Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Krimi

Oblíbené herečky (10)

Lauren Graham

Lauren Graham je pro své fanoušky spíše známá jako Lorelai Gilmorová, okouzlující a sympatická postava ve velmi kvalitním seriálu GILMORE GIRLS. Role v tomto seriálu ji také nejvíce proslavila, nejen díky výborně napsané roli, ale hlavně kvůli přirozenému a podmanivému hereckému projevu Lauren. Postava sarkastické Lorelai ji snad byla napsána přímo na tělo, místy se zdá, že L.Graham hraje sama sebe, což na diváka příjemně zapůsobí. To je dále patrné ve snímku BAD SANTA, kde si zahrála s Billy Bob Thortonem a její herectví silně připomínalo nezapomenutelnou Lorelai.

Uma Thurman

Uma je známá divákovi hlavně z Tarantinovek, do kterých ji sám režisér s velkým R rád obsazuje a hovoří o Umě jako o svém čísle jedna. Velmi efektně si střihla Miu Wallace v PULP FICTION, ale nejvíce ji proslavila role pomstychtivé Černé Mamby v KILL BILL. V obou snímcích je patrný Umin cit pro ztvárnění dané role a její herectví je naprosto bezchybné. Z dalších snímků, kde mě tato herečka učarovala, bych zmínil televizní kousek HYSTERICAL BLINDNESS, ve kterém Uma opět exceluje a posouvá onen televizák o třídu výše. Za zmínku ještě stojí další role v televizním snímku ROBIN HOOD a postava Poisin Ivy v divácky strhaném BATMAN A ROBIN, který já osobně nepovažuji za špatný. Ve své bohaté filmografii si každý najde svůj oblíbený kousek, ale ve všech Uma díky svému umění znatelně vyčnívá.

Sheri Moon Zombie

Sheri je pro své fanoušky především pořádně zvrácená Baby Firefly ve snímcích svého manžela, hudebníka a kvalitního hororového režiséra Roba Zombiho. Výše zmíněná postava Baby v HOUSE OF 1000 CORPSES a THE DEVIL\'S REJECTS je nezapomenutelná hlavně díky jejímu nespoutanému hereckému projevu. Předtím dostala menší prostor v TOOLBOX MURDERS starého hororového harcovníka TOBA HOOPERA. Po roli Baby si střihla matku Michaela Meyerse v remaku slavného HALLOWENU, který je opět pod taktovkou Roba Zombiho. Celkem odlišné role ukázaly, že je Sheri schopná kvalitně zahrát rozdílné charaktery.

Emily Deschanel

Emily Deschanel, všem známá jako Temperance Brennanová alias Kůstka. Role této svérázné doktorky v krimi seriálu BONES proslavila celkem neznámou Los Angeleskou herečku, která bohužel téměř vždy stála ve stínu nějakého zvučného jména v nevýrazných roličkách ve snímcích IT COULD HAPPEN TO YOU, COLD MOUNTAIN, SPIDER-MAN či THE ALAMO.Hlavní role se dočkala v hororu BOOGEYMAN, který se opravdu nepovedl. Ovšem její perfektní pojetí vědou posedlé a okouzlující Kůstky je nezapomenutelné jako celý seriál BONES.

Elizabeth Hurley

Elizabeth Hurley mám rád díky jejímu příjemnému hereckému projevu zejména v komediálně laďených kouscích. Její pojetí ďábla ve snímku BEDAZZLED, kde zkouší získat duši přitroublého Elliota (Brendan Fraser), je pekelně zábavné. Stejně zdatně sekunduje Miku Myersovi v taškařicích špióna Austina Powerse ve filmu AUSTIN POWERS: INTERNATIONAL MAN OF MYSTERY. Vážně nevážnou roli si střihla v nezávislem americkém kousku DOUBLE WHAMMY pod taktovkou Toma DiCilloa a po boku Benna Stillera excelovala v černokomediálním dramatu PERMANENT MIDNIGHT jako exmanželka drogově závislého Jerryho. Odlehčené role ji prostě sedí.

Milla Jovovich

Atraktivní Milla Jovovich pro mě zůstane navždy Alicí v sérii RESIDENT EVIL, kde oživila postavu hororově laděné kultovní počítačové hry. S herní postavou se Milla vypořádala na výbornou a v celé sérii vyloženě exceluje. Známá je také z role Leeloo ve vizuálně povedené sci-fi Luca Bessona THE FIFTH ELEMENT, nebo ztvárněním Johanky z Arku v historickém kousku THE MESSENGER: THE STORY OF JOAN OF ARC. Milla dokazuje, že ve zpěvačce a modelce může být i kus dobré herečky.

Salma Hayek

Mexická atraktivní herečka, která svoje role opravdu prožívá a ve výsledku je její umění notně citelné. Má nejoblíbenější role je v Rodriguezově akčně hororové jízdě FROM DUSK TILL DOWN, kde Salma ztvárnila upírskou tanečnici v klubu Titty Twister. Další vynikající výkon podala jako svůdná Carolina po boku Antonia Banderase ve snímku DESPERADO, opět pod taktovkou Roberta Rodrigueze, který si ústřední hereckou dvojici Hayek a Banderas obsadil i do pokračování ONCE UPON A TIME IN MEXICO. Po boku Banderase se ještě objevila v Rodriguezově povídce MALÍ NEPOSLUCHOVÉ, která je jednou z povídek FOUR ROOMS. Její cit pro roli je znatelný i ve snímku LONELY HEARTS, kde si zahrála skutečnou vražedkyni Marthu Beckovou. Její životní role přišla se snímkem FRIDA, kde Salma představuje slavnou mexickou malířku Fridu Kahlo.

Hilary Swank

Hilary Swank si získala mé sympatie snímkem Clinta Eastwooda MILLION DOLAR BABY, kde ztvárnila naprosto bravurním způsobem boxerku Maggie. Její nesporné herecké kvality se projevily i v dalších filmech, jako jsou remake norského snímku INSOMNIA, kde jako policistka výborně sekundovala detektivovi Willu Dormerovi (Al Pacino), nebo hororově laděný snímek THE GIFT, kde si vystřihla týranou ženu psychopatického rasisty Donniho (Keanu Reeves). Ve všech snímcích je znatelné její vynikající herectví. Zajímalo by mě, kdo si ji ještě vybaví jako Carly Reynoldsovou v nostalgickém teen seriálu BEVERLY HILLS 90210.

Jennifer Aniston

Jednoznačně Rachel Greenová ve fantastickém sitcomu FRIENDS. Role ztřešťené Rachel Jennifer vyloženě sedla a stala se modlou vyznavačů tohoto seriálu, kde ji převyšuje pouze mužské osazenstvo: Chandler Bink (Matthew Peery) a Ros Geller (David Schwimmer). Její bláznivé kousky jako ve výše zmíněném seriálu si může divák ještě dosyta užít v komedii ALONG CAME POLLY, kde po rachelovsku sekunduje Benu Stillerovi. Mnozí Jennifer Aniston nepovažují za kvalitní herečku, pro mě je ale ztělesněním dobré zábavy, zejména v seriálu FRIENDS, který patří mezi mé nejoblíbenější.

Heather Langenkamp

Heather Langenkamp se neodmyslitelně zapsala do vědomí hororových fanoušků jako Nancy Thompson z Cravenova snímku NIGHTMARE ON ELM STREET a tím si vydobyla místo známé hororové herečky. Objevila se ještě v dalších dvou pokračování kultovní série o Freddym Kruegerovi a to v NIGHTMARE ON ELM STREET 3: DREAM WARRIORS pod taktovkou Chucka Russella a v NEW NIGHTMARE v režii Wese Cravena, kde nesporně vyčnívají její herecké kvality. Bojovnici proti ďábelskému Freddymu ztvárňovala průběžně deset let.