Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Sci-Fi

Oblíbené seriály (10)

Chobotnice

Chobotnice (1984)

Teď budu mluvit obecně k celé sérii.... Tento seriál jsem vídal v TV, když jsem byl hodně malý. Doteď vím, že se mi strašně líbil, i když jsem si už nepamatoval přesný děj. A dodnes si pamatuju scénu, kdy zastřelili Coradiho. Teď, když vychází celá série na DVD se nemůžu dočkat každého pátku, kdy vyjdou další díly. Vše začíná tajemnou až strašidelnou úvodní hudbou filmu, která navozuje až trošku strachu. Děj se točí okolo doktora Cataniho, který se pustil do boje s mafií na Sicílii a postupně odhaluje, jak je tato chobotnice propletena, až do nejvyšších pater společnosti a to nejen na Sicílii a dokonce nejen v Itálii. A nakonec, když si myslíte, že je vyhráno, tak se ukáže, že v podstatě se nic nestalo a mafie jede z vesela dál. Občas je to trošku skličující, když vidíte, co všechno je možné a jak to v tom světě chodí. Když jsem jednou shlédnul 2 díly po sobě a během těchto dílů bylo mafií zabito asi 10 lidí, měl jsem dost špatný pocit... Zajímalo by mě, jak moc je to vzdálené realitě, ale myslím, že asi ani moc ne, což je dosti strašidelné... Nejlepší ze všech řad je každopádně čtyřka, kde děj opravdu graduje a všech 6 dílů jsem viděl během dvou dnů, protože jsem se nemohl odtrhnout. A hudba, ta se neskutečně povedla a jen dokreslu tu temnou a depresivní ráži celého seriálu.Howgh!

Ezel

Ezel (2009)

Souhlasím s Malarkey. Odpad mohl snad dát opravdu jen někdo, kdo to ani nezahlédl. Ale popořadě. Dle upoutávek a řečech v nich jsem si myslel, že je to další telenovela. Nevěnoval jsem tomuto seriálu pozornost, snad jsem to jen posměškem nějak okomentoval. Nicméně jednou jsem přepínal programy v době reklamy a zabrousil jsem na Prima Love, kde to zrovna běželo. Během 2 minut asi 5 mrtvých, což mě celkem zaujalo. :-) Zaujalo mě to tak, že jsem ten díl dokoukal a od té doby koukám na každý díl. Jsem neskutečně překvapený. Protože s romantickým seriálem to má pramálo společného. Sem tam se samozřejmě něco romantiky udá, ale ve kterém filmu ne. Ale zbytek je celkem solidní "nářez". Kvalitní krimi se zajímavým dějem, skvělá hudba a atmosféra seriálu. Je to navíc natočeno tak, že musí člověk dávat neustále pozor - ať už je to prolínáním několika časových linií, tak množstvím postav. Navíc velice charismatický hlavní hrdina. Svým námětem, prostředím a občas i atmosférou bych se to nebál přirovnat (i když kvalitativně je to trošku dál - ale ne zase moc) k mému dalšímu oblíbenému a dnes již kultovnímu seriálu - Chobotnice. Musím říct, že se opravdu těším na každý další díl. K překvapení mému samému. Tohle se opravdu povedlo! A hodnocení zde se mi zdá dosti neobjektivní. 90% Aktualizace po konci seriálu 21.4.2012: Paráda! Napínavé, propracovaný děj, vynikající hudba, sympatické i nesympatické postavy, neskutečné dějové zvraty, překvapení (milá i nemilá), prostě vše, co má takový seriál mít. Je pravda, že začátek byl trošku vlažnější a bylo v něm více romantiky, ale poté se to rozjelo do pekelného tempa. Téměř všechny díly měli spád a byly zajímavé. Jednou za čas se objevil trošku slabší a řekněme nudnější díl, ale to bylo vykompenzováno v dalším dílu, který byl totální nářez. V podstatě byl slabý díl jen takovou "pozvánkou" či úvodem na další díl. Po Chobotnici nejlepší seriál!!!! Jednoznačně!!! A hodnocení 45% je opravdu z cesty. Někteří by se měli zamyslet. 5 hvězd je málo... Akorát nevím, co teď budu dělat o víkendech... Po takové době, tolik volného času. :-/ Howgh!

Lovci zločinců

Lovci zločinců (2011)

Jednou si takhle přepínám TV před odpoledním šlofíčkem a na co nenarazím... No a spát jsem nešel. Díl jsem dokoukal a hned si zašel obstarat díly další. Nutno říci, že začátek seriálu je takový vlažnější, ale stále velmi dobrý a zajímavý. Námět je velmi schopný a zpracování skvělé. Každopádně jsem čekal, jestli se objeví nějaké dlouhodobé zápletky, nebo se budou řešit jen jednorázové situace. A jakmile se dlouhodobé linie objevily (ano, nebyla pouze jedna), seriál nabral strhující tempo (byly dny, kdy jsem viděl 6 dílů - prostě mi to nedalo). Člověk musí být neustále ve střehu, neboť se jednotlivé linie střídají, prolínají a objevují se další. Mezi tím se řeší samozřejmě jednorázové příběhy. Vše je velmi dobře zkombinováno a chytře natočeno. Herci mi také sedli. J. Caviezela jsem nikdy moc nemusel, ale tahle role mu sedla a on sedl mi. Ostatní herci taky výborní a hlavně M. Emerson je kouzelný :-). Akce mi svým pojetím hodně připomíná Bourna - žádná divočina, civilní přirozené souboje. Jakmile se rozjely i značné konspirace, nebylo pochyb, že je toto pro mě skvost. Chemie postav funguje výborně, velmi dobře se také profilují a rozvíjejí. Sem tam padne dokonce nějaká vtipnější hláška či rýpnutí. Za zmínku stojí také výborná hudba. Hlavně výběr finálních skladeb na konci každého dílu - bomba. Celkově jsem narazil čirou náhodou na tuto bombu a jsem za to rád, ba dokonce jsem nadšen! Skvělý počin! Howgh!

Columbo

Columbo (1971)

Miluju Columba!!! Vždy, když to běželo o víkendu v TV jsem musel koukat. A dokonce to zašlo tak daleko, že jsem si kupoval originál DVD s tímto seriálem. Hlavní příčinou toho, proč je tento seriál tak vynikající je Peter Falk. Dělá ze sebe přihlouplého kašpara, ale přitom je to mozkovna jako býk. Ač jsem to nečekal, občas jsem se u toho seriálu neskutečně řezal, protože ty jeho hlášky občas byly opravdu neskutečné. A to, jak neustále se ptal na další a další otázku mě sundávalo ze židle. Opravdu vynikající seriál bez násilí, s humorem, prostě skvost mezi seriály. Howgh!

M*A*S*H

M*A*S*H (1972)

Stará dobrá klasika, nebál bych se říci - kultovní. Nedokážu ani spočítat, kolikrát jsem to už viděl, ale mockrát. A rád se mrknu znovu. Seriál je směsicí unikátních "postaviček", které se výborně doplňují a vzniká z toho něco úžasného. Humor je velice inteligentí a jemný, resp. až černý a tragický. Najdou se zde i slabší díly, ale to nevadí, jiné díly to bohatě nahradí. A některé díly jsou opravdu k zamyšlení... Toto je skutečně neskutečný seriál. :-) Howgh!

Teorie velkého třesku

Teorie velkého třesku (2007)

Neskutečně skvělý seriál!!!! Každý díl výborný od začátku do konce, zatím jsem neviděl slabší díl. Postavy se velice dobře doplňují a vše táhne jeden - Sheldon. Nebýt něho, tak je seriál asi o ničem. Ale díky němu je to fantastická a zábavná podívaná. Ostatní ho dobře doplňují a také dokáží přidat polínko do ohně. Ale Sheldon je jen jeden... :-) Úžasná podívaná!!! Howgh!

Přátelé

Přátelé (1994)

Co k tomu napsat... Asi nejlepší sitcom, který kdy byl natočen. U žádného dílu jsem nenudil, v každém dílu jsou vynikající vtípky, scénky, slovní hříčky a je to dokresleno celkem i slušným dějem, který se vyvíjí. Prostě a jednoduše se to povedlo a kupodivu to po celou dobu neztrácí na vtipnosti a úrovni, čemuž se některé jin sitcomy časem nevyhnuli šli s kvalitou dolů. Toto je skvost, na který, i když se dívám snad potřetí mě vůbec nenudí a stále se u něj bavím. Howgh!

Spiknutí

Spiknutí (2006)

Jeden ze seriálů, kdy vidíte díl a musíte vidět další. Nemohl jsem dočkat dalšího dílu. Spiknutí novodobých zednářů, který mají jistý cíl, který je postupně odkrýván, ale když už si myslíte, že víte, o co jde, nastane zvrat a vše je úplně jinak. Bohužel, když byl seriál v nejlepším, tak ho utly a nevíme, o co tam šlo a jak to vůbec dopadlo... Tomu nerozumím, protože to byl jeden z nej seriálů, které v TV běželi, dle mého názoru. Když si na to vzpomenu, tak bych nejraději producentům a těm hlavounů, kteří o těchto věcech rozhodují nafackoval!!! Tento seriál měl na další pokračování. (na rozdíl o některých nesmyslů, která mají xxxx dílů) Howgh!

True Blood: Pravá krev

True Blood: Pravá krev (2008)

90%. První 3 díly se mi teda moc nezamlouvaly, ale vždycky skončili tak, že jsem se prostě musel kouknout. Poté se to ale rozjelo a už jsem se stal pomalu "závislým". Seriál je napínavý, zajímavý, má tempo a spád. Jediné, co bych vytknul je místy docela hluché místo, kdy se nic neděje a trošku to nudí. Nicméně asi nejde mít celý díl jednu velkou "akci" a hluchých míst není zase tolik. Hlavní hrdinové jsou velice sympatičtí (teda až na Taru, ta mi "pije" krev) a zapadají do seriálu dokonale. Super jsou obvykle i nějaké ty vulgárnější hlášky, které pobaví. Také rozmanitost nadpřirozených postav, jejich života a také hierarchie jejich společnosti je dosti zajímavá. Co mi ještě občas už trošku otravuje koukání je přemíra sexu. Jako občas fajn, ale zvláště v první řadě toho bylo trošku moc, až mi to přišlo zbytečné. První řada byla velice dobrá, druhá trošku přitvrdila a některé scény byly dosti "syté" a občas jsem musel hlavou otočit (pojídání srdce apod.). Každopádně byla více nabitá akcí než jednička. Celkově vše k sobě pasuje, zapadá do sebe a je to ideálně namíchané. A stěžejní motiv lásky dvou hlavních postav je opravdu silný, nevadí mi, dokonce jim to celkem přeju (moc na ty love story nejsem). Každopádně oproti Stmívání je tady ta touha a láska pořádně vidět. No nic, jdu na třetí řadu... No a třetí řada je za mnou. Dle mého nejlepší řada ze všech. Kromě dvou dílů parádní jízda - pořád se něco dělo, nějaká akce, dějové zvraty, nové informace a zajímavé postavy. A trošku překvapivý závěr (i když jsem něco tušil). Každopádně se těším na další díly. A ještě jeden dodatek k celému seriálu - už se mi zdá, že je poněkud přehršel nadpřirozených postav. Zajímalo by mě, jak by seriál vypadal jen, pokud by tam byly upíři. Upíři jsou relativně "věrohodná" stvoření, ale někdo, kdo se změní ve psa, jaguára, vlka, tak to nevím nevím... Ale i přesto se na to dobře kouká. Howgh!