Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (10)

plakát

Útěk ze Sibiře (2010) 

existuje role, která farrelovi nesedne? ed harris skvělý jako vždy, nicméně hlavní hrdina tak úplně neseděl... dějově je to trochu nevyvážené, přesto dostatečně působivé. dovedeme si vážit svobody, když jsme nepoznali nesvobodu (my mladší)? těžko můžeme vůbec pochopit význam toho slova.

plakát

Možná, miláčku (2000) 

není nad to dívat se přes hodinu a půl na nesympatickou angličanku, která chce naprcat sviště a je jí jedno s kým

plakát

Temný rytíř (2008) 

tak tohle je zkrátka 10 z 5 hvězdiček. akce střídá akci, Ledger s Balem jsou zkrátka neuvěřitelní (Eckhart semtam přehrává). asi můj nejoblíbenější film ever

plakát

Smrt čeká všude (2008) 

sice jistě velmi slušně přibarvené, ale to neubírá celkovému silnému dojmu. zdá se mi, že hlavní myšlenkou filmu byl takový ten pocit lost generation (remarque), kdy se hlavní hrdina už nedokáže dostat z válečného života z vteřiny na vteřinu zpět do normálního (nechce se mi psát uvozovky) života

plakát

Fighter (2010) 

velmi slušná podívaná. bale to neskutečně táhne, ostatně jako všude. wahlberg mi tam ale prostě nesedí, ať už se tváří sebehloupěji. být tam místo něj třeba matt damon, tak hodnotím plným skóre, takhle jen 4 hvězdy.

plakát

Hon na čarodějnice (2011) 

myslím, že velmi dobře srovnatelné se solomonem kanem. z tohoto žánrového minisouboje u mne zvítězí těsně tenhle film. sice je plný cliché a zpočátku jsou zde z křížáckých vrahů děláni hrdinové (je něco jiného, když se gimmli s legolasem dohadují, kdo zabije víc skřetů a něco jiného jsou sázky zdejších hrdinů o tom, kdo ukončí více lidských životů) a plný cliché (velmi dramatický a originální scéna se starým visutým mostem... nicméně svou atmosféru to má, přestože jen béčkovou. čarodějnice byla dost slabě zpracovaná.

plakát

Dvanáct rozhněvaných mužů (1957) 

neskutečně silné drama! z toho se budu ještě dlouho vzpamatovávat. všechno reálné podpořené skvělými hereckými výkony. jediné, co mě štvalo, tak bylo to neustálé vstávání od stolu, ale myslím, že i tohle je věc reality. na konci titulků jsem byl překvapený: George Voskovec.

plakát

4teens (2011) (seriál) 

nevím proč, ale prostě mě to baví... asi poprvé od dob ranče u zelené sedmy

plakát

Solomon Kane (2009) 

pro mě celkem zvláštní kombinace atmosfér filmu van helsing a trilogie pána prstenů. nesmíte se moc ptát, protože pak to vypadá jako dost velká blbost (kde se vzaly ve středověku (+-) pistole? kde je vzal kane, když prchal z lesa? o čem to vlastně celé je?). a ona to v podstatě blbost je. zdá se mi, že purefoy občas hodně přehrává, čím mi hodně připomínal jackmana. mimochodem jsem viděl verzi, která měla 104 minut a po hodině je tam hodně zvláštní skok...

plakát

Avatar (2009) 

Příběh vykradený z Pocahontas, hudba z Nepřítele před branami a úchylná láska člověka k třímetrové modré bestii... Přesto 4 hvězdy, protože jako 3D film to bylo fenomenální. Opakuji: jako 3D film, bohužel nikoli jako film.