Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (3 142)

plakát

Science Fair (2019) 

Nelogické, ale vcelku zábavné. Dva středoškoláci by samozřejmě nepostavili elektrické Audi. Ale což, je to reklama.

plakát

Peter's To-Do List (2019) 

Vystřižená scéna z nového Spider-Mana. Nothing more, nothing less. Na scéně z restaurace byl postaven celý začátek traileru, ale ve filmu ji nakonec neuvidíme. Typický Hollywood.

plakát

Kancl - Kancl (2005) (epizoda) 

První díl (nepočítaje pilot) je v podstatě představením všech postav. Prakticky žádné vtipy se nekonají.

plakát

Akta Tesla - Beze stopy (2018) (epizoda) 

Ředitel muzea Nikoly Tesly byl z návštěvy Američanů hodně nevrlý a odmítavý :). Buď mu šlápli na kuří oko tím, že odhalili informace, o nichž neměl ponětí, nebo se mu nelíbilo, že se moc dotazovali.

plakát

Akta Tesla (2018) (seriál) 

Klasický dokument z produkce History. Upřímně nemám vůbec v lásce tento formát, kdy se neustále opakují základní informace pořád dokola. Je to samozřejmě dáno také televizní tvorbou, kdy se tradičně po reklamě zopakují všechna základní fakta. Možná, aby senioři sledující pořad nezapomněli, na co se dívají? Každopádně samotný dokument je co se informací týče nepříliš plodný. Že vláda zatajovala existenci Teslových dokumentů? Pro koho je to překvapením. Bezdrátový přenos elektřiny vzduchem a pod zemí je sice krásná představa, ale jaký by to mělo dopad na živočichy, potažmo lidi? Mimochodem není divu, že se Teslu snažili ostatní zdiskreditovat. Chtít postavit zařízení produkující elektřinu zdarma?! To by přeci nešlo, proč by měli lidé dostávat něco zdarma, když za to můžou platit.

plakát

Projekt Modrá kniha (2019) (seriál) 

První seriál z produkce kanálu History, který jsem dosud viděl. A musím přiznat, že jsem nečekal až tak vysokou produkční hodnotu. Herecké obsazení není protkáno hvězdami, přesto jsem nikdy neměl pocit, že sleduji herce hrající pouze role. Každý představitel seděl dokonale na své místo. Samotný seriál je zcela očividně připraven pro televizní vysílání, o čemž svědčí velmi časté přechody do tmy s napínavou hudbou, které mají za úkol udržet diváka u televize, což funguje naprosto dokonale :). Zajímavé téma bylo využito na maximum, k nejvyššímu hodnocení chybí opravdu kousek. Oceňuji především menší počet epizod. Tvůrci se očividně snažili vybírat jen ty nejzajímavější případy a zbytečně seriál nenatahovaly. Po produkční stránce seriál překoná mnohé hollywoodské etudy. Výborná kamera, střih i lokace. Kdyby si seriál zachoval stejnou kvalitu, umím si představit, že bych sledoval klidně deset sérií. Škoda, že se nedočkáme ani té třetí, protože History zrušil další pokračování.

plakát

Ti, kdo mění svět (2018) 

Mám rád kontroverzní témata a stravování je jedním z těch, které v lidech vyvolává spoustu emocí. Zarytí masožravci se za každou cenu drží své mantry, že maso je základním stavebních prvkem moderního člověka a jakýkoliv protiargument buď ignorují nebo okamžitě vyvrátí. Neznám však z vlastní zkušenosti žádného masožravce, který by svá slova podpořil činy. Žádný z nich nikdy nezkusil žít bez masa ani týden, natož aby studoval dopad konzumace masa na zdraví. Už jen při poznámce, že maso by nemuselo být pro člověka přínosné (obzvláště v dnešní době, kdy je konzumováno nekvalitní maso z velkochovů v obrovských kvantech), se mi dokáží pouze vysmát do očí. Když jsem tedy před několika lety přestal jíst živočišné výrobky, každý bez výjimky mě považoval za blázna. Možná, že měli pravdu, protože jsem se do veganství vrhl po hlavě ze dne na den. S odstupem času mohu konstatovat, že jsem se cítil rozhodně zdravěji než kdy doposud (ačkoliv jsem rozhodně nejedl zcela vegansky, tedy konzumoval jsem často polotovary). A o tom, že jde veganství ruku v ruce s náročným cvičením jsem se přesvědčil na vlastní kůži – po dvou letech náročných cross-fit tréninků jsem byl v nejlepší formě svého života. To jsem ale odběhl velmi daleko od hodnocení samotného dokumentu :). Jsem rád, že se začíná pomalu, ale jistě bořit mýtus jménem maso = síla a vznikají podobné dokumenty jako tento. Slavní sportovci a herci začínají podporovat veganství a jasně dokazují, že i vrcholový atlet může směle konkurovat svým masu chtivým protějškům. POZOR! Při sledování je nutné věnovat plnou pozornost, protože množství získaných informací je neskutečné! Je však důležité, aby si každý v životě našel svou cestu, která mu vyhovuje. Už jen tím, že omezíme konzumaci masa ulevíme nejen svým tělům, ale také planetě, která jednoduše nezvládne uživit osm miliard masožravců. Co je však nutné zdůraznit je, že ať už získáváte energii z jakékoliv stravy, nejdůležitější je její kvalita, ne kvantita! A nakonec – pro každého, kdo se tady ohání studiemi, které vyvrací pozitivní dopady bezmasé stravy... ověřte si nejprve, kdo provádí a sponzoruje tyto studie. Ačkoliv jednou pesimista, vždy pesimista. Bez otevřené mysli to v konečném důsledku nikam nevede :). Změnu by měl zvážit každý jednotlivec, ale současně je odpovědností států, aby začaly podporovat rostlinnou stravu namísto výroby masa.

plakát

O dívce, která proskočila časem (2006) 

Holčina cestuje časem, aby řešila teenagerské problémy své a svých kamarádů. Napravení jednoho problému však znamená, že se něco pokazí jinde. První skoro hodina byla neskutečně pomalá a nudná, potom se události trochu rozjely, ale i tak jsem celou dobu po očku sledoval čas do konce, abych měl film konečně za sebou. Pozitivní slova nemám ani pro animaci, která byla místy velmi jednoduchá a ničím zajímavá.

plakát

Vítejte v džungli (2003) 

Svižný akčňák, který se nebere vůbec vážně. Skvělé tempo. Vynikající kaskadérská práce. Místy příšerný střih. Povedené herecké obsazení. Nečekaně příjemné cameo Arnolda. Spokojenost.