Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Drama
  • Animovaný

Recenze (9)

plakát

B-Movie: zvuk a rozkoše západního Berlína 1979-1989 (2015) 

Tento snímek ukáže, že západní Berlín byl opravdu unikátním ostrovem, kde mohla vznikat specifická hudba. Punk, drogy, ruiny. Rozhodně to stojí za shlédnutí, bohužel, i přes rozumnou stopáž to je místy značně repetitivní.

plakát

Útok na Wall Street (2013) 

Jde vidět, že když se někdo něčemu věnuje dostatečně dlouho, dosáhne v tom oboru alespoň nějakých výsledků. Uwemu se neustále nabírání zkušeností na režisérském křesle vyplatilo a můžu zodpovědně říct, že tento film se mu povedl. Jak řemeslná stránka (kamera, střih), tak i stavění charakterů a vyprávění příběhu má svou úroveň. Samozřejmě, nějaké chyby se najdou (občas prkenní herci, logické díry) a nebýt trochu přepísknutého konce, tak se dá říct, že je to pěkné civilní realistické drama.

plakát

Wanted (2009) 

Nemám moc rád Indy, vůbec nemám rád jejich jazyk, nesnáším jejich tance, nenávidím jejich písničky, mám rád jejich jídlo. Když jsem se dozvěděl, že k večernímu filmu bude lahůdka z Indie, obrátil jsem oči v sloup a čekal na nejhorší. Mé obavy se ale neočekávaně nenaplnily a překvapivě jsem se i bavil. Narazíte občas na rozbředlý děj, nepříjemnou kameru a střih (asi jenom pro Evropana), ale také na brilantní hlášky a zajímavé akční scény. Celkově se tak můj první výlet na indický subkontinent docela vyvedl.

plakát

Superchick (1973) 

Poetický film o užívání si života plnými doušky. Což ale neznamená, že je dobrý. Je spíš špatný. Hodně špatný. Viděl jsem erotické filmy (ano, ta hvězda je za .. emmm .. ňadra), které měly propracovanější děj a lepší atmosféru.

plakát

New Kids Nitro (2011) 

Tenhle film má všechno: násilí, krev, drama z rodinného prostředí, lovestory, auta, zombies. Přesto, že je slabší jak první díl, pořád má cenu si k tomu dřepnout a zaposlouchat se do libého zvuku holandštiny a užít si trochu toho filmového romantického násilí.

plakát

Evelyn: The Cutest Evil Dead Girl (2002) 

Stylizace jako Burton, předvídatelný, lehce natemnělý příběh. Prostě pěkný kraťas, který si má cenu pustit, protože tak příjemně zahřeje na srdíčku.

plakát

Bláznivá mise 3 (1984) 

Po předchozích dvou dílech je tohle pouze chudý příbuzný. Kde dříve létal gag za gagem, je zde vzduchoprázdno, které se snažili zaplnit odkazy na různé jiné filmy. Ze začátku to vypadalo, že chtějí nové situace vytvořit za pomocí Juniora, pak se ale asi tvůrci rozhodli, že pojedou podle předchozí šablony a zapomněli na něj. Škoda, mohlo to být oživení (i když laciné) jinak vcelku nudného filmu. Dlouho jsem váhal nad lepším hodnocením, ale vzhledem k významnému faktoru zklamání jsem se rozhodl přiklonit k tomu horšímu.

plakát

Den mrtvých (1985) 

Spíše než horror je to socialní drama o tom, jak lidem začína v uzavřené komunitě a uzavřeném prostoru jebat. A i po těch letech má ten film co nabídnout a narozdíl od předchozích filmů, se zde vyskytnou herci, kteří umí i hrát. Paradoxně asi nejlepší herec se skrývá pod zombie maskou. A dokonce i gore vypadá celkem věrohodně, už krev nemá barvu malinového sirupu a u některých scén jsem se přistihl, že jsem lehce zhnusen.

plakát

Hot Wax Zombies on Wheels (1999) 

Příšerné příšerné příšerné. Ale i přesto má tento film několik světlých vtipných okamžiků.