petero

okres Levice
True Blood

ICQ: 408887134

98 bodů

od nejnovějšíchpodle abecedypodle hodnocenípodle roku vzniku filmu
<< předchozí 1 2 3 4 13 26 38 50
    • 12.2.2012  00:53
    Děti moje (2011)

Pohodový, smutný i veselý film a asi najsympatickejšia Clooneyho postova. Záver pekný.

• 9.2.2012  10:17
    Nae meori sogui jiugae (2004)

Krásny príbeh, dokonalý doják. Proste filmové nebo. U mňa top romantická melodráma akú dokážu natočiť len Kórejci.

• 30.1.2012  09:37
    Nesvatý (2010)

Na rozdiel od Rare Exports je Sint len nezaujímavým béčkovým hororom.

• 30.1.2012  09:32
    Tři mušketýři (2011)

Pre mňa zábavnejšia ako Piráti z Karibiku a kľudne by za mňa mohlo vzniknúť aj nejaké to nejedno pokračovanie, čo vzhľadom na vlažné prijatie nebude také ľahké. Veľkým kladom je aj že scenár si nepísal Anderson a je to teda solídna zábava aj pri dialógoch, vizuálne na úrovni, kostýmy sú parádne rovnako ako obsadenie. Je už pravidlom, že Mads Mikkelsen opäť prevalcoval všetkých. Milla je úžasná a Anderson tentoraz na rozdiel ad Afterlife dávkuje spomaľovačky opäť rozumnejšie.

• 30.1.2012  09:10
    Válka Bohů (2011)

Vizuálna lahôdka, typická pre Tarsema Singha, štýlovejšia ako Clash of the Titans a aj keď Singhove súboje chlapa proti chlapovi nie sú také cool ako v 300, rozhodne sa nemá za čo hanbiť. S doteraz najväčším rozpočtom si poradil slušne a Henry Cavill bude dobrý Superman.

• 30.1.2012  08:10
    Take Shelter (2011)

Typické. Ale čakal som, že to skončí tam, kde by sa to malo len rozbehnúť.

• 20.1.2012  11:11
    Another Earth (2011)

Scenár: Brit Marling, Mike Cahill

• 14.1.2012  09:39
    Počátek (2010)

To kladné hodnotenie je skôr za originalitu ako za strhujúcu podívanú. Keď Christopher nie je scenárom podperený od brášku Jonathana, jeho filmy ma nijak zvlášť nezaujmú (Insomnia, Batman Begins, Inception). Keď je v tom namočený aj Jonathan Nolan, je to už iné kafé (Memento, The Prestige, The Dark Knight).

• 13.1.2012  16:19
    Innkeepers, The (2011)

Až taká šupa to zrovna nie je.

• 13.1.2012  09:46
    Nihon bundan: Heru doraibâ (2010)

"Helldriver" mi sadol viac ako novší "Yakuza Weapon". Dôvodom bude určite hororový feeling podobný "Tokyo Gore Police" a vyzretejšia réžia Yoshihiro Nishimura, pričom plusom je voľba hlavnej predstaviteľky Yumiko Hara v úlohe Kiki s lookom podobným Eihi Shiina z TGP v úlohe Ruki, no takou kultovou postavou sa nestane, pretože skrátka nie je až takou drsňáčkou. Má to skore dve hodiny, čo je na podobný film skoro vražedná dĺžka, no našťastie je sa na čo pozerať. Nápadov má rejža stále dostatok aj keď to už nie je to WTF ako pri TGP, zato akčné scény sú teda niečo. Hlavne tá naháňačka na autách, pričom jedno je pozostavované na komplet z ľudských končatín a je jednoznačným vrcholom filmu i keď k záveru je stále ďaleko. Často krát sa to zmení na poriadne zverstvo, ale aspoň si to drží akú takú kvalitu a zbytočné žvásty idú stranou.

• 13.1.2012  09:22
    Gokudou heiki (2011)

Tak Sakaguchi má rád tieto lacné gore záležitosti a i keď jeho najnovší režijný počin nedosahuje kvalít kultovných "Versus" či "Toky Gore Police" alebo "Meatball Machine", skôr kvalitou pripomína "The Machine Girl" pričom vysokým znakom je veľké prehrávanie všetkým zúčastnených na čele so Sakaguchim. Film zo začiatku nie je v podstate ničím zaujímavý, tá pravá zábava nastáva až v druhej polovici, keď k slovu príde rotačný gulomet namiesto ruky. Hňeď začiatočné kosenie sestričiek je ultimátnou záležitosťou, nasledovanou akčnou sekvenciou natočenou na jeden záber, podobne ako schodiskový súboj v "Tom Yum Goong", zakončený súbojom s bosom, ktorý ako svoju zbraň používa nahú japonku strieľajúcu zo všetkých možných aj nemožných telesných otvorov.

• 8.1.2012  12:07
    Seznam smrti (2011)

Raz to vyhrá cenu za najdebilnejší záver v histórii kinematografie.

• 8.1.2012  11:15
    Přepadení (2010)

Allah akbar prašivé psy! Prepadové komando na vás a najlepšie v kvalitnom francúzskom prevedení. Komu vadí, že aj člen zásahovky má rodinu nech ide do kkta. Viac takýchto filmov...

• 8.1.2012  11:08
    Sherlock Holmes: Hra stínů (2011)

Jednotka bola prvá, to je fakt a fungovala lepšie v tom čo je Sherlock Sherlockom a to kvalitná detektívka. A predsa tá dvojka mi nejak rýchlejšie ubehla i keď vadilo, že Noomi len tak kukala čo sa deje okolo (scenár ju šetril s dialógmi až to pekné nebolo) a Jared tiež nejako neoslnil civilnejším prejavom (Mark bol predsa len lepším záporákom). Dôležité je, že vtípky, chémia a spomaľovačky fungujú na jednotku i tentokrát a to je základom Ritchieho Holmesoviek takže pod 4 nejdem aj keď mi bolo šum a fuk o čom sa niekedy bavia.

• 8.1.2012  11:00
    Ocelová pěst (2011)

Ak niekoho tankoval pedvídateľný dej pri Warrior, tak pri Real Steel ho asi trafí šlak, pretože príbeh je nalinkovaný ako keby strelil. Ideálne to pre rodinnú záležitosť, Shawn Levy to nejak nekazí a malý fagan je sympatickejší ako akýkoľvek detský herec do teraz (!) a tak Evangeline a Kevin sú už len ďalšie čerešničky na torte. Treba niekedy aj takúko oddychovku, prečo nie...

• 8.1.2012  10:47
    Bílé maso (2008)

No paráda. Ku kórejskej kinematografii sa vždy oplatí skĺznuť. Nie len že to nesklame, kvalitné prevedenie je samozrejmosťou, dokonca dokáže aj prekvapiť a The Chaser je opäť jedným drsným thrillerom ponúkajúcim pohľad na prácu neľútostného vraha prostitútok vysmievajúci sa polícii pričom ich pasák sa svojho bieleho mäska len tak ľahko nevzdáva... charaktery, charaktery, s tým sa už dá pracovať.

• 8.1.2012  10:40
    Proie (2010)

Rád by som prevetral i ďalšie animals kill people, ale po dopozeraní Proie sa mi do ďalšieho podobného kúsku fakt nechce. Z diviaka okrem rypáka nevidíme nič až kým nie je mŕtvy (ano, nie je jeden), problém je v tom že sa to odohráva dosť v noci a noc je priateľom zlých režisérov so slabším rozpočtom a nepriateľom diváka ako som ja. I keď sa v lese zišla sľubná skupinka navzájom sa neznášajúca ako už dávno nie, nie je to žiadny zázrak.

• 8.1.2012  10:30
    Speciální jednotka (2011)

V pohode filmík, keď došlo k nejakej akcii, veľká spokojnosť zo strany taktického postupu pre oko laika, avšak k záveru zdolávania zasnežených kopcov to už tak strhujúce nie je a aj záporák mohol byť zápornejší, predsa len masaker obyvateľstva je už trademark i keď pôsobivejšie to bolo vo "5 Days of War" a z francúzska mi sadol viac "L' Assaut". "The Kingdom" stále vedie.

• 8.1.2012  10:20
    Alyce (2011)

Pre mňa prekvapenie a horor roka. Od tvorcu "Zombie Strippers!" som nejakú sofistikovanú záležitosť nečakal a ani to že ma takto zaujme prerod utiahnutej dievčiny na porcovaciu mašinu (z "May" som nadšený nebol). Keď je to však vyplnené kruto čiernohumorným podaním (pohreb, sex s narcisom, šéfka, ... ), nie je o čom.

• 8.1.2012  10:12
    Super Hybrid (2010)

Eric Valette to "Super Hybridom" zabil. Po "Maléfique" a pohodovom remaku "One Missed Call" sa zdalo, že z neho niečo bude ale asi nie v tomto žánri. Lákavý námet, ktorý už nie raz bol dostatočne slušne spracovaný, tentoraz uzatvára do podzemnej garáže v béčkovom prevedení, aké by som čakal skôr od nejakého no name režiséra, kde kraľuje vysoko nesympatický Oded Fehr. Nezničiteľnosť "The Car" či samoopravovaciu schopnosť "Christine" vytunoval ešte transformáciou na akékoľvek osobné auto čo je výborný nápad, no v prostredí garáže je jeho využite len akési okrajové.

• 8.1.2012  10:01
    Duel (TV film) (1971)

Celý film ma sral hlavný hrdina, že nezobral do rúk nejakú bakuľu a nešiel mu s ňou dobre poplieskať po tej kamionistovej sprostej hlave, alebo mu prerezať pneumatiky. Ale inak na TV film a rok výroby je to slušné.

• 8.1.2012  09:57
    Road Train (2010)

"Road Kill" príjemne prekvapil. Teror na cestách mám rád, či už je to od psychopatov bez prostriedku alebo s prostriedkom. Tento podobne ako "Duel" či "Joy Ride" disponuje parádnym trakom. K spokojnosti ma však dokopal ten nereálny pôvod, inklinujúci ku klasikám ako "The Car" či "Christine", čo zrejme dosť ľuďom nevyhovuje vzhľadom na slabé hodnotenia, pričom "Road Train" (parádny názov) je dobre natočený a má slušnú atmosféru.

• 8.1.2012  09:40
    Auto (1977)

Spielbergov "Duel" je OK, ale pravý armagedon do ulíc prinieslo až diabolské Auto. Favoritom však naďalej ostáva Carpenterova / Kingova "Christine".

• 4.1.2012  15:28
    Love (2011)

Sci-fi chill out dráma a poriadne pocitová záležitosť z dokonalého prepojenia obrazu a zvuku. Alternatíva: "Moon", "Sunshine", "The Fountain".

• 21.12.2011  10:24
    Lovci hlav (2011)

Pre všetkých priaznivcov rannej tvorby bratov Coenovcov.

• 21.12.2011  10:14
    Nezvratný osud 5 (2011)

• 21.12.2011  10:04
    Nákaza (2011)

V rámci realistického podania šírenia sa nákazy a reakcií okolitého sveta na ňu, respektíve stopovania jej pôvodu je to film zaujímavý. Ako príbeh, kde by nám nejak extrémne záležalo na postavách je chladný, ale to sa od Soderbergha aj dalo čakať.

• 21.12.2011  09:57
    Quarantine 2: Terminal (2011)

Keď zombíci v lietadle tak jedine "Flight of the Living Dead: Outbreak on a Plane" (2007). Ale nie, to je vysoko zábavná neseriózna komédia. "Quarantine 2: Terminal" je vážny zombie horor, ktorého najväčšou prednosťou je totálny odklon od sérii "REC" pričom ale naň odkazuje, teda skôr na "Quarantine". Skrátka žiadnych démonov nečakajte, len klasickú zombie rezničinu ktoré je zábavnejšia v lietadle vo vzduchu ako mimo neho v termináli. Podobné: "United 93" =).

• 21.12.2011  09:46
    Primal (2010)

Slušne krvavý atmosferický akčný horor. Príroda keď sa nasere, partia výletníkov má po chlebe. Časť osadenstva sa postupne mení na krvilačné príšery a snaží sa zlikvidovať ostatok, pričom pozostatkami kŕmia tajomnú jaskyňu, ktorá za to môže najviac. Najlepším priateľom v lese sa stáva mačeta. Podobné: "Ruins", "Det okanda", "The Evil Dead".

• 19.12.2011  08:31
    Hostel III (video film) (2011)

Eli dal od trojky ruky preč a tak novinke chýba už to čaro predchodcov (a nie je to len zmenou prostredia). Postavy vďaka absentujúcej charakterizácii sú nám úplne ukradnuté a kiksy v logike ešte viac podtrhujú amatérsky prístup tvorcov. Atmosféra a univerzum Hostelu tak dostáva na frak napriek tomu, že scenár má v rukáve pár zvratov. Bohužiaľ aj tie postrádajú prepracovanosť aby boli aspoň trochu pôsobivé. To, že žiadny masaker sa nekoná je však smutné najviac. Koho už len zaujíma smrť švábmi či dostrieľanie kušou!? Týranie na smrť pred obecenstvom je tiež zabité “kolesom šťastia“, ktoré stavia princíp pôvodných Hostelov na hlavu (pohraj sa s obeťou ako chceš a s čím chceš).

<< předchozí 1 2 3 4 13 26 38 50