Už ani nevim, kdy jsem naposled viděl něco podobně kreslené-úchylnýho. Možná to byl Superbeasto. Tenhle animák vás vezme do éry Hippies a rasový segregace, kde každej jenom chlastá, hulí a vy-píp-ukává si navzájem mozek z hlavy. Kocour Fritz a jeho revolucionářská vize nechce zůstat pozadu, tak si všeho užívá plnými doušky. Děje tam moc neni, a tvůrci opravdu nešetřili prasárnama a úchylárnama, ale neni to nakonec jedno? Asi jo. Každopádně to musela bejt pořádná facka pro tehdy puritánskou Ameriku.
Natočit komediální krimithriller v Irsku, kde se jedná o spolupráci irskýho policajta z vesnice a agenta FBI napadne asi málokoho. A natočit to tak, aby to nebyl veleprůser je asi ještě těžší. Nicméně tohle vyšlo na jedničku a nebejt slabších momentů, bylo by to skoro za plnej počet hvězdiček. Brendan Gleeson byl jako polda, kterýmu je už všechno jedno naprosto kouzelnej a Don Cheadle mě mile překvapil. Obvykle se na irskym pobřeží kokain nepašuje a lidi se taky nezabíjej, ale to mi bylo jedno. Vtipný je, že většina českejch policajtů je prototyp právě Gleesona, a možná hlavně proto se mi to jakožto Čechovi líbilo.
Westerny obvykle moc nemusim. Ale tenhle mi celkem sednul. Příběh to mělo, natočený to bylo dobře a herecká plejáda odehrála svý. Russel Crowe by zahrál snad i Eskymáka nebo Araba, kdyby ho poprosili. Na druhou stranu Christian Bale je kovboj asi jako já kosmonaut. Na tenhle typ filmů stavěnej není, byť za to nemůže.
O tom, že je tenhle zázrak pro Amíky dodneška jednou z největších událostí asi neni pochyb. Málokdy se vyhraje olympiáda s partou amatérskej hokejek, kór když ve finále stojí Sborná. Celkově je to moc pěkně natočenej film, byť to na mě bylo až trochu moc proamerický. Mihla se tam i naše zemička, naštěstí jen krátce (i nám tenhle tým totiž nakopal zadky). Finálovej zápas se mi hrozně líbil a celkově jsem si u tohohle snímku oddechnul. Vtipný je, že jsem se pak trošku pídil po osudu hráčů. Zhruba půlka z nich se chytla, ti lepší se dokonce zapsali do historie NHL tučnym písmem, druhá půlka bohužel zmizela v propadlišti dějin a zahráli si maximálně na rybníku za barákem...škoda.
Vytvořit film o reklamě za pomocí reklamy a zároveň se nezaprodat? Šílený...nebo geniální? Morgan nás vezmě do světa product placementu,a film ho nestojí ani cent. Všechno zaplatěj sponzoři, o kterejch to sice je..ale okrajově. Největší značky ho sice vypekli, ale ty menší vezmou za vděk asi všim....a nebo věděj, proč to dělaj? Ještě že nejsem ujetej na reklamy, jinak bych po tomhle filmu měl spoustu novejch krámů.
Je to vlastně vývar z jedničky a v podstatě celej film je založenej na parádní animaci. Film jako takovej už trochu ostrouhal, v první řadě děj. Další zloduch, parta kamarádů, mistr kung-fu...bla bla bla. Na nudnej večer to bylo dobrý, ale že bych se nějak těšil na trojku, to se říct nedá.
U2 mě nikdy moc nebrali. Kytarový riffy na jedno brdo, Bonův hlas mi občas vadí a jeho agilita na záchranu Afriky taky. Nicméně zjistit počátky týhle skupiny a k tomu i počátky jiný skupiny skoro o ulici vedle bylo dost zajímavý. Zatímco U2 se ve slávě řáchaj už pěknou řádku let, skupina Shook Up! si prožila 5 minut slávy a skončila v propadlišti dějin. Jak pár blbejch rozhodnutí může podělat kariéru celý partě. Každopádně to odsejpalo, nenudil jsem se, hudba byla víc než dobrá a herec co hrál Bona je snad jeho živá mladší kopie.
Asi by se hodilo vzít si kravatu. 2000. hodnocení člověk nedává každej den. Takže jsem to musel zpestřit něčim výjimečnym. A co je lepšího než film o týmu, kterýmu fandim od roku 1999? Vlastně to pro fandu tohohle týmu považuju za povinnost. Tragédie Busby Babes v roce 58 je známá pořád. I tak se ale Manchester United semknul a dokázal nevídaný věci. Stejně tak lidi, co natočili tehle snímek. Moc fotbalu tam nebylo. Pár záběrů z tréninků. Ale o to vlastně vůbec nejde. Vzpomeňme si občas na ty, co pád letadla nepřežili. Já vzpomínám.
Silný kafe. Plejáda dobrejch herců (jen Hoffmann mě nudil k smrti). Mrazivej příběh. Výborná hudba. Téma o pasťáku pro mladý kluky kde je bití, mučení a znásilňování na dennim pořádku ani příjemný bejt nemůže. A hlavně pomsta, sladká pomsta! Kevin Bacon se na roli hlavního dozorce hodil jako p*del na hrnec. Bohužel film mě nejvíc bavil do tý doby, než skončila pomyslná první část. Druhá už se táhla jak sejra na pizze a právě to zkazilo celkový hodnocení. Knížku jsem nečet, nevim jak přesně natočený to bylo. Každopádně jsem čekal že mě film bude mrazit a depkovat...a to se nestalo. V tomhle naprosto vede švédskej Ondskan, ze kterýho mam husinu, jen si na něj vzpomenu. Odsouvá Sleepers na druhý místo. Škoda.
Jen málo z nás dokáže ocenit břitkej briskej humor a angličtinu v podání Frye a Laurieho. Jazykový přesmyčky, scénky k popukání i vtipný songy z jejich repertoáru mě snad nikdy neomrzej. Tohle se prostě musí vidět...the garden is looking very homosexual this morning!
Matthew hraje zase advokáta, kterýho si dopředu najme chlapík (S.L. Jackson), kterej zastřelí dva rednecky, který mu znásilněj a málem zabijou desetiletou dceru. Celej film pojednává o rasový nenávisti na jihu, která tam pořád je a bude. Když se k tomu přidá Kevin Spacey jako protivník a ještě Ku Klux Klan, je o zábavu postaráno. Půjde chlapík přímo na smrt, nebo se vrátí domu jako nevinnej? Do poslední chvíle vás film napíná jako kšandy, až zjistíte, že...
Kulinářskej orgasmus z dálnýho východu. Gordon tentokrát nezachraňuje hospody, ale po víc jak 20 letech vaření se chce ještě něco přiučit. A zjistí, že kolikrát se tohle jídlo v Evropě podává jako trapná napodobenina a za tim nejlepšim prostě musíš jet na druhej konec světa. Některý "lahůdky" jako pavouky nebo ptačí hnízda bych si asi nedal, ale počný to je na 120%. Tajně doufám, že to bude mít nějaký africký nebo jihoamerický pokračování.
Pomalu nezbyde mafiánská kriminálka, kterou jsem neviděl. Tenhle skvost jsem si schovával, a asi jsem ho měl vidět dřív. Carlito Brigante vyleze z lochu a slíbí si, že už se na ulici nevrátí. Ale ono to tak snadný neni, protože minulost tě dřív nebo pozdějc dožene. A je jenom na tobě, jak s tim naložíš, kór když ti všichni házej klacky pod nohy a mladý cucáci se ženou nahoru. Sean Penn s kudrnatou parukou v roli židovskýho právníka byl dokonalej a stejně tak výkon Ala Pacina, kterýho jsem v blbý roli ještě neviděl. Vůbec bych se nebál, dát tomu název "Kultovní film".
Příběh o špičkovym advokátovi, co obhajuje jedině hajzly a pomáhá jim zpátky na svobodu. To se mu ale zvrtne když na něj jeden ultrabohatej mazánek ušije boudu. A teď babo raď, co? Následně na povrch vyplouvá pravda z minulosti a nebojáckenj právník se začíná pomalu měnit v lidskou bytost. Tenhe film mě ujistil v tom, že zbohatlíky nikdy rád mít nebudu, stejně jako Matthewův texaskej akcent. To jeho šišlání mi trhalo uši, ale jinak je to kvalitní film, pokud vás aspoň torchu zajímá právo.
Tahle "Tarantinovka" mi ve sbírce chyběla. Čekal jsem, že to bude podobný Pulp Fiction, ale nakonec ne. Pam Grier mě zase tak moc nebrala, mnohem víc jsem si užil výkony Samuela L. Jacksona, kterej ztvárnil gangstera úplně parádně. Stopáž byla delší, ale to už je u Quentina tradice, očůrání na konci se taky povedlo a vlastně jsem nenašel žádnej velkej zádrhel, proč nedat plnej počet bodů. Snad je postava De Nira byla nemastná neslaná, ale za to on nemoh.
Dlouho mi tenhle snímek chyběl ve sbírce. Denzel Washington jako bodyguard chrání malou holčinu mexickýho pracháče. Pochopitelně jí unesou, Creasy je postřelenej, předání peněz se zvrtne, a Denzel AKA Creasy se chce mstít. Jakožto bejvalej žoldák tak učiní se vší parádou. První půlka je taková seznamovací pohodovka, druhá je nehorázná řežba a tlak na psychiku. Herecký výkony byly výborný, musim vyzvednout výkon Dakoty Fanning. Málokterá holčina by to zahrála aspoň napůl jako ona. Naopak Mickey Rourke dostal strašně málo prostoru. Konec je překvapivej jako prase, protože nic není jak se na první pohled zdá. Parádní film.
Nicolas Winding Refn je unikát. Viděl jsem od něj hodně věcí a asi jen máloco přebije trilogii Pushera. Tentokrát se upsal Amíkům a vzal si k sobě pro mě až do týhle chvíle nezajímavýho hezounka z romanťáků Ryana Goslinga. Koloběh chlapíka bez jména, kterej v noci maká jako nájemnej řidič pro čórkaře a přes den opravuje auta a ještě stíhá natáčet kaskadérský kousky pro hollywoodský neTrháky. Pak se do toho přimotá ženská s capartem, manželem v lochu a všechno skončí krvavou lázní kvůli milionu chechtáků za podvod. Příběh plyne svižně, akčně (střelby, vraždy, zašlapání hlavy do země), leč tak nějak s nádechem klidu a výbornou kamerou. Taky bych vyzdvihnul soundtrack, hlavně poslední song "A Real Hero". Snad je jenom škoda, že to trochu nahrává situaci, že za všechno může ženská...což je vlastně někdy pravda, ne? Hehe.
Jason Statham umí zahrát jenom Jasona Stathama. Představa, že by hrál v nějaký slaďárně, neni moc lákavá. Opět je to jako vždycky-rvačky, drogy, honičky, poldové, Anglie a hodní vs. dobří. Jeden scénář, kterej byl resuscitovanej víckrát, než stoletej pacoš na JIPce. Ničím nepřekvapí, ničím nenachne, ale na zabití času a vypnutí mozku ideální. Byť přiznávám, že jedna hvězda patří Jasonovi, jinak je to slabej podprůměr.
Když pominu blbinu, že podle tvůrce musí bejt fotbalovej chuligán zásadně nácek, je to hodně silný kafe. Tenhle film je mix Fotbalový fabriky a Kultu hákovýho kříže po srbsku. Nechybí násilí, nacionalistický myšlení, drama a v neposlední řadě i ta erotika. Aneb jak se z hodnýho a matematicky nadanýho kluka stane lídr místních hooligans a vrah, kterýho má pod palcem místní polcie. Neni to asi film pro každýho, ale stojí za to.
Nemůžu si pomoct, ale tohle je jeden z TOP srbskejch filmů, co jsem měl možnost vidět. 7 hříchů v jednom filmu s omáčkou z komediálního drama. Člověk by neřek, co se může stát, když chcete vytáhnout prachy z Maradony, myslíte si jak jste chytrej nebo když se jako pedofil vydáváte na netu za malou holku co hledá kamarády. Ten, kdo to vymyslel, musí bejt génius. Tohle chci vidět znova, drazí přátelé...
Dva kamarádi co se snažej prorazit s Drumíkem byli ožulený od majitele klubu, kterýmu v dětství rvali hlavu do hajzlu a on se jim mstí. Bez peněz, s věčně nefunkčnim autem, chlapíkem co se sjíždí čimkoli, bejvalkou šikanovanýho a zkorumpovanym poldou se protloukaj nocí a chtěj zpátky svoje prachy. Filmu uškodila stopáž, který by bohatě stačilo takovejch 75 minut. Chvílem se dalo dívat (dámy prominou) jenom na Maju Mandzuku, která si zahrála bejvalku majitele klubu. Ale na zabití noční šichty v pohodě.
Příjemně praštěnej film, kterej je opět rozdělenej na části. Socan se snaží ulovit fakt nádhernou kočku, která šlape molo a o prachy jí vlastně vůbec nejde. Pak se tam objevěj dva zevloni, co jenom chlastaj pivo a válej se na střeše. Zbytek ansámblu se kouká na fotbal, kde v Premier League chytá jejich bejvalej soused, co se chytil v A-týmu. Byť se film občas táhne, tak to je fajn pokoukání a srbskej humor je svym způsobem jedinečnej.
V Srbsku se vždycky na jaře 3 dny slaví takzvaná "Slava", což je taková slavnost na počest sv. Jiří, kdy každej váženej a bohatej občan pohostí místní lidi, kteří za hodinu nebo dvě zase vypadnou. Partička kamarádů a jeden neznámej chlapík, co se zakouká do jedný služky to vezme doslova a nakýbluje se ke známýmu právě na celý 3 dny. Vyžerou mu všechno jídlo, vychlastaj všechnu rakiji a víno, zastřelej pár kohoutů a jehňat a pak ho v opileckym delíriu se zbraní v ruce vyženou z jeho vlastního domu. To vše za smíchu celý vesnice. Sedlák je nesmí podle tradice vyhodit, ale zároveň ho strašně štvou. Zkouší všechny způsoby a nakonec pošle starostu, aby je dostal z jeho domu. Tuhle komedii plný srbskýho humoru a muziky můžu jedině doporučit. A navíc jsem se poučil. Nikdy k sobě nikoho nezvi! :-D
Už jste někdy táhli mrtvýho dědu vlakem do jeho rodný vsi, protože se vám podělalo auto a čeká na vás jeho syn, kterýho se všichni bojej a chystá pohřeb? Jenom vy víte že má u sebe životní pojistku na pěknou sumičku. Takže by se asi nemělo nic stát. To by se do toho ale nesměl připlést dealer drog, dcera jedný jeho "zákaznice", pošahanej policajt, holohlavej obchodník, řidič kamionu a dva prostodchý farmáři. Hra "Odvez mrtvýho dědu domů a nenech si ho ukrást nebo ztratit" začíná. S typickym srbskym humorem, spádem a charismatickejma hercema (hlavně Todorovičem) vás čeká 90 minut srandy. Ale bohužel i hluchejch míst a na konci si uvědomíte, že je to strašně dlouhý na tenhle příběh. 75 minut by stačilo bohatě a byl by to film s velkym F. Takhle je to film, kterej brzo zapomenu.
Co se týče celkovýho tématu na film, tak to by zasloužilo A+. První půlka byla tak za 7 hvězd. Bohužel tempo nevydrželo a běžec se do cíle sotva dopotácel. A přitom se to parádně rozjíždělo. Normálně jsem se zebe udělal vola a slepě žral všechno, co mi rejža nasevíroval. Kdyby do toho zase nepletli politiku nebo cokoli o řízení světa, moh to bejt úplně excelentní thrillier. Ztráta paměti, agenti, krádež identity, Berlín, exŠpion Stasi, vyšší zájmy, Diane Krüger a docela sympatickej Liam Neeson. Bohužel, poslední dvacetiminutovka to poněkud zazdila a na úplnym konci jsem si řikal...."já věděl, že to skončí takhle".
Že já blbec si vyberu takovouhle komediální sci-fárnu na noční směně, když je všude tma a ticho. Děsiví emzáci pobíhaj po nočním Londýně a masakrujou lidi, zatímco parta místních "Chavs" se snaží zachránit si zadek, protože jednoho z emzáků zabili. Párkrát jsem se dost pobavil a párkrát jsem si na druhou stranu málem nadělal do trenek. Nick Frost měl míň prostoru než jsem doufal, ale bylo to jinak moc dobře natočený. A hudba ve filmu dobře vybraná. Pokud jste fandové bristkejch komedií, tohle se vám bude líbit...i když..na takovej Shaun of the Dead to nemá.
Ehm...já ten konec asi nepochopil. Rozumim tomu, že natáčet film o válce během pravý války je dost šílený samo o sobě. I že jeden z herců je Amík, kterej zapálí vlajku svý země a kolem něj se motá srbskej agent, kterej ho považuje za špiona. Dokonce rozumim i tomu, že hlavní dvojice shání prachy jak se dá a během natáčení v zemi umíraj lidi po náletech "nepřítele". Ale ten konec mi fakt utek. Možná je to tim že jsem na to koukal na noční směně asi ve 4 ráno a byl jsem otupělej...možná...asi budu muset zkouknout znova, ale jinak to bylo moc dobrý.
Dlouho jsem neviděl kvalitní srbskej film. A tenhle o útrapách a strastích cesty do Montevidea v roce 1930 byl fakt parádní. Ono obecně dobrejch filmů o fotbale je jako šafránu, kór když tenhle je krásně natočený komediální drama říznutý sportem a srbskym humorem. Tehdy byl fotbal ještě hra gentlemanů a o peníze nešlo. Chlapi přišli z práce a šli si zahrát. Dnešní bohatý a nagelovaný hérečky jsou už jenom pozůstatek původní myšlenky a hry jako takový. Dufám, že bude i druhej díl. A snad se tam aspoň na chvíli objeví Srdjan Todorovič, kterej si tady zahrál roličku komentátora.
Příjemná kriminálka z dob dřívějších. Souboje Taliánů a Irů. Aneb jak se z nuly s lopatou vypracovat až na toho, kdo pošle do pr*ele italskýho mafiánskýho bosse. Rvačky, čórování na objednávku, bomby, zbavování se nepotřebnejch lidí...je tam všechno. Ray Stevenson šílenýho Irčana zahrál parádně.
Fritz the Cat (1972)
Pomáhat a chránit (2011)
3:10 Vlak do Yumy (2007)
Hokejový zázrak (2004)
Nejlepší film, jaký byl kdy prodán (2011)
Bill Maher… Ale já nekecám (TV film) (2010)
Neber si to osobně Bille, ale máš na víc...nebo jsi měl? Hlavně se přestaň smát vlastním vtipům, moje nervy!
Kung Fu Panda 2 (2011)
Killing Bono (2011)
United (TV film) (2011)
Spáči (1996)
Bit of Fry and Laurie, A (TV seriál) (1986)
Čas zabíjet (1996)
Gordon's Great Escape (TV pořad) (2010)
Carlitova cesta (1993)
Blitz (2011)
Šišanje (2010)
Sedam i po (2006)
Munje! (2001)
Kad porastem bicu kengur (2004)
Ivkova slava (2005)
Mrtav 'ladan (2002)
Neznámý (2011)
Útok na věžák (2011)
Válka živě (2000)
Montevideo, bog te video: Priča prva (2010)
Sejmout zabijáka (2011)