Předem musím říct, že nemám rád filmy sestříhané z tzv. "nalezených záběrů". A proto i tady jsem měl celkem obavy. Naštěstí se nenaplnily a obraz je často čistší a přehlednější, než tomu bylo u obou pokračování Greengrasova Bourna. Josh Trank využívá kameru velice chytře a je to zatím jediný found-footage film, který si rád pustím znovu. Krásný příklad "za málo peněz, hodně muziky". Pravda je, že jsem se nevyhnul pomyšlení, jaká by mohla být závěrečná scéna, pokud by se autoři nedrželi limitujících možností found-footage. Ale je to jen drobný nedostatek a já režisérovi fandím! Těším se až tenhle kluk(27) dostane na hraní větší peníze:).
Ještě jsem neviděl film, který by tak skvěle zachytil ono známé "jednou jsi dole, jindy zase nahoře". Jedno, dvě rozhodnutí a co to udělá. Film je tak akorát dlouhý, aby neztratil tempo a dialogy baví od začátku do konce. Parádní film!
Je dobře, že si autoři uvědomili nenapodobitelnost Carpenterovy klasiky a proto nepřišli s remakem, ale s příběhem, který vypráví o událostech předcházejících dění Věci z roku 1982. A ono to částečně funguje. Atmosféra je sice bohužel ta tam a moment překvapení se také nekoná. S lepšími triky a větší doslovností totiž také přichází víc otázek, než odpovědí a logické nesrovnalosti se vrší. Nicméně Mary Elizabeth Winstead byla skvělá volba a některé nápady nebyly vůbec špatné(plomby). Nebýt tak ve stínu originálu, řeknu, že to je dobrý film.
Nevím kdo psal scénář, ale pokud chcete vědět víc o pojmu Moneyball, vysvětlí vám tenhle film všechno. Princip, úskalí, motivace i charaktery lidí, kteří za ním stojí. Dokonce na vás mrkne i nějakým tím moudrem do života. Možná to lépe napsat nešlo....pravdou ale zůstává, že film docela nudí.
Ještě nikdy jsem se necítil v kině tak strašně uvězněný! Tohle není rodinný film! Děti by dvě hodiny strávené s Hugem považovaly za trest. Není to ani dobrodružný film! Protože o dobrodružství se tu stále jen mluví. Ten film je tak strašně prázdný! Kamera je nádherná a 3D ždímá do posledního puntíku, ale to je vše. Jediná škatulka, která sedí je drama. Ubulenější drama aby člověk pohledal, přestože paradoxně film nevzbudí žádné emoce! Proč? Protože je strašně zahleděný do sebe. Není určený pro běžného diváka! Je to film o filmařích pro filmaře. Každý z branže bude asi se slzami v oku jásat, kolik odkazů do svého životopisu Scorsese nastrkal. Možná bych to také ocenil, kdyby zápletka nebyla postavená na mlčení! Jak já nesnáším tenhle filmový prostředek! Jeden mlčí, druhý mlčí, všichni brečí! Dvě hodiny!!!! Abychom se krkolomně mohli dostat ke šťastnému konci, kdy si konečně všechno všichni řeknou! A pak je tu naprosto nesnesitelný Cohen(proč proboha Scorsese dopustil existenci tak nesympatické a přehrávající postavy!).... vše je jen kulisou pro jediné sdělení: Já Martin Scorsese miluju film, pojďte se se mnou podívat jak se dělají sny...třeba jeden o tom, že se ve Francii mluví anglicky. Jednu hvězdu ubírám za rozčarování, protože trailery lžou! Tenhle film je dokument o Martinově dětství, nic víc!
Konverzačky mám rád a hodně.Naopak příliš nemusím filmy Polanského. Přesvědčilo mě ale obsazení! K mé radosti jsem dostal přesně tu očekávanou nálož sarkasmu a slovních potyček, kterým kraluje především Christoph Waltz! Hodina uteče jako voda a ani mě netrápilo, že motivace zůstávat v tom bytě byly trochu našroubované, protože jsem se náramně bavil!
Justin Timberlake je sympaťák a film s přehledem utáhne. Je to svižné a námět byl poměrně dobrý nápad. Bohužel ho finální scénář nešikovně zbanalizoval a tak je Vyměřený čas jeden z těch filmů, který vás mile překvapí v televizi, ale pravděpodobně nezatoužíte si s ním rozšířit sbírku. Já tedy určitě ne. Pokud má ale film nějaký trumf, je to Cillian Murphy. Tohohle poldu si zahrál opravdu s gustem!
Nejnovější Underworld dorazil do kin jako nekompromisní R a je to znát od prvních minut. Tedy částečně. Vždycky mě fascinovalo, že v Americe vznikla asociace pro udělování přístupnosti filmům a její hlavní náplní je vymýtit z filmů tu nekřesťanskou nahotu! A tak přesně v duchu zvrácené křižácké logiky: sekat hlavy, napichovat oči, trhat končetiny a provádět jiné radosti je v pořádku, ale ukázat byť jen jedno Selenino ňadro, takový zážitek by nás asi poznamenal na celý život, že! Takže každý kdo ve filmu nahý zemře, nebo někam spadne, složí se, klidně i v křečích, do úhledného cudného balíčku. Underworld nikdy nebyl originální a většinu času také jen nudil. Awakening baví asi nejvíc. První díl ždímal především vizuál Matrixu, ten poslední pak ždímá snad všechna akční béčka posledních let…dojde jak na přerostlou obludu, tak na malou, tmavovlasou démonickou holčičku…..dokonce si ze sebe Michael, jako správnej vlkodlak, stihne strhnout tričko, chvíli před tím, než mu utnou tipec. Je to vlastně to jediné, co ve filmu udělá :). Je doba seriálových filmů, ale Underworld to dotáhl k dokonalosti! Neměl jsem totiž pocit, že bych sledoval ucelený film, ale vlastně jen pilot k nastartované sérii. Zvláštní a odvážné… Nový Underworld končí slovy: „Doba se změnila, ale nepřítel zůstal stejný“. Tím je řečeno vše. Ačkoli to na začátku vypadá, že se do bitvy zapojí i lidstvo, nakonec se zase mydlí jen vlkodlaci s upíry(a jeden udatný policista:). Neuvidíte proto vůbec nic nového….tedy až na originální masáž srdce :)
Pokud nevíte co spojuje události líčené v Hotelu Rwanda a Černý jestřáb sestřelen, Shake Hands with the Devil vám tuhle politicko-historickou mozaiku šikovně doplní. A ač jsem za takový film moc rád, nestrhnul mě tolik, jako první dva zmíněné.
Další z nekonečných Fincherovek. Pokud jste nepropadli Zodiacovi a přišel vám dlouhý, pravděpodobně si moc neužijete ani Muže, kteří nenávidí ženy. Oproti Zodiacovi jsou ale Muži trochu filmovější a překvapivě se ve scénáři našlo hodně míst pro vtípkování, což oceňuji. Přestože jsem se docela bavil, nemá film takový spád jako Sedm a jde divákovi daleko méně naproti. Přiznám se, že jsem nepochopil zdaleka všechny zvraty a pointy, takže si to asi budu muset pustit víckrát. Osobně to jako vadu na kráse nevidím...
Námět je zajímavý a Milla hraje výborně, tím ale pozitiva končí. Film se mi ztrácí ve změti jiných, stejně jako se Mille ztrácí tváře před očima. Stejně jako se ona zorientovala na jedné jediné tváři z mnoha tím, že byla něčím výrazná, jsou výrazné momenty ve filmu důvodem, proč si je pouštíme znovu. Faces in the crowd je nemá a proto už jsem na něj téměř zapomněl. Navíc je mi Julian McMahon extrémně nesympatický a sledovat ho jako hlavního hrdinu je pro mě mučení:)
Výborná rekonstrukce jedné z událostí 11. září. Pokud se rádi vzděláváte a máte rádi historii, je Přepadení ideální k doplnění znalostí. Jako film ale Přepadení moc neobstojí. Srovnání s United 93 se ubrání asi málokdo. A bohužel Julien Leclercq není tak poutavým vypravěčem aby vás vtáhl do děje a předal vám víc než jen hodinu a půl dějepisu. I když se hodně snažil...
5 days of war je pěkný paskvil! Pocit, že sledujete zajímavý film, který vás vzdělá v Rusko - Gruzínském konfliktu, každou chvílí přehluší nějaký idiotský nápad ve scénáři! Hlavně z toho udělat Hollywoodskou akční jízdu. Tak závažné sdělení, jaké film mohl předat, najednou zapadá v nánosu zbytečných hloupostí příběhu. Nakonec zbyde jen pachuť a otázka: Tak bylo to s Gruzií takhle? Nebo je to stejně přepálené, jako osud nesmrtelného novináře?
Jak natočit zajímavý film o něčem, co každý ví, jak skončilo? Obsadit ho skvělými herci(Spacey, Tucci, Irons, Bettany...) a napsat chytré dialogy! A ono to kupodivu opravdu funguje. Film, který je poměrně dlouhý na to, že se v něm vlastně nic neděje, mě bavil od začátku do konce právě díky zajímavým postavám a jejich slovních přestřelkách.
Kdyby se dávaly body za věrohodnost, řada filmů skončí na dně žebříčku. Je ale evidentní, že přes mezery v logice nejsem jediný, kdo si tenhle film užil. Speciální jednotka je svižná jednohubka, kterou si jistě budu pouštět často. Zde jednoduše účel světí prostředky. Koncept postavený na nutnosti přejít hory a dobelhat se pěšky až na základnu, je sice vykoupený řadou nelogičností, ale dává tak prostor více se seznámit s postavami a nepolevovat při tom příliš v akci.... (v hlavě mi nejvíc utkvěl bleskový souboj sniperů v půlce filmu)
Lepší průměr. Velká škoda, že je tak odfláknutý scénář, protože Farrel i Tennant jsou dokonalí! I režisér odvádí dobrou práci a má smysl pro humor. Přesto, bohužel nemám nejmenší pokušení podívat se na to kdy znovu.
Nejkrásnější film co jsem letos viděl! Láska nikdy nebyla romantičtější, romantika nikdy nebyla přirozenější a přirození nikdy nebylo...no nic :)) upřímnější, to je to slovo :)
Jakoby někdo vzal nůžky a vystřihl z filmu pár scén, zatímco Abrams spal. Byl to fajn nápad, ale je to nedotažené. Taková sympatická historka z jedné americké lhoty, na kterou brzy zapomenete. Na koho ovšem nejde zapomenout je Elle Fanning :)
Na příště si budu pamatovat, že Anderson je jen loutka v rukou scénáristů. Natočí cokoli mu položí na stůl. Vsadím se, že kdyby si přečetl nadpis: "Příběh o čtyřech hrdinech bez bázně a hany", budou Tři mušketýři pátrat po ztracené Haně. Takže Tři mušketýři jsou hloupoučký a nedoporučuji ani na chvilku přemýšlet nad tím co a proč se na plátně děje. Když se od toho odprostíte, je tu řada sympatických postav, perfektně zvládnuté a přehledné souboje a hlavně je to celkem zábava. V originále je možná ještě větší. S čistým svědomím doporučuji víc, než souběžně běžícího Tintina.
Neumím si dobře vysvětlit tolik pozitivních recenzí. Že bych už byl takový morous? Nemůžu se ale zbavit dojmu, že Spielbergova aura přivírá oči všem kritikům stejně jako tomu bylo u čtvrtého Indiho. Je to dobrodružné, je to očividně drahé a je to dostatečně svižné. To mi ale nestačí. Připadá mi to stejné, jako úspěch fastfoodů. Hlavně, že člověk nemusí moc přemýšlet a dostane to rychle. Když pominu, že Tintin vypadá se zbraní směšně a svým věčným polopatickým vysvětlováním "nasadil jsem si botu, protože je mi zima" musí po čase otravovat i děti. Především si neumím užít film jen proto, že technika dovoluje průlet kapkou vody a létat kolem Tintina dostatečně efektně, aby působil zajímavě i pád na zadek. Neumím, když se pak mávne rukou nad logikou! Vyčítá to každý Andersonovým Třem mušketýrům, ale u Tintina to nevadí? Děkuji, ale tenhle hamburger nechám někomu jinému! Zasmějete se určitě, ale zmínění mušketýři mě bavili daleko víc i když jsou blbý jak Yorkšír v pleteném svetříku.
Nemám rád, když film vlastně nemá žádné vyústění, nebo není srozumitelné:-). Pravda ale je, že jsem si hodně scén náramně užíval a občas se i od srdce zasmál! Scéna s vizitkama je dokonalá! http://www.youtube.com/watch?v=2Ux3vncNNLg
Drive je umělecké dílo. Dokonalá fůze obrazu, zvuku a hudby v přemýšlivém tempu. Je to příjemná změna od akčního chaosu, který se na nás valí z filmů dnes. Tohle rozhodně není akční film, jak by možná někdo mohl z traileru soudit. Jde tu hlavně o atmosféru, která vynikne především v kině! Doma bude zážitek poloviční. Jen mi tu scházel nějaký dramatický závěr, tečka která by film vryla do paměti. Takhle Drive vyšumí do prázdna, podobně jako Collateral.
Mám pocit, že nám tu roste zajímavý režisér. Jeho předchozí film jsem sice pěkně zdrbal, ale to protože nemám rád artové filmy. Jestli si však něco pamatuji jsou to filmové nápady, kterých je i planeta opic plná. Jen tak dál! Místy jsem měl trochu problém s enormě narůstajícím počtem chytrých opičáků, všechno ostatní ale funguje dokonale! Pokud tedy přistoupíte na fakt, že jde stále o blockbuster, který v poslední části především baví a nedumá nad "nesmrtelností brouka". Moc se těším, až si planetu pustím znovu!
Nejvíc bitý na tom bude asi Jason Momoa, který za výsledek však může nejméně. Řekněme si to narovinu, film je zhovadilost klasicky Nispelových rozměrů. Mně hlava stále nebere, že člověku, jehož filmy nikdo nemá rád(diváci, recenzenti, producenti...ani on sám je nemůže mít rád) stále někdo byl ochotný vložit do rukou takový rozpočet a takovou filmovou značku, jakým Conan JE(ačkoli patřím mezi ty, kteří filmy o Conanovi rádi nikdy neměli). Jediné, co za sledování filmu stojí, je již zmíněný Momoa. Jako Conan je naprosto úžasný. Zábavný, akční, sarkastický i správně šovinistický. Velká škoda, že mu tímhle filmovým paskvilem debil Nispel asi kardinálně posral kariéru.
Příjemná banální pohádka naprosto o ničem. Hayley Atwell má krásné oči a Hugo si svoji postavu užívá....tedy dokud si nesundá obličej :-). Jistě, natočila se řada daleko horších komiksových filmů, ale také mnoho lepších. Na Avengers se stále těším, ale hlavně kvůli Starkovi, Lokimu a Hawkeymu....takže hmm, asi by mi tenhle film nechyběl. Hlavně si to opravdu nejde dost dobře užít, když máte nakoukáno Bratrstvo neohrožených, či vojína Ryana
Asi nejméně nudný díl, ale stále(souvislý tok spoilerů).....policejní hlídka neslyší řvoucí, z okna visící dívku, jejíž dům hlídali...VÁŽNĚ?! Nejde nastartovat motor...VÁŽNĚ?! Maminka probodnutá skrz poštovní schránku...VÁŽNĚ?! A koho do pytle furt zajímá poslouchat nějaký pravidla?! Ok, tohle JE film pro fanoušky :-)
Davida Yatese považuju za jednoho z nejlepších akčních režisérů současnosti! To díky jemu jsou poslední díly Harryho taková vizuální pastva pro oči a každá bojová scéna je přehledná a patřičně epická. Díky za to! Kdyby u toho měl zase sedět nějakej magor s nůžkama a epileptickym třesem za kamerou, asi bych byl tradičně dost naštvanej. Co mě ale mrzí a proč nedávám plný počet je, že nějak nechápu, kam se teď spěchalo....je to poslední díl a každý by vydržel i 4 hodiny, takže to že většina postav zemře mimo záběr mi opravdu není jasné....zvlášť když vím, co by z toho Yates vytřískal....ještě se modlím, že přijde režisérská verze na DVD, kde všechny ty scény budou :-).
Kronika (2012)
Den zrady (2011)
Věc: Počátek (2011)
Moneyball (2011)
Hugo a jeho velký objev (2011)
Bůh masakru (2011)
Vyměřený čas (2011)
Underworld: Probuzení (2012)
Sherlock Holmes: Hra stínů (2011)
Přepálená sterilní hollyWoolovina.... Všechno je větší, explozivnější a blbější! Znovu tu funguje jen Jude Law a pár dobře prodaných fórů. Jinak je to slepenec scének, které lze libovolně vypouštět, či chronologicky přehazovat a film to nijak nepoznamená. K tomu dějem pobíhají zbytečné vedlejší postavy, jejichž motivace, někdy dokonce smysl celé jejich existence, do konce filmu nepochopíte. Mé hodnocení tedy do značné míry adresuji neskutečně vymazlené akční scéně v lese. Kterou si opět můžete vystřihnout a na zbytek filmu se vyprdnout :-)
Shake Hands with the Devil (2007)
Muži, kteří nenávidí ženy (2011)
Faces in the Crowd (2011)
Přepadení (2010)
5 Days of War (2011)
Margin Call (2011)
Speciální jednotka (2011)
Noc hrůzy (2011)
Bláznivá, zatracená láska (2011)
Super 8 (2011)
Tři mušketýři (2011)
Tintinova dobrodružství (2011)
Americké psycho (2000)
Drive (2011)
Planeta opic (2001)
Nelogická nudná blbost. Nedává tu smysl skoro nic. Je to typický představitel zbytečných remaků.
Zrození Planety opic (2011)
Barbar Conan (2011)
Captain America: První Avenger (2011)
Vřískot 4 (2011)
Harry Potter a Relikvie smrti - část 2 (2011)
Transformers 3 (2011)
Efekty slušný :-)