Just.m3

Pavel Kuběna

okres Brno
student, optimista, introvert, ateista

9 bodů

od nejnovějšíchpodle abecedypodle hodnocenípodle roku vzniku filmu
<< předchozí 1 2 3 4 5 9 13 17
    • 27.6.2011  00:07
    Kořen všeho zla? (TV film) (2006)

Spíše než se zamýšlet, je-li náboženství kořenem všeho zla (což podle mého názoru není), bylo by lepší vést diskuzi nad samotným pojmem náboženství. Co si pod ním představit? Lze vůbec současný islám (především), křesťanství, považovat za náboženství? Nejedná se spíše o ideologii snažící se kotrolovat a ovládat? Toto je cílem náboženských fanatiků, jak se ukázalo především z rozhovoru s muslimským duchovním. Oproti tomu, křesťanství a jeho odnože, především v USA, se snaží cílit především na peněženku věřícího. Jako ateista nechápu současné výjimečné postavení "náboženství" ve společnosti, kdy na toto téma téměř nemůže být vedena přínosná diskuze - ať už ze strachu ze žaloby, o život, o postavení a společenský status. Snad ještě více nepochopitelná je pro mě skutečnost, že náboženská dogmata stará stovky let, z části již vyvrácena důkazy, mají ve 21. století takovou spoustu následovníků a jejich počty stoupají, aniž by tomu bylo naopak. K hodnocení dokumentu - pro mě osobně bohužel nic nového nepřinesl, protože obsahoval spoustu věcí, které byly v knihách Sobecký gen a Boží blud rozvedeny mnohem lépe. Četl jsem zde a u podobných, kritických dokumentů, že stoupenci náboženství jsou vybráni špatně, že jsou vydáváni za jakýsi obecný model věřícího a reprezentují názor většiny. Myslím si, že právě tahle radikální menšina má moc v kritickém období ovlivňovat mlčící a do jisté míry netečnou a ignorantskou většinu, a vést ji špatným směrem.

• 19.10.2010  23:26
    Cocaine Cowboys (2006)

Cocaine cowboys bych charakterizoval jako mix starých mafiánských klasik (Scarface apod) a Gangland. Drogový byznys jako předmět pro filmové zpracování je dobrá volba. Mix rozhovorů s policisty, politiky, novináři i drogovými překupníky s dobovými záběry byl velice zajímavý a po celou dobu trvání filmu jsem se téměř nenudil.

• 19.10.2010  23:18
    Scott Pilgrim proti zbytku světa (2010)

Netradiční, nápaditý, zajímavý akční snímek. Vizuál a hudba naprosto výborné. Kupodivu i herecké obsazení se velmi povedlo. Obával jsem se, že mi nesedne především Michael Cera, ale bylo to přesně naopak. Dílčí souboje se mi líbily, ale finále se moc nepovedlo, působilo to na mě, že se předchozímu ději moc nehodí.

• 19.10.2010  23:13
    $#*! My Dad Says (TV seriál) (2010)

Zoufale nevtipný pilotní díl mě odradil od dalšího sledování. Možná je to až moc přísné, nedát seriálu šanci více, než jeden či dva díly, ale taková je doba, seriálů je tolik, že si můžu vybírat. William Shatner byl velikým lákadlem, kvůli kterému jsem si z nových seriálů vybral právě Shit my dad says, ale myslím si, že by se místo něj hodil lépe někdo jiný.

• 10.9.2010  19:37
    Čápi s mákem (TV pořad) (2010)

Sám sebe se musím ptát, k čemu je tento pořad dobrý? Velmi podivný název, ještě podivnější obsazení. Nepříliš významné "celebrity", které na sebe musí upozorňovat tímto způsobem. Polovinou jednoho dílu jsem si nadělal dost škody, a v sebetrýznění neplánuji nadále pokračovat.

• 23.8.2010  23:55
    Kočár do Vídně (1966)

Ta kvalita, o které se zde píše, mi při sledování zůstala skryta. Možná to bylo tím, že se mi při sledování přes netTV nezobrazovaly titulky nebo jsem na TV Barrandov natrefil na špatnou verzi, kde mluva německých vojáků nebyla přeložena. Toto velmi snižovalo celkový dojem z filmu a v polovině jsem byl nudou donucen sledování přerušit. Nedočkal jsem se tedy pravděpodobně toho nejlepšího, závěru filmu, kde se měly odehrát momenty, které mohly zvýšit mé hodnocení. Nicméně jsem nebyl ochoten dále trpět, a proto k tomu nakonec nedošlo. Naprosté zklamání a troufám si tvrdit, že druhý pokus o dokoukání se konat nebude. Škoda, československé klasiky mám velmi rád, nicméně jsem asi narazil na výjimku potvrzující pravidlo.

• 14.8.2010  00:07
    Import/Export (2007)

Kdyby byl film o 30 až 50 minut kratší, dal bych vyšší hodnocení. Takhle jsem se místy nudil. Co naopak musím ocenit je skoro dokumentární kamera. Pokud se nemýlím, tak bylo pár minut věnováno i známému sídlišti Luník, které je u nás i Slovensku celkem známé.

• 13.8.2010  13:36
    A-Team (2010)

Od A-Teamu jsem dostal, co jsem čekal. Akci, vtipné hlášky, dobře vybraní herci. Nicméně 4* hvězdu zabilo cca posledních 20 minut a zbytečná CGI orgie s kontejnery. Sharlto Copley se mi hodně líbil v District 9 a v A-Teamu jej musím také pasovat na najlepší postavu.

• 13.8.2010  13:33
    Malá Velká Británie (TV seriál) (2003)

Tahle show se mi zdá strašně nevyvážená, co se kvality vtipů týče. Někdy se opravdu zasměji, jindy musím scénu přeskočit, jak je nepovedená či trapná. Obecně mi britský humor moc nesedí, ale najde se pár výjimek.

• 13.8.2010  13:31
    Real L Word: Los Angeles, The (TV pořad) (2010)

Takové povídání o každodenních problémech. Kdo čekal akci podobnou jako v L word, hrubě se přepočítal. Nicméně hlavní představitelky mají charizma. Tahle reality show vyloženě nenudí, ale nic převratného nepřináší. Při absencí českých titulků přinejmenší dobrá příležitost k procvičení angličtiny :)

• 13.8.2010  13:21
    Jonesovi (2009)

Parádní nápad, který vcelku trefně vystihuje současnou společnost, která hodně staví na konzumu, na názorech na svou osobu. Celkově je to však nemastné neslané. Vhodné slovo je asi průměr. Musím pochválit výběr hereckého obsazení, do svých rolí mi sedli všichni představitelé rodiny. Rozhodně stojí za shlédnutí, ale něco vyloženě extra nečekejte.

• 13.8.2010  13:17
    Jára Cimrman ležící, spící (1983)

Myšlenka Járy Cimrmana se mi líbí. Ale film byl naprostá katastrofa. Nudil jsem se po celou stopáž filmu, jen pár scének mě dokázalo zaujmout a vytrhnout mě z myšlenek naprosto nesouvisejících s filmem. Obdivuji tvorbu Zdeňka Svěráka, ale tento snímek byl asi nejhorší, co jsem z jeho tvorby viděl. Jelikož jsem nedotčen Divadlem Járy Cimrmana, nemůžu hodnotit jinak, než 2*. Doufám, vlastně spíše předpokládám, že v divadle musí být scénky mnohem lepší než v tomto filmu.

• 13.8.2010  13:12
    Medvěd (1988)

Raději se kouknu na nějaký přírodopisný dokumentární film s odborným komentářem, díky kterému se něco málo přiučím a dozvím. Při sledování snímku The Bear jsem se většinu času nudil. Film byl sice dobře natočen a věřím, že práce s medvědy nebyla jednoduchá, přesto výsledek nedokáže zaujmout.

• 13.8.2010  13:07
    Horší než smrt (2010)

Nejprve jsem se podíval na originál z roku 2007, a poté, s odstupem maximálně den, na americký remake. Tak propastný rozdíl v kvalitě humoru jsem opravdu nečekal. Asi ve 2/3 filmu jsem naprosto znechucen skončil se sledováním.

• 13.8.2010  12:34
    Nadměrné maličkosti: Vše pro syna (TV film) (2004)

Spíše trapné než zábavné, řekl bych. Pár dobrých momentů se přece jen našlo.

• 13.8.2010  12:32
    Zjizvená tvář (1983)

Asi se budu opakovat, ale pouliční gangy, mafie je mým oblíbeným tématem a na filmy tohoto ražení koukám rád. Co předveld Al Pacino v tomto filmu se nedá popsat jinak než excelentí výkon, ne-li dokonce životní role. Cesta od malé ryby k pozici šéfa měla spád, nulové nudné místa, 170 minut uběhlo jako voda. Většinou si filmy s takhle dlouho stopáží rozdělím na dvě části, ale tenhle snímek jsem musel shlédnout najednou.

• 13.8.2010  12:28
    Nebeští jezdci (1968)

Rozhodně jeden z nejlepších českých, případně československých válečných filmů. Přece jen se našlo pár hluchých míst, díky kterým nemohu udělit plný počet. Nicméně Jiří Hrzán podal excelentí výkon a na každou další scénu, v níž se jeho postava objeví, jsem se vyloženě těšil.

• 13.8.2010  12:24
    Někdo to rád horké (1959)

Očekávání vysoké, zklamání ještě větší. Ani velmi dobré výkony herců nemohly zlepšit celkový dojem z filmů, který lze shrnou do jednoho slova. Nuda. Soudě podle komentářů, asi patřím k menšině, která se u tohodle filmu nebavila.

• 13.8.2010  12:16
    Tekken (2010)

Před shlédnutím Tekkena jsem se těšil na spoustu soubojů na vysoké úrovní, comba, zajímavé postavy. Z představených bojovníků bojovala v záběrech pořádně tak polovina. Souboje mi v mnohém připomínaly Rockyho. Hlavní hrdina také dostává řádně do držky, s každým úderem by se normální smrtelník blížil igelitovému pytli, tady se blíží vítězství. Stačí jedna vzpomínka na matku a její trénink a zmrtvýchvstání je na světě. Nechápu, proč se to stávalo skoro při každém souboji, celkem mě to pak iritovalo. Závěrečné souboje patřily k těm lepším, nicméně tu omáčku kolem soubojů považuji za trapnou. Tak přeslazený konec do filmů tohoto typu nepatří. Ani by mě nepřekvapilo, kdyby se v závěru zničehonic objevil živý Mishima. V mnohém mi to připomínalo film Ninja Assasin, který se také snaží být strašně cool, ale ve skutečnosti se jedná o hloupost.

• 13.8.2010  12:04
    Centurion (2010)

Několik povedených scém, dobrá výprava a exteriéry, ale příběh a osud postav mě moc nezaujal. Když hlavní hrdinové po jednom umírali, bylo mi to celkem jedno. Žádné sympatie či antipatie. Pochybuji, že si za měsíc vzpomenu, o čem Centurion byl, snímek prostě zapadne mezi ostatní průměrné snímky.

• 13.8.2010  11:44
    Chlapci ze sousedství (1991)

Jelikož tématika pouličních gangů patří mezi mé oblíbené, vyhledal jsem si na internetu pár filmů a na tento se podíval jako na první. Myslím, si, že snímek velmi reálně zobrazuje život na chudých předměstí velkých a středně velkých amerických měst. Nulová životní perspektiva, alkohol, drogy, násilí jako každodenní součást života obyvatel těchto ghett.

• 13.8.2010  11:38
    Wendy a Lucy (2008)

Život je někdy sakra nespravedlivý. Malá krádež, přinese velké nepříjemnosti. Jsem rád za velmi přijatelnou stopáž, protože děj byl místy nudný. Nicméně mám rád tyhle nezávislé americké filmy vyprávějící o problémech, které mohou potkat každého.

• 24.7.2010  10:54
    Gangland (TV seriál) (2007)

Na ulici vládnou peníze, respekt. Být gangasterem je životní styl, který končí dvě způsoby, smrtí nebo vězením. Drogy, vydírání, vraždy, prostituce - součást fungování největších a nejdrsnějších gangů v Americe. Výborně zpracovaný dokumentární seriál. Sestřih akcí gangů, popis barev, gest, struktury v kombinaci s rozhovory současných, případně ex členů gangů.

• 24.6.2010  00:08
    Chantalin boj o smrt (TV film) (2009)

Někde jsem četl, že lidé se nebojí toho, že zemřou, ale toho, jak zemřou. Kdybych stál na životní křižovatce a rozhodoval se, jakou cestu zvolit, měl bych jasno brzo. Údělem člověka je zemřít, tomu se prostě nedá vyhnout. Proč tedy volit složitou cestu k tomu, co musí přijít? Zvláště v případě kdy vím, že mi moderní lékařská věda nedokáže pomoci? Jako zastánce eutanázie bych teď mohl uvést několik filozofických či ekonomických argumentů, nicméně podstata problému zůstane pořád stejná. Ve většíně případů je ignorováno rozhodnutí svéprávného člověka. I přes jeho odpor je mu způsobována bolest.

• 4.6.2010  23:01
    Forrest Gump (1994)

Úplně nejvíc nejlepší film, plný krásných momentů, dnes ji nesmrtelných hlášek, a perfektní hudby. Kupodivu ani stopáž 142 minut nevadí. Takových filmů se povede natočit velmi málo. Rok 1994 byl na filmové legendy plodný.

• 6.5.2010  22:58
    Čas (2006)

Čas. Člověk jej, a ani jeho působení nemůže ovlivnit, nebo ano? Dívka pochybuje o lásce svého přítele, protože si sama připadá nudná. Je to kvůli tomu, že spolu strávili spoustu času? Je to kvůli tomu, že stárne (čas zanechává stopy)? Stejně tak se říká, že s časem člověk zapomene.Je to pravda? Spíše filozofický film pokládá spoustu otázek a na ně si divák odpovídá, myslím si, že různě, podle toho, jak film pochopí. Rozhodně zajímavý počin, a také film na více než jedno podívání.

• 6.5.2010  21:25
    Nepříjemná pravda (2006)

Zase jeden z manipulativních ekologických agitačních dokumentů. Účelově vybrané snímky a fakta. Kde jsou argumenty protistrany? Smyslem téhle eko-hysterie je vyvolat v lidech strach, protože lidé, kteří se bojí, jdou lépe zmanipulovat. Oceňuji fakt, že je snaha prosadit nové technologie, ale počet lidí redukovat nejde. Přece jen, je nutné narůstající počet obyvatel planety živit, šatit, dopravovat. Tzv rozvojové země se snaží dostat na úrověň bohatých zemí prostředky jim dostupnými, což nové, ekologicky šetrné technologie asi nebudou. Právě v nedostatku moderních technologií a velkého počtu lidí vidím problém. Nicméně si nemyslím, že by dopad člověka byl až tak drastický. Chtělo by to objektivní studii zabývající se vývojem klimatu planety v horizontu miónu let, dopadu vulkánů a jiných přírodních zdrojů na klima planety.

• 4.5.2010  19:20
    2Bobule (2009)

Čeští tvůrci pokračování moc neumějí. Nebýt několika málo povedených scén, šel bych s hodnocením ještě níže. Přece jen, když se nudím téměř po celou dobu sledování, nemůžu hodnotit jinak, než 20% maximálně. Nové postavy - dvojice Krampol, Švandová, stejně tak i Korn, mi do filmu vůbec nesedly. Dějová linka nezábavná a jednoduchá. Ani pěkné exteriéry rozlehlých vinic a malebných vísek nezachrání nedostatek nápadu a humoru.

• 30.4.2010  13:28
    Sexbomba od vedle (2004)

Podle názvu se dalo očekávat odhalené ženské těla, nulový humor. Prostě typickou americkou teen komedii nízké úrovně. Kupodivu jsem měl možnost shlédnout celkem kvalitní romantickou komedii. Elisha Cubert je sexy a rozhodně je radost na ni koukat. Emil Hirsch se "rozehrával" a stal se z něj výborný herec. Celkově tedy průměrná, ale rozhodně zajímavá komedie.

• 28.4.2010  20:23
    Jamieho revoluce ve stravování (TV pořad) (2010)

Tenhle seriál se mi velmi líbí, hlavně ta myšlenka, o kterou se Jamie snaží. Sice některé momenty jsou dotaženy téměř k trapnosti (zdá se mi, že tvůrci chtějí až moc tlačit na pilu, co se dopadu emocí na diváka týče a někdy fakt přestřelí), naštěstí jich je fakt málo. Plusem je také pohled do systému stravování v USA, ať už vybavení kuchyní nebo možnosti výběru ve školách.

<< předchozí 1 2 3 4 5 9 13 17