Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (1 141)

plakát

Poslední souboj (2021) 

Historické, dramatické, středověké, tmavé. Velmi dobře natočené drama z pohledu tří postav. Každá mužská postava má dost nechutný charakter a být ženou nebylo nikdy moc jednoduché, ale v minulosti obzvlášť. Herecky skvělé, nechutný Adam Driver a výborná Jodie Cormer. Závěrečný poslední souboj byl napínavý a strhující. Dobrý příběh, skvěle natočené.

plakát

Free Guy: Hra na hrdinu (2021) 

Herní, umělé, napínavé, veselé. A vtipné. Moc hezky se na to koukalo, bylo to bez hluchých míst, mělo to spád, bylo to nápadité. A trošku děsivé, jestli umělá inteligence dokáže fungovat ve hrách..

plakát

Jan Žižka (2022) 

Válečné, historické, české, odvážné. Jako dobrý. Místy tedy trochu zmatečné, ale dobrý. Krásná kamera, hezká hudba (trošku mi to připomínalo Outlander), nádherné exteriéry, to snad nebylo ani točeno v Čechách. A Ben Forster coby Žižka úplně skvělý. Obdivuji Jáklovo odvahu do toho jít a něco takového natočit.

plakát

Marie Antoinetta (2022) (seriál) 

Dobře natočené, skvělý příběh, dobré herecké výkony. Neznám přesnou historii, ale zaujalo mě to. Žít ve Versailles muselo být vážně těžké, být stále ve střehu.

plakát

Hořkých sedmnáct (2016) 

Ta holka teda byla dost protivná. Nicméně hezké a koukatelné.

plakát

Podezřelá (2022) 

Melancholické, nešťastné, zapletené. Pakovo vyprávění je poutavé, většinou v půlce děje nastane zlom a vše se otočí. Nebylo tomu jinak i zde. Akorát se toho moc neotočilo. Stopáž mohla být klidně o něco kratší a možná by to bylo na hvězdičku víc. Konec byl už příliš roztažený. Nicméně je to slušná a kvalitní podívaná. ..jakože tam vůbec nesvítilo sluníčko, ale vůbec.. 

plakát

Panství Downton: Nová éra (2022) 

Opětovné shledání, milé, příjemné x rychlé, splašené, místy trapné. Kdyby tento film nenatočili, nic moc by se nestalo. To jen tak na úvod. Bylo milé se vrátit do Downtonu ke starým známým, ale to bylo asi tak všechno.  ..Violet byla střed tohoto světa, kolem kterého se vlastně vše točilo. A ty hlášky.. 

plakát

Bastardi (2017) 

To bylo moc hezké. Bratrské, maminkovské, hledací. Hezké rozuzlení.

plakát

Úl (2021) 

Podle skutečnosti, životní, ženské, bojující, plné ajvaru. <\strong> Příběh Kosova je děsivý, nejistota pozůstalých a pohřešovaných, hledání stability. Film, který toho má na srdci spoustu, a je převážně o ženách pro ženy. Několik silnějších scén (rozbití okna auta, scéna v koupelně, pláč ve sprše, nalezené oblečení..) ..pokaždé, když si dám ajvar.. <\em> MFFKV2021

plakát

Nadějná mladá žena (2020) 

Ženská, protichlapské, plné barev, pomstychtivé, nechutné. Takový film pro holky. Protože každá holka někdy poznala, když s ní chlapi občas jednaní dost špatně. A v tomhle filmu se špatně chovali úplně všichni. Včetně ženských. Natočeno velmi dobře, Carey Mulligan (nar. 1985, Velká Británie) je moje srdcovka, režisérka mě překvapila. Příběh je bolestivý, ale svižný, místy docela vtipný. Nejlepší scéna pro mě ta v ředitelně školy, dokonale psychologicky zahrané.  ..nechutný hovada..