Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární

Zajímavosti k filmům (3 909)

The Orville - Z neznámých hrobů

The Orville - Z neznámých hrobů (2022) (epizoda)

Název matriarchální rasy Janisi se vyslovuje podobně jako „gynaeceum“ – tímto slovem se označuje místnost ve starověkém řeckém obytném domě obývaná ženami.

The Orville - Z neznámých hrobů

The Orville - Z neznámých hrobů (2022) (epizoda)

4. generace kvantového pohonu umožňuje Orvillu cestovat rychlostí 17 světelných let za hodinu oproti 10 světelným rokům předchozí generace.

The Orville - Z neznámých hrobů

The Orville - Z neznámých hrobů (2022) (epizoda)

Tato epizoda dokonale vystihuje Einsteinův citát: „Muži si berou ženy s nadějí, že se nikdy nezmění. Ženy si berou muže s nadějí, že se změní. Oba jsou pak vždy zklamáni.“ Doktorka Finn (Penny Johnson Jerald) i Kelly (Adrianne Palicki) věří, že muži, které milují, se musí změnit, aby dostáli jejich představám, místo aby si našly muže, které budou milovat takové, jací jsou.

The Orville - Elektrická ovce

The Orville - Elektrická ovce (2022) (epizoda)

První epizoda třetí série nám představí novou postavu, navigátorku Ensign Charly Burke (Anne Winters). Orville neměl navigátorku od té doby, co byl nadporučík LaMarr (J. Lee) povýšen na pozici hlavního inženýra.

The Orville - Elektrická ovce

The Orville - Elektrická ovce (2022) (epizoda)

Počínaje třetí sérií se seriál dočkal přepracování v podobě nových uniforem a vylepšeného exteriéru lodi, která byla poškozena v boji proti Kaylonům.

The Orville - Cesta, jíž jsem našel

The Orville - Cesta, jíž jsem našel (2019) (epizoda)

Poslední epizoda, ve které se objeví Orville ve své původní podobě. O tři roky později, při příležitosti uvedení třetí série, se loď dočkala přepracování. Zároveň se jedná o poslední epizodu, kterou odvysílala stanice Fox. Třetí série byla uvedena na streamovací službě Hulu.

The Orville - Cesta, jíž jsem našel

The Orville - Cesta, jíž jsem našel (2019) (epizoda)

LaMarr (J. Lee) řekne, že všichni Kayloni jsou propojeni skrz jeden centrální počítačový systém, stejně jako rasa Borgů ze seriálu Star Trek (od r. 1973). Těm však namísto centrálního počítače velí královna.

The Orville - Svatyně

The Orville - Svatyně (2019) (epizoda)

V této epizodě se na obrazovce poprvé potkají všichni admirálové. Tři z nich jsou pojmenováni po vojenských lídrech, kteří vyvolali raný konflikt s Japonskem. Americký komodor námořnictva Spojených států amerických Matthew C. Perry ukončil izolaci Japonska, když jeho loďstvo zakotvilo u japonského hlavního města a donutilo tak šógunát k otevření přístavů. Důstojník amerického námořnictva William F. Halsey bojoval proti Japoncům během 2. světové války. Víceadmirál Džisaburó Ozawa byl jedním z posledních velitelů japonské námořní flotily a poslední vrchní velitel japonského námořnictva. Halsey a Ozawa se střetli při bitvě u Leyte, kde byl Halsey vlákán do pasti a zaútočil na letadlové lodi bez posádky.

The Orville - Trvalé dojmy

The Orville - Trvalé dojmy (2019) (epizoda)

Časová kapsle obsahuje: iPhone, energetický nápoj 5-Hour Energy, plechovku Coca-Coly, kompaktní zářivku, „Padesát odstínů šedi“ (knihu nebo DVD), album zpěvačky Adele, tyčinku Snickers, plechovku šunky, sluchátka, lak na nehty, cigarety, vydání USA Today, peníze, zubní pastu, dezinfekci na ruce Purell, opalovací krém, stetoskop, kšiltovku New York Yankees, dioptrické brýle, sluneční brýle, hračku auta, náramek Fitbit, blahopřání k narozeninám, žabky, tričko s potiskem X-Men: Budoucí minulost (2014), balení Oreo, nabídku rozvážky pizzy, jídelní lístek, videohru, časopis a prášky nebo vitamíny.

The Orville - Identita, část druhá

The Orville - Identita, část druhá (2019) (epizoda)

Gordon Malloy (Scott Grimes) při pilotování krillského letounu řekne: „Jako procházka v parku, Kazansky,“ („Just a walk in the park, Kazansky“), což je hláška z filmu Top Gun (1986). Malloy se poté podívá na pilota v jiném letounu a zatne zuby v podivném úsměvu, stejně jako postava Icemana (Val Kilmer) z Top Gunu.

The Orville - Identita, část druhá

The Orville - Identita, část druhá (2019) (epizoda)

Design menších Kylonských lodí se nápadně podobá vesmírným lodím rasy zvané Smrťáci z videoherní série „Mass Effect“. Tato vysoce vyspělá robotická rasa se také obrátila proti svým tvůrcům a toužila po vyhlazení veškerého života ve vesmíru.

The Orville - Identita, část druhá

The Orville - Identita, část druhá (2019) (epizoda)

Kaylon Primary (Graham Hamilton) přikáže Isaacovi (Mark Jackson), aby si přečetl knihu „Kořeny“ od Alexe Haleyho a následně si změnil jméno, což je ta první věc, kterou dělali otrokáři. Hlavní hrdina „Kořenů“ Kunta Kinte si musí změnit jméno na Toby.

The Orville - Šťastný refrén

The Orville - Šťastný refrén (2019) (epizoda)

Ačkoliv to není výslovně uvedeno, doktorka Finn (Penny Johnson Jerald) je hlavní lékařkou na lodi a je odpovědná za zajištění zdraví všech biologických forem života. A protože partnerský vztah mezi lékařem a jeho pacientem je považován za neetický, Isaac (Mark Jackson) je doslova jediným členem posádky, který může s doktorkou navázat intimní vztah, aniž by to představovalo střet zájmů.

Reklama