otík

Radim Zapletal

okres Uherské Hradiště
učitel

22 bodů

od nejnovějšíchpodle abecedypodle hodnocenípodle roku vzniku filmu
<< předchozí 1 2 3 4 19 37 55 73
    • 15.2.2012  13:58
    Maximum Potential (video film) (1987)

Instruktážní film Dolpha Lundgrena z dob, kdy cvičil a měl neskutečné tělo. Svou angličtinou a poněkud horší mluvou komentuje své cvičení, doporučuje, jak se protáhnout třeba v kanceláři, ukazuje rozštěpy, bicepsy a to vše kolem. Zajímavá sebereklama. Jen škoda, že mu tenhle styl života moc dlouho nevydržel. Vidět ho v pozdějších filmech totiž ukazuje, že se cvičení už tak poctivě nevěnoval. Hudba: W. Michael Lewis

• 15.2.2012  13:40
    Fat Slags (2004)

Viděn pouze dvou minutový úsek filmu (26-28 minuta) kvůli Dolphu Lungrenovi. Zahrál si zde usměvavého fitness trenéra, který se snaží procvičit dvě hlavně těžkotonážní hlavní hrdinky ve svém fitku. Během dvou minut dostane vtipnou nakladačku, jakou si jistě dlouho zapamatuje. Doplh je švihák, žádné opilecké ksichty, role mu nesmírně sekne.

• 12.2.2012  22:38
    Tajemný svícen (TV film) (2003)

Je hrozná škoda, že když se někdo konečně rozhodne natočit pohádku s čertem a peklem tak, jak to podle obecného vědomí je, totálně to pohřbí a zakope díky naprostému amatérskému provedení. Herci říkají naprosté bláboly, navíc úplně směšně, písničky jsou otravné až běda a bohužel celkově pak pohádka vyznívá zcela směšně. Člověk by i odpustil to, že když už je v pohádce zmíněno křesťanství a celkově je tématika souboje dobra a zla podána křesťanským způsobem, tak je nesmyslem, aby se duše zachránily z pekla. Ale budiž - jde o pohádku, tak proč ne. Ale neodpustitelné jsou především zcela směšné dialogy a herecký projev. Ohromná škoda. Hudba: Rudolf Měřínský

• 12.2.2012  16:26
    Putování pakoňů očima skrytých kamer (TV film) (2007)

Moc hezký přírodopisný dokument s typickým milým komentářem Alfreda Strejčka o životě pakoních. Byl nám vybrán příběh jednoho mláděte a jeho matky, na jejichž osudech je ukázán překrásný a zároveň tak krutý život zvířat. Výborná dvoudílná záležitost, která by se však s trochou dobré vůle vešla do jednoho dílu. Stačilo by se omezit opravdu na pakoně a ne na všechny zvířata, která jejich putování doprovázejí. Ale to jen tak na okraj této výtečné přírodopisné záležitosti. Hudba: Will Gregory & Stuart Gordon

• 12.2.2012  16:20
    Modrá krev (TV film) (1995)

Velmi příjemná a roztomilá poobědová pohádka, která ačkoliv je studiová, nevypadá tak levně, ba naopak místnosti zámku vypadají velmi podařeně. Také obsazení je nesmírně dobré, nikdo z herců nijak nepřehrává, prostě vše klape a sedí v pohádkově zajetých kolejích. Velmi dobrá pohádková záležitost ovšem se strašnou hudbou. Hudba: Ladislav Simon

• 5.2.2012  23:14
    Všechny příští Černobyly (TV film) (2011)

Dokument, ze kterého si každý může vzít to své - buď bude věřit, nebo si bude myslet své. Ale jedno se musí nechat - zcela nenásilnou formou je zde poměrně jasně a smysluplně ukázáno, co se tehdy v dubnu 1986 v Černobylu stalo a je dán prostor místním, aby si k tomu také něco řekli. Srovnávání s Fukušimou je poněkud zavádějící, o českém Temelínu nemluvě. Ale i tak hodnotím jako velký přínos k černobylskému tématu. Dokument možno shlédnout zde - http://www.ceskatelevize.cz/porady/10318005452-vsechny-pristi-cernobyly/411235100021002/

• 5.2.2012  15:03
    Smrt talentovaného ševce (1982)

Druhý případ kapitána Exnera (poprvé jako Jiří Vala v Pokladu byzantského kupce) tentokrát s elegánem Jiřím Kodetem. Detektivka je to určitě z toho lepšího průměru, a ačkoli se zde jedná o jeden jednoduchý případ, film nenudí a rozehrává kolem Exnera další love story. Ani Vala ani Kodet nezklamali a ukázali nám také lidskou stránku jindy studených čumáků kriminalistů. Dobrá zábava. Hudba: Otakar Petřina

• 5.2.2012  14:51
    Pohádka o lidech a Boží lékárně (TV film) (1995)

Pohádka částečně zasazená do kulis, částečně do přírody. Je to jedna z těch temných pohádek, na kterých není nic úsměvného, trvají více než dlouho i při krátké minutáži a jsou neuvěřitelně otravné a uvalené. Postavy se objevují tam, kde by je člověk nehledal, příběh je zcela zbytečný a nezajímavý, ústřední píseň otravná a hudba patřičně psychedelická. Prostě naprostá ztráta času. Hudba: Ladislav Simon

• 4.2.2012  22:28
    Čertova nevěsta (2011)

Nevadilo by, že Troška natáčí všechny pohádky jakoby stejné. Je tam trochu toho pekla a přiblble se pitvořící čertisko, módní kreace předvádí zase Lucifer, hlavní hrdinové jsou princezna (princ) a chudý protějšek, kteří vždy nějakým způsobem ošálí peklo, na konci si dají pusu a je konec. Co však především na této pohádce vadí, je druhá polovina filmu, která je zcela padlá na hlavu a úplně trapná. Zatímco první část je klasickou a typickou pohádkou plnou barevných kostýmů a nic neříkajících dialogů, především závěrečné tři úkoly od čerte a jejich řešení jsou zcela padlé na hlavu a dělají z hlavního hrdiny totálního ubožáčka. Sem tam jsou scény docela povedené a úsměvné, potěší hezky zabíraný areál zámku Buchlovice, od nějž pár kilometrů bydlím, radost udělají krásné šaty. Ale vyloženě urazí narážka na film S čerty nejsou žerty a na Dorotu Máchalovou (této klasice film nesahá ani po ponožky) a celá ta věc kolem svatých, obživlé sochy a neustálé vzývání Marie či Boha mi taky jdou docela proti srsti. Prostě konec mě hooodně rozladil, což je vzhledem k příjemnému začátku velká škoda. Při druhém sledování by však hodnocení bylo ještě více negativní, protože ve výsledku je to opravdu slepenec všeho možného.

• 4.2.2012  22:15
    18 je jen začátek (TV pořad) (2012)

Jaká úroveň NOVY, taková úroveň těchto vstupů.

• 4.2.2012  19:02
    Nevěsta s velkýma nohama (TV film) (2002)

Dobová a kostýmová pohádka, která spíše než jako pohádka vyznívá jako historický, a jen trochu pohádkový příběh. Záporák se neštítí vraždy, jsou tu rytířské souboje s jedním docela drsným koncem na pohádku. Na druhou stranu jde o zajímavý zářez do pohádkové tvorby. Škoda jen těžce strojených dialogů. Hudba: Ondřej Soukup a skupina Krless

• 3.2.2012  22:15
    Putování pakoňů očima skrytých kamer - NEHODNOTIŤ - DUPLICITA (TV film) (2009)

Moc hezký přírodopisný dokument s typickým milým komentářem Alfreda Strejčka o životě pakoních. Byl nám vybrán příběh jednoho mláděte a jeho matky, na jejichž osudech je ukázán překrásný a zároveň tak krutý život zvířat. Hudba: Will Gregory & Stuart Gordon

• 31.1.2012  19:12
    Pat a Mat: Koberec (1979)

Dva námi oblíbení chlapíci si svým způsobem poradí s čištěním koberce, stejně jako i s problémem jak se dostat z bytu a zpět do bytu, když dveře neslouží k otvírání. Jenže opět je tu jedno velké ALE, které jejich snažení zcela pokazí. Tentokrát mi ten konec přišel docela suchý, proto 80%. Hudba: Petr Skoumal

• 30.1.2012  10:55
    Prominenti (TV pořad) (2010)

Pořad připravený z tak krátkých rozhovorů, že se o dané osobnosti (a kolikrát opravdu zajímavé) vlastně nic důležitého nedovíte. Chybí tomu lepší koncept.

• 28.1.2012  18:57
    Pat a Mat: Skokani (1982)

Přeci jen spíše nudnější díl, ve kterém se snaží Pat a Mat létat s rogalem, bohužel se jim to stále nedaří. Ale nakonec přijdou na to, jak se dostat do vzduchu. Škoda, že je tu jako vždy jedno velké ALE:-). Méně vtipný díl z první série vyrobené Československou televizí Bratislava. Petr Skoumal

• 27.1.2012  20:59
    Neviditelný levhart (TV film) (2009)

Moc hezký přírodopisný dokument, ve kterém se divák dozví spoustu zajímavých informací o levhartech a navíc dostane spoustu hezkých obrázku. Výtečný dokument s komentářem Alfreda Strejčka. Hudba: Jennie Muskett

• 23.1.2012  22:01
    Den pro mou lásku (1976)

Pěkný vklad do české kinematografie s vynikající Martou Vančurovou v roli mladé matky, které umře dcera na zánět mozkových blan a ona se s touto přetěžkou situací musí nějak vypořádat. Po boku má hezouna Harapese, ten je zde však spíše jen do počtu. Film stojí na Vančurové, která zaslouží absolutorium.

• 21.1.2012  23:28
    Marie Antoinetta (2006)

Kostýmová freska do dob, kdy vrchnost měla vše a lůza neměla co do huby. A když začaly chybět peníze, stejně jako dnes se zvedly daně. Životopisná Marie Antoinette je rozporuplný film. Na jednu stranu je to slušná kostýmovka, na druhou stranu s historií a životopisem dané královny si rozumí asi jako suchý chleba s těmi nejlepšími lahůdkami na stole Ludvíka XVI. Pro příklad stačí jen uvést, že zatímco ve filmu má Marie tři dět, ve skutečnosti měla čtyři. Navíc když už poměrně dlouho trvající film nezachytí popravu hlavní hrdinky, která k ní patří stejně jako všichni ti Ludvíkové k francouzské historii, tak co je to za životopisný film? Hold se ukázalo, že Coppola v sukních není Coppola chlap. Škoda, bylo zde nakročeno jistě dál než k jakémusi patvaru mezi poetickým uměleckým filmem a komerčním kostýmovým životopisem. Hudba: výběr z děl Jean-Philippe Rameaua

• 19.1.2012  08:51
    Objížďka (1968)

Snad až poetická grotesková komedie o tom, co může na maloměstě způsobit zvýšený dopravní ruch. Místy je tato komedie plná geniálních hlášek, jindy docela nudí. Přesto ale jde o nesmírně podařený filmeček, se kterým musí mít divák trpělivost, tu mu však film oplatí opravdu podařenými scénami. Z herců nezaujme ani tak moc Sovák či Hlaváčová, ale především tradičně vlastní Květa Fialová a další řada méně známých herců. Škoda jen notně komunistického závěru, ale ani to nemůže pokazit dobrý dojem z ne tolik známého filmu. Hudba: Ludvík Podéšť

• 11.1.2012  22:01
    Přítelkyně pana ministra (1940)

Jedna z těch hodně dobrých komedií s Oldřichem Novým a Adinou Mandlovou. Tentokrát nikdo nikoho nesvádí, ale oba si padnou do oka a je jen otázkou času, kdy se dají dohromady. Hned v úvodu filmu je krásně vidět, jak nesmyslně může vzniknout pomluva. Určitě nadprůměrný filmeček se všemi klasickými atributy filmy této kategorie.

• 11.1.2012  21:34
    Druhý dech (TV seriál) (1988)

Přehlídka hereckých hvězd v totálně komunistickém a do kravína zasazeném seriálu, který jakoby vypadl čemukoli ze 70. let. Abrhám tradiční, Konvalinková neuvěřitelně infantilní s krásným prsem ve druhém díle:-) a zbytek tuctový. Prostě i takové seriály se točily a dnešní mládeži by měly připomenout, co to vlastně byl kravín. Takže z výchovného hlediska 40% jak vyšitých. PS: po šestém díle musím konstatovat, že zvedám laťku na 50%, protože problémy, které jsou v seriálu řešeny, odpovídají často realitě rodinného života (vztah Žilková - Vašut, Konvalinková - Kratina).

• 10.1.2012  20:37
    Nikdo není dokonalý (TV pořad) (1997)

Jiří Krampol není nijak úžasný bavič, ale většinou má velmi zajímavé hosty a mnohdy dotazovaní občané vskutku perlí, takže zábava je občas velmi výživná. Průměrná zábava na zimní večery.

• 10.1.2012  17:30
    Námořnický karneval (TV pořad) (1985)

Další zcela typický hudebně-zábavný pořad s Menšíkem jako bavičem a písněmi na námořnické téma. Vystupují zde téměř stejné osoby jako v Mysliveckém bále + pár nových umělců jako Mládek či Éda Hrubeš. Pořad opět stojí na umění Vladimíra Menšíka. Ten tento klasický pořad povyšuje nad průměr. Za zmínku ještě stojí umění Václav Štekla imitovat Menšíka. Oficiální text: Směs námořnických a vodáckých písní doplněná humorem V. Menšíka, J. Přichystala, V. Štekla a I. Mládka (1985). Režie R. Tesáček V hudebním archivu brněnského studia se zachoval hudebně zábavný pořad pro silvestrovské veselí Námořnický karneval složený ze směsí námořnických a vodáckých písní, doplněný tancem a humorem V. Menšíka, I. Mládka, V. Štekla, J. Přichystala a J. Jurky. Zpívají E. Veškrnová, Z. Štruncová, I. Mládek, K. Zelníček, B. Frídl, J. Přichystal, E. Pardus, K. Mišurec, J. Veselá a další. Hraje Velkopopovická kozlovka. Připravili G. Oplustil, J. Sedlák a V. Menšík. Námořnický bál, Moře, to není Tálinskej rybník, Lovili rybáři, Co je to za děvčátko, Třese se to, třese, Kluci, hledám kapitána, Krásná Isabel, Ve strážním koši, Houpavá, Restaurace u přívozu, Znám jednu hospodu, Hospůdko, hospůdko malá, Loď, ahoj, Není kapitán jako kapitán, Jackova píseň, Kapitáne, kapitáne, Brno je zlatá loď, Žlutá ponorka, Svítá nad velkou louží, Split, Děti z Pirea, Seňorito, Kéž se mi vrátíš, námořníčku, Byla jedna holčička, Hola hej, Pode mlejnem, Vždyť je léto, Až pozdě ráno půjdem spát, Námořnický bál, Co s načatým večerem, Kapitáne, kam s tou lodí?, Jez, Všechno na světě přejde, Pivo už není, Whisky, to je moje gusto, Prosím, neodcházej, Tuhle rundu platím já.

• 10.1.2012  17:23
    Myslivecký bál (TV pořad) (1983)

Lidové písně s mysliveckou tematikou provázeny vyprávěním nesmrtelného baviče Vladimíra Menšíka, který svým osobitým krásným způsobem baví obecenstvo i po třiceti letech. Tohoto mustru se drží i dnešní pořady, bohužel chybí nám ten geniální bavič formátu Menšíka. Samozřejmě že komentovat hudbu nemá smysl, prostě je to zábavná hudební show s lidovými písněmi. Ale ta pohoda a hlavně těch pár minut Menšíkova vyprávění jsou jen těžce opakovatelné. Oficiální text: Směs lesáckých písní a vyprávění V. Menšíka a J. Karlíka na vesnickém bálu (1983). Zpívají E. Veškrnová, J. Matysová, J. Přichystal, K. Zelníček a další. Hraje Starobrněnská 12 s dirigentem J. Růžičkou. Režie K. Fuksa. Písně: Zelené háje, Lesácká, Hú a hú, Černý kos, Když jaro zaťuká, Pode mlejnem, Šly panenky silnicí, Plavala husička, Šla má milá do hájíčka, Mysliveček, Já jsem malý mysliveček, Do lesíčka na čekanou, Vy zelení hájové, Letěla husička, Měsíček svítí, Proč se ty hájové zelenají, Hejbá se to,hejbá, Hájku, háječku, Na tý louce zelený.

• 10.1.2012  16:43
    Vyprávěj - O čem jsme nevyprávěli (TV pořad) (2011)

Sestřih pokazených scén ze seriálu Vyprávěj. Některé jsou velmi vtipné, jiné ani ne. Jde o standartně udělaný sestřih, který "live" doprovázejí Freimanová se Skopalem a udávají několik nudných statistik. Nic originálního, ale takový malý bonusek pro fanoušky seriálu to jistě je.

• 9.1.2012  21:07
    Život je ples (TV seriál) (2012)

aneb Jak se Česká televize snaží přetáhnout Nově diváka důchodce. Jistě není nic špatného na seriálu se známými herci v důchodcovském věku, ale když ČT vyhlásí snahu přitáhnout k televizi mladého diváka a střední generaci, přičemž dá v hlavním vysílacím čase seriál pro starší, tak nějak nevím, kde je chyba. I po druhém díle musím kostatovat, že jde o čistě průměrný seriál, který nikterak nevybočuje z průměrné seriálové produkce našich televizí.

• 8.1.2012  15:05
    Není houba jako houba (TV film) (1996)

Jedna z těch určitě podařenějších pohádek, které se odehrávají ve skutečných reáliích a není nijak temná či trapná. Pravda - zvuk je příšerně studiový, ale příběh i postavy jsou velmi příjemné a pohádkové. V rámci nedělních hodinových pohádek se tato opravdu povedla. Hudba: Vadim Petrov

• 8.1.2012  14:59
    Silvestr s četníky (TV pořad) (2007)

Pro všechny milovníky Četnických humoresek se na konci roku 2007 v rámci silvestrovských hudebně-zábavných pořadů sešla četnická parta (kromě Töpfera, Trojana, Zindulky a Kostky) a natočila dvoudílný hodinový pořad s názvy "Silvestr s četníky" a "S četníky v civilu". Jde o jeden hodinový pořad, který je rozdělen do dvou částí - v první jsou četníci i ženské ze seriálu v kostýmech, v druhé části jsou už všichni v civilu. Ale jinak je druhý díl jen pokračování v rámci jednoho pořadu. Uvidíme hlavně brněnské herce, v dámském osazenstvu je ale i třeba Naďa Konvalinková, na krátkou návštěvu zavítal i Pavel Čmaňa Zedníček a Miroslav Líbal Donutil (pouze v prvním dílu). Jde o zcela tradičně koncipovaný silvestrovský pořad, kdy lidové písně k tanci doplňují vtípky (podařené i nepodařené), pár pořekadel i říkadel (hlavně o ženách) Erika Parduse a Zdeňka Junáka, který pořad uváděl a vedl. Tradiční pořad ČT na Silvestra.

• 7.1.2012  22:10
    U muziky na silvestra (TV pořad) (2007)

Také v roce 2011 se v restauraci U Zlatého selátka na Kladně sešla partička kolem Jožky Šmukaře (a opět bavič Zdeněk Izer, zpěvák Karel Hegner, Plechová muzika Libora Kaprase), aby na Silvestra pobavila hlavně věkově starší generaci svými písničkami a bavič aby odvyprávěl pár zábavných vtípků. Zdeněk Izer je "zárukou" sprostých jednoduchých vtípků, což se opět potvrdilo. Sprosté slovo mu nedělá problém a tak by mě zajímalo, jak to dokáže ona starší generace zpracovat. Mladí zase budou mít problém s lidovou hudbou, která jim nic neřekne. Takže tak nějak nevím, pro koho vlastně tento pořad ČT dělá. Ale budiž, průměrný a přijatelně zábavný pořad to je.

• 1.1.2012  22:39
    Saturnin (TV seriál) (1994)

Na rozdíl od filmu je seriál sice bohatší o pár dobrých scén, ale v celkovém vyznění je daleko lepší vidět ucelený film než do čtyř dílů rozdělený delší film. Takže Saturnin jako takový je za 100 %, ale seriál hodnotím jako trochu horší filmové dílo. Hudba: Josef Spitzer

<< předchozí 1 2 3 4 19 37 55 73