Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Armáda temnot

Armáda temnot (1992)

Váhal jsem, zda si dát do oblíbených tento snímek nebo Evil Dead 2, nakonec o chlup vyhrál tento, protože tolik šílených gagů a tak brutální mimiku jakou zde Campbell předvádí dvojka Evil Deadu přeci jen nemá :o) I když už jsou triky zoufale zastaralé, s chutí se na to v určitých intervalech koukám ještě dnes.

Hodný, zlý a ošklivý

Hodný, zlý a ošklivý (1966)

Spolu s Tenkrát na západě jeden z nejlepších westernů, co říct víc, Leone prostě válel.

Leon

Leon (1994)

Nejlepší Bessonův film, bránící se nájezdům Magické hlubiny a to samé platí pro Jeana Reno. Výstřední ale efektivní zabiják Reno, megazáporák Oldman a zranitelná Portman, jejich osudy se protnou a nic nebude jako dřív, ta kytka by mohla vyprávět.

Rambo: První krev

Rambo: První krev (1982)

Tenhle Stalloneho film mám asi nejradši, kdysi jsem na to šel do kina dvakrát za sebou a myslím že to je i nejlepší Kotcheffův film, vše co jsem od něj viděl dalšího většinou za moc nestálo, zde se vybičoval k výkonu, který už nepřekonal. Film má správně syrovou atmosféru, je emocionální a až na výjimky uvěřitelný, Stallone je správný živočišný a pudový zabiják.

Bláznivá střela 2 a 1/2: Vůně strachu

Bláznivá střela 2 a 1/2: Vůně strachu (1991)

Geniální crazy komedie, která mě kdysi v kině málem odrovnala, například scéna s humrem je nezapomenutelná, naprosto ulítlé a funkční gagy, výborná mimika Leslie Nielsena, krásná Priscilla a současně smysluplný děj, ne jen kaleidoskop rádoby vtipných parodických scének z jiných filmů, jak je to dnes, bohužel, zvykem. Vůbec celá série Bláznivých střel a Žhavých výstřelů představuje to nejlepší v tomto žánru, veškerá konkurence se jim otírá maximálně o kolena, třetí díl je sice slabší než první dva, přesto je to pořád výborná zábava.

Kiss Kiss Bang Bang

Kiss Kiss Bang Bang (2005)

Shane Black is back! Scénárista Smrtonosných zbraní a dalších skvělých pecek se vrhnul na svůj vlastní film a asi nikoho nepřekvapí, že vznikla další výborná krimi komedie s dvěma parťákama, mezi kterýma létají hlášky na které by měli mít zbrojní pas, s absurdními situacemi, které vás dostanou do kolen a s výborným obsazením v podání Downeyho a Kilmera. Akce tu moc nečekejte, i když na nějaké střílení také dojde, je to jen takový doplněk. Zápletka je trochu víc zamotaná než jsme zvyklí a ke konci už je to možná trochu moc natahované, ale stejně jsem se bavil královsky. Cože?! tys pochcal mrtvolu? proč si to, proboha, udělal?!

Barbar Conan

Barbar Conan (1982)

Jednoznačně jeden z nejlepších fantasy filmů, obrovským kladem je výborná hudba Basila Poledourise rámující silné scény, jako přerod malého kluka v Arnoldova vazouna v průběhu otáčení obrovským kolem, nebo klasická závěrečná bitva i s průpovídkou ke Cromovi. Tady jdou prostě obraz a zvuk ruku v ruce a zatímco soundtrack funguje skvěle i samostatně, film by byl bez téhle skvělé hudby poloviční. Velkým kladem je také nepřepálenost fantastických prvků, celkem realistická krvavost, slušní záporáci a výborná atmosféra.

Terminátor 2: Den zúčtování

Terminátor 2: Den zúčtování (1991)

Ještě teď si pamatuju jak jsem se v kině tetelil blahem a hltal jednu vymazlenou scénu za druhou, prostě jeden z nejlepších akčních a scifi filmů co se kdy urodili. Ultimátní Cameron, ultimátní Arnold, Hamiltonová v životní formě, špetka humoru, něco sentimentu, fůra osudovosti a moře akce, to vše zabalené ve scifi těstíčku, nádhera.

Matrix

Matrix (1999)

Naprostá bomba, prostě geniální dílo.