První díl to má u mě za plný počet, třetí za čtyři hvězdičky, ale dvojka, ač bych jí je dal také rád, o stupeň méně. Ta jedna dolů je za mizerný konec filmu, který je už prostě trochu silný kafe i na takovýto film. Jeff Goldblum je i zde sympaťák, Julianne Moore pěkná baba, a děj na ostrově pořád zábavný. Takže nebýt toho konce, byl by to určitě ještě lepší zážitek.
Učarování z prvního dílu je sice pryč, nicméně i trojka mě pořád baví. Mám rád dobrodružné filmy a tenhle trilogie Jurský park mi každým dílem nabízí to, co mám rád. Pravdou ovšem zůstává, že děj je průměrný a Alessandro Nivola v jedné z hlavních rolí dost nepřesvědčivý - velmi přehrává. To však na druhou stranu vyvažují vynikající Sam Neill a dobrý Wlliam Macy, spolu s tou atmosférou boje dinosaura s člověkem.
Ano, očima dospělého člověka je to nehorázná pitomost, kterou by raději snědl než na ní koukal, ale jako dítě mě to neskutečně bavilo a bralo. Takže hodnotím svou dětskou zálibu, ne zpracování v posudku dospělého.
Když tak přemítám, tak ve své podstatě normální Troškův počin je jen jeden - Princezna ze mlejna. A i ta má pár věcí, které by se daly udělat lépe. Tahle nová pohádka za moc nestojí, ale vsadím se, že Nova bude mediální partner (či sponzor) a bude to vychvalovat do nebes...
První z filmů, ve kterém mi Dwayne Johnson přišel jako typický a pravý sympaťák. A Alexander Ludwig mi po celou dobu připomínal Jamie Bella. A pokud jde o film samotný, rozhodně není špatný, pár klišé, pár scén u kterých víme jak dopadnou, ale jinak prosvištíme na konec bez výrazných námitek.
Sice to není nic převratného, ale nadruhou stranu taky žádné zklamání. Atmosférou nabité, ty zajímavé lesy tomu dodávají styl a příběh se dočká rozumného rozuzlení. Co víc si přát?
A proč ne, když jsem byl malý, takovéhle filmy byly přesně to co bych rád viděl. A teď, když už jsem dospělý, taky neurazí. Je tam sice vidět ta jednoduchost a přizpůsobení zamýšlenému publiku, ale to není na škodu věci. Jen mi není jasné, proč v roce 2008, kdy měl být film oficiálně natočený/uvedený, je hlavní hrdina v podání Jesse Jamese tak malý - vždyť tomu klukovi má být v té době podle životopisu asi 18!!!
Slušný film, ale abych pravdu řekl, celkově na mě působil nemastně neslaně. Sophie Marceau jsem roli té drsné špionky opravdu nevěřil, stejně tak Moritz Bleibtreu jako plukovník? A navíc SS? Ale jděte, ten s tím jeho kukučem přeci nemůže přesvědčit, že je tak velké zvíře. Naopak Julie Depardieu doslova zazářila ve vedlejší roli. Pokud jde o příběh, ten se nese v přesně tom duchu, v jakém většina podobných filmů, takže mu není co vytknout, ale ani co pochválit. Celek tedy jasný průměr.
Vynikající seriál. Na základě toho, že jsem ho shlédnul jsem si i přečetl knížku. Opravdu výjimečný počin. Jediné co bych seriálu vytkl je český dabing, který je naprosto nezvládnutý z toho hlediska, že opravdu mnoho základních postav nemá po celou dobu svého dabéra, ale ti se tam střídají. To je ale samozřejmě chyba našich...
Tak tenhle pořad mám opravdu rád. Ač jinak povaleč a flákač, duše dobrodruha a tohle je přesně to velké dobrodružství, o kterém bych snil. Tvrdá práce, neskutečně drsné podmínky a nikdy nic jistého. Ty chlapi jsou machři!
Vypovídající, podle skutečné události, přesto jaksi odtažité, jakoby nedotažené do konce. Přesto jeden z těch lepších filmů, který nám dá to, co od něj očekáváme.
Takové Gran Torino po anglicku. A právě tím, že postrádá ten hollywoodský styl mě tenhle film bavil o trochu víc než ten Eastwoodův. Michael Caine je prostě sympaťák a tenhle film se povedl.
Co říci. 12 let po válce Němci natočí film o válečném hrdinovi, který je přeci tak nepolíbený nacistickou ideologií, pouze charakterní a milý člověk. Když však odmyslím tohle, není to nakonec špatně natočené. Jen jediná věc mě pobavila ještě víc než to co jsem už vytknul - a to scéna s černošským sluhou, kterého všichni ti němečtí oficíři mají tak rádi...
Zdrojový kód je přesně ten typ snímku, který mi dokáže kápnout do noty. Proto jsem se ani dlouho nerozmýšlel, jaké že to hodnocení dát. Jake Gyllenhaal se do filmu hodí, délka je akurátní a scénář ne moc "divný". Takže kdo má rád mysteriózní, hurá do toho!
Bohužel, ač mám filmy s Bažanty ve své podstatě rád, tak jako u všech podobných sérií, čím více toho je, tím více to upadá. A zde jsme se dostali na konec série, tudíž na samotné dno. Škoda, ten film jsem si z mládí velmi matně vybavoval, ale v dospělosti po shlédnutí bych raději zapomněl.
Tak tohle opravdu není styl humoru, který by mě bavil. To že jeden rádoby vtipný týpek jezdí po světě a snaží se vtipně glosovat různé kultury, to na kvalitní seriál opravdu nestačí.
Opravdu se mi tyhle typy filmů už začínají příčit. Je jedno že tenhle byl zrovínka hvězdně obsazený, stejně to nebylo o ničem novém, nikterak závratně dobře zahrané a celkově to bylo dost suché.
Kolikrát ještě tohle téma uvidíme? Sadističtí dozorci či rovnou ředitel věznice, chudáček vězeň, který se tam přeci dostal úplným omylem a za něco tuze správného co jen soudce nepochopil. Sice mám podobný styl filmů rád, ale protože je to již asi 8x podobný film, nemůžu víc jak za 3*.
Mám rád Čínu, nevadí mi poklidnější děje filmů a pokud se ještě přimíchá, byť jen místy, čínsko-japonský konflikt, o zábavu mám postaráno. Tenhle film není rozhodně tak špatný, jak by se mohlo na první pohled zdát dle zdejšího hodnocení.
Ano, chybí zde ty písničky co jedničce dodaly na originalitě, ale i tak si myslím, stejně jako higuain, že přeci jen je 38 % dost málo. I když některé možná odradila přítomnost Moniky Absolonové, která zřejmě měla za úkol na place řvát, řvát a řvát.
Ač mi poslední dobou filmové komedie z těchto let sednout, tomuhle filmu jsem prostě na chuť nepřišel. Možná to je osobitým hraním Gollové, možná je to příběhem, ale tak i tak si nemůžu pomoct.
Smlouva s ďáblem (2000)
Sympaťák Fraser, pěkná Elizabeth Hurley a vcelku originálně pojatá komedie. Nenáročné pobavení pro nudné odpoledne.
Ztracený svět: Jurský park (1997)
Jurský park 3 (2001)
Strážci vesmíru (TV seriál) (1993)
Čertova nevěsta (2011)
Tajemství jezera Loch Ness 2 (TV film) (2010)
Tak pro děti do deseti let.
Ali G Indahouse - Film (2002)
Ano, měl bych být už odrostlý podobným pitomostem, ale ani tak mi to nedalo a lámal jsem se při některých scénách smíchy. Blbost, ale vydařená.
One man show (TV pořad) (2008)
odpad!Buď jsem jeden z mála divných co tomu dají odpad, nebo naopak jeden z normálních. Kdo ví.
Útěk na Horu čarodějnic (2009)
Temné lesy (2003)
Malí letci (2008)
Síla odvahy (2008)
Ničivá hrozba (video film) (2004)
odpad!Opravdu povedený vtip. Jen je škoda, že to asi vtip být neměl.
Bratrstvo neohrožených (TV seriál) (2001)
Nejsmrtelnější úlovek (TV pořad) (2005)
Ďáblova dílna (2007)
Harry Brown (2009)
Hvězda Afriky (1957)
Zdrojový kód (2011)
Stíny z lesa (2005)
odpad!Nemám rád zombíe horory. Respektive ty špatné a tohle je jeden z nich - naprosto šílené, nepochopitelné a ujeté. Díky, nechci.
Teorie velkého třesku (TV seriál) (2007)
Tak bohužel už i mě tenhle seriál zaujal a začal bavit. Tudíž s ním ztrácím čas, i když bych měl dělat jiné věci.
Čelisti III (1983)
odpad!Naprostá ztráta času. Chápu že se psal rok 1983 a efekty nemohly být na nikterak závratné výši, ale tohle? Scénář je samozřejmě jednoduchý a předvídatelný - přesně tušíte kdo zemře a kdo ne. Jediné co mě ale dost pobavilo byl závěr, SPOILER kdy se hlavní dvojice zajímá o přežití delfínů a mají z toho tak ohromnou radost, i když minutu předtím zařval jejich kolega. KONEC SPOILERU
Návrat bažantů (1983)
Idiot na cestách (TV seriál) (2010)
Až tak moc tě nežere (2009)
Kriminál (1989)
Útěk z Huang Shi (2008)
Princezna ze mlejna 2 (1999)
Princezna ze mlejna (1994)
I když poslední dobou nemám Troškovy filmy moc v oblibě, téhle pohádce se nedá upřít, že je jedna z těch pěkných českých.
Hotel Modrá hvězda (1941)