Uživatelská zóna Přihlásit Registrovat Ztracené heslo

Oblíbení režiséři
Oblíbení herci
Oblíbené herečky
Oblíbené seriály

od nejnovějších    podle abecedy    podle hodnocení    podle roku vzniku filmu

<<       >>

Respiro (2002)  **** 19.08.2008

Dle obrázku u filmu by divák mohl nabýt dojmu, že Respiro je odlehčenou prosluněnou komedií, leč není tomu vůbec tak. Ve snímku se pár úsměvných momentů sice najde, ale většinu stopáže obstarává docela hutné drama. Snímek se odehráva na nejmenovaném italském ostrůvku, kde se většina obyvatel živí lovem a zpracováním ryb. Hlavní hrdinka Grazia (Valeria Golina známá ze Žhavých výstřelů či Rainmana) pracuje v továrně na ryby, její manžel je rybář a mají spolu tři děti. Gracia je zvláštní a o dost jiná než ostatní obyvatelé ostrova. Je živelná, dětinská, milující, problémová a proto nevyhnutelně musí nastat konflikt mezi ní a ostatními....
     American Crime, An (2007)  **** 05.05.2008

Silný skutečný příběh o zlu v lidech a kolektivní vině zpracovaný standartním způsobem, leč s vynikající Catherine Keener v roli matky 6 resp. 8 dětí. Další výrazná role pro slibně se rozvíjející kariéru Ellen Page.
     Pasiáns (1969)  ***** 11.04.2008

Pasiáns je méně známá trezorová záležitost. Jedná se o brilantní podobenství na totalitní stát, které může směle konkurovat i Uchu. Rudolf Hrušínský zde uplatňuje svoji formu ze Spalovače mrtvol a jeho podání průvodce je opravdu mrazivé.
     Lord of the Dance (1997)  ***** 24.03.2008

Můžu mít lehkou výhradu k sólovému vystoupení zpěvačky, které postrádá grády, ale chápu, že každé takové představení musí mít i "vatu" mezi jednotlivými vrcholy. Pokaždé když se na jevišti objeví tanečníci a zvlášť Flatley, tak se získají vaši pozornost a irský tanec vás strhne s sebou a nepustí, závěr show je naprosto bravurní.!
     Unhitched (2008)  *** 24.03.2008

Seriál, který není tak špatný, jak by se mohlo zdát ze zdejšího hodnocení. Točí se okolo party přátel, jež zažívají vtipné momenty při randění. Sice tomu chybí pevnější struktura a ve srovnání s HIMYM je to druhá liga, ale počkejme, jak se to vyvine a jestli vůbec přežije první sezónu. Za seriálem stojí bratři Farrelyové, takže i humor je místy na hranici vkusu. Malá nápověda: Hned v prvním dílu má jedna z postav nepříjemnou sexuální příhodu s opičákem.
     Osmý den (1996)  **** 23.03.2008

Zápletka filmu není nijak originální, mohli jsme ji vidět i ve spoustě jiných filmů, leč Osmému dnu lze přičíst k dobru podmanivý herecký výkon neherce v roli Georga a především fantazijní hudební výstupy jeho oblíbeného latinsko-amerického interpreta spolu se vzpomínkami na maminku, opravdu dojemné.
     To, co dýchám (2007)  ** 15.03.2008

Skrznaskrz průměrný film lákající na hvězdná jména a osudovou propletenost příběhů jednotlivých postav. Je zde nehorázně vidět, že je to režisérova celovečerní prvotina, jednotlivé příběhy jsou ucházející, i když klišé se zde nakupila pěkná řádka. Dohromady jako celek to ale vůbec nefunguje. Lee se snaží těžit z módního trendu natáčení filmů rozdělěných na minipříběhy, leč v jeho případě je to zřejmě neschopnost natočit ucelený snímek s dlouhou stopáží. Film, který mnou prošuměl a nezanechal ani štěstí, ani požitek, žal či lásku, ale pouze nezájem a lhostejnost.
     Kráva (1993)  ***** 15.03.2008

V jednoduchosti je krása, u Krávy to platí beze zbytku.
     Charlie: Život a dílo Charlese Chaplina (2003)  ***** 11.03.2008

Ano, považuji Charlese Chaplina za největšího umělce a ikonu v dějinách filmu a tento počin za vynikající poctu jeho životu i dílu, který se nevyhýbá ani kontroverzním otázkám jeho života. Výběr osobností komentujících Chaplinovo dílo je vskutku navýsost reprezentativní, film je navíc obohacen o unikátní soukromé záběry Charlieho po odchodu do Švýcarska.
     Rambo: Do pekla a zpět (2008)  **** 23.02.2008

JATKA aneb ženy do kina nebrat...
     Hotel Chevalier (2007)  **** 09.02.2008

Tento krátký předfilm Darjeelingu Limited mě zaujal více než samotný film. Záhadná minulost, jistá přítomnost a neznámá budoucnost dvou lidí v hotelovém pokoji na 13 minut bohatě vystačí. Osobně bych uvítal, kdyby Anderson natočil povídkový film složený z podobných minipříběhů, něco ve stylu Jarmusche a jeho Kafe a cigára.
     Darjeeling s ručením omezeným (2007)  *** 09.02.2008

Andersonův filmový rukopis je výrazný a rozeznatelný od kohokoliv jiného, i jeho Darjeeling nepostrádá poetiku, barevnou stylizaci a podivínskost postav, na kterou jsme již zvyklí, leč pro mě bohužel chybí větší dramatičnost. Film je silný v jednotlivostech, ale jako celek pokulhává. Darjeeling chutnal příjemně, nezklamal mě, ale jako druhý šálek bych si dal radši něco jiného. Z téhle chuťovky pro fajnšmejkry mi v paměti nejvíce utkvěl předfilm, výborný soundtrack a stylová modní kolekce zavazadel Luise Vuttona...
     Kurz negativního myšlení (2006)  ***** 10.12.2007

Terapie ruskou ruletou ala Lovec jelenů u mě vysloužila tomuto filmu hvěždičku navíc a tím pádem absolutní hodnocení.
     Slídil (1972)  ***** 10.12.2007

Hra kočky s myší, jež se ve svých rolích střídají a jejichž hrátky ve vás budou doznívat ještě hodně dlouho. Herecké mistrovství dvou pánů herců, mrazivá hudba, brilantní scénář Shaffera a režie Mankiewicze, který je sice držitelem dvou režisérských Oskarů,ale za tuhle libůstku by si ho zasloužil zdaleka nejvíce.
     John Ford - americká vize (1999)  **** 10.12.2007

Pocta Johnu Fordovi, která nenabízí pouze výčet jeho slavných filmů,ale nebojí se odhalit Forda jako workoholika a ne moc příjemného kumpána.
     Tulák z širých plání / Tulák z horských ... (1973)  ***** 10.12.2007

Není pro mě většího westernového drsňáka ve filmových dějinách než Eastwooda, a to jak před kamerou, tak i za kamerou.
     Power of Nightmares: Rise of the Politics of Fear ... (2004)  ***** 10.12.2007

Jeden z nejlepších dokumentů,co jsem měl možnost vidět. Mapuje vznik a vývoj dvou světových ideologií velmi podrobně, přesto nesmírně zajímavým způsobem a odmítá současné černo-bílé vidění světa a rozdělení na čisté dobro a zlo. Pokud nejste slepým uctívačem Bushovy zahraniční politiky, tenhle dokument vám odkryje, o čem že je současný boj proti terroru a co jste si v koutku duše už dávno mysleli a pouze vám chyběli dostatečné informace. Must see záležitost
     Private Practice (2007)  *** 08.12.2007

Srovnání s Greys Anatomy se přímo nabízí vzhledem k tomu, že za Private Practice stojí téměř identický tvůrčí tým. A musím říct, že za mými oblíbenými Chirurgy zaostává ve všem. Prostředí malé, téměř rodinné kliniky není zdaleka tak vzrušující jako život ve velké nemocnici, řešené lékařské případy nejsou tak originální, postavy a jejich vazby nejsou zdaleka tak zajímavé, chybí mi hlavní motiv každého dílu a vypravěčský průvodce v podobě Meredith, postrádám rovněž precizní výběr hudby. Navíc hlavní postava v podání Dr. Addison Montgomery není pro mě zdaleka nejsympatičtější postavou z týmu Chirurgů. Po několika dílech musím říci, že Private Practice je méně kvalitním vedlejším produktem Greys Anatomy, takže zůstávám věrný i 4. řadě Meredith a spol., jež s přehledem vítězí nad 1.řadou tohoto seriálu.
     Jesus Camp (2006)  **** 25.11.2007

OMFG
     Idi Amin Dada (1974)  **** 26.09.2007

Dokument, který mi jenom potvrdil, jak výborně Forest Whitaker zahrál generála Amina v Posledním skotském královi a zcela zaslouženě získal Oscara a který nabízí neobyčejně unikátní pohled na život jednoho z nechvalně proslulých afrických diktátorů
     88 minut (2007)  ** 26.09.2007

Opravdu hodně špatný scénář plný klišé ze seriálových detektivek, režie odpovídající úrovni režiséra, tzn. naprosto průměrná, herci až na výjimku v podobě tváře Al Pacina, který ani špatně hrát neumí, naprosto nepřesvědčiví. Nejlepší moment filmu: Okamžik, kdy Pacino konečně zahodí mobilní telefon, s kterým protelefonoval třetinu stopáže filmu.
     Jednotka příliš rychlého nasazení / Úsvit ... (2007)  ** 18.05.2007

Dobře sestříhaná kravinka
     Day of the Triffids, The (1981)  **** 10.04.2007

Více než útoky umělých masožravek na oslabené lidstvo mě zaujala myšlenka oslepnutí obyvatel a následný rozklad celé společnosti, která na věčnou tmu není připravena, celé to nápadně připomíná stav apokalypsy po atomové válce, jakou jsme mohli vidět ve Vláknech, rovněž projektu BBC.
     Homem Que Copiava, O (2003)  **** 15.03.2007

Povedený brazilský příběh o tom, jak si osamělý a chudý chlapec od kopírky k penězům a lásce pomohl...
     Pyramida hrůzy / Mladý Sherlock Holmes (1985)  ***** 03.03.2007

Můj první zážitek v kině, můj největší strach z filmu, pro mě nezapomenutelná záležitost...
     Hogfather (2006)  *** 01.03.2007

Příliš rozvleklé, mravokárné, neakční, komplikované a málo vtipné, na druhou stranu charismatická Smrť v santovském kostýmu se vyrovná kostlivcovi Jackovi z Noční můry před Vánocemi a film do jisté míry zachraňuje, že je i tři hodiny koukatelný, v paměti vám utkví ale opravdu jen těžko....
     Apocalypto (2006)  **** 27.01.2007

Příběh sice opravdu jednoduchý,ale přesto je Apocalypto film, na který se velmi dobře dívá a to hlavně díky jediné věci: Masky. Ano, právě masky v podobě vzhledu Mayů (nejrůznější tetování, malování, ozdoby, oblečení) činí z Apocalypta výjimečný vizuální zážitek.
     Hotýlek (1975)   10.01.2007

Viděno pouze v televizi na čt2 s dabingem a tím pádem kouzlo seriálu ztraceno v překladu, tudíž lépe nehodnotit....
     Maska zrcadla (2005)  **** 12.07.2006

Pri sledovani Mirrormask jsem si pripadal spise jako kdyz hraji adventuru na pocitaci a ty ja rad. Vyborny,neobvykly film.
     Piráti z Karibiku - Truhla mrtvého muže (2006)  **** 12.07.2006

Jako film pro celou rodinu si nemůžete vybrat lépe. Druhý díl pirátů splnil svoji úlohu letního blockbusteru téměř dokonale. Film má spád od začátku až do konce,i když stopáž 150 minut je poměrně náročná,nudit se nebudete. Depp je jako Sparrow znovu okouzlující,speciální efekty jsou opravdu vydařené,Kraken se od dob Souboje titánů opravdu změnil,příběh je dostatečně temný a konec dává příslib,že se i příští léto budeme ve společnosti Pirátů dobře bavit.
<<       >>

Provozovatel, Reklama, Redakce  /  FAQ  /  Přidej obsah