Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krátkometrážní
  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný

Recenze (3 524)

plakát

Fallout (2024) (seriál) 

Ani jsem nečekal, že mě to tak chytne. Hru sice neznám, ale tohle mě vážně baví. Hned úvod nás vtrhne do děje. Postupně se seznamujeme s tímto zvráceným světem prostřednictvím hned několika hlavních postav. Je to místy hodně brutální a surové. Tento svět se odehrává 200 let po jaderné válce. Lidi sice pořád obývají povrch, ale tak nějak zdivočeli. Jiní zase žijí izolovaně pod povrchem. Co se děje, když se tyto dva světy střetnou? Těším se na další díly. Amazon boduje. "Posílám vám plemeníka."

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

Villeneuve to opět dokázal. Po více než dvou letech se vrací pokračování Duny, a to v plné parádě. Ohlasy jsou právem pozitivní. I když začátek je takový pozvolný, ke konci se to dobře rozjede. Možná až moc, protože některé myšlenkové pochody Paula jsou trochu jako z rychlíku. Sledujeme osud planety Arakis, kterou nyní ovládají Harkoneni. Fremeni s nimi zatím vedou poměrně úspěšnou partizánskou válku. Paul, který je částečně proti své vůli postaven do role spasitele je má na této cestě vést. Zaplete se do toho i imperátor a další mocné rody přiletí na pokec. Samozřejmě to končí velkolepou bitvou, ale na tu pravou válku si zřejmě budeme muset počkat až na další díl. Dost se mi taky líbila úderná hudba ve filmu. Budu se těšit na pokračování. "Nejsem mesiáš!"

plakát

Aquaman a ztracené království (2023) 

James Wan pořád dokazuje, že je schopný držet DC trochu nad vodou. Není to už tak dobré jako minule, ale po těch ostatních "průserech" se to podle mě rozhodně povedlo. Děj se posouvá o pár let dopředu, kdy Arthur kraluje Atlantidě a má syna s Merou. Kralování ho ale moc nebaví a raději by se věnoval rodině. Opět se objeví starý známý záporák Manta v podání Yahyi Abdula. Ten mu pořád nemůže odpustit smrt svého otce a snaží se mu znepříjemnit život. Objeví Černý trojzubec ztraceného království a ten mu dodá sílu se Arthurovi vyrovnat. Arturovi nezbyde nic jiného, než osvobodit svého bratra Orma z vězení a spojit s ním své síly. Mantu totiž sám neporazí. Manta postupně ničí celý svět pomocí jakéhosi atlantského odpadu globální oteplování je čím dál horší. Nakonec se utkají ve velké bitvě pod Antarktidou a vše se vyřeší. Líbil se mi tu jak humor, tak akční scény. Uvidíme, co s DC provede v příštích letech James Gunn. Taky se mi líbila volba písní. "Přišel jsem o klepeto."

plakát

Zabijáci rozkvetlého měsíce (2023) 

Nakonec mě to mile překvapilo. Měl jsem z toho trochu strach z důvodu dlouhé stopáže a pro mě ne úplně zajímavé volby tématu. Film sice má pomalé tempo, ale ani chvíli se u něj nenudíte. O to děsivější je to, že je na základě skutečné události. Jak je v něm zmíněno, lidská chamtivost nezná hranic, a to se tu projevilo. Kmen Osedžů sice na svém území začátkem minulého století objevil ropu, což jim přineslo značné bohatství. Zároveň tím ale na sebe seslali jakousi kletbu, protože se na ně pak všichni vrhli jako hladoví supi, Každý bílý chtěl kousek pro sebe a postupně je začali kvůli majetku vraždit. Možná by jim to i prošlo, kdyby to někteří nedělali moc okatě. Sledujeme tu příběh Ernesta, který se po návratu z války ožení s jednou z indiánek a díky tomu zbohatne. Dostane se tím ale do spárů svého nenasytného strýce, který se ze situace snaží vyždímat maximum. Začne dlouhá vlna zabíjení, která už nejde ututlat. A všechno by možná prošlo bez povšimnutí, kdyby se situací nezačala zabývat federální vláda. Její tým vyšetřovatelů tomu rychle přijde na kloub a chce strýčkovi v podání Roberta De Nira zatnout tipec. Bude ale někdo z jeho blízkých ochotný u soudu vypovídat? Hlavně bych chtěl pochválit výkon DiCapria. Sice tu hraje takového prosťáčka, ale hraje to opravdu věrohodně a procítěně. "Musíš to podepsat!"

plakát

Ahsoka (2023) (seriál) 

Dlouhé čekání se vyplatilo. Ahsoka je přesně taková, jak jsem čekal. Úvod je trochu pomalejší, ale druhý díl to nakopne. Někdo může vytýkat určité nelogičnosti, což beru, ale na to už si asi musíme ve světe SW zvyknout. Děj se odehrává po Mandalorianovi, tedy sedm let po pádu Impéria. Navazuje hodně na seriál Rebels, který jsem neviděl, ale nějak jsem se chytnul. Objevuje se tu pro mě pár nových postav, dost to zavání girl power. Ale to asi u toho seriálu můžeme čekat. zatím se mi to líbí a akce je dost. Celé se to zaměřuje na hledání admirála Thavna a na zběhlé jedie. Admirála nakonec najdou a dostanou se i do jiné galaxie. Akce je slušná, ale končí to dost otevřeně, tak snad se sto vysvětlí. Finále zrovna žádná velká pecka nebyla... Dostaneme i pár flashbacků s Anakinem. :) "Ze všech jediů, co jsem poznal, umíš nejméně používat sílu." :D

plakát

Wohnout - Banány (1999) (hudební videoklip) 

Wohnouti v začátcích. Neskutečná energie číší z té písně.

plakát

Wohnout - Depardieu (2019) (hudební videoklip) 

Naprostá dokonalost, ta hra se slovy! Wohnouti do pořád ještě umí rozjet.

plakát

Queen: We Are the Champions (1977) (hudební videoklip) 

Jedna z nejznámějších písní této kapely a k ní neméně známý klip.

plakát

Queen: Bohemian Rhapsody (1975) (hudební videoklip) 

Naprostá dokonalost klip i song, prostě vůbec nemám slov...