Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Oblíbené herečky (10)

Meryl Streep

Legenda a nejmenovaná královna hereček dnešní doby. Zahraje naprosto cokoliv a myslím tím skutečně vše. Tato žena má vskutku nesmírný talent a navíc je sympatická. Kromě toho mám dojem, že čím je starší, tím je lepší - ona je takové herecké víno. Nejvíce mě uchvátila ve Vzpomínkách na Afriku.

Susan Sarandon

Nejvtipnější asi je, že kromě nesporného hereckého talentu mám na Susan Sarandon také nesmírně rád dabing Taťjany Medvecké, která dává jejímu kouzlu novou dimenzi. Samostná Susan je ale i sama o sobě tak nesmírně sympatická a příjemná, že jejímu hereckému umu zkrátka v žádném filmu neodolám. A zejména v takové Thelmě a Louise!

Julianne Moore

Julianne Moore bych v životě nehádal její věk. Je to skvělá herečka zejména dramatických rolí, ve kterých skutečně exceluje. Hraje jak v blackbusterech, tak v náročnějších filmech a vždy se na ni výborně dívá, protože svým postavám dává něco navíc. Nevím jak to popsat, ale nikdo jiný nedokáže určité věci zahrát tak, jako ona. Má styl. Nejvíce se mi líbila v Hodinách, což byla skutečná potěcha pro oko.

Ingrid Bergman

O Ingrid Bergman jsem už slyšel dokonce i to, že je co do vzhledu "tuctová," ale běda tomu, kdo něco takového řekne o jejím hereckém umění. A ačkoliv není její filmografie zrovna nekonečná, o to lepší snímky v ní můžeme nalézt. Mimo jiné i jeden z mých nejoblíbenějších - Plynové lampy - kde za svůj herecký výkon byla oceněna Oscarem.

Sigourney Weaver

Jedna z mála živoucích legend, která se ani v dnešní době nebojí jít do odvážného projektu, aby si náhodou neskazila dvacet let starou reputaci. Dokazuje tím, že je skutečnou herečkou tělem i duší, a že ji tato práce skutečně baví. Nejraději mám její postavu doktorky Dian Fossey z filmu Gorily v mlze.