Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Komedie
  • Krátkometrážní

Recenze (4 201)

plakát

Absolvent (1967) 

I takto lze "absolvovat" aneb z chlapce mužem za 106 intenzivních minut. Film, který má co říci i dlouhá desetiletí od první klapky.

plakát

Accident Man (2018) 

Vůbec mi nevadí, když si někdo chce dělat srandu z Johna Wicka. Co už ale může být trochu problém, když ta legrace až moc spoléhá na suchý britský humor. A ten je pak v naprosté většině stopáže úplně mimo mísu, zvlášť když se to celé spojí s brutální akční vyvražďovačkou. Bitky a Adkins super, ale celkově jsem to holt prozíval, a každá druhá scéna mi přišla jako z úplně jinýho filmu.

plakát

Ace Ventura 2: Volání divočiny (1995) 

Scénka ve stanu opravdu hrůza, jinak se jedná o trapné a zbytečně pokračování, koukal jsem jen kvůli Carreymu.

plakát

Act of Seeing with One's Own Eyes, The (1971) 

Detailní porcování masa. Lidského. Naživo. Bez cenzury, bez uhýbání. Hodnotím ryze edukativní měřítko, které je paradoxně neocenitelné - film je povinností pro všechny budoucí režiséry kriminálek. Víte, z čeho jste utvořeni? Zajímalo by mě, kolikrát se při tom tvůrce poblil.

plakát

Áčko (1997) (pořad) 

Čistě z nostalgie a Kubelkové.

plakát

Adamova jablka (2005) 

Statoil musí zemřít! Pořádně hutné drama, na jehož konci jsem se od srdce zasmál. Jakkoliv předchozí věta nedává smysl, je zcela na všech ostatních, kteří ještě Adamova jablka neviděli, aby se o kvalitách tohoto komediálního dramatu přesvědčili na vlastní oči. Jednoznačně nejkvalitnější snímek za velmi dlouhou dobu - všechny "pětihvězdičkové" filmy za posledních x měsíců si můžou dát pohov... Takový si z filmu odnáším pocit a doufám, že počet hodnocení se bude zvětšovat. Magický, úchvatný kus dánské filmografie, ve kterém si každý něco najde, si to zaslouží. Jednoznačně bomba.

plakát

Adaptace (2002) 

Docela zvláštní je tento snímek o dvojčatech, pohybujících se v zábavním průmyslu. Je to milé, je to vtipné, a rozhodně mě to donutilo se na konci zamyslet nejen nad celkovým vyzněním filmu, ale i nad pomyslnou nesmrtelností chrousta.

plakát

Ad Astra (2019) 

Dovolím si citovat repliku z Muže z oceli, která sem padne jak ulitá: "Ty jsi odpověď, synu. Ty jsi odpověď na otázku, jestli jsme ve vesmíru sami..." Další film Jamese Graye, další maximální hodnocení. Ad Astra je výjimečný sci-fi snímek, a opět jeden z nemnoha pomníků žánru samotnému, protože tak krystalicky čisté vesmírné dobrodružství už se dnes vídá jen na stránkách 60 let starých knih těch největších klasiků mezihvězdné literatury. Jinak bych na základě nejen zdejších komentářů rozhodně nečekal, že to celé bude mít tak strhující průběh, kdy jedna infarktová situace střídá druhou, a na oddech v podstatě není čas. Sunshine a Gravitace spolu měli dítě, a výsledek se na filmových databázích pohybuje v modrejch číslech, tomu říkám ignorace.

plakát

Addamsova rodina (1991) 

Když jsem byl malý, neustále jsem při sledování této dnes-již-skoro-klasiky váhal, zda se mám smát, nebo být vystrašený. Ne že bych ani jedno z toho nebyl! Atmosféra se tomuto filmu upřít vážně nedá, aneb chodící ruka navždy.