Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Oblíbení režiséři (10)

Roman Polański

Roman "TO" prostě má. Má "TO" už odzačátku a drží si "TO" až do pokročilého autorství. Polanskýho "TO" je to "TO", co já rád.

Jan Švankmajer

Švankmajer je víc než borec okresního formátu. Není divu, že jeho syrové vize nešly komančům vůbec pod nos. A jak to tak chodí, kulturní tradice rudého bratra přetrvaly do dneška - takže je Švankmajerojc Honza pořád známější v zahraničí než u nás. Nejlepší kousky: Konec stalinismu v Čechách (imho nejlepší český animák), Možnosti dialogu, Don Šajn, Tichý týden v domě a Rakvičkárna. Z filmů pak u mě vede Lekce Faust a Něco z Alenky. (Řekl bílý králík)

Fridrik Thór Fridriksson

Tenhle člověk je ve svém projevu takovej nějakej prostej, upřímnej a pravdivej. Nesnaží se líbit, nepodlézá divákovi a zároveň je z jeho práce cítit neobvyklá mystika. Škoda, že poslední dobou příliš netočí. V nezapomenutelný osobní zpovědi "Mama Gogo" dal sám sobě tak neskutečně přes čumák, že mi nezbylo, než ho ještě víc obdivovat.

Hynek Bočan

Je to blbý říkat, takovou věc nechce slyšet žádnej autor... Ale Bočanova tvorba je rozhodně nejsilnější ve svých počátcích. Čest a sláva, Pasťák, Nikdo se nebude smát. To jsou jednoduše perly naší kinematografie. Filmy tak trochu "navzdory".  Nemá cenu samozřejmě zmiňovat nejlepší českou pohádku S čerty nejsou žerty. Bočan má intelekt, Bočan má cit a Bočan má rukopis. Pro mne představuje určitou opozici proti zemitému Formanovi - jak lidsky, tak umělecky. Právě pro jeho citovost mi nedělá problém se s ním, jako s autorem, ztotožnit. Inu a ... poslední dobou si vysloužil hnusnej hejt od Zemanovců za kritiku Dejdara v prezidenstké kampani. Ale tak jako má Dejdar právo veřejně ventilovat svoje názory (nebo možná "názory" v rámci předvolební kampaně, že?), stejně tak má Bočan morální právo s Dejdarovými veřejnými názory veřejně nesouhlasit. Obzvlášť v kontextu toho, jaké společenské "hodnoty" Zeman představuje. A že ho to jednoduše nasralo a reagoval nepřiměřeně? Ano. Ale já se mu teda vůbec nedivím.

Oldřich Lipský

Lipský má na triku velkou trojku: "Joe", "Adéla", "Hrad v Karpatech". Má cenu něco dodávat? Snad jen Hail to the King!

Guy Ritchie

Nezapomenutelný klasik cockneyjských překombinovaností :) Moc bych si přál, aby po Hollywoodských velkorozpočťárnách zase natočil něco tak nekompromisního jako Lock, stock nebo Snatch. Pro hovadiny typu Man from Uncle je ho prostě škoda.

Quentin Tarantino

Pan "ukradnu-co-můžu-a-budu-tomu-říkat-citace". Slizkej psychopat a zřejmě i úchyl, co točí zábavný filmy :)

Jiří Trnka

Trnka = profesionální rutinér, výrazný výtvarník, který ovlivnil vývoj české knižní ilustrace a skvělý režisér animovaných filmů.