Výbornej příklad filmu, kterej se tváří, že je skvělej a děsně chytrej. Časový smyčky a všemožný v reálnym světě nelogický výjevy na mě zabíraly možná tak v mejch "intelektuálních" 18 letech, teď už mi to přijde okoukaný (je mi jasný, že to je film staršího data a v tej době by to pro mě byla bomba:)) Mladej Jake hraje dobře, pana králíka bych na maškarním potkat nechtěla a určitou kýženou atmosféru to celkově má, ale vedle toho je to jenom průměrná, roztahaná a nudná slátanina.
Moment, to sem tady jediná, kdo je puritánsky znechucen představou intimního vztahu starý - byť sebevíc energický - babky a kluka vypadajícího na 15? No v každym jinym ohledu je tenhle černohumornej film skvělej na zlepšení nálady a dost možná si po jeho zhlédnutí pořídíte banjo a pohřebák.
Přestože je forma tohodle filmu skvělá, první díl ji už zcela vyčerpal. Negativa: Neobjeví se tu jediná nová vychytávka, opakujou se trapnovtipy, Downey už je za zenitem, Law má knír a scénář je nevídaně přeplácanej. Pozitiva: Bavilo mě závěrečných 10 vteřin filmu.
Jaká crazy stupid chyba, že to neskončilo po skvělej zahradní scéně, pesimisticky otevřenej konec by byl na jasnejch pět hvězd. Ale to holt už je americká produkce. A už se opakuju, ale Gosling prostě opět absolutně ...:)
Blonďatá a dlouhovlasá Lisbeth vyndala nechutnej kroužek z nosu a vydala se na cigárko se svou dost podivnou rodinkou. Napínavý to bylo dostatečně a finální krvák stál za to. Jen ta kill bill dostaňsezhrobu scénka byla směšná.
Útrpně dlouhá nuda, uměle vyvolávaný emoce. Důvod, proč se sem tam podívam do japonský tvorby, je moje velmi výjimečná chuť ochutnávat jakousi čistou krásu, lehkost, přirozenost a naivitu. Tohle bylo absolutně mimo mísu..
Vůbec netušim, proč byl hlavní hrdina takhle naháněn, což přičítam supervysokému chlapci sedícímu přede mnou, jehož hlava mi zacláněla polovinu plátna a titulků. Ono to ale v tomhle filmu myslim nebylo podstatný, nějakou omáčku si kolem toho honu kočky na myš autoři vymyslet museli. Jako thriller to funguje a občasnej černej humor vítam. Btw. Roger je snad vůči střelbě, havárkám, kousnutím a nožíkům odolnější, než všichni Terminátoři a Balboové dohromady...:)
Dala sem Gabrielovi druhou šanci, na sezení s nim sem se vrátila a nejenže sem musela zvednout jeho ohvězdičkování, ale taky se mi zažral pod kůži a já se do něj při finální scéně na konci 21.dílu zamilovala. Tenhle seriál je geniálně promyšlenej a emočně nasycenej a jako bonus tu neni jediný herecký poleno. (Právě nehorázná herní polenovitost byla důvod, proč sem u tý naší český kopie nevydržela ani pět sezení a přeorientovala sem se na tuhle lahůdku, takže neironický veledíky českejm nehercům!)
Nebel člověka hodí do takový příjemně melancholický nálady (scény z pražskýho hlaváku a hudba super), ale prakticky nic jinýho nenabízí. Jak zvládli v hodině a půl nepokrejt a dostatečně nevykreslit už tak dost slabej a jednoduchej děj, to těžko chápu. Rotoskopický exhibování je pěkný, ale stačí maximálně na českou kinematografii, v émerice to už zmákli líp pět let zpátky v rámci A Scanner Darkly. Každopádně mezi vejdělkama, troškama a jáklama intelektosvěžující.
Nadupanej začátek vystřídá pomalá fáze. ve kterej Gosling neukáže víc jak dva výrazy tváře a řekne dohromady asi tak pět vět, který vytvoří základ pro infarktovej závěr. Ryanova milovaná je superroztomilá, pro ni by pár mafiánů nožíkem rozbodal kdekdo, takže tvoří jejich ideální protipól. Násilný scény sou občas zbytečně nechutný, ale asi sou společně s těma pěknejma autama a šoférovym párátkem v puse nutný k tomu, aby ten film byl tak cool, jak opravdu je.
Těžko říct, jestli sem to pochopila správně, ale na tom zkrátka u Stay ani tak nesejde. Absolutní šílenost, která divácky hrozně baví, a jako bonus perfektní Gosling.
Nad očekávání. Harry, Ron a Hermiona opět hází jeden vyděšeně-odhodlaný pohled za druhým a utíkají před ohýnky, smrtijedy a kletbami, zatímco v pozadí hraje nesmrtelná hudební linka, ovšem na rozdíl od předchozích nejméně dvou dílů je tu hlavním tématem boj Harryho armády proti Voldemortově sebrance, nikoliv bouřící se hormony bradavického studenstva. Emočně to pravda není příliš vypjaté, někteří z mých oblíbenců skonali jen tak, aby se neřeklo, a některé postavy (H.B.Carter, M.Smith, G.Oldman..) by si rozhodně zasloužily více prostoru, ale s mhouřením očí se nebojím dát poslednímu dílu plný počet hvězd. A vysmívané poslední minuty mě nijak výrazně neurazily.
Nominace na film s nejpomalejšim rozjezdem v historii celý kinematografie. Ve výsledku kvalitní podnětný ruský drama s výrazně pěkným hudebním podkreslením.
Kalkulace s dojetím diváka? To ani náhodou. Sympatický postavy, jejichž život je dostatečně prokreslenej, takže se s nima neni problém sžít a fandit jim. Co se týká dějovosti, není to žádná hitparáda zásadních zlomů, ale nějak výrazně to tady určitě nevadí.
Přestože jde v podstatě o 85 minutovej dialog dvou postarších lidí, ani jednou mě nenapadla slova nuda a monotónnost. Počáteční nadšení v průběhu filmu sice zlehka klesalo, ba v závěru se zase suverénně strmě zvedlo. Podceněnej film.
Je to v podstatě jenom o tom, jak pár lidí chodí každej večer na procházku a následnej jogging do lesíka, natáčejí se u toho a pokaždý čirou náhodou potkají trolla. Pár dobrejch vtipů, jinak ideální na uspání.
Ten herec je od prvního pohledu prostě nechutnej ouchyla, já bych ho zavřela hned:) Vyzdvihuju skvělej humor, jeho zakombinování do takhle vážný tematiky nemuselo bejt jednoduchý.
Námět bohužel zajímavější než provedení, ale i tak sem odcházela spokojená. Občas popletený, neosobní, zdlouhavý a nedotažený, ve výsledku originální, inteligentní, dobře natočený a výborně zahraný.
Osvěžující pokoukání. Riemann se pustila do puberťaček s velkou nadsázkou i porozuměním. Je tu spousta superbarevných barev i černočernoty, skvělý hudby a la Einsturzende neubauten (co přesně to je, to sem zapomněla:)), rychlej děj a komiksový prvky. Závěr hodně přitaženej za vlasy, ale v tomhle případě - proč ne:)
Ideální pro děti školou povinné. Dokumentárně-filmová forma funguje dobře, přidává na působivosti, která je ve filmech typu "Drogy jsou špatné" nezbytná. Herecké výkony působí často amatérsky, stejně jako mnoho scén (ples, nemocnice..), z toho důvodu mé průměrné hodnocení, které díky sympatickému Řehořkovi zvedám na 3 hvězdy:)
Další z českých filmů, které se povedly. Roden a Bydžovská tradičně výborní. Téměř nepřetržitá hudba tady nevadí, nijak neruší, spíš naopak bych řekla, že je namístě. Rozhodně se nebudete nudit a dost pravděpodobně bude zaútočeno na emoční centra vašeho mezimozku. Přesto by Lidicím neuškodila kratší stopáž, první půlka (události před vyhlazením) je zbytečně pomalu gradující a krade čas druhé polovině (vyhlazení + doba následující), která by si ho zasloužila víc. Reálně za 3 a půl, na 4 zvedám z pietních důvodů.
Hrozně příjemnej film a herec v hlavní roli, vtipnost ano, ale ne taková, aby ve vás vyvolala víc než pousmání. Některý scény laciný a zbytečný. Budete spokojený, ale rychle zapomenete.
Propadák, od Kdo je tady ředitel to de s Trierem z kopce. Pseudoumělecká pitomost. Začátek je slibnej (ačkoliv rozvleklej), druhej dech to nabere s vyprávěním o Claire a relativně příjemně opulentně ztvárněnej je i konec. Mezitim sem zívala, dávala dohromady, co musim v nejbližších dnech udělat, vymyslela jeden dárek a promítala si v hlavě učivo bioremediačních technik. Dunst a Gainsbourg Melancholii nějakym občas upachtěnym způsobem táhnou, takže za ně a za úplnej konec to neni na odpad.
Povinně sem na tohle koukala hned dva večery po sobě. Poprvý sem se nad to povznesla a snažila se smát s řechtajícíma se hlídanýma ratolestma, podruhý už to bylo čistý utrpení. Jacka Blacka nemůžu vystát a humor je tady hluboce podúrovňovej.
Kopa nelogičností tam je od začátku do konce (trochu sem doufala, že závěr to nějak z bažiny nedotaženosti vytáhne, což se nestalo, spíš naopak), ale film druhý cenový to neni ani náhodou. Gyllenhaal hraje a vypadá skvěle, zápletka je akční, práce s časem pro mě vždycky bonusem. A konec mě nepobouřil (přestože bych škrt deseti závěrečných minut preferovala).
Donnie Darko (2001)
Harold a Maude (1971)
Sherlock Holmes: Hra stínů (2011)
Half Nelson (2006)
neskutečná nuda, kterou v tomhle případě nedokázal vykompenzovat ani dokonalej Gosling, ani relativně hluboký téma
Bláznivá, zatracená láska (2011)
Dívka, která si hrála s ohněm (2009)
Sekai no chûshin de, ai o sakebu (2004)
Lovci hlav (2011)
Suits (TV seriál) (2011)
Sexy, rich, confident, witty -> lawyers rocks!
V odborné péči (TV seriál) (2008)
Alois Nebel (2011)
Drive (2011)
Hranice života (2005)
Harry Potter a Relikvie smrti - část 2 (2011)
Jackass 3.5 (video film) (2011)
Tahle znouzeblbost mi ve srovnání s ostatními jackass filmy přišla mizerná. Naprosto nic novýho.
Jelena (2011)
Romeo 11 (2011)
Někde dnes večer (2011)
Lovec trolů (2010)
Michael (2011)
Pokoj 304 (2011)
Le Havre (2011)
Ach, to bylo skvělý. Buďme k sobě všichni hodní!:)
Lollipop Monster (2011)
PIKO (2010)
Lidice (2011)
Jmenuji se Oliver Tate (2010)
Melancholia (2011)
Gulliverovy cesty (2010)
Zdrojový kód (2011)
Všichni říkají: Miluji tě (1996)
Nuda k uzoufání. Allenova ultravtipnost po dalším jeho zhlédnutém filmu stále nenalezena.