Profil Hodnocení (3533) Komentáře (1312) Zajímavosti (201) Biografie (2) Filmotéka (144)
Oblíbené filmy Oblíbení režiséři Oblíbení herci Oblíbené herečky Oblíbené seriály Oblíbení uživatelé
Moje komentáře |
Na sv. Valentýna (2010)
19.02.2010 |
| |
Protože celkové hodnocení nejvíce ovlivňují jisté postavy nebo vyvrcholení jednotlivých příběhů, musím hned na začátek upozornit, že spoilerům se nevyhnu. - - - Valentýn začíná v nadšeně jásavém duchu, všichni se těší na večer, probouzejí se vedle svých lásek a užívají si Den zamilovaných. Pozitivní úvod navnadí opravdu výborně, jenže jak se začnou různé linky komplikovat nebo naopak vyjasňovat, začne tempo povážlivě drhnout. Kdo nezaváhal, to jsou komplet středoškoláci (hlavně Taylor Swift je dokonalá) a senioři, kteří si to s elegancí namířili ke staromilskému závěru. U dospělých v produktivním věku a centru dění to ale občas povážlivě drhne. Ať už u nepochopitelné Jessicy Alby, přestřelené Jessicy Biel nebo zmatené Jennifer Garner (vím, že romantické komedie jsou i o nadsázce, ale tohle se za jeden den stihnout nedá ani s tou nadsázkou). Kdo získává body nahoru, to je samozřejmě rozzářený Eric Dane, sympaticky nenápadná Julia nebo Patrick McLiar Dempsey. Možná je škoda, že se z Valentýna po zvážení všech pro a proti nakonec stal zcela čirý průměr. Kdyby film skončil průšvihem, mohl bych ho považovat za omyl. Takhle je to vzhledem k vysokým očekáváním "jenom" pořádné zklamání. |
Super drbna (2007)
07.02.2010 |
| |
1. série - 85% - Drama protkané ironií v každém švu, vztahovka jedna báseň a nevyhraněných záporáků doslova plno. Gossip Girl je na první pohled rutina, na ten druhý pak seriál, který se nebojí odkrýt pár teenagerovských tabu a to jedinečným způsobem a stylem. Dokážu pochopit, když občas schválně přepálená zápletka někomu nesedne, ale argumentovat tím, že se jedná jenom o "další blbost o mladých a bohatých pro mladé a bohaté" dokazuje, že dotyčný neviděl snad ani jeden celý díl. O to jsem pak radši, když u mě drbna celou první sérii bodovala, ukázala mi skvělé postavy (na teenagerovské straně vedou jednoznačně Dan a čím dál víc i Chuck, na straně dospělých krásná a elegantní Lily van der Woodsen) a ve finálovém díle se nebála několikrát zaskočit úplným popřením klišé. Pokud by se tahle atmosféra vyprávění v dalších sériích rozmělnila, bude to obrovská škoda. |
Sněženky a machři po 25 letech (2008)
22.11.2009 |
| |
Ta odvaha zkusit pokračovat na té samé chatě o čtvrt století později mě překvapuje doteď. A to nemluvím o troufalosti předhodit divákům, lačnícím po další komedii, stominutové vzpomínání na něco, co je dávno pryč. Ale i tak se pár věcí nemění - Cabadaj se dere do popředí, Mácha je komediálně nejvděčnější postava a Převrátil funguje jako prostředek pro ztotožnění diváka. A ano, vedlejší ženské osazenstvo je zase neskutečně otravné. Nostalgie a posmutnělá náladovost je ale překvapivě fajn. Do hlavních postav jsem viděl, některým jsem fandil, aby se dokázali v životě otočit správným směrem a i když jsem občas cítil zbytečnou teatrálnost, pořád mě zajímalo, jak chtějí John s Pelantem tenhle scénář zakončit. Tam možná nakonec tkví kámen úrazu. Velká gesta, velká slova a okrajově vyhrocené vážné situace Sněženkám vážně nesluší. Přesto na tuzemské poměry obrovské překvapení. 70% |