Docela příjemná zábava s prvky komedie, scifi i napětí. Filmu hodně pomáhají slušné triky a výborné herecké obsazení. Chase je pohodář, Hannah hezká a navíc to mezi nimi opravdu jiskří. Neill si naopak vychutnal slušného záporáka. Film vlastně v ničem extra nevyniká, ale celkově je to takový pohodový koktejl, kterej si čas od času klidně znovu vypiju. Slabší 4 hvězdy.
Film je právem legendou a ve své době byl dokonalý, ale v dnešní době na mě už tolik nepůsobí. Ovšem to nic nemění na faktu, že Toshiro Mifune je totální frajer. Slabší 4 hvězdy.
Dávno nejsem zvědavej na další omílání Dumasova příběhu, který jsem viděl zpracovaný už několikrát. Proto jsem se, narozdíl od jiných, těšil na úplně jiný příběh, vynechání ohrané zápletky s diamanty a pod., sakra vždyť to znám nazpaměť, proč na to znovu koukat. Lákalo mě akčnější a steampunkové podání, jak se to snažili prodat trailery. Jenže ouha, děj je pouze trochu upravený, jinak jde o stejnou pohádku jako vždy, akce tu tolik není a když je, nemá absolutně žádné koule, steampunk je omezen na pár udělátek a vzducholodě, z milostného románku Dartanana se mi protáčeli panenky. Nuda. Záporáci slušní, ale nevyužití. Milady/Milla hrozná. Blooma nemám rád, a tak o něčem vypovídá, že nejzábavnější mi přišel právě on, v ještě přiteplenější podobě než obvykle, a jeho rejpání při návštěvě Francie. Silnější 2 hvězdy.
Kdyby tvůrci sestříhali ty povedenější gagy a vypustili příběh, bylo by to mnohem lepší a nezabíralo zbytečně čas, jo, Emmu de Caunes bych tam taky nechal, jen tak pro okrasu :o)
Větší hovadinu jsem dlouho neviděl, navíc je to z českých luhů a hájů. No, nemůžu popřít, že jsem se občas zvráceně bavil a nevěřícně čekal jaký WTF na mě ještě tvůrci vybalí.
Překvapivě celkem solidní mytologická řežba, ukázky mě zastrašovaly gay božstvem a hrdinou, kterej mě absolutně nezaujme, ale nakonec to dopadlo líp. Cavill je sympaťák, bohové v teplých oblečcích tam moc nejsou, gumovost brnění je vidět jen občas :o) Designově je to vypiplané, i když kulisy občas působí moc divadelně. Je to hezky krvavý a souboje jsou taky slušný, slabší 4 hvězdy.
Drsná infiltrační kriminálka, které nejde v první řadě o dopadení padoucha, ačkoliv je tomu děj podřízen, ale o zobrazení osudů jednotlivých postav a jejich souputníků. Špinavé, drsné prostředí Hongkongu, syrové násilí, dobré herecké obsazení a výkony, a skvělá nostalgická hudba, jak ze starých francouzských kriminálek (trubka). Ačkoliv se Nicholas Tse umí pěkně ohánět, nečekejte akční film a vymakané souboje, zde se nebojuje, ale zabíjí. Závěr je docela slušný maso.
Příjemná komedie s gumákem Jimem a roztomilou Zooey, sektářská omáčka mi nevadila, protože jsem ji nebral vážně, ale jen jako výchozí bod k rozehrání absurdních situací. Silné 3 hvězdy.
Ve výsledku vlastně úplně to samé co jednička. Je tu pár menších změn v přístupu, celý film je soustředěn hlavně na Englishe, parťáci hrají menší roli než v jedničce. English je většinou pořád stejnej tupec, ale chvílema si se situací dovede slušně poradit. Pár vtípků mě hodně rozesmálo, ale celkově je to podobný průměr jako v případě prvního dílu.
Upřímně, příběh stojí za starou belu, tady chtěl spíš někdo natočit realističtější pohled na práci speciální jednotky a tak si prostě něco vymyslel, s tím že půjde o záchranu chrabré novinářky a zařve přitom půlka jednotky, aby ukázali jak je Francie hrdá a obětavá. Řekněte mi jak je možný, že v dnešní době si takováhle jednotka nevezme satelitní telefon, nebo tak něco, aby se domluvila se základnou, to naprosto sráží celej film a jeho vyznění. Hlavně v první půlce mi trochu vadil podivný, rychlý střih, ze záčátku z toho dokonce boleli oči. Akce je celkem dost, a vypadá i docela slušně a uvěřitelně, ale jsou tu taky výjimky, když např. jednotka, místo aby si počkala na zlomu kopce, kryla se za okraj a za balvany a střílela dolů na pronásledovatele, jde kousek dál na rovinku, tam si stoupne vedle sebe, za nic se nekryje a střílí na talibance, kteří se vlastně můžou krýt za tím zlomem co oni nevyužili. Dialogů mezi členy jednotky je tu minimum, a většinou divákovi nic neřeknou, takže si k nikomu nevytvoříte hlubší vztah. 3 hvězdy.
Kdysi jsem to viděl tuším pod názvem Městečko u cesty a hrozně mě to bavilo. Sympatický prostředí i herci, každou chvíli rvačka, pěkná kost a jednoduchej děj bez zbytečných odboček. Velkým kladem je totální sympaťák Sam Elliott. Tehdá bych dal určitě 4 hvězdy, ne-li víc, dnes se střízlivým pohledem 3 hvězdy a pořád si myslím, že to je pohodový béčko.
Opravdu pěkná a výtvarně originální dobrodružná pohádka. Moc se mi líbil design postaviček a práce s kamerou a prostředím. Dabing mi nevadil, ze začátku byl trochu zvláštní, ale pak mi došlo, že filmu dodává tu správnou poetiku a pohodovou atmosféru.
Tento western mě hodně mile překvapil, mám radši špageťárny než americkou klasiku, ale tohle se opravdu povedlo. Zásluhu na tom určitě má akční klasik Winner, který s nějakou kapkou krve a realističností zásahů nešetří, stejně tak schopný scénárista, který sem nenaházel jen černobílé figurky, ale zajímavé postavy, které tu mají pevné místo a zázemí a nejsou většinou černé ani bílé. Dialogy jsou opravdu vychytané, žádná hlušina, žádná vycpávka, všechno má hlavu a patu. Ústřední myšlenka o prosazování zákona za každou cenu, a nadřazenosti strážce zákona, je zajímavá a dovedená do důsledku. Konec je naprosto parádní a zvedá celkové vyznění filmu ještě o kousek výš. Lepší 4 hvězdy.
Celkem pohodový film pro celou rodinu, sám bych na to nekoukal, ale na rodinný večer fajn. Butler tu připomíná McGyvera, když na nepojízdné lodi vymýšlí různá udělátka, aby se dostal za svou dcerou. Foster tu hraje totálně praštěnou a fóbiemi trpící spisovatelku. Butlerova dcera má zase k dispozici sympatickou zvířenu včele s ukecanou agamou. Celý je to hrozná ptákovina, ale kouká se na to příjemně.
Není to klasický přímočarý akčňák, na jaké jsme v poslední době od Stathama zvyklí a možná právě proto mě zaujal, Statham i trochu hraje, není usazený pouze ve své drsné a nasrané poloze, což je fajn. Dalším velkým kladem je přítomnost De Nira v roli drsňáka s velkou bouchačkou, ten stařík na to pořád má a bylo fajn ho takhle zase vidět, dalším bodem do plusu je Owen, který to celé pozvedá v druhé půlce filmu. Tvurci se snažili vytvořit inteligentní zápletku a hlubší pozadí, někdy to je ku prospěchu, někdy to zbytečně zdržuje, stejně tak scény s Yvonne. Akce není moc, ale když už na ni dojde je fajn, až na občas trochu nepřehledný střih. Díky dějovým zvratům a prodlužovanému konci film moc neutíká, ale dívalo se mi na to dobře. Slabší 4 hvězdy.
Po Zombielandu jsem čekal minimálně silně nadprůměrnou pecku, oto větší je pak zklamání. Film je překvapivě málo vtipnej, zasmál jsem se možná třikrát. Většina postav je nesympatická. Na nějaké vizuální vychytávky a nápady zapomeňte, režie je průměrná. Chování postav nahlavu. No, za pár světlejších momentů si to 3 slabší hvězdy zaslouží.
Realistický pohled na šíření a likvidaci vypuknuvší epidemie v dnešní době. Víc než davové scény řeknou mlčenlivé záběry na světové metropole a vyčíslení počtu jejich obyvatel, netradiční přístup k tématu, kde známé hvězdy hasnou nečekaně jako svíce. Prostor pro osudy běžných lidí je zde minimální, více se řeší odkud epidemie přišla a jak ji zneškodnit. Film působí chladně a tomu napomáhá i vhodně zvolená hudba. Působivé, znepokojivé.
Námětem spíše béčkový, zpracováním zase áčkový až artový film s výbornou atmosférou a pomalým tempem. Poklidné, tiché pasáže, případně skvěle zvolenou hudbu, občas jako žiletka prořízne brutální násilí. Gosling i všichni ostatní sem dokonale sednou.
Asi takhle, jako malej jsem přečetl snad všechny knížky o Tarzanovi a hrozně se mi to líbilo, proto jsem byl na film děsně natěšenej, vzhledem k obsahu filmu to pak bylo v kině tak trochu zklamání. Tento film je více realistký a řeší spíše začlenění Tarzana do civilizované společnosti, případně romantický vztah s Jane. Lambert to zahrál výborně, ale s knižním hrdinou by si ho spletl málo kdo, velké ocelové svaly si představuju jinak. Přesto se mi tenkrát i později film líbil, ačkoliv pravého Tarzana si přestavuji jinak a tajně doufám, že se na plátně ještě s touhle postavou setkám.
Warrior není originální, ani v rovině sociálního dramatu o rozhádanosti dvou bratrů, ani v rovině bojové, kde si oba bratři projdou náročným turnajem v bojových uměních. Všechno už tu bylo. Výjmečnost tohoto filmu spočívá v dokonalém skloubení všech těchto prvků do fungujícího celku, který je navíc nabušený emocemi a slušným herectvím. Myslím, že nikdo od dramatu nečeká výnikají bojové scény a navíc s dokonale funkční kamerou. Věrohodnosti ubírá pouze účast Brendana v turnaji, nevím nevím jak by obstál ve skutečném ringu, ale to je jen taková lehká vada na kráse. Je to mezi 4 a 5 hvězdama, dám slabších 5.
Ukázkový historický velkofilm, kde fungují všechny složky na výbornou. Zajímavý příběh a prostředí, krásná hudba, příroda, fajn herci, Cruise se opravdu snaží a Watanabe je sakra charismatickej. Souboje mají slušnou choreografii a jsou dobře natočené, taktické manévry ke konci přehledné i pro diváka. Závěrečná samurajská jízda opravdu vynikající, až člověku naskočí husí kůže. Není co vytknout.
Nápad výborný, herci fajn, zpracování futuristického světa slušné, vzhledem k rozpočtu. Film se tváří chytře, ale hrozně ho sráží zbytečné logické lapsy, které prostě nejde přehlídnout. Jak se nějakej chudák z gheta naučil hrát profesionálně poker, řídit auto, střílet z pistole atd., když neměl šanci se k tomu jakkoliv dostat? Ke konci nasednou do stopnutého auta, ovšem za chvíli je z něj auto policejní a navíc je součástí pointy! 3 hvězdy.
Celkem povedený scifi horor, který mohl dopadnout rozhodně hůř. Atmosférou se to Carpenterově verzi sotva přiblíží, digitální efekty celkem pěkný, ale tak nějak mi tam schází opravdová krev, nějaká vědkyně se Russelovi samozřejmě nemůže rovnat a tým k likvidaci je trochu nevýraznej, ale jinak je to v pohodě. Opravdu se mi líbí ten scifi nádech, včetně úvodní sekvence s objevením lodi, ledové prostředí je stále působivé, sem tam se objeví i ta známá paranoia, škoda, že ji tvůrci nevyužili víc a déle. Slušné 3 hvězdy.
Je vidět, že se tvůrci snažili přiblížit zámořským filmovým standardům a částečně se jim to i podařilo, fajn zvuk, kamera, střih.. jen to není vždy použito v pravou chvíli a v přiměřeném množství. Zběsilý střih a poletující kamera v klidných scénách, kdy by se člověk chtěl soustředit na dialogy a příběh, spíš ruší, časem i otravuje, hudba přidávající na obrátkách nebo tklivé atmosféře, ve scénách, které se vás emocionálně nedotknou, působí naopak úsměvně, přitom jinak není špatná. Problém je totiž ve scénáři a ve sžití s postavami, s Kájínkem se asi nikdo moc sžívat nebude, ale postava Vilhelmové by k tomu měla svádět, měla... Celkově mě to moc nezaujalo, snad jen Dlouhý potěšil a hlavní představitel rozhodně má charisma, toť vše.
Hrozně dlouhý film na tak málo děje, navíc takového bezduchého. Žádná pořádná motivace k čemukoliv, pouze Fondovi věřím, že chce jít do důchodu. Samoúčelné dlouhé záběry divoké bandy (to nejsou živý lidi, jsou to panáci na pérka co furt někam jezdí) s pěknou Morriconeho hudbou, jenže tady ta jízda nemá důvod, nemá emoce a jen hudba to nezachrání. Morricone tu navíc v duelové skladbě trochu vykradl sám sebe z Tenkrát na západě. Děj roztříštěný a o ničem. Líbí se mi jednotlivosti, ale celek mě nudí.
J. Lawa jsem nikdy moc nemusel, ale v poslední době jsem viděl pár filmů s ním, kde se mi fakt líbil a tenhle je jeden z nich. Je to trochu předvídatelné, kromě samotného konce, ten jsem čekal jiný, ale celkově je to OK. Začátek lehce komedie, od půlky lehce drama. Lepší 3 hvězdy.
Westernovej začátek je hodně slušnej, navnadí, ukáže trochu drsnější akce a seznámí s poměry ve městě, jenže pak to jde s filmem z kopce. Žádnej kulervoucí moment, a že by se jich nabízelo, blbej scénář a nelogičnosti, ano i ve filmu o kovbojích proti vetřelcům očekávám logickou návaznost scén apod.. V půlce filmu dojde na klasickej odpočinek a vykecávání postav, takže vzhledem k stopáži to není ani svižnej výplach. Emzáci jsou docela pěkný, indiáni a kovbojové všech zemí spojte se, zase klišoidní a postava Wildeový WTF? 3 hvězdy.
Neviditelný na útěku (1992)
Tělesná stráž (1961)
Tři mušketýři (2011)
Prázdniny pana Beana (2007)
O život (2007)
Válka Bohů (2011)
Informátor (2010)
Yes Man (2008)
Johnny English se vrací (2011)
Speciální jednotka (2011)
Moje krásná čarodějka (2005)
Na celém filmu je nejlepší Michael Caine, jinak slabota.
Road House (1989)
Kuky se vrací (2010)
Strážce zákona (1971)
Zapomenutý ostrov (2008)
Jak dostat tatínka do polepšovny (TV film) (1978)
Naprosto bezchybná letní komedie.
Doba ledová: Mamutí Vánoce (2011)
Překvapivě docela slušný vánočí příběh z doby ledové, líbil se mi třeba víc než Shrekoleda. Samozřejmě se připravte na Santu atd.
Elitní zabijáci (2011)
30 minut nebo méně (2011)
Nákaza (2011)
Věc: Počátek (2011)
Kajínek (2010)
Mé jméno je Nikdo (1973)
Zlatíčko (2004)
Kovbojové a vetřelci (2011)