Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (187)

plakát

Nádherný holky (1996) 

Výborná melancholická záležitost, která svoji hodnotu bude neustále získávat. Díky za tip Honzovi Michálkovi.

plakát

Výchozí bod (2014) 

Souboj Darwina s Bohem asi nikdy nebyl tak příjemný.

plakát

U Konce světa (2013) 

Simon Pegg a Nick Frost mě dokážou zaručen vždy zvednout náladu. Líbí se mi jejich neurvalý, neuhlazený styl humoru. Uráží a zesměšňují vše, tak nějak si představuji starou dobrou Anglii. Jejich filmy se zároveň musí vnímat jako parodie na současné Hollywoodské trendy. U Konce světa mě dokázal dostatečně pobavit, ačkoli za svoji aktivní tvorbu se jim podařil již lepší opus.

plakát

Lelíček ve službách Sherlocka Holmese (1932) 

Víte jak, on Vlasta Burian je výborný téměř ve všem. A Sherlock Holmes to ve svém literárním světě má taky tak. V základu máme klasickou komedii se záměnou a osvědčenými gagy. Ideální film na nostalgické večery!

plakát

Mladý Sherlock Holmes (1985) 

Příšerně křečovité. To je slovo, které mi při sledování tohoto dílka tanulo nejčastěji na mysl. Herecké výkony, výstavba děje, dialogy, to všechno a mnohem víc mě příšerně ubíjelo.

plakát

Temný případ (2014) (seriál) 

Všichni o tomto seriálu hovoří v superlativech a nezbývá mi než je následovat. Obdivuji, když si někdo dá takovou práci s detaily jak tvůrci tohoto seriálu. Úvodní titulky považuji za jedny z nejlepších co jsem zatím viděl.

plakát

Je muž, který je vysoký, šťastný? (2013) 

Jen velmi málo filmových tvůrců se snaží popularizovat vědu, respektive filozofii. Michel Gondry do řady svých děl vkládá filozofické odkazy a tento snímek je nejčistší esence filozofie ve filmu jakou jsem viděl.

plakát

Robocop (2014) 

Klasika je klasika. Robocop je jeden z těch filmů, kterým digitální efekty ublížily. Atmosféra původního filmu byla cítit po smogu a oceli, v novém zpracování cítím spíš deodoranty a gel na vlasy. Dnešní Robocop je prostě nějak vyměklý, patrně nahradili ocel levnou slitinou hliníku. Přesto se jedná o zdařilejší verzi ne předchozí pokračování Robocopa jedničky.

plakát

Trabantem až na konec světa (2014) 

Jeden z nejlepších dokumentů, které jsem za poslední dobu viděl. Vtipné, akční, zábavné a kosmopolitní. A Trabant!!! A Maluch!!! A Jawa!!! Super!!!

plakát

Turbo (2013) 

Vcelku nic nového pod sluncem. Film kopíruje a nijak nenarušuje zavedený pořádek. Vezměte hloupého Honzu, pošlete ho do světa a udělejte z něj krále. Film trpí předvídatelností a hluchými dialogovými místy. Jako automobilový fanda oceňuji efektní honičky a odkazy na Rychle a zběsile.