Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Komedie
  • Krátkometrážní

Deníček (78)

DEAD MAN

Po mé celkem ostré kritice snímku jménem Místa mě dnes navštívila Yakuzza.

Pokud si ovšem myslí, že kvůli tomu přestanu psát komentáře, tak je na omylu!

DEAD MAN

OBJEKTIVITA

Musím se podělit o můj dnešní zážitek s poštou na ČSFD :).

OBJEKTIVITA

OSCARS TM 2014

Tradiční "předOscarový (TM)" tip: Vlk z Wall Street.

Chtěl jsem si vsadit pár desítek tisíc, ale doma mi to zatrhli. Takže držim palce, ať to nevyjde :-P.

PSH

Dneska další? Tak teda OK, už bych konečně rád poprosil všechny zvučný herce, aby přestali umírat! Dík.

OSCARS TM 2013

Plešouna vyhraje Argo a jo, zase to sem píšu čistě jen proto, protože se pak dobře machruje, že sem to "věděl".

Pokud ne, tak... bude legrace :D.

IMAX fail

Chci poděkovat (pro změnu) společnosti Cinema City za vyléčení extrémního fanouškovství: půlnoční premiéra Promethea neproběhla kvůli technickým problémům, což bylo uvaděčkou oznámeno po tři čtvrtě (!) hodině, tj. ve 00.45. Po zjištění zrušení nočních tramvajových spojů domů mě potom také ještě velmi potěšila brzko-ranní hodinová procházka na I.P.Pavlova... takže do kina jako fanatik na půlnoční už nikdy, bohu(dík)žel.

Na Batmana nebo Hobita holt půjdu odpoledne, jako obyčejný smrtelník. Ne, nemrzí mě to :).

Chcípni, distribuce

Moc rád bych touto cestou poděkoval českým distribučním filmovým společnostem za neuvedení snímků 21 Jumpstreet a Projekt X v našich kinech. Můžete mi někdo prosím vysvětlit, jak v dnešní (naší) době nebýt inernetovým pirátem??

Raději nevědět. Nic.

Reakce jsou vesměs stejné: ti, kdož hltali každý teaser, trailer, klip nebo spot z Avengers před premiérou, byli nejspíše po prvním shlédnutí v kině mírně na rozpacích. "A to je všechno? Jako dobrý - ku*va dobrý, ale čekal jsem víc... Co mi to tam chybělo..?"

Jenomže hned druhá projekce zadupává všechny nároky na nižší než pětihvězdičkové hodnocení do země. Je to prostě nadupadá akční pecka. Od začátku do konce.

TIP

Oscara (TM) vyhraje The Artist, takže... dejte na mě!

(tento deníček byl napsán čistě za účelem pozdějšího machrování ;-), že jsem to věděl)

HUGO

... a jeho velké HDčko. Na tom filmu mě nejvíc fascinovalo to, že to byl, co se týče ostrosti, asi nejnádhernější snímek, co jsem zatím v kině při digitálu viděl.

Chytré 3D

... dorazilo konečně i do Čech. Na včerejší přepálený Underworld se v pražském CineStaru koukalo s nasazenými 3D brýlemi parádně. Končí časy temných scén ve filmech s třetím rozměrem, kdy není na plátně vůbec nic vidět (Harry Potter, Thor)? Doufejme.

(sám jsem si jako idiot opakovaně během promítání sundaval a nasazoval brýle, abych se přesvědčil, že film je bez nich opravdu jasný jako slunce, a s nimi že vypadá "normálně")

Worst dream ever!

Zdálo se mi zdálo, že jsem v kině na Avengers. Konečně! A že Joss Whedon natočil s živými herci pouze titulkovou scénu... a všechno ostatní byla animace, něco jako osmdesátiminutové snímky od Warner Bros Animations!! Hrůza! Trpěl jsem vážně moc, v hlavě pořád to jedno slovo... odpad!

Co jsem komu udělal, že musím snít o takových ptákovinách (navíc to byl sen ve snu, ale to je na delší popis)!

Quelle Surprise

Co jsem čekal od nového Sherlocka? Nudu, nezáživné, suché a trapné dialogy mezi ústřední dvojicí, a nepovedenou akci.

Jaké bylo mé překvapení již od první minuty (a super hudby Hanse Zimmera!), kdy všechny mé obavy vzaly za své?! Mezi Downeym a Lawem to jiskří, fórky mají šťávu, stylizace je na výbornou, pořád se něco děje, a TA AKCE!!! Co čtvrt hodiny na diváka útočí zuřivá smršť napínavých bitek, hopsání a dovádění ve všemožných kulisách a dopravních prostředcích, a je to zatím nejtřeskutější kino-zábava roku!

A zpomalovačky?? Hmm, netřeba mluvit - nutno vidět! Úžasné.

Z Guye Ritchieho se stal zákeřný hollywoodský megaloman, topící se v komerci, a je to historicky poprvé v životě, co na to říkám: ano!

+++

Vzkaz pro všechny šílené sektáře: všimněte si prosím, jaký film jsem hodnotil 11.11.2011 :-D. Uvidíme se v pekle!

Jsme moderní

Digitál ovládl Česko - konečně.

Narazit lze na něj ve více a více kinech, a tak i když nejspíše konečně odzvonilo filmovým kotoučům a stařičkým biografům, buďme rádi alespoň za to, že jsme zase v něčem dalším "světoví". Ona je ta výborná kvalita vizuálu a audia totiž skutečně znát, a je to lahoda pro smysly.

Kino Světozor, ČSFD projekce Lovců hlav.

Anniversary

Tak a konečně tu máme těžké rozhodování, jakým filmem oslavit třítisícovku... Bude to anime? Nějaká starší klasika osvědčeného režiséra? Nebo prvotřídní drama? Bezduchá tupá hollywoodská akce; evropský artový film..? Sám nevím - do oběda ještě času dost, než se s jídlem usadím do gauče k televizi :).

P.S. Tak tenhle deníček jistě vyhrává cenu o nejhodnotnější záznam roku :D.

See Ya!

Gregory vs. Walter

Do dvou let chci celovečerák, ve kterém by House M.D. léčil Waltera Whitea z Breaking Bad - doktor by byl po sedmi řadách seriálu, výrobce pervitinu po čtyřech.

Mazec!