Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Komedie
  • Krátkometrážní

Obsahy (30)

Gillette Uncut: Mark Hoppus

Gillette Uncut: Mark Hoppus (2009)

Krátký dokument vznikl v produkční dílně společnosti Gillette. Ta se nespecializuje pouze na péči o vzhled muže, ale občas vyplní kulturní scénu i povedeným minidokumentem o sportu či hudbě. GILLETTE UNCUT je pak sérií dokumentů o nejvýraznějších hudebnících 21. století, a většinou se soustředí na zprostředkování záběrů těsně před koncertním vystoupením dotyčného, v tomto případě člena punk-rockové skupiny Blink-182.

Avatar: Stvoření Pandory

Avatar: Stvoření Pandory (2010) (TV film)

Měsíc po premiéře svého filmu AVATAR vypustil James Cameron do světa dokument, který, nejen fanouškům, přibližuje složitý proces natáčení. V několika kapitolách můžeme například vidět převádění hereckých pohybů do počítače skrz motion-capture, tvorbu speciálních efektů, trénink a choreografii soubojů, skládání hudby, nebo vymýšlení pandorského jazyka. Vznik snímku AVATAR byl možný jen s tou nejmodernější technikou.

Antikrist

Antikrist (2009)

Další mysteriózní snímek režiséra filmů DOGVILLE či TANEC V TEMNOTÁCH, tentokrát s nádechem hororu. Mladý pár se v něm uchýlí do chaty v lesích, kde truchlí ze ztráty svého dítěte. Brzy jsou však oba vyrušeni podivnými událostmi, které jim nedopřejí pokoje. Má to něco společného s jejich zármutkem anebo s místem, kam se uchýlili? Nebo s obojím?

Lidice

Lidice (2011)

Karel Roden se v tomto snímku, jehož název je pro každého Čecha synonymem krutého vyhlazení této vesnice nacistickou armádou, objevuje jako odsouzený vrah Šíma. Paradoxně právě fakt, že stráví několik dní druhé světové války ve vězení, mu zachrání život. Tento snímek je ambiciózním dramatem se zaměřením na kruté osobní příběhy obyčejných lidí, jejichž život byl v této mírumilovné vesnici roku 1942 násilím ukončen.

Poslední dům nalevo

Poslední dům nalevo (2009)

Remake nízkorozpočtového hororu z roku 1972 o dvou dívkách, kterým krvavě zatápí banda kriminálníků. Přitom nešlo o nic víc, než o sehnání drog na menší párty… Pro užívající si výtržníky je vše jen zábava, dokud se do hry nevloží rodiče jedné z obětí rozhodnutí náležitě se tyranům pomstít.

Treevenge

Treevenge (2008)

Každý rok na Vánoce si miliony lidí po celém světě koupí vánoční stromeček. Tento milý krátký film režiséra Jasona Eisenera pak ukazuje, co se stane, když se zdánlivě nevinným jehličnanům přestane toto každoroční kácení přisprostlými dřevorubci a následné zdobení hloupými vánočními ozdobami líbit. Zpočátku pohodovou atmosféru Vánoc překazí horor, na který nejen Ježíšek jen tak nezapomene...

Strážci - Watchmen: Příběhy Černé lodě

Strážci - Watchmen: Příběhy Černé lodě (2009)

Snímek doplňuje filmové dílo Zacka Snydera, STRÁŽCI, o děj pojednávající o obávané Černé lodi. Tento příběh si četl v původním komiksu od Alana Moorea chlapec z komiksu u trafiky, kde se nevědomky setkával s Rorschachem. V silně pesimistické synopsi sledujeme příběh přeživšího námořníka, jehož snaha dostihnout zhoubné plavidlo na cestě do jeho domoviny, aby zde jeho posádka mohla šířit zkázu, jej nakonec dovede ke strašnému osudu. Součástí snímku je vyprávění bývalého člena Minutemanů - Sůvy - z jeho autobiografické knihy "Pod kápí".

Kačer na zbláznění

Kačer na zbláznění (1953)

Kreslíři animovaných kraťasů si se svými hrdiny mohou dělat v podstatě, co se jim zlíbí, a stavět je do libovolné situace, jak ostatně dokazuje i tento snímek. V něm se nebohý kačer Duffy stane obětí vypečených hrátek jednoho obzvláště krutého animátora.

Donald's Camera

Donald's Camera (1941)

Slavný kačer Donald si právě obstaral nový foťák, a tak se s elánem pouští do focení v přírodě. Ne všem obyvatelům lesa se ale neustávající blýskání a pózování líbí, a jestli chce Don nafotit opravdová umělecká díla, bude se muset pořádně ohánět.

House

House (2008)

Příběh začíná šílenou honičkou kdesi v temných lesích. Dvěma pronásledovaným párům se podaří uniknout do nedalekého domu, kde se, jak doufají, ukryjí před šíleným psychopatem, který je jim v patách. Až příliš pozdě si pak uvědomí, že dům sám je jedna velká past, do které sami vkročili. Noc plná teroru nedá nikomu z nich vydechnout. Vlastně, někomu možná ano...

Zazděná

Zazděná (2009)

Sestry Walczakovy se v tomto napínavém hororu ocitnou v nemalém nebezpečí poté, co zavítají do tajuplné budovy... Ta má být v brzké době srovnána se zemí, jenže její základy skrývají nejedno tajemství. Otázkou zůstává, co všechno jste schopni podstoupit proto, abyste se dozvěděli pravdu...

Letopisy rodu Shannara

Letopisy rodu Shannara (2016) (seriál)

Snímek zachycuje dobrodružství mladíka z rodu Ohmsfordů, který se spolu se svými nejbližšími a na popud tajemného mága v černém plášti - Allanona - vydává na dlouhou strastiplnou pouť. Cílem této cesty má být záchrana posvátného elfího stromu, který chrání celou zemi od útočících hord démonů.
Knižní předloha spisovatele Terryho Brookse (u nás vyšla pod názvem Shannarovy magické elfeíny) je velmi oblíbená v USA, kde se v době svého vydání dlouho držela na předních místech žebříčku prodejnosti.

Blink 182: What's My Age Again

Blink 182: What's My Age Again (1999) (hudební videoklip)

Jeden z nejznámějších videoklipů americké pop-punkové skupiny. Ve videu, které je laděno mírně exhibicionisticky, se mihne i známá pornohvězda Janine Lindemulder v oblečku zdravotní sestřičky. Ta je i na obalu CD, z něhož singl pochází.

Blink 182: Stay Together for the Kids

Blink 182: Stay Together for the Kids (2002) (hudební videoklip)

Tento videoklip americké skupiny blink-182 vyšel ve dvou verzích. Ta první byla zveřejněna až několik let po 11. září 2001, neboť je v ní vyobrazen demolovaný dům, hroutící se ve změť třísek a prachu.

Blink 182: The Urethra Chronicles II: Harder, Faster. Faster, Harder

Blink 182: The Urethra Chronicles II: Harder, Faster. Faster, Harder (2002)

Druhý díl dokumentu o americké pop-punkové skupině je tentokrát brán vážněji než jeho předchůdce. Kluci již notně vyspěli, a to se nakonec projevilo i na obsahu, který je vyspělejší, dokumentárnější a nabízí mnohem více informací ze zákulisí i života členů kapely.

Homeworld

Homeworld (2008)

V daleké budoucnosti existuje mimozemská rasa, ovládající působivé duševní schopnosti. Jenže tohle nejsou žádní E.T. mimozemšťani. Píše se rok 3037, a tihle emzáci jsou zlí a ve válce s lidmi. Ve filmu sledujeme osud lidské armádní jednotky, jež má do centrálního zařízení těchto vetřelců zvaných Mendaxové, vypustit smrtící virus a (možná) zvrátit průběh osudu celého lidstva.

Dark Reel

Dark Reel (2008)

Představitel mladého Johna Connora z TERMINÁTORA Edward Furlong a hlavní hrdina sci-fi série MILLENIUM Lance Henriksen se setkávají v tomto hororu inspirovaném skutečnou událostí. Jako zdroj si tvůrci filmu vybrali záhadné úmrtí herečky Scarlett Mayové roku 1958. Brzy vyjde najevo, proč nebyla pravda nikdy zveřejněna.

Scourge

Scourge (2008)

V jednom ospalém městečku se v místním kostele něco děje. Ve starobylé kobce se pod základy probouzí zlo. Spalo dlouho, velmi dlouho. A tak se nelze divit, že po stopadesáti letech bude mít pořádný hlad. Kdo tuhle strašidelnou noc přežije, ten na ni rozhodně jen tak nezapomene. Ale - najdou se vůbec takoví?

Bez úniku

Bez úniku (2008)

Myslíte, že ohraná variace na známý horor SAW již nemá co nabídnout? Že ani nemůže? V tomto mrazivém snímku půjde o čirou hrůzu. Nejsou zde ale zapotřebí žádná monstra, neboť i člověk sám o sobě dokáže být v krajních situacích dostatečně zvrhlý a odporný. Myslíte, že jste viděli všechno? Mýlíte se.

Los bastardos

Los bastardos (2008)

Fausto a Jesus jsou dva obyčejní mexičtí dělníci, které už nebaví každodenní rutina. V práci vydělávají doslova z ruky do huby, peněz je málo a oni by chtěli víc. A tak se rozhodnou něco s tím udělat. První krok: sehnat si brokovnici. Ono už se něco najde...

Reklama