Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (3 125)

plakát

Arcane: League of Legends - Season 1 (2021) (série) 

Jsem uchvácen. Do světa Arcane bych se rozhodně chtěl vydat každý den. Mimochodem, když se každý rozplýval nad úžasnou animací u Spiderman: Into the Spider-verse, tak sem si klepal na čelo, protože jsem nic výjimečného neviděl. Zato propracovanost Arcane je dechberoucí. Každý druhý záběr by se dal okamžitě zarámovat a pověsit nad postel. Teď to úmorné čekání na druhou sérii!

plakát

Arcane (2021) (seriál) 

Hollywood se neustále neúspěšně snaží převést videohry na stříbrné plátno a Arcane mu mezitím nenápadně vypálil rybník. A nejlepší na tom je, že vůbec nemusíte znát herní předlohu League of Legends, abyste si sledování užili. Byl jsem vtažen do děje hned od začátku a hrozně sem se těšil na to, co tvůrci provedou s jednotlivými postavami, které znám ze hry. Po velmi dlouhé době je skvělé sledovat seriál, který dává hlavu a patu, kde se postavy chovají logicky a děj není jen nastavovaná kaše. Není divu, že tvorba první série trvala šest let a jde to poznat. Animace jsou úžasné, svět naprosto dokonale propracovaný a příběh je jasný a snadno se sleduje. Postavy si navíc ihned zamilujete (což platí zejména pro znalce LoL) – moje nejoblíbenější je Viktor a Jinx, která je prostě naprosto úžasně praštěná, kam se na ni hrabe Harley Quinn. Riot si dává záležet jak na hrách, tak v tomto případě také na seriálu. Kam až se mohl dostat Blizzard, kdyby neprahnul jen po penězích... P.S. Arcane je bezesporu jeden z top seriálů všech dob, což vysvětluje, proč se k němu musím neustále vracet. Ať už poslechem soundtracku nebo sledováním různých scén!

plakát

Venom 2: Carnage přichází (2021) 

Cokoliv bez Venoma je čistě průměrné až podprůměrné (což mě hodně zarazilo vzhledem k tomu, že režii měl na starost Andy Serkis). Dvojka Venoma se brzy stane oním filmem, který vás bude nejvíc bavit při sjíždění scének na YouTube. I když přeji hodně štestí, abyste vůbec poznali, co se na obrazovce děje. Všude samá chapadla a zběsilý střih, ala moderní Hollywood. Nejúsměvnější je, že když Carnage strčí kamkoliv prsty, všechno jako zázrakem funguje. Strčí prst do zapalování – voila, auto nastartuje. Strčí prsty do notebooku – voila, vyhledá co potřebuje na zabezpečené síti :D. Nenávidím tyhle scénáristické berličky. Na druhou stranu nelze zrovna od tohoto spotřebního produktu očekávat něco víc. Nejubožejší byla potitulková scéna, která je úplně vycucaná z prstu, aby se mohl Venom utkat se Spider-Manem. Ačkoliv při pohledu na bitky, které svádí se svými nepřáteli nevím, jak by mohl Petera Parkera nezabít na první dotek.

plakát

Poslední noc v Soho (2021) 

Edgar Wright natočil... docela obyčejný film. A to mě mrzí nejvíc. Kdybych nevěděl, že je Last Night in Soho právě jeho dílko, řekl bych, že na režijní židličce seděl nějaký rutinér. Částečnou vinu na tom má také zasazení do 60. let minulého století, což není zdaleka mé oblíbené časové období. A jako horor to úplně selhává. Nevím proč, ale vůbec mi tentokrát nesedla Anya Taylor-Joy a vůbec nejlepší byla namyšlená spolubydlící, která zahrála svou roli dokonale. Nesnášel jsem ji :).

plakát

Futurama - Reinkarnace (2011) (epizoda) 

Ok, tak tímhle dílem se tvůrci opravdu blýskli. 3 jedinečné příběhy, 3 unikátní animované styly. Tohle je ta stará dobrá Futurama.

plakát

Red Notice (2021) 

Od té doby, co jsou za střih zodpovědní epileptici, tak ty filmy stojí za starou belu. Přidejte k tomu nudný scénář a všechny klišé světa a vyleze vám Red Notice. Klasická nudná komedie bez jakékoliv špetky napětí pro VELMI nenáročné publikum, plná z palce vycucaných twistů. Nejhorší je, že za peníze, které se utratily na produkci (přes 200 milionů doláčů!!!!) by se radši mohlo postavit 10 nemocnic. Abych filmu jen nekřivdil, dvakrát jsem se zasmál při scéně, kdy se Reynolds ptá Rocka, proč má na hlavě síťku, když nemá žádné vlasy, a pak ve scéně, kdy se Reynolds snaží rukou rozbít vitrínu. Nakonec ani joke s Edem Sheeranem nebyl k zahození. P.S. Něco mi říká, že „Oh my God!“ Gal Gadot bude brzy velmi povedený meme. Nakonec nesmí chybět nalákání na pokračování, které tutově bude, protože film rozhodně uspěje u diváků na Netflixu. Kina se stejně zavřou, tak proč by všichni zúčastnění nekývli na další účast...cink!