Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Thriller

Recenze (2 238)

plakát

Vražda v Orient expresu (2017) 

Vždycky je těžký tvořit adaptace známých děl, navíc když se jedná o takovou klasiku. Tady je ale třeba podotknout, že se jedná víceméně o one-man show na druhou. K. Branagh si to nejen zrežíroval, ale očivině si užil i hraní hlavní role. Detektiv mu sedl výborně a je dobře, že ho uchopil trošku jinak, než jak ho známe ze seriálu. Výprava je taky moc pěkná, tady rozhodně nedošlo k minelám. Plejáda hereckých es je obrovská, ale ve výsledku je to vlastně na škodu, protože těch postav je tam tolik, že nikdo z nich vlastně moc ani nevynikne, protože na to prostě není prostor. Chvílema se může zdát, že se film táhne, ale ono je to hodně konverzační, takže to jde ruku v ruce. Ve výsledku je to pro mě mírnej nadprůměr, vyloženě odvařenej jsem z toho rozhodně nebyl.

plakát

Princ z Persie: Písky času (2010) 

Jelikož jsem původní hru, kterou se film inspiroval, hrával, tak mě tenhle snímek celkem zajímal. A to vlastně asi byla chyba, protože očekávání bylo mnohem vyšší než výsledek. Navíc, chvílema mám pocit, že se inspirace nebrala jen z Prince, ale taky z Assassin's Creed, což je teda mimochodem úplně něco jinýho a s Princem nesouvisející. A podle toho to taky vypadá. Film byl neuvěřitelně drahej, je to na tom viděl, ale trochu bych řekl, že to nebylo správně uchopený. Od chvilkových romanticko komických scének je tam spousta akce, která je ovšem ale tak nepřehledná a zběsile sestříhaná, že z toho oči přechází. Příběh je nemastnej, neslanej, nic extra. Navíc se přiznám, že jsem očekával aspoň jednu krátkou scénu nasnímanou z boku (jako starej 2D Princ), ale to už bych si možná vymýšlel. Dobrý jsou na tomto snímku snad jen dvě věci - chemie mezi J. Gyllenhaalem a G. Arterton funguje dobře a navíc body si připisuje hlavní představitel, kterej to odehrál celý sám bez dablérů. To se cení. P.S.: Jak je možný, že když někoho bodnou do srdce a hruď má navíc nezakrytou, neteče mu krev (ale jako vůbec!), to mně jen tak někdo nevysvětlí!

plakát

Velký skok (2011) 

Zásadním problémem téhle komedie je, že vlasně není vůbec vtipná. Vtip je nucenej, nevýraznej, neoriginální a diváka málokdy osloví. Ale co považuju za vůbec nejhorší na tom filmu, že jsou tam všechny postavy neustále nasraný. Jedná se svatbu, což obvykle bývá veselice, ale tady s tím mají problém úplně všichni - od rodičů, kamarádů, známých až po ty nejzbytečnější postavy. Všichni se tam nějak hádají a nějak to nedává smysl. Dobrý, pochopím, kdyby tam byla třeba jedna taková postava, bručoun, kterej to bude nějak nabourávat. No, tak tady tu roli má takřka většina. A jak to asi dopadne, to je vám všem snad jasný, i když jste to ještě neviděli, ne?!

plakát

Smrtící hadohlavci (2014) (TV film) odpad!

Přepnul jsem TV a zůstal v němým "úžasu", jak něco takovýho může vzniknout v roce 2014. Nevím, nechápu a asi ani nechci.. Tady je špatně úplně všechno!

plakát

Česko hledá prezidenta (2018) (pořad) odpad!

Tak toto je totál kanál! Už jenom estrádní název Česko hledá prezidenta (my jsme ho snad ztratili?) napovídá, jak to asi bude vypadat. Do toho neschopnej Voříšek, kterej nemoderuje, ale jen tam stojí, culí se a sem tam řekne: "Dostávám informaci, že nás aktuálně sledují dva miliony diváků!" A spustí se řev a potlesk... Hmm, tak tomu říkám úroveň. Taková sebereklama, no fuj. Už tam chybí jen porota s Haberou a Ewou Farnou a bylo by dílo dokonáno. A v tuto chvíli neřeším, co tam oba kandidáti prezentujou. Není to prohra ani výhra ani jednoho z nich, každopádně je to totální prohra TV Prima.

plakát

Světová invaze (2011) 

Co k tomu říct? Nějací ufouni zaútočí na Zemi, a tak je vyslaná skupinka profíků, aby je zlikvidovali. No, že to nebude tak jednoduchý, to je snad jasný všem, ale že to bude taky blbý, to už je věc druhá. Hlavně ze začátku divák neví, co za stvůry ho vlastně čeká. No a čekal jsem, že tam vyskočí nějakej pořádnej hnusák, aby z něj šel strach, ale to se nestane. Takže jsou tam pak naprosto zběsilý akční přestřelky, který mě teda vůbec nevtáhly do děje, zaujetí veškerý žádný. Že já mám vůbec zapotřebí se na něco takovýho dívat?!

plakát

Geostorm: Globální nebezpečí (2017) 

Je to takový hrozně hloupý, ale fakt tak moc, že něco takovýho se jen tak nevidí. Přišlo mně to jako osmdesátkovej film v novým kabátu. Všechno je to už několikrát viděný, napsaný a natočený, nepřichází to vůbec s ničím novým. Vlastně ani moc nedokážu pochopit, proč tam hraje tolik známých herců, už jenom kvůli tomu to muselo stát ranec. Ale jak je vidět, tak prachy se vždycky najdou, i když je to ptákovina. Místní hodnocení fakt odpovídá, dokonce bych se ani nedivil, kdyby to spadlo pod 50%.

plakát

Kopačky (2008) 

Snaží se to být neskutečně milý, J. Segel si tím možná léčí nějaký svoje starý chmury z mladých let, nicméně ve výsledku komediální prvky přechází spíš do trapnosti a navíc tam prostoru pro smích moc nezbývá. Pak jsou tam místa jakože romantický nebo rádoby smutný, ale mám pocit, že to nefunguje. Hodněkrát divák narazí na to, že se postavy chovají naprosto nesmyslně a divně, ale kdyby vlastně tohle nebylo součástí, nic se tam nebude dít, takže je třeba to nějak překousnout. No a za zmínku tak stojí víceméně jen pěkná M. Kunis a potom R. Brand, kterej je vlastně asi tou nejlíp napsanou a zahranou postavou. Ostatní jsou tam jen tak do větru, nezaujmou. Viděl jsem to jednou a asi znovu nepotřebuju.

plakát

Čarodějky (1996) 

Totální debilovina už jenom co se nápadu týče, a vůbec nejhorší na tom všem je, že s přibývající stopáží je to horší a horší. Postavy se začnou chovat úplně iracionálně, jsou to obraty někam, kde by to člověk nečekal, protože to prostě nedává smysl. Ale oni asi tvůrci moc nevěděli, co s tím, tak se to snažili gradovat, ovšem jenom ke škodě. Další slova jsou zbytečná..

plakát

Lucie: Příběh jedný kapely (2016) 

Je to takovej pěknej přehled o nejlepší české kapele, akorát se dost skáče v čase. Nicméně není to nic hroznýho, že by z toho byl divák zmatenej. Najdou se tam i zajímavý záběry, který z toho dělají přece jenom zajímavou podívanou.