Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krimi

Recenze (61)

plakát

Ray Donovan (2013) (seriál) 

Mickey Donovan to Conor Donovan: "If one of your little friends wants to give you a blow job, that's fine. A mouth is a mouth, but don't let anyone fuck you in the ass. That's how you get sick." :-)

plakát

Respiro (2002) 

Dle obrázku u filmu by divák mohl nabýt dojmu, že Respiro je odlehčenou prosluněnou komedií, leč není tomu vůbec tak. Ve snímku se pár úsměvných momentů sice najde, ale většinu stopáže obstarává docela hutné drama. Snímek se odehráva na nejmenovaném italském ostrůvku, kde se většina obyvatel živí lovem a zpracováním ryb. Hlavní hrdinka Grazia (Valeria Golina známá ze Žhavých výstřelů či Rainmana) pracuje v továrně na ryby, její manžel je rybář a mají spolu tři děti. Gracia je zvláštní a o dost jiná než ostatní obyvatelé ostrova. Je živelná, dětinská, milující, problémová a proto nevyhnutelně musí nastat konflikt mezi ní a ostatními....

plakát

Americký zločin (2007) 

Silný skutečný příběh o zlu v lidech a kolektivní vině zpracovaný standartním způsobem, leč s vynikající Catherine Keener v roli matky 6 resp. 8 dětí. Další výrazná role pro slibně se rozvíjející kariéru Ellen Page.

plakát

Pasiáns (1969) (TV film) 

Pasiáns je méně známá trezorová záležitost. Jedná se o brilantní podobenství na totalitní stát, které může směle konkurovat i Uchu. Rudolf Hrušínský zde uplatňuje svoji formu ze Spalovače mrtvol a jeho podání průvodce je opravdu mrazivé.

plakát

Lord of the Dance (1997) (divadelní záznam) 

Můžu mít lehkou výhradu k sólovému vystoupení zpěvačky, které postrádá grády, ale chápu, že každé takové představení musí mít i "vatu" mezi jednotlivými vrcholy. Pokaždé když se na jevišti objeví tanečníci a zvlášť Flatley, tak se získají vaši pozornost a irský tanec vás strhne s sebou a nepustí, závěr show je naprosto bravurní.!

plakát

Unhitched (2008) (seriál) 

Seriál, který není tak špatný, jak by se mohlo zdát ze zdejšího hodnocení. Točí se okolo party přátel, jež zažívají vtipné momenty při randění. Sice tomu chybí pevnější struktura a ve srovnání s HIMYM je to druhá liga, ale počkejme, jak se to vyvine a jestli vůbec přežije první sezónu. Za seriálem stojí bratři Farrelyové, takže i humor je místy na hranici vkusu. Malá nápověda: Hned v prvním dílu má jedna z postav nepříjemnou sexuální příhodu s opičákem.

plakát

Osmý den (1996) 

Zápletka filmu není nijak originální, mohli jsme ji vidět i ve spoustě jiných filmů, leč Osmému dnu lze přičíst k dobru podmanivý herecký výkon neherce v roli Georga a především fantazijní hudební výstupy jeho oblíbeného latinsko-amerického interpreta spolu se vzpomínkami na maminku, opravdu dojemné.

plakát

To, co dýchám (2007) 

Skrznaskrz průměrný film lákající na hvězdná jména a osudovou propletenost příběhů jednotlivých postav. Je zde nehorázně vidět, že je to režisérova celovečerní prvotina, jednotlivé příběhy jsou ucházející, i když klišé se zde nakupila pěkná řádka. Dohromady jako celek to ale vůbec nefunguje. Lee se snaží těžit z módního trendu natáčení filmů rozdělěných na minipříběhy, leč v jeho případě je to zřejmě neschopnost natočit ucelený snímek s dlouhou stopáží. Film, který mnou prošuměl a nezanechal ani štěstí, ani požitek, žal či lásku, ale pouze nezájem a lhostejnost.

plakát

Kráva (1993) 

V jednoduchosti je krása, u Krávy to platí beze zbytku.

plakát

Charlie: Život a dílo Charlese Chaplina (2003) 

Ano, považuji Charlese Chaplina za největšího umělce a ikonu v dějinách filmu a tento počin za vynikající poctu jeho životu i dílu, který se nevyhýbá ani kontroverzním otázkám jeho života. Výběr osobností komentujících Chaplinovo dílo je vskutku navýsost reprezentativní, film je navíc obohacen o unikátní soukromé záběry Charlieho po odchodu do Švýcarska.