Jermann

Jaroslav Bednář

okres Ostrava
odpůrce porevolučního dabingu

14 bodů

od nejnovějšíchpodle abecedypodle hodnocenípodle roku vzniku filmu
<< předchozí 1 2 3 4 5 6 8
    • 30.1.2012  11:13
    Evita (1996)

Nadále se budu držet názoru, že svůj nejlepší herecký výkon Madonna podala coby "singing telegram" v BLUE IN THE FACE. Webberovy písně ale moc hezky odzpívala jak ona, tak i Antonio .. jen ten operetní styl, kde se na sílu zpívají i dialogy, prostě nepřekousnu. Pokud jde o vyobrazení samotné Evity Peron, příliš do hloubky se tu nešlo a z letmých střípků jejího životního příběhu se divák nic moc nedozví. Kvůli mě by stačilo vydat jen soundtrack.

• 12.1.2012  14:21
    Rubber's Lover (1996)

Spoooousta agonického křiku a kroucení bulvičkami při pokusu o stvoření "éterické" bytosti. Pozoruhodné, ale zbytečně natahované.

• 12.1.2012  14:02
    Pearl Harbor (2001)

Nemám moc, co bych dodal .. Gary z Teamu America to vystihl dokonale a navíc písní: "Pearl Harbor sucked .."

• 30.12.2011  07:54
    Nevěstinec (2010)

Lesku poskrovnu .. ovšem bídy až na půdu.

• 26.12.2011  13:25
    Flynn Carsen: Honba za Kopím osudu (TV film) (2004)

Hele, na televizní produkci za pár kaček je to až překvapivě nadupaná dobrodružná komédie .. ideální k funění po nedělním obědě. Ani to, že si přebal hraje na áčko a nestydatě vykrádá Indyho, mě nijak neuráží.

• 26.12.2011  13:14
    Hon na čarodějnice (2011)

Bohužel nijak objevné a tudíž velmi zapomenutelné dílko .. na druhou stranu je solidně výpravné, vtíravě temné a příjemně odsejpá. A co se Cageova výkonu týká .. už býval i mnohem horší. Těší mě, že jsem se nenechal zviklat zdejšími procenty, protože je rozhodně na co koukat.

• 20.12.2011  11:31
    Mission Impossible - Ghost Protocol (2011)

Od chvíle, kdy si pan Cruise vytáhl ten špunt ze zadku a přestal se brát tak příšerně vážně, páchá samé příjemné vylomeniny. Ghost Protocol je nejen jednoznačně nejvydařenější (první pořádný) kousek MI série, ale dost možná nejnabušenější a nejzábavnější akční počin roku. Vyvážená kombinace velkolepé akce, nadsázky, exotiky a humoru mi, kromě těch lepších Bondovek, připomněla také zlaté časy Pravdivých lží. Zkrátka v mých očích je to materiál na plný počet. Mission accomplished.

• 11.12.2011  03:10
    Rumový deník (2011)

Na Strach a hnus se člověk musí přinejmenším zhulit .. na Deník stačí mít po ruce láhev levného gay rumu a je z něj báječné uvolňující pokoukání, byť bez zásadního děje, ovšem velmi příjemně plynoucí. Toť komentář po jedné velmi rumové noci.

• 7.12.2011  23:18
    Perfect Days - I ženy mají své dny (2011)

Legrační film podle legrační hry (mrkni na youtube na kousek původního skotského představení), neškodně zábavný, skvěle obsazený a zahraný .. na stáncích půjde na dračku. A co má Ellis porád s tím popelem?

• 4.12.2011  15:15
    Kovbojové a vetřelci (2011)

Po nekonečné minutě zírání na hlavní stránku ČSFD s úmyslem hodnotit kulturní zážitek předešlého večera, jsem se musel trapně zeptat, na co že jsme to vlastně koukali. To tak nějak mluví za vše, ale aspoň v oříšku .. neobstálo to ani jako western, ani jako sci-fi, ani jako .. sci-fern. A Craig je pořád zbytečně moc oblečenej.

• 2.12.2011  14:33
    Colombiana (2011)

Sice se tu mihá spousta povědomých motivů a poslední dobou oblíbených stylových vychytávek .. jinými slovy vykradli, co mohli .. ale pár originálních prvků se přece jen najde a výsledek mi paradoxně přijde velmi svěží a rozhodně koukatelný. Takový emotivní videoklip s přiměřeným množstvím akce. Zoe to v černém trikotu moc sluší .. a její geniální odzbrojovací technika dává umění rozborky zcela nový rozměr .. hehe.

• 15.11.2011  12:03
    Romeo a Romeo (2011)

(Ostravské ozvěny QFF Mezipatra) Nejstarší příběh na světě .. kluk, co je na holky i na kluky, se zakouká do kluka, o kterém neví, že je to vlastně holka .. mno možná ne nejstarší .. jde o vcelku vážné téma hledání vlastní identity. Přesto se film nebere zbytečně vážně, což je v rámci většinou nudné a upjaté queer kinematografie velmi sympatické. Jinými slovy jsem mile překvapený, že to nebyla totální sračka.

• 14.11.2011  11:11
    Auta 2 (2011)

Ani ve světě, kde veškerou populaci tvoří auta, nemají ekologická paliva a alternativní zdroje šanci před korupcí a lobbingem .. jak smutné. Budiž vám to ponaučením, milé děti. Všechny body patří bezchybné animaci a nápaditému designu, které zdatně kompenzují naprostou debilitu příběhu.

• 14.11.2011  10:42
    Půlnoc v Paříži (2011)

On to asi není tak docela stoprocentní Allenův kousek, ale přesně se trefil do mého (ne stoprocentního) vkusu a momentální nálady .. a navíc příjemně poškádlil mé občasné sklony ke staromilectví. Chjo .. zanotovat si tak u klavíru s Colem Porterem.

• 8.11.2011  11:06
    Transformers 3 (2011)

Tentokrát už mi bylo opravdu úplně jedno o čem se jede. Vyvařovat nějakou story o hromadě skládacích hraček se nedá donekonečna a popravdě už to začíná být bez chuti. Na druhou stranu jde samozřejmně především o akci, která je opět dechberoucí a nacpaná triky, před kterými se nedá, než smeknout.

• 8.11.2011  10:51
    Dluh (2010)

Čistokrevný mrazivý thriller bez zbytečných kudrlinek a přebujelého patosu. Snad jen v závěru se až příliš zpytuje svědomí, což je ovšem nutné zlo, aby i divák amík pochopil, co se hrdinům honí hlavou a o čem to vlastně celé bylo. Kromě toho mám ještě jednu malou výtku: To si opravdu nikdo nevšiml, že Sam Worthington je mnohem více podobný Tomu Wilkinsonovi a Marton Csokas Ciaránu Hindsovi?? Casting je parádní, všichni jsou skvělí, ale tahle záměna prostě bije do očí.

• 5.11.2011  01:26
    Vyměřený čas (2011)

Svět, kde nejezdí nic jiného, než Lincoln Continental v nádherném černém lesku a Dodge Challenger ve slušivém černém matu, by se mi vcelku zamlouval .. jen kdyby se v něm neodehrával tenhle prvoplánově moralizující vyprázdněný sci-fi blábol. Námět byl přitom tak nadějný a originální .. škoda ho.

• 4.11.2011  10:57
    Courage the Cowardly Dog (TV seriál) (1999)

"Alone was I with tender Courage ~ and all his fur, his furry furrage ~ which, I say, did encourage ~ me to be .. quite NAUGHTY."

• 3.11.2011  14:26
    Grindhouse: Planeta Teror (2007)

I z těch nejlevnějších přísad a všelijakého sajrajtu se dá ukuchtit výtečný BBQ sos, je-li připravený s radostí a láskou. A tenhle má fakt říz. Béčkové pochutnání jak se patří.

• 3.11.2011  13:09
    Survive Style 5+ (2004)

Horor / Mysteriózní / Komedie / Romantický .. možná bych ještě dodal Drama. Je pozoruhodné, jak japonské snímky není nikdy možné jednoduše označit. Právě SS5+ je zářným příkladem dokonalého sladění několika žánrů a stylů do jednoho extrémně originálního, barevného a jedlého dílka. Nemůžu se nabažit .. a čím víc se na to koukám, tím víc se mi to líbí.

• 31.10.2011  12:55
    Super 8 (2011)

Velmi příjemné pokoukání pro kluky (no dobře, holky taky) jakéhokoli věku, kteří mají nebo někdy měli opravdové nevirtuální hobby. Jinými slovy Spielbergova věčná hravost a smysl pro klukovské dobrodrůžo už dnes nemají téměř koho oslovit, což je obrovská škoda .. tahle děcka jsou totiž fakt v pohodě. Samozřejmě, že se nešetřilo slaďárnou a rodinným patosem (letící přívěsek už byl vážně příliš), ale zdaleka netryskají tak, jako třeba kdysi z E.T.

• 31.10.2011  10:43
    Halloween: H20 (1998)

Podle mě nejpovedenější shriequel vůbec. Lépe navázat na první dva díly kultovní ságy a tak elegantně ignorovat všechny ostatní snad nebylo ani možné. Vřele doporučuji ignorovat i díl následující .. vznikne tak hezky uzavřená hororová thrillogie, stravitelná i za jediný večer .. třeba jako je ten dnešní. - ''It's Halloween, I guess everyone's entitled to one good scare.''

• 23.10.2011  16:35
    Drive (2011)

Z pouhé potřeby uplatnit volný lístek před propadnutím se vyklubalo filmové překvapení roku s nevídaně intenzivní atmosférou, díky které mě ani na moment nenapadlo řešit, že koukám na x krát ohraný béčkový námět .. od první scény jsem se prostě vezl.

• 22.10.2011  18:08
    Tři mušketýři (2011)

Co se z ukázek jevilo jako komiksově ustřelená a hodně nadsazená akční fantasy variace na mušketýrské příběhy, není nic, než ubohá slátanina plná patetických keců, trapných gagů, efektů za pět pade a soubojů bez choreografie či nápadu. K tomu výprava, včetně kostýmů, se sotva vyrovná průměrné televizní pohádce. Totální WTF roku.

• 17.10.2011  15:32
    Tat Tvam asi (TV film) (2010)

(MFOF 2010) Dokument je sám o sobě natočený docela pěkně, ovšem veškerou atmosféru a požitek kazí příšerný komentář plný duchovního žvatlání, filozofování a vnucování za pár dní nabytých rozumů. Chtít se podělit o co nejvíce dojmů je sice hezké, ale je nutno dovolit divákovi, aby si z filmu něco vstřebal taky sám.

• 17.10.2011  13:40
    Kill Bill 2 (2004)

Quentin .. he's the man.

• 10.10.2011  11:14
    Zkažená úča (2011)

Ze základky si živě vzpomínám na labilní češtinářku, která si na nás svěřencích ventilovala své cholerické záchvaty .. nebo na matikářku, co snídávala chleba s okenou. Kam se na realitu našeho před/porevolučního školství hrabe cílevědomá Kamion Liaz s prasátkem na 'NEW TITS'. Každopádně komedie je to výborná, překvapivě zábavná a nekorektní až na půdu. Cam se parádně vyblbla a celý kabinet s ní. Jo .. málem bych zapomněl na naši věčně snědou chemikářku, která snad podepsala smlouvu s Ďáblem nebo co, protože vypadá už nejmíň 25 let úplně stejně!

• 7.10.2011  16:40
    Critters 4 (video film) (1991)

Hemží se to tu odpadem, koukám. No nevím, kvalita celé téhle ježčí série je značně pochybná a nezdá se mi, že by zrovna čtvrtý díl z onoho trendu nějak ''čouhal''. Je přece stejně úžasně špatný jako ty ostatní .. snad i o něco lepší už jen tím, že je poslední.

• 7.10.2011  15:35
    Critters (1986)

Na Zemi přistáli zhulení vesmírní ježci a přivezli si s sebou munchies jako prase! Critters jako takoví jsou pro mě dodnes tak trochu legendární záležitost, ale spíše bych bral jeden zubatý exemplář na polici, než abych znovu koukal na filmy.

• 7.10.2011  14:36
    Insidious (2010)

Jako malý jsem míval pravidelné noční můry, kdy mě při bloumání temným bytem děsil černý skřet, který nečekaně vykukoval ze škvír mezi nábytkem a ďábelsky se řehtal .. ovšem pokaždé, někdy s křikem, jindy jen se zatajeným dechem, jsem stihl doběhnout do bezpečí postele a úspěšně se probudit. V kombinaci s touto vzpomínkou byl INSIDIOUS docela maras .. ale aspoň jsem se zase jednou po letech u hororu krásně bál.

<< předchozí 1 2 3 4 5 6 8