Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Hindenburg

Hindenburg (1975)

Hindenburg byl zřejmě jedno ze dvou doposud největších vzdušných plavidel postavený člověkem. A tak zcela zaslouženě se Hindenburg objevil ve velkofilmu a zařadil se mezi obry, jako byl např. Titanic, tentokrát však ten létající. Velmi dobrý film s George C. Scottem a na rok 1975 s velmi zdařilými filmovými triky. Dějově se jedna o jednu z cest, co mohlo vést ke katastrofě a k samotnému zániku Hindenburgu. Spekulací je totiž víc a stoprocentní příčina nebyla nikdy nalezena. Ať je to tak, či onak, o autentičnosti samotného závěru filmu nebude jistě nikdo pochybovat. Tento film hodnotím 95 %.

The Time Travelers

The Time Travelers (1964)

Neporovnávejme tenhle film s dnešní dobou a s dnešními možnostmi. Podle mě se jedná o zcela originální film, který byl ve své době něčím novým, a nenapodoboval žádného předchůdce. Je to prostě filmová klasika z dob, kdy se točily takové filmy, jako byl např. Stroj času z roku 1960, nebo 451° Fahrenheita z roku 1966. Není ani pochyb o tom, že tenhle film se o tři desetiletí později stal inspirací pro tvůrce filmu Hvězdná brána.

V poslední chvíli

V poslední chvíli (1982)

Barry Newman hrál v několika vynikajících filmech. Tenhle je jeden z nich. Film vyšel zatím jen v zahraničí a to pouze na VHS.