Neuvěřitelnej masér Ash, kterej má místo ruky motorovku, hlášky jak břeh a atmosféra jak řemen - to a mnoho dalších faktorů dělá z téhle nářezové hororové komedie mnou nejvyhledávanější popcornový zábavový film na takové ty večery s přáteli. Mazec!
Kdysi dávno jsem měl tu smůlu vidět divadelní inscenaci nějakého pardubického rádobydivadla, při níž jsem se nestyděl kvůli tomu, jaké věci se děly na pódi. Perverzní sexem nabitá hra to byla, což je v pořádku. Ale toho patosu, zbytečností a Ordinacevrůžovozahradovská nejapnost situací, proslovů a charakterů mě zaskočila a já, když jsem pak na to psal recenzi, jsem měl skoro závratě, jak rychle jsem na to dštil síru. K filmu jsem tak přistoupil se značnými předsudky a podle toho vypadá i moje hodnocení. Byla to totiž ta stejná divná slátanina, prvoplánová sociální kritika, kritika lidí moderního věku a toho, v co lidi rostou. Ale stejně tak se to přece mohlo stát ve středověku a místo internetu se mohli pánové ukájet korespondencí předstírajíc, že jsou ženy (jeden z nich). Nejsem žádný hnidopich nebo puritán, jen mi to přijde trapné.
Já bych tu partu cucáků pozabíjel schválně, být Tuckerem či Dalem. Tihle chlápci měli ale velké štěstí, že to dělali za ně. Velice vtipná záležitost tak trochu ála Nezvratný osud. Sympatičtí dřevorubci v konfrontaci s vysoce nesympatickými vysokoškolskými šprty z humanitních oborů, jejichž tupost a našprtanost v různých situacích ("O tomhle jsme se učili v sociologii! Zamilovala se do svého únosce") pochopí snad jen někdo jako oni, tedy já.
Nejlepší je hlavní písnička a Lacey Chabert. Ale nemám rád zbytek... je to vlastně děsná roztáhlá nuda a stanou se skutečně zvláštní věci, ano, ještě přehnanější, mnohem přehnanější, než co se nejdivnějšího děje v Hvězdné bráně. Ta Smitho-něco zrůda mě opravdu velice "pobavila".
Nemastné a neslané, rozpačité filmové animované Asterixovy začátky. No, kdo mohl tušit, že za 30 let tohle někdo zfilmuje s živými herci a bude to průšvih.
Vzetí staršího filmu, na kterém byla v mém věku v kině moje matka, neberu jako svatokrádež. Každá generace má právo vidět všechno zpracované svou technikou a tak, jak jen to jde, ne? My máme 3D, kdo ví jak to bude s "filmovým plátnem" dál, věřím, že přijdeme o to plátno. Tenhle Kleš přišel o atmosféru a stal se prvoplánovou vizualitou, jako 300.
Je to přesně jak píše teutates, až na to, že já, nejateističtější z ateistů, do žádného kostela nelezu. I proto dávám o chlup lepší hodnocení, v každém případě se jako obvykle jedná o několik zvláštních až pochybných lidí, kteří mají zaručeně pravdu. Ono spřádat konspirační teorie je jednoduché. Stejně jednoduché je říct: Prostě to tak je a NASA všechny důkazy ztopila, nemůžeme to dokázat, ale už to samotné je důkaz, že máme pravdu! Kdo by nevěřil ve spiknutí mocných, je to přece moderní. Já s nimi sice nesouhlasím, ale to, co z dokumentu fakticky vyplývá, mi přijde velice pravděpodobné.
Začátek je opravdu velice, velice vtipný. Po přistání v Africe příliš patetické a rodinné. Ale někdo ty děcka vychovávat musí, když jejich rodiče touto nutnou filmovou výukou morálky, etiky a patosu neprošli, ne?
V podstatě nic jiného než zachování trendu moderního Hollywoodu, a sice sebrání a totální znásilnění nějaké staré storky a její převedení do současného nastavení světa a konfrontace příběhu s nějakými moderními hovadinami. Dnes nemůže vzniknout v takových vodách nic jiného, protože tohle vydělává. Hlavně, aby tam bylo něco moc cool, něco inženýrsky vyrobeného přímo pro plebs, pro tzv. (fuj, jak já to slovo nesnáším) teenagery. Aby to sdíleli na Facebooku. Aby to těm průměrákům padlo do noty. Aby se bavili, jak je hustý, že Jack Black pomočí krále Liliputů. A pak čumí jak blbci, když se odehrává nejlepší scéna z filmu, jak interpretuje Liliputům jiné filmy. No zkrátka zatuchlá plesnivá prašivá zelená houba a ne film.
Hnusná a odporná prohnutá animace.... Zničehonix je TAK hroznej! A ta vikingská holka taky! Hrozná disneyovitost! Atmosféra je v kravím lívanci. Jakoby kopírovali filmy, když se tu objevují ty absurdní (tehdy) futurismy, se kterými to opravdu přehánějí. No a červivou třešničkou na zkyslém dortu jsou ty písně.
Po 1. sérii - Další z vlhkých a rozkrokypálících následovníků Říma či Spartaka? Tak trochu. Nebýt toho marketingového přesexualizovaného image, který je v módě a zaručí desítky procent diváků navíc, byla by to zase větší nuda -_-. Seriál obstojný, průměrně natočený (bez nějaké invence), fantasy factor - fajn. Nejlepší jsou ti vlci.
Filmy Hayaa Miyazakiho jsou takřka o tom samém, o vztahu člověka s přírodou, o hloupém lidstvu a několika vyvolených, o hrdinech, jejichž srdce a láska k přírodě i k lidem, jakkoliv jsou hloupí, je nutí zachránit křehké pojítko mezi nimi. Pojítko, bez kterého by nemohlo existovat lidsvto, ale všemocná příroda by o nic nepřišla. Jsou to filmy o úctě a velkých i malých lidských srdcích. Ne jinak je tomu ve filmu o Naušice. Mám rád postapokalyptické světy a Miyazakiho fantazie a umění dokáže vše zobrazit tak nečekaně a nádherně, že to předčí a zahanbí všechny ostatní, kteří se kdy pokusili něco takového ztvárnit. Kombinace středověku a daleké budoucnosti v rámci lidské civilizace ohrožené přírodní neomezenou mocí. Neodolatelné.
Moje nejoblíbenější filmy se týkají náboženství. Konkrétně tak, že jej obrací naruby a nenechávají na něm nit suchou... většinou tedy. No a Pozemšťan je souhrn známých teorií, o kterých se nezmiňujeme, protože jsme si moc zvykli na to ctít víru druhých, našich křesťanských slabošských přátel a máme za to, že snaha o vyvracení náboženských dogmat by přivedla náš "civilizovaný" křesťanský svět na pokraj kulturní revoluce, podřídili bychom se islámu, chaosu atd. Jo, lidi jsou hloupí, tak hloupí, že by to určitě nastalo. Svoloč jménem lidstvo si ale pořád bude vymýšlet pohádky, aby mohlo něco uctívat. Aby "nemuseli světu čelit sami". Rádi posloucháme pohádky. Ne jinak je to i u zpracování POZEMŠŤANA. Jako pohádku odříkává John Oldman svůj příběh svým bývalým kolegům z univerzity. A ti mohou nevěřit, ťukat si na čelo nebo jej zatracovat, ale on ví, co se stalo, co zažil a to mu stačí. Nikomu to nevnucuje, jen předkládá námět do diskuse - s tím, že mu nikdo nemůže vyvrátit jeho stanovisko, jelikož to není možné, ale on ze svého postu nikoho nepřemlouvá, aby mu věřil. MAN FROM EARTH je skvělý příklad znouzectnosti, skvělý příklad toho, že s charismatickými herci a jedním pokojem a hlavně zajímavým (nakolik je originální, to nechám na každém člověku) nápadem se dají dělat divy. Atmosféra vystěhovaného domu, hudba a krb tomu dodávají šťávu. Zajímavý filosofický a intelektuální film; život už nikdy nebude jako dřív.
Dramatický akční thriller, který mohl vymyslet jen naprostý neurotik. Každý ze zločinců nutí lidi do něčeho, co nikdo nechce - a to volit, kdo zemře. Zvolit si mezi životem a smrtí, a to nejen svým, ale hlavně ostatní. Tato hrůznost se naplno odráží v postavě Two Face, který se mimo své posedlosti náhodou (dříve náhodou, které se musí pomoct), stal zosobněním Sophiiny volby. Rachel, nebo Dent? "Slušní lidé", nebo zločinci? Ať se tři lotři poperou o jedno místo v bandě, Batman, nebo Dent? Zabít parchanta a být sobecký, nebo ctít svoje pravidlo a být sobecký? Christopher Nolan moc dobře ví, jak zachovat napětí, a tak hrdinům Temného rytíře servíruje jednu volbu za druhou, protože život je o volbách a už v Batman begins Nolan ukázal, že chce tuto trilogii pojmout syrově a s co největší a nejsilnější iluzí reality. Až na můj osobní problém s patetickými proslovy (nejen) pana Oldmana, které zde ale zřejmě být musí, na poněkud Emerichovské záběry na rádobyvtipné okolní dění a hecující hlášky je to dílo hraničící s geniálním filmem. Nejvíce obdivuji originální pojetí psychopata Jokera a jeho historky a nástupy. Nicholson se procházel po muzeu a maloval na obrazy, občas někoho otrávil nebo usmažil proudem ze zařízení na dlani, ale HEATH LEDGER je ďábel.
Projev prezidenta, tuna patosu, slow motion, "vtipné" hlášky... klasický odpad... by to byl, kdyby nebylo obsazení Steva Buscemiho a celkově charakteru, který hrál. Půlka jedné hvězdy budiž za Rusa Lva, jen půlka, protože se tvůrci nevyhnuli stereotypnímu klišé s jeho mluvou a s tím, jak vypadala stanice. Kosmounaut v beranici s odznakem v kulisách z Blade Runnera? Ne děkuji. Půlka druhé hvězdy za Aerosmith. Ale jsem velice, velice shovívaví, měl jsem dát odpad za všechny ty americké vlajky, objímání, ve sloumoušnu křepčící a ukazující dětičky. Za tohle Baye fakt nenávidím a chce se mi z toho zvracet.
Více než trefná satira na 21. století a jeden z mála trpaslíkovských počinů, počítám samozřejmě 52 původních dílů!, u kterých jsem se smál až jsem brečel.
jak může někdo napsat, že je Hurvínek český Bart a Spejbl Homer, jako by je někdo vymyslel jako jejich alternativy? Vždyť jsou ty naše postavičky o 75 let starší a naprosto jiné.
Smrtelné zlo 2 (1987)
My rádi jíme (TV pořad) (1999)
odpad!Novotný konečně adekvátním moderátorem nějakého pořadu, akorát bych ho nazval My rádi žerem. Notovný, jak si olizuje prsty, fakt podívaná, kam se hrabe Babica.
Na dotek (2004)
Tucker & Dale vs. Zlo (2010)
Ztraceni ve vesmíru (1998)
Asterix a Galové (1967)
Souboj Titánů (2010)
UFO - The Greatest Story Ever Denied (2006)
Madagaskar 2: Útěk do Afriky (2008)
Gulliverovy cesty (2010)
Tom a Jerry: Rychle a chlupatě (video film) (2005)
odpad!Úplně všechny animované filmy či seriály, obsahující moje oblíbené postavičky, se zvrhly v posledních deseti letech v idiotské parodie! Co se to sakra děje? To opravdu děti nesmí vidět staré dobré grotesky a musí přijít do styku jenom se slaboduchými moralitami nebo rádoby cool výmazy, které vznikly ze starých dobrých a atmosferických fláků?
Tom a Jerry letí na Mars (video film) (2005)
odpad!Poslal jsem tento díl do modrých čísel a je to jen dobře. Disneyovská animace, vošklivost prvního kalibru.
Moje super úžasné šestnáctiny (TV seriál) (2005)
odpad!Pane bože, nééééé!!!!!!! Proč?
Asterix a Vikingové (2006)
Kmotr II (1974)
Mě to prostě nebaví.
Šmoulové (2011)
odpad!Ačkoliv se zde, zvlášť v podání Gargamela, dá mluvit o několika vyvedených vtipech a občas se ze tmy zjeví nějaký povedený gag, je to ta nejslátanější tupá manažerská moralitka na světě. Humus v podobě návrhářsko manažerské zápletky se fakt nedal ustát, schoval bych hlavu do písku, kdyby nějaký byl okolo, jak jsem se vysloveně STYDĚL za dementní proslovy o srdci od Taťky Šmouly a Harrise. Naprosto odporná moralizující patetická sračka, která se vydává za dětský film nebo něco jako pohádku. Cože?! To už neexistují normální zápletky pohádek? Všichni se musí pořád konfrontovat s moderním světem? A já myslel, že pohádky a rodinné filmy či filmy pro děti jsou tu pro to, aby se na chvilku vyplo, ne že tam budou kariérní potíže, typická zápletka Sandlerových filmů nebo tech nejblbějších komedií o ženách středního věku. Stud, který jsem si musel vytrpět při zhlédnutí Šmoulů, ve mně zůstane asi bohužel ještě HODNĚ DLOUHO. Odpad!
Hra o trůny (TV seriál) (2011)
Naušika z Větrného údolí (1984)
Pozemšťan (2007)
Temný rytíř (2008)
Brak (2002)
odpad!Všechno je špatně. Trapný hlášky, lidi, věci... nejhorší je... co je vlastně nejhorší? Úplně všecko.
Armageddon (1998)
Červený trpaslík - Zpátky na Zemi (TV seriál) (2009)
Fimfárum Jana Wericha (2002)
Jirák mě štval, to si fakt myslej, že se dá zaměnit jeho hlas s Werichovým?
Lucky Louie (TV seriál) (2006)
nekorektní nářez!
Nejistá sezóna (1987)
"Další obludný Svěrákův paskvil. Když zrovna nenatáčí příšerné komedie nebo divadlení hry o Cimrmanovi, natočí zas "dokukomedii" od tom, jak si celého Cimrmana vymyslel. Dobová mocenslá hyerarchie je sice dobře zachycena, z těch nemožných vtipů a kecech o Cimrmamovi se mi ale jako vždycky chtělo blít..." -> napsal dne 24.11.2009 a jednu hvězdičku udělil uživatel lekr. Proč, když lidi nevidí film, jdou ho hodnotit? V celém filmu Nejistá sezona nepadne ani jednou jméno Cimrman. Ani jednou! A vůbec nikdy se o něm nikdo nezmiňuje. A už vůbec to není o jeho "stvoření" či vymyšlení. Nejistá sezona je více než dobrá sonda do absurdity cenzury a socialismu normalizace.
Jan Hus (1954)
Neodvolám, protože jste mě nepřesvědčili!
Twilight sága: Rozbřesk - 1. část (2011)
odpad!Předešlu, že nejsem umaštěný uslintaný hnidopich, který posuzuje všechno v důsledku toho, jakou to má uměleckou hodnotu a zajímá mě skoro pokaždé v největší míře právě míra dopadu na lidi, očividný záměr tvůrců udělat ze shitu hit - naprosto úmyslně, samozřejmě - a lidi změnit ve stádo. V případě Twil už je to lehká, cílová skupina stádem je už dávno, hlavně, že každý má s"svůj styl, svůj vkus a je sám sebou", jak zní jejich oblíbená polopatetická fráze, ale jsou všichni úplně stejní (ne celá jejich generace, ale ti, co to říkají). Patetičnost, které je ve Twil více, než v celém ročním archivu VéKáVéček, je moderní (Transformers!!!, ale i vše, co je na Facebooku, o tom náležitě svědčí - záliba nanynek v bezduchých cintátech o lásce a přátelství, kde snad nezůstane oko třináctileté ňufinky, co se fotí v zrcadle s našpulenou pusou v prázdné podprsence, suché), takže se nad ní snad ani nebudu pozastavovat a přejdu rovnou k věci. Takže tohle měkčí mozky a likviduje soudnost a vkus dnešní mládeže? Je to samozřejmě totální idiotský blábol, výplod choré mysli, absurdní rádoby catch-all, spíš tedy catch-all-stupids na intelektuální úrovni plesnivýho povidla s šarmem a důvtipem německýho ovčáka po transplantaci hlavy, tedy čtrnáctileté zmalované nány, hra na umění, spíš hra na hru na umění, nesnesitelná stopáž, všechno tam děsně dlouho trvá a je to nezajímavé, samotná myšlenka filmu i knihy je totálně na nic, filmová série dělá věci tak, jak se jí hodí, a tak věci, které se děly v Twilight dřiv za určitých okolností už prostě nejsou, nevyjímaje naprostou idiocii děje. A proč jsem se tak rozhorlil? Vždyť fanoušci tohoto "fenoménu", nebo "strhující upíří romance", jsou vypatlaná bezosobnostní individua, kterým vyhovuje, že hlavní hrdinka je úplně (jednoduchá je slabé slovo) nanicovatá husa - proto je fajn být taky taková, protože přijde Ed a zlomí s nimi postel. Vždyť je to úplná dekadence vkusu, já to prostě nikdy nepochopím, proč se stalo standardem, že se hnus, břídilství, neumětelství, špatný vkus a zmetek vydává v nablýskaných pozlátcích jako příslovečný exkrement v taštičce s flitry a lahvičkou parfému zdarma vydává za něco, co je in jen proto, že by to mělo být in. A když je to tímhle způsobem "in", musí to být jistě i kvalitní. A že je to nejlepší díl série, to nikomu nedává právo tenhle absolutní shit vychvalovat jako terno. Jestli je jednooký mezi slepými králem, tak tadyto je jako jednoprstý mezi bezrukými králem.
Hurvínek to zařídí (1960)
Zprávař: Příběh Rona Burgundyho (2004)
vrchol bizarního suchého i zabijáckého humoru