roce 1904. Nejdelším obdobím mezi 2 Perfect Games je potom 34 let (1922-1956). 8.října 1956 zahrál Perfect Game nadhazovač Don Larsen v 5. zápase Světové Série (finále MLB) mezi New York Yankees a Brooklyn Dodgers, což je přesně ta Perfect Game, na kterou vzpomíná komentátor v tomto filmu. Je zde také vzpomínáno na Světovou Sérii 1984, ve které Detroit Tigers zvítězili. I ve skutečnosti tomu tak opravdu bylo, Detroit porazil 4:1 na zápasy San Diego Padres. Zatím poslední Perfect Game byla zahrána Randy Johnsonem (Arizona Diaminbacks) 18. května 2004. Již zmiňovaný NO HITTER je taktéž velmi ceněný a poměrně vzácný, ne však tak jako Perfect Game. Od roku 1875 do konce sezony 2008 jich bylo zahráno 257.

• 9.6.2009  22:06
    Terminator Salvation (2009)

Zklamání! Musím se přiznat, že jsem čekal temnou budoucnost tak, jak ji vykreslil Cameron v prvních dvou Terminátorech. To, co jsem v kinech dostal mě pak opravdu zklamalo. Být v jedničce Kyle Reese a Terminátor z tohoto filmu, Arnieho by vyřídil už na té diskošce a bylo by po problémech. A to je největší problém. Terminátoři jsou lehce zničitelní pár ranami z konvenčních zbraní 20. století, což velmi negativně působí na celkovou atmosféru filmu. Ta má k prvním dvěma dílům hodně daleko. Nepotěšila mě ani lacinost ředy speciálních efektů, především digitálně upravený Schwarzenegger, nešikovné střihy nutné ke zkrácení původně delší stopáže, slabá hudba a celá řada nelogičností, jako např. proč skynet nezabil Reese v okamžiku, kdy k tomu měl první příležitost, namísto aby ho někde uvěznil a dal tak lidem možnost ho eventuálně osvobodit. I přesto dávám 3*, ale zřejmě jenom z úcty k názvu Terminátor.

• 6.6.2009  09:16
    Alf (TV seriál) (1986)

Asi jsem taky z jiné planety, ale u téhle blbosti jsem se zasmál snad ještě sporadičtěji než u "Přátel".

• 6.6.2009  09:08
    Čarodějky (TV seriál) (1998)

Tuto kravinu zachraňují od odpadu pouze hlavní představitelky, především pak Rose McGowan. To je opravdu jediný, na co se dá dívat.

• 4.6.2009  20:40
    Hra o přežití (1994)

Možná trochu přeháním, ale oproti hrůze "Živý terč" s JCVD to u mě ty 4* má. Herci jsou zde podstatně kvalitnější, předvádí podstatně lepší výkony a celý film je nepoměrně víc "realističtější". Ale jak to tady čtu, opět a znovu jsem asi jedinej, kdo to tak vidí.

• 3.6.2009  22:26
    Blesk (1995)

Jackie Chana můžu, ale musí to být koukatelný, což tahle blbost rozhodně není! Jeden z jeho nejhorších filmů! Ale jak se tak dívám na hodnocení, zase jednou jdu proti jasné přesile ostatních CSFDáků. To jsem snad takovej exot nebo se to nelíbilo ještě někomu?

• 2.6.2009  22:31
    Requiem (2001)

Tak se tak probíjím TV programem, najedu na něco s názvem Requiem, přečtu si popis a najednou si uvědomím, že jsem na tom byl v kině! Pátrám v paměti o čem to vlastně bylo, ale jediný na co si pamatuju je slib, který jsem si po shlédnutí této francouzské sračky dal: "Už nikdy nechoď do kina na něco, o čem si předem nic nezjistíš"! Byla to naprostá ztráta času i peněz!

• 2.6.2009  22:06
    Makléř (1999)

I pro někoho, kdo má k ekonomice tak daleko jako já, je to velice zajímavý snímek, který ukazuje jak jeden jediný makléř dokáže zruinovat celou (a ne ledajakou) banku. K tomu přidejte výborného Mcgregora a jsou to 4*.

• 2.6.2009  15:04
    30 případů majora Zemana (TV seriál) (1974)

Stejný případ jako "Dovolená s Andělem", kde nás soudruzi krmili nechutnou propagandou o životě v komunistickém ráji a přitom tady stále ještě fungoval přídělový systém a za rok od natočení filmu všechny obyvatele plošně okradli svou měnovou reformou, což byla suveréně největší krádež 20. století na našem území. A to se vůbec nebavím o stovkách soudních vražd apod. Zeman o 20 let později je úplně to stejný, pouze s jiným obsahem a úplně stejné je moje hodnocení.

• 2.6.2009  14:40
    Nemocnice na kraji města - nové osudy (TV seriál) (2008)

Tohle není důstojné zakončení "Nemocnice", ale sloboučký odvar, který jsem dosledoval jenom ze setrvačnosti a taky abych viděl jak ten hajzl dostane přes držku. A i to mě vlastně zklamalo. 1* ze soucitu, nic víc!

• 2.6.2009  14:31
    Nemocnice na kraji města po dvaceti letech (TV seriál) (2003)

Tohle ještě ujde, oproti tomu, co přišlo posléze jako rozlučka.

• 2.6.2009  14:24
    Cirkus Humberto (TV seriál) (1988)

Spolu s "Dobrodružstvím kriminalistiky" vynikající výsledek spojení kvalitní, leč chudé kinematografie československé s bohatou, leč nekvalitní kinematografií západoněmeckou.

• 2.6.2009  14:20
    Nemocnice na kraji města (TV seriál) (1977)

Já tomu dávám 4*, ale naprosto chápu všechny, co tomu dali1* nebo i odpad. Zatímco nechutnou propagandu v obou Andělech s Marvanem jsem nepřekousl, tady mi tuhá normalizace 70. let až zase tak nevadí, koneckonců není to 30 případů mjr. Zemana. Ale jak jsem napsal, plně chápu všechny, kterým právě tohle vadí.

• 2.6.2009  13:45
    Tele Tele (TV pořad) (2000)

Něco se jim opravdu povedlo, třeba Cardův "Mumuland", ale kazí to spousta trapáren jako třeba rodina Kopečkovic. Česká soda byla jenom jedna a navíc byla i bez debilního Genzera.

• 1.6.2009  18:01
    Slavní jezdci (1965)

Filmy tohoto typu nemusím. Hodinu a půl se nudíte a čekáte, kdy už konečně odjedou do té závěrečné bitvy, která trvá 20 minut. Řešíte milostný trojúhelník, pár rvaček, výcvik a poznáte aroganci a namyšlenost velícího generála, na kterou zákonitě dojel, úplně stejně jako ve skutečnosti slavný generál Custer na Little big Horn. Ale na 3* to asi je.

• 1.6.2009  16:07
    Kobra 11 (TV seriál) (1996)

V záplavě německého seriálového odpadu se tohle ještě s odřenýma ušina sledovat dá. Ale snad jenom díky honičkám a krešůvkám. Vždy mě taky pobaví i rozdíl mezi vozovým parkem, který se pohybuje na německých dálnicích v seriálu a tím, co jezdí na stejných dálnicích ve skutečnosti.

• 30.5.2009  10:18
    Špinavá dohoda (1986)

Dost mě překvapuje nízké hodnocení tohoto filmu. Mě se tento klasický 80s nářez líbí. A hlavně za finální projížďku kamenolomem za zvuku Satisfaction od Rolling Stones a pak vystřílení mafošskýho baru si 4* plně zasloží!

• 30.5.2009  10:12
    Herkules v New Yorku (1969)

Tohle je jen a jen o svalech tehdy neznámého kulturisty z Rakouska. Za ty dávám tu 1*. Zbytek snímku je v podstatě komparz Arnieho.

• 30.5.2009  10:09
    Válečné hry (1983)

To je klasika. Dnešní počítačoví "magoři" se asi jenom pousmějou, ale v roce 1983 to mohlo zapůsobit dost zajímavě. Mimochodem o čem jiném je jen o rok mladší Terminátor? Finále filmu, generál se odhodlá věřit vlastnímu rozumu a nerozpoutá 3. světovou, tak do této situace bych se opravdu dostat nechtěl a pokud by dopadla stejně, stejně bych se i typicky hollywoodsky radoval.

• 30.5.2009  10:00
    Mlha (1980)

Před 10 lety bych tomu dal asi plných 5*, ale teď už dám jenom 3. Když jsem si ho koupil na DVD, těšil jsem se na skvělý horor, ale nevím proč, film na mě nezapůsobil tak jako předtím. Někde jsem četl, že pracovali i na tehdejší dobu s velmi malým rozpočtem (nevím však kolik to bylo, sorry mandes), výsledek je uspokojující, ale nic víc a nic míň.

• 29.5.2009  13:48
    Malý pitaval z velkého města (TV seriál) (1982)

Celkem kvalitní podívaná z naší socialistické seriálové tvorby. S odstupem čtvrtstoletí je to zároveň i částečná komedie, zvlášť ve srovnání s americkými kriminálkami dneška (myšleno nikoliv z hlediska perzonálního, ale hlavně z hlediska materiálního zabezpečení) a také ve srovnání s tím, co se tehdy také řešilo.

• 29.5.2009  13:37
    Julie Lescautová (TV seriál) (1992)

Devadesátiminutová nuda ve francouzském provedení.

<< předchozí 1 2 3