Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (1 398)

plakát

Osvobození (1969) 

Dívám se v televizi na pětidílnou epopej "Osvobození", čumím a nemohu pochopit, že tento SKVOST chybí v mé video sbírce válečných filmů, které byly světově natočené ! Mám Ozerova "STALINGRAD" a to jsem se domnívala, že už není možné něco lepšího a pravdivého natočit. Jsem nadšena ! Jako pamětník 2.svět.války to znovu prožívám a mohu hodnotit jestli to tak opravdu bylo. Bylo mi 10 let, ale už tehdy jsem poslouchala s tatínkem zprávy z rádia pod dekou (protože poslouchat Moskvu nebo Londýn nahlas se rovnalo "ke zdi" ). Postavy v tomto filmu vybral režisér (i co se týče fyziognomie tak jedinečně, že jsem z toho měla husí kůži). Vynikající dialogy ! Zde se znovu potvrzuje mé tvrzení, že film dělají vynikající dialogy. Filmy, kde se žvaní o ničem, kde není vtipná myšlenka nebo ohromující myšlenka, výborně zpracovaná scénářem, nemohou mít u náročného diváka úspěch. Přiblblé grimasy, vulgarity a jiné pitomosti nenahradí hloubku filmového umění. Domnívám se, že film je proto na tak vysoké úrovni, že tam Rusy hrají ruští herci, Němce hrají i mluví němečtí herci a těch pár postav důstojníků západních hrají američtí nebo britští herci. Proto je to tak jedinečné a též se nehledělo na náklady filmu. No nemám slov - báječné !!!!!!!!!!

plakát

Nebe na dosah (2002) 

Jsem šokována, že tento film dostal ZLATÉHO LVA. Koupila jsem si toto DVD kvůli herečce Catherine DENEUVE. Veškeré filmy, které jsem s touto francouzskou hvězdou viděla, mě nezklamaly. Až tento. Co tím snímkem chtěl režisér Marshall říci jsem nepochopila. Námět, kdy velmi přitažlivá žena se setká na jediném rande s mužem, který na ní hluboce zapůsobil, a to tak, že se v následujících letech chová jako polo blázen. Kudy chodí, tak ho všude ve svých představách vidí, slyší jeho hlas, zvedá hluché telefony, lítá od jednoho okna k druhému, čumí do aut na cizí řidiče až do doby, kdy jede do USA , kdy má najít pro monografii jednoho malíře (film nám neprozradí kterého) nějaký obraz, který je považován za unikat. V Bostonu se seznámí s určitým mužem,který jí má pomáhat - je to fotograf. Nebudu zde líčit děj, protože je na události velmi chudý. Kromě faktu, že herečka je asi nekuřačka a tam hraje tak vášnivou kuřačku, že jako náš pan Bartoška zapaluje jednu cigaretu od druhé, tak styl jakým kouří, vás velmi pobaví. A to je asi na to filmu to nejzajímavější, protože se zde nic jiného neřeší. Aha, ještě jedna věc : NAKONEC si nechá sahat cizím chlapem mezi nohy v restauraci aniž by mu dala facku. No a to je tak asi vše o tomto " nebi na dosah".

plakát

Jižanská pohostinnost (1981) 

Protože mám ráda jakékoli válečné filmy, koupila jsem si nedávno DVD s tímto filmem. Musím po pravdě říci, že mě zlákaly dvě hvězdy, které se filmu hrají a to: Keith Carradine a Powers Boothe. Ať jsem čekala cokoli, tak rozhodně jsem nečekala horror. Bažiny Louisiany skutečně připomínají Vietnamskou džungli a při vší té hrůze mi tam chyběli krokodyli. Slyšela jsem, že jich tam je obrovská spousta. Režisér Walter Hill to natočil brilantně. Ačkoliv to na první pohled vypadá jako béčkový film, není tomu tak. Kdo je zkušený divák, tak částečně odhadne jak to dopadne, ale nicméně je to uděláno dobře. Kdo neviděl, doporučuji.

plakát

Virtuální historie: Plán atentátu na Hitlera (2004) (TV film) 

Dobrý rozbor co by se stalo kdyby...... a těch kdyby tam je tolik, že v podstatě se musíme zamyslet nad faktem, jestli Hitler co by válečný "Belzebub" neměl již v osudu napsáno, že ze všech životních nástrah vyjde nezraněn a zemře vlastní rukou. Hrabě von Stauffenberg nebyl jediný, který usiloval o Hitlerův život. Hitler, přežil nebo unikl asi 42 pokusů o atentát.

plakát

Snajpr (2012) 

Film jsem koupila v levném prodeji za 20,- Kč. Měla jsem radost, že jsem koupila francouzský film " za hubičku". Měla jsem doma na návštěvě vnuka a tak jsme se těšili jak si to večer pustíme. Ouha ! Už prvních 20 minut určilo to, že jsme se začali po sobě dívat a měli zajímavé poznámky, které zde nechci zveřejňovat. V podstatě plně souhlasím s komentářem kolegy TAHIT, který se táže nikoliv "kam se poděla sedma rota", ale : KAM SE PODĚL FRANCOUZSKÝ ESPRIT kriminálek ? Asi to bude obyčejným zjištěním, že generační hvězdy filmu 70. a 80. let vymřeli a s nimi i vynikající režiséři a scenáristé. Jistě jste postřehli ten fakt, když u nás zemřel pan Jaroslav Dietl , tak nastalo seriálové dusno a pusto. To s malými obměnami trvá dodnes. Ty mýdlové kraviny, které hercům slouží jako "penězovody", nestojí ani za zapnutí televizoru. Ale abych byla spravedlivá, tak čestnou výjimku tvoří "Kriminálka Anděl".

plakát

Pařba v Bangkoku (2011) 

Tak na tuhle pitomost jsem se koukala v televizi, protože daný večer tam asi nic lepšího nebylo ( a to mám 75 programů). Stane se, že se divák "zadívá" aniž uvažuje proč se na tuto debilitu dívá. Stejně se myšlenky toulají někde jinde a najednou se divíte, proč na to koukáte. Vystihla jsem názor na tento film dost jasně ? Neviděla jsem film č.1, ale vůbec si nedělám výčitky, protože nemohu brát vážně některé názory, že "ten první" byl lepší. Lepší....v čem ?

plakát

Hlas Česko Slovenska (2012) (pořad) 

To, jak to probíhá mi ani tak nevadí, jako myšlenka, kde jsou všichni ti vítězové (kromě Langerové), Issové, Horvathové, atd, v propadlišti dějin ? Protože je před sebe nechce pustit "stará garda" dokud nezemře ?

plakát

Kladivo na čarodějnice (1969) 

Nikdy nezapomenu, že jsem po shlédnutí tohoto filmu několik noci nespala. Ačkoliv miluji historické filmy, tento mnou doslova otřásl. Jednak byl film natočen naší největší režisérskou hvězdou, a též všechny role byly obsazeny do nejmenších roliček špičkou tehdejších hereckých legend. Nevím, nevím, zda tento film by v USA nedostal OSCARA a to nikoliv jen jednoho. Prostě absolutní špička filmového umění. Pane VÁVRO, děkuji.

plakát

První republika (2014) (seriál) 

Na tento seriál jsem se strašně těšila. Snad proto, že jsem se v této době narodila a tudíž hodně pamatuji. Jako dítě jsem kolem sebe vnímala to dobré a hezké, ale kupodivu nebyla jsem slepá ke svému okolí, kde byla i chudoba. Mnohokrát jsem kladla otci otázku proč nemá Irenka stejně hezkou panenku jako já, ale ušitou se starých punčoch. Tatínek mi odpověděl : "Když ti to vadí, dej jí svou panenku ." Jednou jsem to udělala a nikdy nezapomenu na oči Irenky ( její tatínek byl švec). ! Večer přišla maminka Irenky panenku vrátit. "Jen si panenku nechte, když tak rozhodla má dcera, věděla jistě proč. Jsem na ni pyšný." řekl můj otec. Mám velké sociální cítění, které mám zřejmě v genech po svém jedinečném tatínkovi. A tak od seriálu očekávám trochu více než "zaplantanou" detektivku. P.S, zaplantaný = slezský výraz pro zamotaný.

plakát

Rozpaky kuchaře Svatopluka (1984) (seriál) 

V době totality, kdy si nebylo téměř co vybrat, protože nás "ohromovaly " 3 kanály, tak si myslím, že to pro pracujícího člověka, zmučeného přesčasy, byla docela dobrá zábava. Já sice dodnes nevím, jak to dopadlo ve finále, ale myslím, že jsem opět o nic velikého nepřišla.