Nadále se budu držet názoru, že svůj nejlepší herecký výkon Madonna podala coby "singing telegram" v BLUE IN THE FACE. Webberovy písně ale moc hezky odzpívala jak ona, tak i Antonio .. jen ten operetní styl, kde se na sílu zpívají i dialogy, prostě nepřekousnu. Pokud jde o vyobrazení samotné Evity Peron, příliš do hloubky se tu nešlo a z letmých střípků jejího životního příběhu se divák nic moc nedozví. Kvůli mě by stačilo vydat jen soundtrack.
Hele, na televizní produkci za pár kaček je to až překvapivě nadupaná dobrodružná komédie .. ideální k funění po nedělním obědě. Ani to, že si přebal hraje na áčko a nestydatě vykrádá Indyho, mě nijak neuráží.
Bohužel nijak objevné a tudíž velmi zapomenutelné dílko .. na druhou stranu je solidně výpravné, vtíravě temné a příjemně odsejpá. A co se Cageova výkonu týká .. už býval i mnohem horší. Těší mě, že jsem se nenechal zviklat zdejšími procenty, protože je rozhodně na co koukat.
Od chvíle, kdy si pan Cruise vytáhl ten špunt ze zadku a přestal se brát tak příšerně vážně, páchá samé příjemné vylomeniny. Ghost Protocol je nejen jednoznačně nejvydařenější (první pořádný) kousek MI série, ale dost možná nejnabušenější a nejzábavnější akční počin roku. Vyvážená kombinace velkolepé akce, nadsázky, exotiky a humoru mi, kromě těch lepších Bondovek, připomněla také zlaté časy Pravdivých lží. Zkrátka v mých očích je to materiál na plný počet. Mission accomplished.
Na Strach a hnus se člověk musí přinejmenším zhulit .. na Deník stačí mít po ruce láhev levného gay rumu a je z něj báječné uvolňující pokoukání, byť bez zásadního děje, ovšem velmi příjemně plynoucí. Toť komentář po jedné velmi rumové noci.
Legrační film podle legrační hry (mrkni na youtube na kousek původního skotského představení), neškodně zábavný, skvěle obsazený a zahraný .. na stáncích půjde na dračku. A co má Ellis porád s tím popelem?
Po nekonečné minutě zírání na hlavní stránku ČSFD s úmyslem hodnotit kulturní zážitek předešlého večera, jsem se musel trapně zeptat, na co že jsme to vlastně koukali. To tak nějak mluví za vše, ale aspoň v oříšku .. neobstálo to ani jako western, ani jako sci-fi, ani jako .. sci-fern. A Craig je pořád zbytečně moc oblečenej.
Sice se tu mihá spousta povědomých motivů a poslední dobou oblíbených stylových vychytávek .. jinými slovy vykradli, co mohli .. ale pár originálních prvků se přece jen najde a výsledek mi paradoxně přijde velmi svěží a rozhodně koukatelný. Takový emotivní videoklip s přiměřeným množstvím akce. Zoe to v černém trikotu moc sluší .. a její geniální odzbrojovací technika dává umění rozborky zcela nový rozměr .. hehe.
(Ostravské ozvěny QFF Mezipatra) Nejstarší příběh na světě .. kluk, co je na holky i na kluky, se zakouká do kluka, o kterém neví, že je to vlastně holka .. mno možná ne nejstarší .. jde o vcelku vážné téma hledání vlastní identity. Přesto se film nebere zbytečně vážně, což je v rámci většinou nudné a upjaté queer kinematografie velmi sympatické. Jinými slovy jsem mile překvapený, že to nebyla totální sračka.
Ani ve světě, kde veškerou populaci tvoří auta, nemají ekologická paliva a alternativní zdroje šanci před korupcí a lobbingem .. jak smutné. Budiž vám to ponaučením, milé děti. Všechny body patří bezchybné animaci a nápaditému designu, které zdatně kompenzují naprostou debilitu příběhu.
On to asi není tak docela stoprocentní Allenův kousek, ale přesně se trefil do mého (ne stoprocentního) vkusu a momentální nálady .. a navíc příjemně poškádlil mé občasné sklony ke staromilectví. Chjo .. zanotovat si tak u klavíru s Colem Porterem.
Tentokrát už mi bylo opravdu úplně jedno o čem se jede. Vyvařovat nějakou story o hromadě skládacích hraček se nedá donekonečna a popravdě už to začíná být bez chuti. Na druhou stranu jde samozřejmně především o akci, která je opět dechberoucí a nacpaná triky, před kterými se nedá, než smeknout.
Čistokrevný mrazivý thriller bez zbytečných kudrlinek a přebujelého patosu. Snad jen v závěru se až příliš zpytuje svědomí, což je ovšem nutné zlo, aby i divák amík pochopil, co se hrdinům honí hlavou a o čem to vlastně celé bylo. Kromě toho mám ještě jednu malou výtku: To si opravdu nikdo nevšiml, že Sam Worthington je mnohem více podobný Tomu Wilkinsonovi a Marton Csokas Ciaránu Hindsovi?? Casting je parádní, všichni jsou skvělí, ale tahle záměna prostě bije do očí.
Svět, kde nejezdí nic jiného, než Lincoln Continental v nádherném černém lesku a Dodge Challenger ve slušivém černém matu, by se mi vcelku zamlouval .. jen kdyby se v něm neodehrával tenhle prvoplánově moralizující vyprázdněný sci-fi blábol. Námět byl přitom tak nadějný a originální .. škoda ho.
I z těch nejlevnějších přísad a všelijakého sajrajtu se dá ukuchtit výtečný BBQ sos, je-li připravený s radostí a láskou. A tenhle má fakt říz. Béčkové pochutnání jak se patří.
Horor / Mysteriózní / Komedie / Romantický .. možná bych ještě dodal Drama. Je pozoruhodné, jak japonské snímky není nikdy možné jednoduše označit. Právě SS5+ je zářným příkladem dokonalého sladění několika žánrů a stylů do jednoho extrémně originálního, barevného a jedlého dílka. Nemůžu se nabažit .. a čím víc se na to koukám, tím víc se mi to líbí.
Velmi příjemné pokoukání pro kluky (no dobře, holky taky) jakéhokoli věku, kteří mají nebo někdy měli opravdové nevirtuální hobby. Jinými slovy Spielbergova věčná hravost a smysl pro klukovské dobrodrůžo už dnes nemají téměř koho oslovit, což je obrovská škoda .. tahle děcka jsou totiž fakt v pohodě. Samozřejmě, že se nešetřilo slaďárnou a rodinným patosem (letící přívěsek už byl vážně příliš), ale zdaleka netryskají tak, jako třeba kdysi z E.T.
Podle mě nejpovedenější shriequel vůbec. Lépe navázat na první dva díly kultovní ságy a tak elegantně ignorovat všechny ostatní snad nebylo ani možné. Vřele doporučuji ignorovat i díl následující .. vznikne tak hezky uzavřená hororová thrillogie, stravitelná i za jediný večer .. třeba jako je ten dnešní. - ''It's Halloween, I guess everyone's entitled to one good scare.''
Z pouhé potřeby uplatnit volný lístek před propadnutím se vyklubalo filmové překvapení roku s nevídaně intenzivní atmosférou, díky které mě ani na moment nenapadlo řešit, že koukám na x krát ohraný béčkový námět .. od první scény jsem se prostě vezl.
Co se z ukázek jevilo jako komiksově ustřelená a hodně nadsazená akční fantasy variace na mušketýrské příběhy, není nic, než ubohá slátanina plná patetických keců, trapných gagů, efektů za pět pade a soubojů bez choreografie či nápadu. K tomu výprava, včetně kostýmů, se sotva vyrovná průměrné televizní pohádce. Totální WTF roku.
(MFOF 2010) Dokument je sám o sobě natočený docela pěkně, ovšem veškerou atmosféru a požitek kazí příšerný komentář plný duchovního žvatlání, filozofování a vnucování za pár dní nabytých rozumů. Chtít se podělit o co nejvíce dojmů je sice hezké, ale je nutno dovolit divákovi, aby si z filmu něco vstřebal taky sám.
Ze základky si živě vzpomínám na labilní češtinářku, která si na nás svěřencích ventilovala své cholerické záchvaty .. nebo na matikářku, co snídávala chleba s okenou. Kam se na realitu našeho před/porevolučního školství hrabe cílevědomá Kamion Liaz s prasátkem na 'NEW TITS'. Každopádně komedie je to výborná, překvapivě zábavná a nekorektní až na půdu. Cam se parádně vyblbla a celý kabinet s ní. Jo .. málem bych zapomněl na naši věčně snědou chemikářku, která snad podepsala smlouvu s Ďáblem nebo co, protože vypadá už nejmíň 25 let úplně stejně!
Hemží se to tu odpadem, koukám. No nevím, kvalita celé téhle ježčí série je značně pochybná a nezdá se mi, že by zrovna čtvrtý díl z onoho trendu nějak ''čouhal''. Je přece stejně úžasně špatný jako ty ostatní .. snad i o něco lepší už jen tím, že je poslední.
Na Zemi přistáli zhulení vesmírní ježci a přivezli si s sebou munchies jako prase! Critters jako takoví jsou pro mě dodnes tak trochu legendární záležitost, ale spíše bych bral jeden zubatý exemplář na polici, než abych znovu koukal na filmy.
Jako malý jsem míval pravidelné noční můry, kdy mě při bloumání temným bytem děsil černý skřet, který nečekaně vykukoval ze škvír mezi nábytkem a ďábelsky se řehtal .. ovšem pokaždé, někdy s křikem, jindy jen se zatajeným dechem, jsem stihl doběhnout do bezpečí postele a úspěšně se probudit. V kombinaci s touto vzpomínkou byl INSIDIOUS docela maras .. ale aspoň jsem se zase jednou po letech u hororu krásně bál.
Evita (1996)
Rubber's Lover (1996)
Spoooousta agonického křiku a kroucení bulvičkami při pokusu o stvoření "éterické" bytosti. Pozoruhodné, ale zbytečně natahované.
Pearl Harbor (2001)
Nemám moc, co bych dodal .. Gary z Teamu America to vystihl dokonale a navíc písní: "Pearl Harbor sucked .."
Nevěstinec (2010)
Lesku poskrovnu .. ovšem bídy až na půdu.
Flynn Carsen: Honba za Kopím osudu (TV film) (2004)
Hon na čarodějnice (2011)
Mission Impossible - Ghost Protocol (2011)
Rumový deník (2011)
Perfect Days - I ženy mají své dny (2011)
Kovbojové a vetřelci (2011)
Colombiana (2011)
Romeo a Romeo (2011)
Auta 2 (2011)
Půlnoc v Paříži (2011)
Transformers 3 (2011)
Dluh (2010)
Vyměřený čas (2011)
Courage the Cowardly Dog (TV seriál) (1999)
"Alone was I with tender Courage ~ and all his fur, his furry furrage ~ which, I say, did encourage ~ me to be .. quite NAUGHTY."
Grindhouse: Planeta Teror (2007)
Survive Style 5+ (2004)
Super 8 (2011)
Halloween: H20 (1998)
Drive (2011)
Tři mušketýři (2011)
Tat Tvam asi (TV film) (2010)
Kill Bill 2 (2004)
Quentin .. he's the man.
Zkažená úča (2011)
Critters 4 (video film) (1991)
Critters (1986)
Insidious (2010)