Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Horor
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný

Oblíbené seriály (10)

Zatóiči monogatari

Zatóiči monogatari (1974)

Zatoichi FOREVER!! Tenhle seriál nemá absolutně konkurenci (a to ani v zemi původu v oblasti podobných žánrů - Kage No Gundam, Bounty Hunter, Oshii Samurai apod. ...)!! 100 dílů je jedno obrovské megadílo a tisíce poražených yakuzáků se prostě počítá ... Stejně dobré jako celovečerní filmy, jen je zde větší a silnější tah na branku. Naprosto ukrutnej samurajskej nářez, kult kultů, legenda legend!!!! Není co dodávat, vše podstatné napsali uživatelé ROMINATOR a ZELVOPYR.

Oshi samurai

Oshi samurai (1973)

Pro všechny milovníky dnes již kultovní samurajské řezničiny, šestidílné nedokončené ságy Lone wolf and Cub naprostá povinnost. Velmistr Wakayama zde hraje v podstatě podobnou postavu, rozvážného, statného a němého samuraje, který si jde pomalu ale jistě za svoji osobní pomstou. Wakayama je špičkový a to jak v rámci choreografie soubojů, tak i jako herec a své postavě dává opět neuvěřitelné charisma, ze kterého jde skutečně respekt až strach. Jednotlivé díly na sebe přímo nenavazují, takže když nějaký nevidíte, nic se neděje. Je to sled příhod němého samuraje, který plní různé úkoly, pomáhá slabším a porcuje na kusy každého debila, který se mu postaví s mečem (či jinou zbraní) do cesty... Je třeba si ale předem uvědomit, že jde o televizní seriál, který běžel v televizi v Japonsku někdy počátkem 70. let. Tím pádem se jedná o mnohem méně rozpočtový počin než byl Lone Wolf, takže goreefekty jsou spíše výjimkou, stejně jako krev a znásilňování. Na druhou stranu i tak seriál nese řadu neuvěřitelných krutostí a člověk nechápe, jak mohlo jít něco takového někde někdy v televizi (díl, který režíroval sám Wakayama obsahuje masové vraždění dětí a žen apod.!). Atmosféra seriálu je naprosto originální, ničemu co jsem viděl není podobná. Hodně za to může hudba, která je až psychedelická a dostává diváka zřejmě na úplně jinou úroveň vnímání, než většina televizních seriálů a filmů na světě. Pro mne osobně nejlepší TV série mého života ...

Shokin Kasegi

Shokin Kasegi (1975)

Aktuálně extra-raritní japonský seriál s legendární hereckou martial arts hvězdou Tomisaburou Wakayamem. Wakayama se kromě několika excelentních samurajských TV seriálů proslavil legendární, nejlepší a nejkrvavější samurajskou exploitaiční sérií všech dob - LONE WOLF AND CUB. V tomto seriálu Wakayama hraje bodrého učitele v dětstké "školce", který pro její financování přijímá zakázky ohledně zneškodňování kriminálníků. Spolu se sympatickou ninja-slečnu tvoří skvělé duo. Pro všechny "lovené" či útočící platí stejné pravidlo => setkání s Wakayamou = okamžitá smrt ... Wakayama opět porcuje desítky a desítky vojáků, samurajů, ninjů a všelijakých bojovníků bez mrknutí oka. Jako nejlepší filmový šermíř historie (kendo+iaido) i zde jasně definuje svoje prventsví v samurajských filmech a zejména v zacházení s katanou, které se opět jeví jako umění za hranicemi běžných lidských schopností. Absolutní skvost, podobně jako temnější TV seriál Oshi Samurai (1973)....

Spartakus

Spartakus (2010)

Shlédnuto za 2 dny díky neuvěřitelné zábavnosti a touze vidět víc a víc!!! Tohle je první skutečné zpracování horrorového subžánru exploitaition do seriálové podoby. natvrdo od 18 let/Rko/Cat III a já nevím jakýho označení by se seriál v různých částech světa dočkal. Digitální krev a efekty můžou vadit, ale když si uvědomím, že jde "jen a pouze o levný seriál", v klidu to přehlídnu. Herecké výkony jsou v podstatě nevýrazné a pokud si vezmu třeba hlavní postavu Spartaca, je to tragédie větší, než snad jeho úděl sám ... Ten chlap hrát neumí a myslím, že nechal někde v toi-toice scénář a odehrál to bez scénáře ... Ale ani to mi nevadilo. Protože hlavní a nejdůležitější, k čemu vždy jednotlivý díl vyplynul, byla akce, souboje, sex, nahota a absolutně bezbřehé násilí ... Každý díl stále více tlačil na pilu a když už jsem si myslel, že tento seriál je "sakra krvavej kousek masa", dostal jsem další a další ránu a chvílemi fakt kroutil hlavou, co všechno jsou filmaři schopni divákovi ukázat a co všechno byli cenzoři ochotni pustit ... opravdu klobouk dolů. Pohled na poprsí krásných žen a to snad všech, které si zde zahrály, je častější a detailnější než na sebelepší nudapláži, stejně tak bohužel jako pohled na pánská přirození (který mne přirozeně zas tolik nezajímal ...) ... vrcholem násilí a brutality je pak scééná v jednom z posledních dílů, kdy statného otroka pověsí/ukřižují a uříznou mu penis, divák pak několik sekund sleduje čerstvý zbytek po odříznutém penisu a cákance krve, které z rány tečou ... Stařičtí pánoví Deodato a Lenzi se se svými provokativními kanibalskými scénami mohou jít dnes už skutečně zahrabat ... Jinak cákance krve se dají přirovnat jen k těm nelepším splatterům Ameriky a Japonským řezničinám a jejich "katana-soubojům" ... Krev doslova stříká na diváka, některé scény se mi zdály i trochu vypůjčené právě ze starých 70. kových japonských kultů ... Spartacus je něco, co zde ještě nebylo a i když vykrádá, digitalizuje a herci neumí hrát, je to tak strašlivá řežba, že vidět to za dva dny je jako vykoupat se v jezeře plném krve ... Rozhodně to není pro slabé povahy, ale kdo má rád násilí a akci ve filmech, bude chrochtat blahem ... Druhá série je také pecka!! Přišlo mi víc intrik, násilí a krev na max, spousta akce. Ale bohužel většina akce mimo arénu a to není tak úplně ono... Ale i tak mega-nářez!!!

Hattori Hanzó: Kage no gundan

Hattori Hanzó: Kage no gundan (1980)

Hodnotím hned po prvním shlédnutém díle a pochybuju, že se na mém hodnocení něco změní!! Absolutní pecka!! Japonsko období šógunátu, temná atmosféra, intriky, ninjové, samurajové, špičkové souboje, odlétající ruce, hlavy při soubojích, cákance krve, kozičky, harakiri atd., a HLAVNĚ: v hlavní roli samozřejmě absolutní hvězda No. 1 japonské filmové historie SONNY CHIBA!!! "Go, Hattory!!!! Goooo!!!!!!"

Dexter

Dexter (2006)

Po shlédnutí první série dávám 4/5. Je to dobré, má to skvělý závěr, ale zatím to není pro mne tak TOP, jak se z toho dělá. Ovšem uvidíme dále ... "Go! Dexter! Go!!" :-) ... O druhé sérii pro mne platí to stejné jako o první. 4/5 Třetí série o něco slabší než předchozí dvě, ale také dobrá. Znovu 4/5. Čtvrtá série jasně nejslabší. Amerikánský řešení rodiny na pozadí "Dexterova dramatu" mi rozhodně nesedělo. Každopádně ze závěru mi spadla klapačka ... 3/5. Pátá série absolutně nejlepší!! Naprostá pecka, špičkové herecké výkony, perfektní zápletky a skvělý směr Dexterových dobrodružství. 5/5 = jako celek 4/5.