Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Dokumentární
  • Akční
  • Drama

Oblíbené seriály (10)

Fascinující proměny přírody

Fascinující proměny přírody (2009)

Vždy když si myslím, že v dokumentárních filmech už nejde jít v kvalitě víš (tím mám na mysli Planet Earth) tak se objeví něco jako je tohle. BBC a především dokumenty Davida Attenborougha překonali všechny hranice a postavili laťku tak vysoko, že je už těžko někdo dožene (například National Geografic hodně pokulhává). Precizní práce v každém záběru podkreslená dokonalou hudbou. Vysoká informační hodnota je u Attenborougha standardem. Pro každého milovníka Planet Earth je tohle povinnost. Pro mě první seriál se 100% (rezerva nemá smysl). U dalších dokumentů už asi budu muset překročit 100 :-).

Sósó no Frieren

Sósó no Frieren (2023)

Začneme negativama. Má to jen 28 dílů. Vše ostatní je perfekní. Mohl bych to asi dlouze rozvádět, ale nemám chuť. Aktuálně v mém animelistu číslo 1. Užíval jsem si každý dialog 99% P.S. soundtrack je rovněž úžasný.

Seirei no moribito

Seirei no moribito (2007)

Ačkoliv nejsem výhradní příznivec anime, i když jsem jich už několik viděl, tak u tohohle jsem musel smeknout. Animace a hudba patří k tomu nejlepšímu co můžete na svých monitorech vidět a slyšet. A příběh ? Mnohým může připadat nudný a bez obsahu, ale mě naprosto pohltil svým pomalým tempem a zobrazením všedního každodenního života hlavních postav. Dialogy jsou pak kapitolou sami pro sebe. I z obyčejné opravy rozbitého kopí se může vyklubat skvělý příběh, stejně jako hazardní hra mladého prince, která byla skvělá, Samostatnou kapitolou jsou pak bojové scény. Těch je sice poskrovnu, ale jsou naprosto úchvatné. Na druhou stranu si plně zachovávají svoji reálnost (což je u asijských snímků stejně jako u anime spíše vzácnost). Tvůrci ukázali, že záleží na každém detailu a i ta nejmenší nuance je důležitá. Seriál skrývá příjemnou změnu oproti všem akčním a trošku potrhlým anime. Dokonalost sama 95%.

Výjimečná právnička U Jong-u

Výjimečná právnička U Jong-u (2022)

Jako narval mezi běluhami. A poslední co je třeba překonat jsou točité dveře. U tohohle nevím co napsat. Protože se mi lehce kritizuje, ale daleko hůře chválí. Eun-bin Park je v tomhle naprosto skvělá a to v průběhu celého seriálu. Ale tohle se dá říct i o všech ostatních. 18h uběhlo jak voda a v každém díle bych našel něco co mě vyrazilo dech nebo co si budu dlouho pamatovat. Tak místo recenze napíšu to. 1. Díl - tabulka s emociálními výrazy tváře otce. Drobný detail, ale skvělý úvod.  2. Díl - Wau a co jsem přišla :-D. 3. Díl - Pořád mě držíte za zadek - Zrovna jsem se věšela a Jun ho mě zachránil - nejsem pro obžalovaného přínosem. 5 minutová scéna která má vše.  4. Díl - Máte na to důkazy - jedna věta a vše je jinak 5. Díl - Dopis na stěně místo diplomu (dělat právníka asi není úplně jednoduché) 6. Díl - Rozsudek. A story o Velrybě a lovcích. 7-8. Díl - Setkání první a na konci 9. Díl - Děkuji 10. Díl - 57 sekund (ale bylo to míň) 11. Díl. - To by byl spoiler, ale docela mě mrazilo 12. Díl - Delfínovec doufám že nevyhyne (no zatím nevyhynul a zabránil jedné veké chybě) 13-14. Díl - Rozhovor s tatíkem. A vlastně vše :-D 15-16. Díl - Kwon statečný/hlupák. A i celý závěr. No asi si to tak za měsíc dám celé znovu. P.S. Některé případy v seriálu jsou přepis skutečných soudních sporů. 95%