Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Horor
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární

Zajímavosti k filmům (335)

Orange Is the New Black - Den matek

Orange Is the New Black - Den matek (2015) (epizoda)

Když hlavní hrdinka připravuje na trávníku výzdobu na Den matek, tak si lze všimnout, že má černé ponožky a přitom všechny vězeňkyně nosí jen bílé.

Můj přítel d'Artagnan

Můj přítel d'Artagnan (1989)

Ve filmu je řada hlavně dobových nepřesností. Vzhledem k tomu, že se děj odehrává v roce 1964 a hlavní hrdina Milda tam nosí džínovou vestu, na které má plachtu Kiss či výšivku Metallica apod. Tedy skupiny, které v roce 1964 ještě neexistovaly.

Hospoda

Hospoda (1996) (seriál)

Petr Nárožný často improvizoval na přání režiséra. Protože tam byla řada hluchých míst při čepování, a tak ho prosil, aby něco vymyslel, což taky dělal a v seriálu je to použito.

Na zdraví

Na zdraví (1982) (seriál)

Ve 12. díle 8. série jde Cliff (John Ratzenberger) do americké verze pořadu Riskuj (od r. 1994). Při poslední soutěžní otázkce má jeho soupeřka na kontě 3 300 amerických dolarů a odpoví špatně, načež jí zůstane jen 400. V dalším záběru má odpovídat Cliff, avšak na kontě soupeřky svítí stále 3 300 místo 400.

Pudr a benzin

Pudr a benzin (1931)

Film byl částečně točen v Paříži, neboť u nás do té doby ateliéry nebyly vybaveny zvukovou technikou.

Pudr a benzin

Pudr a benzin (1931)

Ve filmu byla poprvé u nás použita pojízdná zvuková kamera, pro natáčení venku.

Rodáci

Rodáci (1988) (seriál)

Seriál měl mít původně 13. dílů po 90 minutách. Během natáčení se plán změnil na 22 dílů s přibližně hodinovou stopáží. Po odvysílání byl na příkaz ředitele ČST J. Zelenky upraven do 13tidílné podoby a tak je i v archivu zachován dodnes.

Žena za pultem

Žena za pultem (1977) (seriál)

Když se po ránu na místo natáčení navezly rekvizity včetně atraktivního zboží, nikdo na něj nesměl ani sáhnout. Zboží se sváželo z několika provozoven.

Rodáci

Rodáci (1988) (seriál)

Tehdejší šéf pražských knihkupectví Vrátislav Ebr v předtuše úspěchu seriálu objednal 30.000 výtisků knížní předlohy seriálu. Po zkouknutí dvou dílů si zoufal, že prodělá kalhoty. Ale celý náklad se kupodivu prodal za tři týdny.

Velké sedlo

Velké sedlo (1986) (seriál)

Jedním z dramaturgů ostravského projektu byl Lubomír Zaorálek, později poslanec za ČSSD.

Žena za pultem

Žena za pultem (1977) (seriál)

Scénárista Jaroslav Dietl neuměl napsat milostné dialogy postav, a proto nechal herce, aby si "věty lásky" připravili sami.

Eliška a její rod

Eliška a její rod (1966) (seriál)

Seriál měl původně 9 epizod, ale poslední dvě byly omylem smazány.

Páni kluci

Páni kluci (1975)

Michael Dymek dostal za roli Tomáše honorář ve výši 6 tisíc korun českých, za který koupil sobě a svému bratrovi jízdní kola a matce elektrický motor do šicího stroje.

Reklama