Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krátkometrážní

Recenze (24)

plakát

Vzpoura (2011) odpad!

Jeden z nejkrásněji natočených filmů, který však pouze zakrývá absenci příběhu, charakterů a psychologie postav. O čem že je tento film? O lidských právech několika pomatených ostrovanů, kteří se chtěli vzbouřit, ale nemysleli to až tak vážně? NO probůh! Jako parodie reklamy na OldSpice dobrý, jako self-promo slibného režiséra je to k naplivání do ksichtu v každém detailu, kde se objeví jeho ustaraná tvář. No fuj, jak je ve filmu jednoduché natočit úplný blábol aniž by si toho kdokoliv všimnul. Devět z deseti fanoušků Jednoho světa si myslí, že konflikt v Nové Kaledonii je problém a měl by se řešit.

plakát

Holy Motors (2012) 

Jako kdyby to bylo pokračování klipu na "Rabbit in your headlight" od Radiohead, jinak je to šílenej drive ve stylu Collateral, který se nepokouší o nějaký přesah či hloubku, ale má ambici jen zastavit diváka v čase a dát mu naději, že ve svém shitu není sám- scéna s průvodem harmonikářů je v tomto směru nejhřejivější, podobně jako celá jeskynní sekvence s modelkou. Časté slepé uličky ve vyprávění jsou spíše výsměchem současným trendům vyprázdněné narace ( Drive), ale přesto jsem měl pocit, že je mi něco sdělováno. Stejně mám pocit, že obsah filmu si tvoří každý sám a proto jsem rád za každý film, který se mi nesnaží něco nacpat, ale musím mu jít naproti já sám a komunikovat s ním či skrze něj. Prostě moc fajn.

plakát

Američan (2010) 

.. a protože je Corbijn boží fotograf a Clooney dobrej herec, tak se měli na nevrstevnatej a blbej scénář o dosluhujícím zabijákovi pěkně vysrat. Tohle je pouze dlouhá reklama na Omegy, Fiat, Audi atd., která znásilnila italskou krajinu a jedno pěkné městečko. Měl jsem tendenci tento film srovnávat s Jarmuschovým Limits of Control, ale vlastně nevím proč, když mu nesahá ani po kotníky.

plakát

Proměny (2009) 

Nejdříve jsem to vypnul po 15ti minutách a když jsem to dokoukával, tak jsem si přál, aby byl film delší. Skrze spoustu otravných scén vyplouvá na povrch hodně zajímavých záběrů a několik dobrých nápadů a motivů, schází tomu však nějaké vyústění, což vrcholí otevřeným koncem. Bylo by super, kdyby Tomáš Řehořek potkal nějakého talentovaného scénáristu, který by ho trošku zpomalil a dal jeho nápadům logické místo ve vyprávění. Ale debut par excelence, jen doufám, že autorův talent nezapadne mezi ostatní české průměráky.

plakát

Umění plakat (2006) 

Kdyby film končil při tom, jak se otec oběšuje a umírá před zraky Allana, tak bych asi dával pět. Takhle jsem musel dalších deset minut čekat na pěkně nudný rozřešení. Obdivovat obrazovou stránku, byť moc krásnou, je podle mě zbytečný- neni to snad pro seveřany rutina? Kdyby tohle natočil Lars, bylo by to asi pěkný psycho, takhle to byly takový dánský Příběhy obyčejného šílenství - a vlastně mi to ani nevadí. Dobrý výběr herců a super hudba z toho dělají příjemný zážitek.

plakát

Konformista (1970) 

Hodnotím velmi konformně:-)

plakát

Avatar (2009) 

Inu není obsahu bez formy, to je pravda. Ale když se ta forma stane tím nejdůležitějším a myšlenky z filmu se zcvrknou na pár "světoborných" rádoby humanistických mouder, tak je to pro mě velká smůla. Tvůrci kritizující nenažranou spotřební společnost si vzápětí musí uvědomit, že vznikl jenom díky ní. ( Když se člověk rozhlídne po kině, který chroupá pop-corn za sedm pětek, tak ho tomusí zákonitě napadnout. Btw. já si chroupal taky. ) Nemyslím si, že by s tím měl Kubrick, když vydával Odyseu, nějaký problém. Že by Cameron ztratil odvahu na starý kolena? Škoda. Takhle si budu pamatovat jenom na pěkný stromečky, zvířátka, broučky, kytičky, dráčky, mráčky a starýho dobrýho plukovníka Quaritche .

plakát

Hancock (2008) 

Asi dostatečně nerozumím americké pop-kultuře, protože, já hlupák, ani nevím, o čem byl tenhle film.

plakát

Prolomit vlny (1996) 

Jak by řekl Edvard Munch: "Není třeba malovat interiéry, muže kteří čtou, a ženy, které pletou, ale je třeba zobrazovat živé lidi, kteří dýchají, cítí, trpí a milují.“

plakát

RocknRolla (2008) 

Britské Pulp Fiction, pro mě však o trošičku hodnotnější, což může někdo nazvat rouháním. Obrazovvě barvitější, zcela odlišné typy postav, kterých tam je snad desítky, "evropštější"(*) prostředí, krteré je ale pořád british. Stejně jako u PF mě bavilo vžívat se do rolí snad všech herců na plátně. Boží hudba a navíc Ritchie opět pokročil ve střihu. Smooth, refreshing and fucking stylish.