Uživatelská zóna Přihlásit Registrovat Ztracené heslo

Oblíbení režiséři
Oblíbení herci
Oblíbené herečky
Oblíbené seriály

od nejnovějších    podle abecedy    podle hodnocení    podle roku vzniku filmu

<<       >>

Neumírej sám (2004)  ** 08.03.2010

Za divný dabing jednu hvězdu dolů. Pokud se koukáte na film v oroginálním znění, klidně si jednu nebo dvě hvězdy k mému hodnocení přidejte.
     O kapitalismu s láskou (2009)  *** 01.03.2010

Michael Moore točí filmy, se kterými se nemůžu nikdy plně ztotožnit. Na jednu stranu trefně poukazuje na problém, který si vybere. Ovšem dělá to způsobem, který se mi moc nezamlouvá. Je velmi lehké propagandisticky zobrazovat účelově vybrané rodiny a jejich utrpení způsobené "nenažranými" korporacemi. Přece jen, dokument na mě působil, jako by se řešily pouze lokální problémy a z globálního hlediska to není tak špatné. Michael navrhoval nahradit kapitalismus demokracií, ale myslím si, že vhodnou kombinací těchto dvou se může také dosáhnout spokojenosti co největšího počtu lidí.
     Herkules 3D (2009)  odpad! 28.02.2010

Rozhodnutí poslechnout doporučení Františka Fuky, a tím přijít o 3D efekt, nelituji. Nevím, jestli by další rozměr můj mozek zvládl. Ačkoliv jsem si dával během sledování několikrát pauzu, abych viděné vydýchal, přesto jsem vydržel pouze do poloviny a musím si dát minimálně týden pauzu, než budu ve sledování pokračovat. Kdo tohle vytvořil musel být minimalně pod vlivem nějaké návykové látky a ten, kdo tohle financoval by měl být zbaven svéprávnosti. Během mého přerušovaného sledování jsem postrádal úplně všechno, co by měl film mít. Nicméně, to, že je film pouze (!) na čtvrtém místě žebříčku nejhorších filmů (což je pro mě naprostým překvapením), vystavuje velmi špatnou vizitku trojici filmů před ním.
     Ninja Assassin (2009)  odpad! 26.02.2010

Ústřední postava na mě působila jako "vytuningovaný" Chuck Norris. Hbitější, namakanější hlavní hrdina, který likviduje nepřátele pomocí bojových umění. Úderů a všelijakých zranění vydrží jako deset lidí dohromady. Mysteriózní prvky jako samoléčení apod jsem opravdu nečekal. Nechutné množství digitálních efektů mě vůbec neoslovilo. Naprostá ptákovina, kterou nechci vidět a doufám, že ani nic tomu podobného již neuvidím.
     Deset důvodů, proč tě nenávidím (1999)  *** 15.02.2010

Když se vynechá fekální humor, tak jsou americké teen komedie koukatelné. Je zde sice několik "wtf" momentů, ale díky sympatickému herekému obsazení se to dá bez duševní újmy přežít.
     Pánská jízda (2004)  odpad! 15.02.2010

Domácí produkce si opět uřízla ostudu. Snad příště natrefím na lepší kousek.
     Nine (2009)  ** 14.02.2010

Několik slušných efektních závěrů, kde si tvůrci vyhráli se světlem a kulisami celkově. Nicméně snímek mě nijak nezaujal, hudební čísla také ne (ačkoliv herci - a převážně tedy herečky - podávají slušné výkony, a také se na ně pěkně kouká).
     Lemra líná (2006)  ** 13.02.2010

Vůbec jsem se nebavil. Mezi Sarah a Metthew to vůbec nefungovalo, neviděl jsem tu chemii, která většinou slabší romantické snímky zachraňuje a tlačí je aspoň k průměru. Škoda několika trapností zavánějících scén v závěru, mohlo to být o hvězdičku lepší. Takhle pouze 40% a to ještě s přivřeným okem.
     Ztracený prapor (2001)  **** 12.02.2010

Možná je to tím, že jsem byl při sledování v dobrém rozpoložení, protože objektivně je hodnocení o jednu hvězdičku nižší. Snímku škodí typicky americký patriotismus, který by se mohl vyskytovat v menší míře. Nicméně bitvy jsou velmi povedené a snímek celkově rozhodně nenudí.
     Bitch Slap (2009)  * 11.02.2010

Tohle byla facka diváckému vkusu. Nesmyslné (tedy alespoň pro mě) slow-motion při vystupování z auta. Vlastně i děj celkově byl takový podivný. Sice jsem nepochopil, proč je jako žánr uveden horor, ale budiž. Akce bylo přijatelné množství, komedie se tedy nekonala. Zásmál jsem se sice párkrát, ale asi ne v momentech, kdy to bylo úmyslem autorů.
     Manderlay (2005)  **** 08.02.2010

Musím přiznat, že Dogville se mi líbil mnohem více. Zamyšlení nad svobodou, kterou daná společnost nechce mi přišlo celkem zajímavé a na mysl mi přicházely situace ze současnosti, na které by toto šlo aplikovat. Minimalistická forma už nešokovala jako v prvním případě. Bohužel mi film jako celek nesedl tak, abych si ihned po dokoukání řekl, že si jej chci pustit znova.
     Alvin a Chipmunkové 2 (2009)  odpad! 07.02.2010

S jedním zdejším komentářem, že se tohle malým divákům musí líbit, a i s uvedenými důvody, souhlasím. Chápu také důvod vzniku tohoto filmu. Současné zdejší hodnocení (33%) je naprosto odpovídající z pohledu diváka nad 10 let. Pro zbytek divácké obce musí být utrpení tento snímek sledovat, zvláště pak, když se počet chipmunků zdvojnásobí (bohužel i dávka trapnosti stejnou měrou vzroste).
     Smallville: Absolute Justice (2010)  *** 07.02.2010

Standardní počin ze série Smallville. Spousta cool věcí, slabší příběh, přesto relativně zábavné. Prostě se na Smallville dobře kouká, ale raději nepřemýšlet nad tím, co vidím.
     Velká rána (2004)  odpad! 06.02.2010

Velká rána taktéž i pro mé duševní zdraví. Nechal jsem se zlákat zvučnými jmény a pustil jsem si tento snímek v očekávání dobré zábavy. Nicméně jsem dostal jen spoustu nezábavného patosu.
     Sicko (2007)  **** 05.02.2010

Michael Moore opět upozornil na vážný problém americké společnosti. A opět svým osobitým stylem, který mi sedí/nesedí :) Líbí se mi dokumentární styl, mám také rád trefný výběr lidí, které si Michael vybírá a tím umocní dopad na emoce diváka. Co se mi ovšem nelíbí je, že Michael až moc tlačí na pilu a vidí věci jednostranně. Z každého dokumentu je patrné, že oponenti jsou ti zlí (není jim dáváno moc prostoru na obhajobu - pokládání účelových otázek nedává prostor na adekvátní obranu). Ale i přes to, dokument dá spoustu materiálů k přemýšlení.
     Muži, co zírají na kozy (2009)  ** 03.02.2010

Film jako celek se mi vůbec nelíbil. Sdělením nejednoznačný. Humor mi absolutně nesedl a zasmál jsem se minimálně. Současné hodnocení (63%) víceméně odpovídá, možná je trošku vyšší díky parádnímu hereckému obsazení.
     Blind Side, The (2009)  *** 03.02.2010

Nějak mě to emociálně minulo. Dvě hodiny koukám na film, ze kterého si nic neodnesu. Žádné negativa, nicméně ani pozitiva. Příběh je až moc ideální, plný klišé a typicky amerických prvků. Naštěstí jako celek snímek celkem funguje a nesklouzává směrem k trapnosti (což se vzhledem k tématu nabízelo).
     Fame - cesta za slávou (2009)  *** 02.02.2010

Líbí se mi, jak dokáží američtí tvůrci z lehce podprůměrného námětu udělat efektní show. Velkým plusem filmu jsou umělecké vystoupení (jak tanenční, tak i zpěvecké). Talent tedy hercům nechybí. Chybělo mi však řešení závažných problémů, nejen rodinných, ale třeba i sociálních. Něco málo bylo nastíněno, ale pouze velmi povrchně. Kiddo uvádí, že mu chybí oproti původnímu filmu problém homosexuality či pochybnosti o svých schopnostech. Já bych spíše ocenil, kdyby byly více zobrazeny vztahy mezi spolužáky (konkurence, práce na sobě), rodinné problémy apod - prostě takové věci, které jsou v současnosti aktuální.
     Big One, The (1997)  **** 01.02.2010

Michael prostě umí zaujmout všedními tématy, dostat z nich maximum emocí a diváka naprosto upoutat. Sice se mi nelíbí jeho jednostranné uvažování, ale pokaždé se rád podívám na jeho podání problému.
     Superpolda (1980)  *** 01.02.2010

Jeden z těch lepších filmů Terence Hilla, byť hraje bez parťáka Buda Spencera. Přijatelně vtipné. Nemohu ovšem říct, že bych tento film chtěl vidět znova.
     Bowling for Columbine (2002)  **** 31.01.2010

Michael Moore si vybírá zajímavé a vážné témata. Nicméně, nelíbí se mi styl, jakým tlačí na pilu, především tedy na city. Je zbytečné konfrontovat zaměstnance obchodního řětezce s postřelenými, byť to bylo náboji z tohoto řetězce. Přece jen, zbraně jsou jen nástroj a kohoutek je vždycky zmáčknut člověkem. Vyvolávat diskuzi na téma zbraní v Americe je jistě správné, ale tlačit by se mělo na lidi tvořící zákony. Pro mě osobně se jedná o velmi rozporuplný snímek a nemůžu s jistotou říct, na kterou stranu konfliktu bych se postavil, neboť každá strana má přesvědčivé argumenty.
     Real Time with Bill Maher (2003)  ***** 31.01.2010

Bill Maher si servítky rozhodně nebere. Diskuze s hosty jsou zajímavé, New Rules velmi vtipné. Je dobré, že tato show vznikla, jsou zde prezentovány názory ne většinové a už vůbec ne politicky korektní. A to se mi právě na Billovi líbí, umí věci nazvat pravým jménem a poukázat na jádro problému.
     Pouta (2009)  **** 30.01.2010

Po dlouhé době český snímek, na kterém není téměř co kritizovat. I přes dlouhou stopáž (které jsem se trochu bál a od shlédnutí snímku mě trochu odrazovala), se divák rozhodně nenudí. Vykreslení tíživé atmosféry doby se povedlo na výbornou. Vtipné poznámky hlavní postavy padly na úrodnou půdu, a i přes depresivní atmosféru dokázaly rozesmát.
     Výměna (2008)  ***** 29.01.2010

Co napsat? V tomto snímku funguje vš jak má - od herců přes děj až po exteriéry a interiéry. Kupodivu i konec byl efektní a dá se říct, že pro mě i nečekaný.
     Faktor strachu (2001)  * 29.01.2010

Nízké hodnocení může být dáno příšerným dabingem na prima cool, případně i tím, že jsem natrefil na ty méně povedené díly tohoto seriálu, který je převážně o tom, co je schopen pro peníze člověk udělat. Nicméně, těch několik málo viděných dílů mě o kvalitě seriálu nepřesvědčilo a s jistotou mohu říct, že ve sledování dále pokračovat nebudu.
     Veřejný nepřítel č. 1 (2008)  *** 28.01.2010

Nemastné, neslané. Film mě absolutně neoslovil a nevtáhl do děje. Jako pokus o vyobrazení zločince a jeho kousků to nebylo špatné, ale nějak mi unikala pointa filmu. Měl jsem si snad oblíbit zločince, který koketuje s pochybnými utopistickými myšlenkami o revoluci, ideálním levicovém státě, čí zločinci, který okrádá banku a její věřitele kvůli vlastním tužbám? Kdyby měla hlavní postava vznešenější úmysly (než pouze zaujmout a medializovat svou osobu), a tím padem by se tento jedinec mohl alespoň označit za lidového hrdinu, hodnotil bych o něco výše.
     Blue Mountain State (2009)  odpad! 27.01.2010

Nabízí se zde otázka - opravdu jsou teen komedie tak úspěšné, že se musí natočit i seriál podobného ražení? Soudě podle několika nedávno viděných pokusů o komedii jsem od tohoto seriálu čekal minimálně udržení už tak nízké úrovně. Ani to málo jsem nedostal. Žádné nebo pouze trapné vtipy. Místy nelogické chování postav, minimálně kapitána družstva jsem moc nechápal. Přídám-li k tomu naprosto nesympatické postavy a absenci smysluplného děje, nemůže ve výsledku vyjít hodnocení jiné, než odpad.
     12 kol (2009)  ** 27.01.2010

Od dob Chucka Norrise se začala objevovat spousta super-policistů, kteří jako by byli hrdiny komiksu. A neustále se opakující mě pomalu přestává bavit. Jak to všechno dopadne bývá ve spoustě případů jasné (a nejinak tomu bylo i zde). Prostřední část se také začíná blížit stereotypu - několik málo výbuchů, trochu drsných keců, to vše zaobalené do rádoby akční podívané. Možná je chyba ve mě, že od akčního snímku čekám minimálně trochu zrychlený tep. Ani toto minimum jsem zde opět nedostal. Snad příště.
     Trable v ráji (2009)  ** 27.01.2010

Při sledování tohoto snímku jsem obdivoval především exteriéry ostrova. Protože na téma partnerských vztahů a problému v nich bylo natočeno mnoho lepších snímků, děj mě tudíž moc nezaujal.
     American Virgin (2009)  odpad! 26.01.2010

Poslední dobou se ubohá kvalita teenagerovských komedií z americké produkce stává standardem. Namísto vtipu se zde sází na pokleslý humor, rádoby vtipné situace a obnažené,účelově vybrané dívky. Jestli se bude většina budoucích snímků ubírat tímto směrem, bude lepší se tomuto žánru obloukem vyhnout.
<<       >>

Provozovatel, Reklama, Redakce  /  FAQ  /  Přidej obsah