Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Oblíbené seriály (9)

Červený trpaslík

Červený trpaslík (1988)

Seriál nad seriály! Červený trpaslík je plný inteligentního humoru. Výběr postav je také dokonalý a když se sejdou rozdílné povahy v jedné lodi, je z toho jedna velká taškařice v podobě Červeného trpaslíka! Přitom je zvláštní, že nemám rád scifi, ale tohle je super.

Simpsonovi

Simpsonovi (1989)

Myslím si že The Simpsons není ani třeba komentovat. Skvělý seriál. Pro dospělé sranda, pro děti příběh v každém dílu. Kdo v dnešní době neví kdo je Homer Simpson??? :-)

Mr. Bean

Mr. Bean (1990)

Potřebuje Mr. Bean komentář? Jedni ho milují, druzí říkají, že je to seriál plný hloupého humoru. Já patřím do té první skupiny. Obvzláště povedené jsou díly v hotelu a na Vánoce.

Tenká modrá linie

Tenká modrá linie (1995)

Seriál plný inteligentního, anglického a hlavně povedeného humoru tentokrát z prostředí anglické policie z pohledu hlavního hrdiny inspektora Fowlera, klasického stereotipního Brita, který nemá rád změny a má rád život takový jaký je. Obvzláště povedený je úplně poslední díl druhé serie.

Jistě, pane ministře

Jistě, pane ministře (1980)

Velká Británie prostě umí točit komediální seriály a seriál Jistě, pane ministře je toho důkazem na slovo vzatým! Je až s podivem jak dokonálé dialogy někdo dokázal vymyslet tak, aby neztrácely svoji úroveň a zároveň byly použitelné na téměř všechny vlády světa. Rovněž musím pochválit český dubbing v čele s precizním Viktorem Preissem.

Slovácko sa nesúdí

Slovácko sa nesúdí (1975)

Čech jen těžko pochopí jaká je tohle sranda! Na Moravě to hold kdysi takhle bylo, ne moc peněz, hafo vína, dobří lidé a sem tam nějaký ten lump ... a hlavně stařeček Pagáčů a Jurka Klásek ;-)

Chobotnice

Chobotnice (1984)

Nezapomenutelná hudba - Ennio Morricone, Riz Ortolani, Gino Marinuzzi. Tento seriál je jednoznačně z těch nekomediálních nejlepší. Postava samotného Corrada je naprosto geniální. Skvěle vybraný herec, skvěle vypíchnuté vlastnosti hlavního hrdiny, ale i celé mafie. Není divu, že si mafie údajně tehdy začala dělat obavy. Avšak začít s jedním člověkem v čele proti celé mafii, to už musí mít člověk kuráž a tu Corrado bezesporu má a bere to dech i po téměř třiceti letech (psáno 2010). Co oceňuji ale nejvíc je, že Corrado se chová jako opravdový chlap. Většinou ví, kdy má mluvit a kdy naopak.

Lucky Louie

Lucky Louie (2006)

Louie to je prostě borec, ví, že se přírodě prostě nepovedl jako každý druhý chlap, ale naštěstí si z toho nic nedělá a život bere takový jaký je. Ví, že měl štěstí, když potkal Kim a že pořídit si Lucy nebyl úplně dobrý nápad. Naštěstí má kamarády, kteří ho nenechají ve štychu a sousedy, kteří vědí na rozdíl od Louieho, jak se chovat za každého stavu.

Dexter

Dexter (2006)

Někdo rád sport, někdo lov ryb, Dexter zabíjení a způsoby provedení vražd. Pevně věřím, že kdyby existoval takový člověk v České republice, tak by asi neměl o zábavu nouzi, když by zabíjel jen ty špatný. Začít by mohl v politice a plynule pokračovat pak k nepřizpůsobivým občanům, jež obtěžují každé město Čech, Moravy a především Slezska ;-) ;-) ;-). Kdyby to dělal na zakázku, myslím, že by si přišel na pěkný peníz. Série Dextera byly celkem vyrovnané, ať už Dexův příbuzný či Trinity. Poslední série mi ovšem dala zabrat. Závěr k Dexterovi totiž nemohl být ničím laciným... a také, že nebyl, i když by se možná průměrný divák k němu nakonec přiklonil ...