Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (16)

plakát

Pasažéři (2016) 

Tolik neuvěřitelností nesnese ani sci-fi žánr. SPOILER: Čistě "náhodou" se rozbije kóje inženýru a ne třeba zahradníkovi nebo porodní asistence, čisté "náhodou" si vybere k probuzení z 5 000 pasažérů ženu, která se do něj skutečně zamiluje, a čistě "náhodou" se za pět minut dvanáct probudí velitel, který má oprávnění a přístup ke všemu. Proč dva pasažéři během dvou let nejsou schopni rozpoznat kolabující systém lodi, proč se nepokusili najít mezi zbylými cestujícími někoho, kdo by jim pomohl, nebo proč nebyli alespoň nějak produktivní (přes inženýrovi řeči o tom, jak rád řeší problémy a výzvy)? Celý film mě ti dva vlastně štvali a jediná hvězda tak patří výpravě a všem těm moderním vymoženostem.

plakát

Mládeži nepřístupno (2013) 

Ach jo....některé příběhy vynikající, že by zasloužily minimálně pět hvězdiček, jiné naopak trapné až hrůza. Navíc se film objevuje s dvěma alternativními příběhy, které jsou naprosto rozdílné a já bohužel nejspíš viděla ten horší. Ale rozhodně to stojí za to vidět. Netradiční film, který alespoň místy značně pobaví.

plakát

Tohle je válka! (2012) 

Aspoň jedna hvězda.....za to, že se člověk musel vší té trapnosti smát.

plakát

Wendy a Lucy (2008) 

Asi nejnesnadnější hodnocení - skvěle natočený film se spoustou vynikajících momentů a detailů, na druhou stranu ten příběh mě vůbec nechytl.

plakát

Megakrajta versus Gatoroid (2011) (TV film) 

Neuvěřitelně stupidní béčkový film, ale zároveň jsem se opravdu nasmála. Z řešení policistky, jak zachovat ekosystém, by si měli vzít příklad všichni ochránci přírody=D

plakát

Blue Valentine: Milostný příběh (2010) 

Hlavní ženská postava se chová naprosto nesmyslně (nepopírám, že takové ženy jsou, ale její chování mě přivádí k naprostému šílenství a hanbě za to, že jsem také žena). Tento film pro mě zkrátka představoval jen další ukázku toho, že ženy jsou neustále nespokojené, aniž by byly schopné vyjádřit důvod jejich nespokojenosti, nedoceňují kvality ostatních osob a snaží se vypadat jako nepochopené oběti jakési nereálné mužské špatnosti. Možná to byl záměr a film vyvolávající ve vás záporné emoce je pořád lepší než ten, co ve vás nezanechá nic. Takže za tři

plakát

Twilight sága: Rozbřesk - 2. část (2012) 

Jedna hvězdička možná proto, že jsem tento film viděla zrychleně (po sedmihodinovém maratonu Twilightu se už opravdu nedalo koukat na celý film v kuse), ničemu to však neuškodilo, a také proto, že to je konečně film poslední.

plakát

Prometheus (2012) 

Chápu, že se ve slově sci-fi skrývá ono kouzelné "fiction", ale proč proboha jediný přeživší je žena, která si bez anestezie vyoperovala chobotnici z břicha a pak s čerstvými stehy zvládla utéct vraždícím potvorám všeho druhu, vyhnout se padající lodi a nakonec ještě odtáhnout rozpadlé tělo robota k nějaké lodi? Tímto u mě tento jinak velmi zdařilý film se zajímavou myšlenkou a místy i snahou o hlubší psychologii postav (avšak nedotaženou do konce, což je škoda), značně klesl.

plakát

Kmotr (1972) 

Proč, bože, proč? Tahle otázka mě napadla během filmu nespočetněkrát a ani jednou jsem nenalezla příhodnou odpověď. Poslední dvacetiminutovka byla velmi zdařilá, ale to nemůže vynahradit dvě a půl hodiny neuvěřitelné nudy. Většina postav jednala naprosto iracionálně, aniž by tvůrci vysvětlili důvody takovéhoto chování. Kdybych hodnotila jen posledních dvacet minut dám čtyři, kdyby film nebyl na čsfd 6. nejlepší film (což ve mně samozřejmě vyvolalo očekávání kvalitního filmu) dala bych tři, kdyby tam nebylo tolik trapných scén (nejtrapnější ze všech zastřelení Sonnyho) dala bych dvě....

plakát

Star Trek (2009) 

Co k tomu říct. Na tenhle film asi opravdu musíte být fanoušek. Jelikož sci-fi jako takové mě nikdy moc nebralo, přišel mi tenhle film jako další typický science fiction - nějaký šmejd z vesmíru napadne lidskou (popřípadě jinou mírumilovnou) rasu a banda hrdinů se nás všechny snaží zachránit. Ani efekty nejsou věc, která by pro mě znamenala ve filmu vše, takže jsem nemohla jinak než za tři.