Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (387)

plakát

Podruhé mě neoklameš (2024) (seriál) 

Zápletka skvělá. Maya moc sympatická. Závěrečný díl super. Ale ten zbytek teda nestál za nic. Strašně se to vleklo. Myslím, že zrovna tady se formát minisérie neosvědčil. Kdyby to byl celovečerní film, udělali by tvůrci líp. Policajt strašně nesympatický a ty scény zaměřující se na něj a jeho ženu mi vyloženě vadily. Chápu, že to mělo své opodstatnění pro příběh, ale mohlo jich být podstatně méně. Další věc je ta, že ačkoli mám nečekané zvraty ráda, zrovna tady mi někde u 3.-5. dílu přišlo, že už se řeší tolik věcí najednou, že vlastně ani nemám zájem sledovat to dál. Ale protože jsem chtěla vědět, jak to s tou kamerou v rámečku bylo, vydržela jsem. Poslední díl se mi líbil, epilog už tam být nemusel. Je škoda, že tento námět nebyl zpracován trochu jinak a v jiném formátu.

plakát

Pátrání (2018) 

Tento koncept se mi moc libi. Zápletka taky, jen se film místy trochu táhl, proto dávám slabší 4*.

plakát

Poslední dopis od milence (2021) 

Chtěla jsem původně dát 4*, ale bohužel ta dějová linka s novinářkou mě nebavila. Její lovestory šla úplně mimo mě a ničím si mě nezískala. Chtělo to něco trochu víc.

plakát

Tchán s tchyní jsou psanci (2023) 

Podle některých komentářů asi patřím do té skupiny diváků, která tuto "komedii" nepochopila a nedokázala docenit, ale s tím prostě nic nenadĕlám. Mrzí mě, že jsem nevěnovala ten čas radši něčemu lepšímu.

plakát

Telefon pana Harrigana (2022) 

Nápad mi to přišel úžasný. A navíc když je předlohou povídka od Kinga. Jenže... celý film jsem vlastně na něco čekala, na nějaký zvrat, akci... prostě cokoli. A nejen, že jsem se ničeho z toho nedočkala, ale jakmile se objevily závěrečné titulky, zůstala jsem dost zklamaně sedět a jediné, co mě napadlo bylo: jak je možné, že něco, co má takový potenciál, někdo dokáže takhle promarnit?

plakát

Láska na první pohled (2023) 

Volila jsem mezi 3 a 4 *, ale nakonec jsem se rozhodla filmu trochu pomoct, protože už dlouho jsem neviděla romantickou komedii (tedy prý drama, ale já se přikláním druhým směrem), která by mě opravdu pobavila, zahřála u srdíčka a zaujala něčím netradičním (líbila se mi role vypravěčky, ale hlavně styl, kterým mluvila - statistické údaje nadevše). Děj a ani jeho konec nejsou nic převratného, ale po všech těch uječených romantických béčkových filmech, co jsem za posledních pár let viděla, jsem prostě vždycky ráda za něco, z čeho me nerozbolí hlava a co má zároveň aspoň trochu hlavu a patu.

plakát

Úsměv Mony Lisy (2003) 

Tento film byl natočen před 20 lety. A až letos jsem si ho poprvé pustila. Bylo tam totiž pokaždé něco, co mě od něj nějak odrazovalo. Prostě jsem necítila potřebu ho vidět. A teď už vím, že kdybych ho doteď neviděla, tak o nic nepřijdu. Jistě, velmi zajímavé téma z prostředí dívčí univerzity v amerických padesátkách a vždy milá Julia Roberts, ale evidentně to nestačilo na upoutání mé pozornosti. Celkem jsem film viděla natřikrát, protože mě od něj vždy něco odlákalo. Kolikrát je možná lepší pobavit se bez velkých očekávání u béčkového filmu než mít pocit promarněného času u snímku, který měl docela dobrý potenciál.

plakát

Upírův pomocník (2009) 

Mě se film líbil. Možná proto, že jsem od něj nic neočekávala (respektive spíš jsem byla skeptická). Ale pobavila jsem se, párkrát se i pořádně zasmála a nenudila jsem se. Příběh není žádná bomba, ale získala si mě hlavně ta rozmanitost panoptika a dobře zvolené herecké obsazení. Pokračováním bych si nebyla moc jistá, ale je pravda, že nechali až moc otevřený konec, což je prostě hloupé, pokud si nebyli jisti tím, že se další díl opravdu natočí.

plakát

La cara oculta (2011) 

První polovina slabší, ale ta druhá pak stojí za to. Musím přiznat, že posledních patnáct minut jsem ani nedýchala a střídavě jsem si měnila svou představu o tom, jak to skončí. Uf, po dlouhé době hodně dobrý kousek!

plakát

Padesát odstínů šedi (2015) 

(možné spoilery) Takže, musím zdůraznit, že jsem na film šla spíš z hecu, se svým bráchou a litrem rumu s kolou v tašce. Knížku jsem nečetla a přišlo mi to jako skvělá zábava na Valentýna, kterého neslavím. Nečekala jsem od toho nic. A opravdu mě překvapuje, že jsem nakonec schopná dát tři hvězdy. Děj je docela sračka, to mi bylo jasné už z traileru. Ale to nemůžu filmu vyčítat, když je podle knižní předlohy. Samotný námět má podle mě docela dobrý potenciál, kdyby to zůstalo u toho, že se submisivní panna zamiluje do dominantního chlápka, kterému, chtě-nechtě zamotá hlavu a on sám nechápe, jak to dokázala. Vyškrtla bych klišé miliardář-studentka (až budu mít na něco takového chuť, pustím si Pretty Woman) a bylo by to fajn. Největší problém vidím v tom, že se tvorby chytily samé ženské. Ten chlapský pohled tam prostě hrozně chybí. Je to zbytečná slaďárna. S mírou erotických scén jsem taky spokojená, až na tu poslední, kdy Anastasiu Gray párkrát praští po prdeli a ona z toho udělá takovou scénu. Čekala bych nějaké pořádné vyblbnutí v play room, aby do výtahu nastupovala s fialovým zadkem a rozkouslým rtem, když už. Vím, že v knize bylo asi mnohem víc takových scén, ale pro mě, jako pro někoho kdo knihu nečetl, to prostě tady bylo hrozně málo. Herci mi nevadili, dokonce si myslím, že Jamie se na roli hodil. V prvních záběrech mi nejak nesedl, ale pak jsem si na něj zvykla a všechno jsem mu věřila. Dakota mi nepřipadala tak nevinná, jak měla působit, ale uznejme, že asi taky není úplně jednoduché najít takovou herečku, která by působila jako stydlivka, panna a zároveň v sobě měla aspoň nějaký ten sex-appeal. Dakota je hezká, má skvělou postavu (někdo tu kritizoval její zadek, ale ona se rozhodně nemá za co stydět). Jsem naopak ráda, že ani jednoho z nich moc neznám - kdyby tam byl třeba ten Patizón, kterého si autorka přála, to bych se asi vztekala celý film. A až na ten konec, který byl fakt strašný (čekala jsem, že bude hodně otevřený, ale až takhle?), tak ok. Rozhodně jsem neodcházela s pocitem promarněného času a vyhozených peněz. Nic jsem neočekávala a dostalo se mi tedy víc. Záběry hezké, Jamieho angličtina k sežrání a intimní scény docela slušné. Ti, co hodnotí jako odpad, jsou podle mě zbytečně zaujatí. Kdyby už nic jiného, několik scén je i docela vtipných. Znám mnohem víc filmů, které by si ten odpad zasloužily. Jinak ještě mě docela překvapilo, kolik lidí nad 40 let v kině bylo. A chlapů. A někteří ani nevypadali tak, že by je na film vytáhla partnerka. Stručně a jednoduše - na další díl mě do kina už nikdo nedostane, ale až bude v televizi, tak se na něj bez výčitek podívám. Je škoda, že tu platí mnoho povyku pro nic, možná by filmu pomohlo, kdyby neměl takovou reklamu.

Ovládací panel
7 bodů