Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (5)

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Tom Hanks ve své nejlepší roli, dojemný příběh, přitom nenáročný děj. Krásná kamera, záběry. Hezký nápad, jak je film vypravován zároveň retrospektivně a postupně přejde do přítomnosti. Není co dodat. Snad jen... Bravo Tome, bravo Roberte - díky vám dvěma můžu prohlásit Forresta Gumpa za svůj nejoblíbenější film.

Kmotr

Kmotr (1972)

Když si řeknu, že si "to nejdřív přečtu a až pak to shlídnu", většinou jsem filmem hodně zklamaná. Ale může být člověk zklamaný u takového filmu, jako je Kmotr? Nemůže. To prostě nejde. Dokonce bych řekla, že je to kultovní film. Rozhodně nejlepší z maf. prostředí. Za tím si na plno stojím.

Střihoruký Edward

Střihoruký Edward (1990)

Střihoruký Edward. Jeden z filmů, na které nedám dopustit. Je jich víc, kterým dokážu dát 5 hvězdiček, ale jen málo z nich je takových, co si dokážu pustit i po patnácté. A Johnny Depp je výbornej, celej film dělá dobrým filmem hlavně on. Role je jako na něj přímo napsaná. Řekněme taky, že díky tomuto filmu jsem si upozornila na Tima Burtona a dnes je to můj nejoblíbenější režisér.

Pelíšky

Pelíšky (1999)

Vždycky na tomto filmu obdivuju, jak i přes to, že srší vtipem, je smutný. Je to odkaz na dobu, kterou já sice nezažila, ale myslím si, že mi ji dokázal hodně přiblížit. Líbí se mi skvělé herecké obsazení, zejména pak pan Kodet. Co vyčíst tomuto filmu? To by mě taky zajímalo.

Mafiáni

Mafiáni (1990)

Klasika z prostředí mafiánského života se skvělým hereckým obsazením. Ray Liotta a Robert De Niro.. To už samo o sobě cosi vypovídá. Mám tento film moc ráda. Zvláštní je, že když jsem ho viděla poprvé, absolutně mě nezaujal. Ale napodruhé mi došlo, že je to film, který si zaslouží 5*.