Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Komedie
  • Krátkometrážní

Oblíbení skladatelé (10)

Howard Shore

Zde není co vysvětlovat... ale když to musí být :)... Můj fanatismus (tohle se vážně nedá nazvat láskou) k Pánovi Prstenů je do značné míry ovlivněn bravurním soundtrackem a tedy tímto pánem, který se o hudbu staral. Všechny tři OST mam v originále a tak ošoupané, že už vlastně ani nevím, kolikrát se mi nosiče točily ve věži/PC/discmanu. Orchestrální výlet do Středozemě je moje osobní droga, splněným snem pak pro mne byl koncert filmové hudby v Rudolfinu na podzim 201:- při "Breaking of the Fellowship" naživo nepláče jen nefanda.

Max Richter

Nejen v The Leftovers předvádí seriálovou hudbu tisíciletí.

Hans Zimmer

Úplný výčet zde snad ani není možný :), více tedy vypíchnu třeba (překvapivě) Call of Duty, Nolanovy Batmany, nebo Inception... a to je vážně jenom zlomek. Zimmer se ve své branži už neztratí a právem platí za jednoho z nejlepších (nejen) filmových skladatelů současnosti.

John Williams

"Kdysi dávno, v jedné předaleké galaxii..." A nesmíme zapomenout ani na Supermana!

Mark Snow

Akta-X, vážení. Nejúžasnější seriálová hudba! To napětí, ta akce, ten STRACH!!! Housličky a xylofon nikdy nezněly hrůzostrašněji, piano nikdy nebylo dojemnější. Scully theme vládne.

Mark Isham

Tenhle týpek tu je hlavně za Running Scared. To se nikdy neoposlouchá, score k tomuto snímku je výtečné. Výborný mix thrillerového napětí a nervydrásajícího dramatu; hudební linka s pedofily mi pokaždé zmrazí krev v žilách.

Danny Elfman

Je to pták..! je to letadlo..! je to... SPIDER-MAN motherfuckers! Pavoučí muž si nemohl přát výraznější hudbu, Danny má ale na pažbě mnoho dalších zářezů, ne jen Raimiho snímky.

Steve Jablonsky

Vážně nespočítám, kolikrát jsem si pískal melodie z Transformerů...

James Horner

Avatar, a celkově velmi profesionální zvučná hudba ve vícero filmech.