Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Dobrodružný

Recenze (85)

plakát

Ten, kdo stojí v koutě (2012) 

Další z řady filmů, jejichž účelem je povzbudit všechny puberťáky, kteří se cítí jiní, ale jen trošičku. Je to lepší než Oliver Tate, ale horší než 500 days of Summer. Všechno je ale v podstatě jedno, protože nejdůležitější je, že v tom hraje Emma Watson, která je dostatečně hezká a zbožňovaná na to, aby si nikdo nevšiml, že vlastně neumí hrát ani co by se za nehet vešlo. Uvěřitelnost filmu končí ve chvíli, kdy hlavní hrdinové, milovníci "staré hudby", neznají Heroes od Bowieho.

plakát

Hobit: Neočekávaná cesta (2012) 

V podstatě souhlasím s uživatelem Thomickem, nicméně uděluji pouze čtyři hvězdičky, neboť to chci přeci jen definitivně zhodnotit jako celek.

plakát

Hitchcock (2012) 

Film dělaný především všem milovníkům díla, tvorby a osobnosti Mistra hrůzy. Jelikož se do této skupiny hrdě řadím, film pro mě byl velice příjemným zážitkem, který mě několikrát rozesmál či mile překvapil trefnými odkazy, např. na pověstné Hitchcockovy trailery či další jeho filmy. Síla snímku ale skutečně stojí na hlavních představitelích, proto ty dvě ze tří mnou udělených hvězdiček získávají H. Mirren a A. Hopkins, každý po jedné. Ta zbývající je za pohlazení na duši, nicméně objektivně je to zkrátka oddechovka, vysílaná na Nova Cinema v sobotu kolem čtvrté odpoledne.

plakát

Cosmopolis (2012) 

Další Cronenbergův film se bude podle všeho jmenovat Houslisti, protože jemu už je všechno totálně jedno. Třeba diváci nebo to, že když adaptuje téma, který se na filmový plátno absolutně nehodí, je dobrý ukázat i trochu vlastní invence a ne jen nechat více či méně dobrý herce přečíst podtrhaný věty přímo z knížky. Paul Giamatti už to nevytrhne.

plakát

Temné stíny (2012) 

Burtonovi zřejmě na posledních dvacet minut došly drogy, který bere normálně a nahradní mu moc nesedly. Jinak ale jo, proč ne? Eva Green a Chloe Moretz jsou nenahraditelně kouzelné, zbytek ansámblu odvádí standardně nadstandardní výkon, a že Burton v posedlosti vlastním stylem zabředl do průměru... No, proto jen tři hvězdičky.

plakát

Sedm (1995) 

Ani po několikátém zhlédnutí člověk nemůže popřít, ež to je pravděpodobně nejlepší detektivka všech dob.

plakát

Soumrak mrtvých (2004) 

Můj zombie biják číslo 1, když už pro nic jiného, tak pro svůj ryze britský původ a přístup. Kromě Morana, který si konečně zahrál i něco jiného, než "jen" dalšího Bernarda je příjemné, že se tu sem tam mihnou jiní britští herci, jejichž účast ve filmu vždy potěší. Humorné scény možná nejsou prvoplánově komediální, jejich síla ale tkví v absurditě nastolených situací. Konec potěší, zanechá na tváři úsměv a dodá pocit, že zombie apokalypsa jednou možná nebude zas tak hrozná.

plakát

Osamělost prvočísel (2010) 

Během sledování se mi chtělo říct "Odeberte 15, 20 minut a máte milý film pro každého, kdo se cítí být jiným". Bezprostředně po titulcích na mě dolehla ona definice prvočíselných dvojčat a najednou se mi zdálo, že to je film, kterému se podařilo opravdu zhmotnit reálné city, jakékoliv. Jediná chyba Osamělosti prvočísel by mohla být v tom, že je zde mnoho nevyřčeného- a s tím stojí na hraně mezi pseudointelektuální slátaninou a mistrovským kouskem. Naštěstí zdárně balancuje.